اجاره خانه

عقد قرارداد اجاره و 10 نکته مهمی که باید بدانید

عقد قرارداد اجاره

 

این روزها قیمت مسکن به گونه‌ای است که بیشتر افراد ترجیح می‌دهند که به جای خرید خانه، اجاره‌نشین شوند. بر اساس آمار حدود ۳۰ درصد از مردم کشور مستأجر هستند و این روند در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است. به همین دلیل لازم است قوانین لازم برای عقد قرارداد اجاره خانه و نوشتن قولنامه دستی و نوشتن متن تمدید قرارداد و شرایط تخلیه ملک را دانست.

با در نظر گرفتن آمار صاحب‌خانه‌ها و روابط آن‌ها با مستأجران خود، می‌توان گفت که طیف وسیعی از جمعیت کشور با مسئله‌ای تحت عنوان اجاره درگیر هستند. به همین خاطر آگاهی از قوانین مربوط به اجاره مسکن؛ هم برای صاحب‌خانه‌ها و هم برای مستأجران امری ضروری است. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم و ۱۰ نکته‌ی مهم درباره‌ی عقد قرارداد اجاره خانه را توضیح دهیم:

1. چرا باید قوانین عقد قرارداد اجاره را بدانیم؟

بعضی از افراد تصور می‌کنند که آگاهی از قوانین اجاره برای مستأجران ضرورت چندانی ندارد و تنها صاحبخانه‌ها که اصطلاحا «مؤجر» نامیده می‌شوند، باید از قوانین اطلاع داشته باشند. این تصور نادرست است؛ زیرا اجاره خانه یک موضوع دوطرفه است و مسائل مربوط به قرارداد اجاره با هردو طرف قرارداد ارتباط دارد. بنابراین فرقی ندارد که مستأجر باشید یا مؤجر؛ در هر صورت باید نسبت به این قوانین بخصوص در هنگام عقد قرارداد اجاره خانه آگاه باشید تا در صورت وجود مشکلات احتمالی بتوانید از حق خود دفاع کنید.

2. قولنامه دستی چیست؟

این عبارت همان طور که از نامش هم پیداست، برگه‌ای است که در آن طرفین قول‌ها و یا به عبارت بهتر، تعهدات خود را نسبت به یکدیگر در آن ذکر کرده و پای آن را امضا می‌کنند. قولنامه دستی در سه نسخه تنظیم می‌شود که دو نسخه‌ی آن نزد طرفین معامله و نسخه‌ی سوم نزد مشاور املاک محفوظ می‌ماند. قولنامه‌ها از اعتبار قانونی در دادگاه برخوردار هستند و می‌توانند مورد استناد قرار بگیرند. به همین خاطر باید در تنظیم آن‌ها دقت شود و تمام جزییات بصورت شفاف و دقیق آورده شوند.

 

قولنامه دستی

برای مشاهده متن قرارداد اجاره خانه دستی فایل زیر را دانلود کنید:

3. قرارداد رسمی به چه قراردادی برای عقد قرارداد اجاره گفته می‌شود؟

قراردادهای رسمی قراردادهایی هستند که در دفاتر اسناد رسمی ثبت می‌شوند. ممکن است برخی افراد فقط به انعقاد قرارداد نزد بنگاه مسکن اکتفا کنند؛ در این صورت، طرفین باید جزییات قرارداد را در برگه‌های مخصوصی که از طرف اتحادیه به املاکی‌ها داده شده، ثبت و پای آن را امضا کنند. به قراردادهایی که بر روی کاغذ و بدون مراجعه به دفاتر ثبت اسناد منعقد می‌شوند، قراردادهای عادی یا قولنامه دستی گفته می‌شود. در زیر نمونه قرارداد رهن و اجاره در قالب قولنامه دستی آورده شده است.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

4. کد رهگیری برای عقد قرارداد اجاره چیست؟

از سال 87 به بعد بر اساس قانون تصویب شده توسط هیئت دولت، تمام مشاوران املاک موظف هستند معاملات انجام شده را در سامانه‌ای به نام سامانه‌ی ثبت معاملات و املاک کشور ثبت کنند. این کار از یک سو درستی معامله‌ی انجام شده را تضمین کرده و از سوی دیگر امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به مسکن را برای دولت و نهادهای نظارتی و آماری فراهم می‌کند.

هر معامله‌ای که در بنگاه‌ها انجام شود، در این سامانه ثبت شده و پس از آن یک کد رهگیری دریافت می‌کند. اگرچه کد رهگیری بیشتر برای خرید و فروش املاک کاربرد دارد و از جرم‌هایی مانند فروش چندباره‌ی یک ملک جلوگیری می‌کند، با این حال طبق قانون، تمام معاملات اعم از اجاره و خرید باید در سامانه مربوطه ثبت و دارای کد رهگیری باشند. در شکل زیر نمونه قرارداد رهن و اجاره الکترونیکی آورده شده است که می‌توانید برای عقد قرارداد اجاره خانه از آن کمک بگیرید.

 

متن تمدید قرارداد

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

5. هنگام عقد قرارداد اجاره خانه مشخص کنید که چه کسی باید هزینه‌ی شارژ را پرداخت کند؟

در این مورد قانون خاصی وجود ندارد و خود مستأجر و مؤجر باید بر روی آن به توافق برسند. به طور کلی پرداخت هزینه‌های مشترک موضوعی است که تکلیف آن باید در هنگام بستن قرارداد مشخص شود. از آنجایی که هزینه‌ی شارژ صرف مخارج عمومی و جاری یک مجتمع مسکونی می‌شود، معمولاً از سوی اجاره‌نشین پرداخت می‌شود.

6. آیا مستأجر باید هزینه‌ی تعمیرات را پرداخت کند؟

به طور کلی دو دسته تعمیرات وجود دارد؛ تعمیرات جزیی و تعمیرات اساسی. تعمیرات جزیی به تعمیراتی گفته می‌شود که مربوط به استفاده‌های کوتاه مدت است. مواردی مانند تعویض لامپ، تعویض پوشال‌های کولر و… جزو مصارف جاری محسوب می‌شوند و به همین خاطر مستأجر باید هزینه‌های مربوطه را بپردازد. تغییر در ساخت ساختمان، هزینه‌ی رنگ‌آمیزی دیوارها، خرابی کلی سیستم گرم‌کننده و… مواردی هستند که جزو تعمیرات اساسی محسوب می‌شوند و صاحب‌خانه باید هزینه‌های آن را پرداخت کند.

 

تخلیه ملک

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

7. نوشتن متن تمدید قرارداد چگونه انجام می‌شود؟

مهم‌ترین نکته برای تنظیم متن تمدید قرارداد آن است که ابتدا مفاد قرارداد اولیه مورد بررسی قرار گرفته و مشخص شود که کدام یک از بندها قرار است تغییر کند. برخی قراردادها در دوره‌ی دوم نسبت به دوره‌ی اول هیچگونه تغییری نمی‌کنند، به همین خاطر نیازی نیست برای نوشتن متن تمدید قرارداد به صورت مجدد یک قرارداد تکراری و از نو نوشته شود.

بلکه برای نوشتن متن تمدید قرارداد همان قرارداد یا قولنامه دستی قبلی با ذکر یک پاراگراف در پشت همان قرارداد مبنی بر تمدید قرارداد شماره x (شماره قرارداد اولیه)، ذکر تاریخ تمدید در متن تمدید قرارداد و امضای طرفین تمدید می‌شود و این کار از نظر حقوقی نیز معتبر و مورد استناد است. در صورتی که در هرکدام از بندهای قرارداد مانند اجاره بها، مدت قرارداد و… تغییری ایجاد شود، باید تغییرات مربوطه در همین پاراگراف آورده شوند و در پایان نیز مورد تایید طرفین قرارداد قرار گیرد.

8. چرا باید در ازای پرداخت اجاره بها رسید گرفت؟

ممکن است برخی تصور کنند که أخذ رسید در ازای پرداخت اجاره بها کار درستی نیست و نشانه‌ی بی‌اعتمادی است؛ اما حقیقت آن است که دریافت رسید تنها مدرک معتبر برای پرداخت اجاره بها است و اگر روزی صاحب‌خانه به هر دلیلی ادعایی مبنی بر عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستأجر طرح کرد، می‌توان به این رسیدها استناد نمود.

9. تغییر اجاره بها به چه صورت انجام می‌گیرد؟

بر اساس قانون، مؤجر حق ندارد که در طول مدت قرارداد قیمت مورد توافق را که در قرارداد قید شده، تغییر دهد؛ اما پس از پایان دوره‌ی قرارداد ممکن است مؤجر قصد افزایش اجاره بها را داشته باشد. معمولاً مؤجران تقاضای افزایش قیمت و مستأجران تقاضای کاهش قیمت دارند؛ به همین خاطر در صورت بروز این گونه اختلافات، باید به شوراهای حل اختلاف به عنوان مرجع رسیدگی جهت تعدیل اجاره بها مراجعه شود؛ این شورا بر اساس مسائل کارشناسی قیمت‌گذاری منصفانه را انجام خواهد داد.

10. اگر مستأجر ملک را تخلیه نکرد، چه کنیم؟

مؤجر در دو حالت می‌تواند از مستأجر درخواست تخلیه ملک را کند؛ حالت اول زمان اتمام قرارداد اجاره است و حالت دوم زمانی است که مستأجر اجاره بها را به مدت حداقل سه ماه پرداخت نکرده باشد؛ در این صورت مؤجر می‌تواند با نوشتن درخواست تخلیه ملک به نزدیک‌ترین شورای حل اختلاف، ملک خود را از تصرف مستأجر بیرون آورد.

در قراردادهای عادی به سرعت می‌توان دستور تخلیه ملک را از مقامات قضایی دریافت کرد؛ اما دستور تخلیه ملک در حالتی که عقد قرارداد اجاره به صورت رسمی انجام شده باشد، زمان بیشتری خواهد گرفت؛ زیرا به مستأجر نیز فرصتی به عنوان تجدیدنظر داده خواهد شد.

 

مطالب مرتبط

مقایسه هزینه اجاره خانه در تهران با دیگر شهرهای جهان

    خرید، رهن یا اجاره مسکن موضوعی است که همه ما در طول سالیان مختلف زندگی خود برای یک بار هم که شده قطعاً آن را تجربه خواهیم کرد. […]

قبل از اجاره آپارتمان در تهران حتما این مطلب را بخوانید

  این روزها قیمت خرید خانه آن‌قدر زیاد است که به راحتی‌ نمی‌توان صاحب خانه شد. در چنین حالتی اکثر افراد به اجاره آپارتمان روی می‌آورند. البته اجاره آپارتمان هم […]

هر چیزی که درباره بازار مسکن فرانسه باید بدانید

فرانسه با اسم جمهوری فرانسه با  2 کشور دیگر اسپانیا و مراکش، کشورهایی هستند که سواحل در دریای مدیترانه واقیانوس اطلس دارند. فرانسه از شرق با ایتالیا، سوئیس، آلمان، بلژیک […]

سوالاتی که باید قبل از قرارداد اجاره خانه بپرسیم

  با نزدیک شدن به فصل تابستان کم‌کم فصل جابه‌جایی و اسباب‌کشی هم شروع می‌شود. تابستان داغ‌ترین فصل نوشتن قرارداد اجاره خانه است. بسیاری حین نوشتن قولنامه اجاره به قیمت […]

همه‌ چیز در مورد فسخ قرارداد ملک

  حتی تا آخرین لحظات و در حین نوشتن و امضا کردن قرارداد اجاره‌نامه یا مبایعه‌نامه‌ی یک‌ خانه نمی‌توان مطمئن بود که این قرارداد و معامله به سرانجام می‌رسد. احتمالات […]

79 نظر در مورد : “عقد قرارداد اجاره و 10 نکته مهمی که باید بدانید

  1. سلام ،من در يك مجتمع ١٠٠ واحدي سكونت دارم آيا اجاره نامه دستي كه به تاييد هيت مديره رسيده باشه قانوني است ونياز به كد رهگيري نداره؟چون سند نداره كد رهگيري ميشه گرفت؟ ممنون از راهنماييتون????????????

  2. سلام، قرارداد مستاجربنده5/03/99 به اتمام رسیده است اما به استناد تمدید دوماه اجاره بدلیل کرونا از سوی دولت، مستاجر منزل را به موقع تخليه ننموده و مدرخ20/04/99تخلیه کرده است، ایا مشمول جریمه روزانه بعد از اتمام قرارداد میگردد یا خیر؟
    باتشکر

    1. سلام اگه در قولنامه نوشته شده باشد شامل جریمه میشود ولی نگیرید بهتره
      شکایت هم انجام بشه زمان زیادی میبره و شاید رای صادر نشه

  3. سلام
    با تشکر از مدیریت سایت. بنده آپارتمانی را بمدت یک سال اجاره دادم بعد از اتمام یکسال با توافق مستاجر برای یکسال دیگر تمدید کردیم ولی در پشت اجاره نامه فقط یک شاهد امضا کرده است. اکنون زمان تمدید به پایان رسیده ولی مستاجر چند ماهه کرایه نداده و تخلیه هم نمی کند. لطفا راهنمایی کنید. با تشکر

    1. کرایه عقب افتاده رو میشه از رهن کم کرد
      برای تخلیه میشه از تاریخ اجاره نامه اولیه استفاده کنید

  4. سلام
    منزل مسكوني براي احاره دارم ايا لازم است چك گرفته شود و اگر چك نگيرم دچار مشكل خواهم شد؟

    16
    3
  5. سلام . بنده یک منزل اجاره کرده بودم با پول پیش ۵میلیون و اجاره ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان .حدود ۳ ماه پیش بنگاه به بنده زنگ زد ک خانه مشتری دائمی داره اگه مایل باشین پول شمارو تصفیه کنیم منزل رو تخلیه کن منم گفتم باشه ۳میلیونم رو به حسابم واریز کرد و گفت دو میلیونتم موقع تحویل اجاره نامه میدیم .تا بنده اجاره نامرو ببرم پیششون تحویل بدم خونه رو به یه شخص دیگه اجاره دادن الانم بنگاهیه میگه دومیلیونتو باید از صاحب خانه بگیری صاحب خانه هم میگه از بنگاه ولی اجاره نامه بنده هم دست خودمه و تا برج ۳ ۹۹ اعتبار داره و این هم بگم‌من موقع تحویل منزل ۵ میلیونو به حساب بنگاه واریز کردم . به نطرتون من چطور میتونم دو میلیونمو بگیرم و کی موظفه پول بنده رو بده ممنون میشم راهنمایی کنین .

      1. سلام.من یه خونه اجاره دادم.مستاجره از اونا بود که زیر اجاره میزد و پرداخت نمیکرد.برای همین تو قولنامه نوشتیم برای پرداخت فقط و فقط باید به این شماره کارت پول رو کارت به کارت کنی.پول دستی و نقد نداریم.

        و اگر مستاجر بیشتر از۳ماه اجاره رو پرداخت نکند.اجاره از ماهی ۹۰۰هزار تبدیل میشود به ماهی ۱میلیون و پانصد هزار.

        خب دوستان.میخام بدونم میتونم ماهی ۱و نیم رو ازش بگیرم.چون الان ۳ماه پرداخت نکرده.

  6. سلام بند ۹ ظاهرا صحیح نیست با توجه به قوانین فعلی موجر پس از پایان قرارداد میتونه مبلغ اجاره رو به هر میزان که بخواد تعیین کنه و رجوع به شورای حل اختلاف هیچ مستند قانونی نداره،شاید منظور املاک تجاریی بوده که حق کسب و پیشه هم داشتند که این بحث جدایی رو میطلبه و ربطی به مطلق اجاره نداره

    2
    0
    1. سلام
      بنده مستاجرم و خونه ای رو رهن کردم به مبلغ ۲۶ میلیون رهن و ماهی ۵۰هزار تومن اجاره . قرار داد از طرف صاحبخونه فسق شده و ما نیز بدلیل اینکه پولمون دست صاحبخونه اس نشستیم خونه تا مستاجر بیاره پولمون رو بگیریم و خالی کنیم الان حدود یکماهه مستاجر نیاورده آیا تا کی وقت داره که مستاجر بیاره یا باید معلوم میکردیم؟

      15
  7. سلام
    حدود 11 سال است که منزلمان را به شخصی اجاره دادیم ودر بنگاه قرار دادبستیم .در طی این 11 سال دوبار قرار داددر بنگاه نوشته شده و چند بار هم برای تمدید اجاره ملک قرار داد را خودمان (بدون مراجعه به بنگاه )با امضا دو شاهد پشت نویسی کردیم و چندین بار هم فقط تلفنی انرا تمدید کرده ایم .
    1-ایا این تمدید ها وجه قانونی دارد ؟ وبرای بلند کردن مستاجر دچار مشگل نخواهیم شد؟یا ایشان میتوانند ادعای حق اب وگل داشته باشند ؟
    2-گرفتن کد رهگیری چه نفعی برای موجر دارد ؟
    امیدوارم که به سئوالات من پاسخ دهید .با تشکر

    2
    3
    1. تمدید دستی باتوافق طرفین بدون حضوردربنگاه وجه قانونی دارد ولی برای حکم تخلیه زمان بیشتری لازم دارد.
      ادعای حق و آب وگل ؟؟؟؟؟

      11
      8
  8. سلام. ما یه خونه میخوایم اجاره کنیم. نمیخوایم بریم بنگاه. یه قولنامه دستی بین خودمون میخوایم رد و بدل کنیم. ایا مشکلی پیش میاد

    44
    16
    1. سلام ما یه خونه پیدا کردیم که میخوایم اجاره کنیم حالا صاحب خونه قبل از اینکه قرارداد بنویسیم از ما خواسته 50میلیون پول براش بفرستیم تا بده مستاجر قبلی که تخلیه کنه، آیا این کار اشتباهی قبل از نوشتن قرارداد به صاحب خونه این پولو بدیم البته قراره تو بنگاه که آشنای صاحب خونه است پولو بدیم واز بنگاه رسید بگیریم تو رو خدا راهنمایی کنید ممنون

      0
      0
  9. سلام
    بعداز اتمام سال تلفنی تمدید کردیم و ۲۰٪اجاره آپارتمان اضافه کردیم بعداز ۲ماه صابخونه دبه کرده
    الان شکایت کرده باید چ کنم ؟؟؟؟
    اجاره آپارتمان هرمان به حساب ریختم

    33
    2
  10. سلام وقت بخیر:سوال داشتم من یک خونه رهن کردم حدود ۹ماه میشه صاحب خونه خونه رو فروخت به یکی دیگه بعد صاحب خونه دوم ما دوباره به یکی دیگه فروخته صاحب خونه جدید برای تکمیل قولنامه من به یه بنگاه دیگه خواست بنگاه که رفتم میگه به صاحب خونه اول احتیاج نیست بیاد سند به اسم این آقا است دیگه اون احتیاج نیست بیاد.
    میشه راهنمائی کنید باید چه جوری پیش برم

    3
    3
    1. سلام. مشکلی نداره چون سند به نام مالک جدید خورده با خودش بنویسید دیگه یازی به مالک اول نیست

  11. سلام خوبین من یک خانه دارم دارم که دست مستاجر هستش و حدودا ۹ ماه دیگر قرار داد دارد.
    الان هم خانه رو فروختم متاسجر هم تخلیه نمیکند ایا راه دارد که من بتونم خونه رو بگیر از مستاجر

    20
    1. سلام روز بخیر
      میخوام خونه ی نوساز و کلید نخورده رو با تمام وسایل نو اجاره بدم . وسایل از قبیل گاز و هود و پکیج و رادیاتور و … همه وهمه ، تازه نصب شدن و گارانتی دارن .
      لطفا راهنمایی کنید خرابی وسایل نو و با گارانتی چه شرایطی داره و هزینه اش با کیه ؟ و در قولنامه چی باید قید بشه

  12. باسلام.بنده ۶سال پیش ملکی رو اجاره کردم ودرسال۹۷تخلیه .ماهیانه۲۵هزارتومان کرایه اولیه بوده که سال اول یکجا پرداخت شد اما سال دوم به بعد هرزمان برای تمدید به موجر گفته شد با این دلیل که ما رفیق هستیم و این حرفها نیست تا سال ۹۷ قرداد تمدید نشد اما ۳سال پیش به غیر از پول پیش۲۵۰۰۰۰۰تومان ۲۰۰۰۰۰۰دستی به حساب وی واریز شد .حال طرح دعوی درشورا شده …اولا تمدیدقرداداز چه کسی باید صورت میپذیرفت ثانیا اجرت المثل این ایام بر اجاره هست یا کل مورد اجاره ثالثا ایا بابت پول دستی حقی برای من وجود دارد یا خیر.با تشکر

    13
    7
  13. با عرض سلام میتوان در قولنامه امضا و اثر انگشت صاحب خانه به صورت فکس باشد صاحب ملک در ایران حضور ندارد

    2
    3
    1. سلام خیر. باید توسط سفارت ایران در کشوری که هستن یک نفر رو در ایران وکیل کند یا نامه تاییده را سفارت فکس کنه

      2
      1
      1. سلام وقتتون بخیر آیا مستاجر میتواند روی دیوار ملک اجاره اش بنر تحریم نصب کند؟آیا موجر می تواند مراسم عزاداری خودرا در منزل مستاجر برگزارکند؟آیاموجر میتواند در حیاط مشترک مرغ نگهداری کند؟هیچکدام از اینها در قرارداد ذکر نشده
        و اینکه امکانش هست مستاجر بخاطر این مسائل بتواند بدون پرداخت ضرر و زیان قرار داد را لغو کند؟

  14. با سلام اگر از عقد قرارداد اجاره منزل 5 ماه باقی باشد صاحبخانه به دلیل فروش منزل می تواند خریدار برای دیدن ملک به منزل بفرستد ؟ در زمان عقد قرارداد صحبتی از فروش منزل نشده بود و در قرارداد نیز چیزی در این خصوص ذکر نشده است

    8
    7
    1. سلام چون ملک مورد نظر شش دانگ درمدیت یکسال دراختیارشماهستش میتونید اجازه بازدید ندهید ولی اگردرقرارداد مکتوب شده باشد شما باید اجازه بازدید بدهیدواگرمکتوب نشده باشد میتوانید بازدیدندهید

      4
      1
  15. سلام مستاجر پمپ آب پکیچ دیواری رو در حدود 10 ماه حضورش در ملک خراب شده حالا هزینه اونو مستاجر میده یا موجر؟

    9
    4
    1. سلام دوست عزیز پمپ آب پکیج یکی از اساسی ترین قطعات پکیچ میباشد و اگر خراب شود هزینه آن باید توسط موجر پرداخت شود چون امکان دارد پکیج بعد از پنج سال کار کردن پمپش خراب شود چیزی نیست که هر چند ماه یکبار اتفاق بیفتد

    2. سلام روز بخیر
      میخوام خونه ی نوساز و کلید نخورده رو با تمام وسایل نو اجاره بدم . وسایل از قبیل گاز و هود و پکیج و رادیاتور و … همه وهمه ، تازه نصب شدن و گارانتی دارن .
      لطفا راهنمایی کنید خرابی وسایل نو و با گارانتی چه شرایطی داره و هزینه اش با کیه ؟ و در قولنامه چی باید قید بشه

  16. سلام خونمون رو با مستاجر فروختيم ولي بنگاه در پيش نويس نام مستاجر رو قيد نكرده و به خريدار هم اطمينان داده منزل را بدون مستاجر تحويل ميگيره الان قولنامه نهايي امضا نشده ميتونيم بدون اينكه ضرر زيان بديم بخاطر تخلف بنگاه قرارداد را فسخ كنيم؟؟

    15
    16
  17. سلام وقت بخیر….خونه ایی 70 متری دارم که دادمش اجاره….به بنگاه اعتماد داشتیم و فقط بابت امضا قولنامه رفتیم بنگاه…بنگاه به ما گفت که خونه رو به یه زوج اجاره داده…بعد از دوماه متوجه شدیم که زوج نیستن و دوتا جوون مجرد هستن طرف بنگاهی هم گفت که مارو هم گول زده…به بنگاه گفتیم که بگه بهشون خونه رو تا یکماه اینده تخلیه کنن ولی تخلیه نمیکنن و گفته که تا یکسالش میمونه…چه راهکاری پیش روم هس بزرگوار؟؟؟ممنون میشم کمکم کنید

    37
    25
    1. برو شورای حل اختلاف یه استشهادنامه هم پر کن دوتا شاهد هم امضا کنن بگو اینا دوتا جوونن زوج نیستن البته باید ببینی توی قولنامه نوشته به زوج اجاره داده میشود یا نه اینجوری قرارداد باطل میشه ولی اگه اذیت نمی کنن گناه دارن بیرونشون کنی

      51
      7
  18. با سلام . ایا اگر بندی در قرار داد مبنی بر تمدید شدن ان با همان مستاجر باشد در صورت اتمام قرار داد موجر موطف است که قرار داد را تمدید نماید یا خیر ؟ بنده مغازه ای را می خواهم اجاره کنم و با موجر به توافق رسیده ام که در صورت تمدید سال بعد 30 درصد از مبلغ اجاره فعلی را کسر کند . ایا سال بعد می توانم قرارداد را تمدید نمایم و یا موجر این حق را دارد که مغازه را به غیر واگذار کند ؟ممنون

    21
    14
      1. سلام،یه سوال داشتم ،اینکه ما اکنون مستاجر هستیم و خودمونم پول پیش میدیم ولی قرداد به اسم مادرشوهرم نوشته شده و ما اگه بخواهیم یه زمانی پولمونو پس بگیریم ایا پولو به ما میدن یا همون مادرشوهرم ؟؟

        26
        35
      2. سلام
        مستجر در زمان قراداد میتونه مبلغ رهن به دلار تبدیل کنه ومبلغ رهن به دلار تحویل صاحب ملک بده و قراداد مبلغ رهن به دلار بنویسه و اجاره رو به تومان و در زمان بازپرداخت هم به دلار مبلغ ودیه رو پس بگیره تا اینطوری ارزش پول رهن مستجر نصف نشه م

  19. اگر مبلغ شارژ در قرارداد ذكر نشده باشه و فقط قيد شده ك پرداختش با مستاجره ايا اضافه شدنش در طول مدت قرارداد قانونيه؟يعني هنوز سررسيد قرارداد نرسيده باشه ولي شارژ ساختمون اضافه بشه

    19
    1. سلام
      مبلغ شارژ شاختمان معمولا توسط مدیر ساختمان یا هئیت مدیره و با توافق سایر مالکین و ساکنین ساختمان تعیین می شود و در صورتی که مبلغ در قرارداد ذکر نشده باشد در صورت تصویب هئیت مدیره می تواند افزایش پیدا کند.

      10
      4
    2. سلام من خانه ای را از بنگاه‌اجاره کردم موجر می گوید کرایه خانه را بده به من بنگاه می گوید بده به من حالا چکار کنم

      1. با سلام. موجر که پدرم می‌باشد اخیرا فوت کردند .الان متوجه شدیم که مستاجرانی ک متصرف واحد تجاری هستند از سال ۱۳۹۹ تا به آلان با گذشت ۳سال و الزاما وجود ۳ قرارداد نیست. طبق مستندات فقط سال اول را قرار داد نوشتند و از پشت نویسی و تمدید خبری نیست همچنین ملک ماهیانه به ارزش ۳میلیون ت سال ۹۹ را به ۵۰۰ هزار تومان اجاره نشستند و مثلا پرداخت کردندو سالی ۲۰۰ تومان افزايش اجاره کردند:
        الان که وراث اومدن وسط:
        ۱. اگر مستاجر قرارداد جدید با وراث نبنده ت‌کلیف چیه؟
        ۲. آیا پس از تایید کارشناس مابه تفاوت آن سالهایی ک بدون قرارداد نشستند یا حتی با قرارداد وراث میتوانند اجرت المثل ملک رو بخوان به نرخ روز ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *