بازار مسکن تهران

نازی آباد؛ محله‌ای باصفا و در عین حال پرتراکم

محله نازی آباد

 

نام محله نازی آباد برای همه ما نامی آشنا است. این محله در منطقه 16 شهرداری تهران قرار گرفته است و در زمره قدیمی‌ترین محله‌های تهران است که در جنوب شهر واقع شده است. در محله نازی آباد 70 میدان قرار دارد و به همین دلیل نیز به لحاظ استاندارهای شهری و بافت محله در مقایسه با دیگر محلات جنوب شهر ظاهر زیباتری دارد.

در ادامه به معرفی کامل این محله با سرفصل‌های زیر می‌پردازیم:

  • توضیحی در ارتباط با پیدایش محله نازی آباد تهران
  • دسترسی به محله نازی آباد تهران
  • مراکز فرهنگی و مذهبی محله نازی آباد تهران
  • مراکز درمانی محله نازی آباد تهران
  • مراکز مهم دولتی نازی آباد تهران
  • بافت محله نازی آباد تهران
  • قیمت آپارتمان در محله نازی آباد تهران

نازی آباد تهران کجاست؟

محله نازی آباد از شمال غربی به محله جوادیه و در غرب به محله خانی آباد شمالی و در جنوب به محله یاخچی‌آباد و بهمنیار و از شرق به خزانه و علی‌آباد منتهی می‌شود. ایستگاه راه آهن تهران در شمال محله نازی آباد و پادگان قلعه مرغی که امروزه به بوستان ولایت تبدیل شده در غرب آن، از مهم ترین اماکن نزدیک به محله نازی آباد هستند.

توضیحی در ارتباط با پیدایش محله نازی آباد تهران

در گذشته در این منطقه از تهران روستایی با نام ناز آباد قرار داشت که توسط ناصرالدین شاه این محله خریداری شده بود و در آن قصری ساخته شده بود که بعدها تبدیل به پارک شد. بعد از مدتی و در سال 1334 این محله به محلات جنوبی تهران اضافه شد و اسم آن از نازآباد به نازی آباد تغییر پیدا کرد.

اما در مورد علت نام گذاری این محله روایت دیگری هم وجود دارد. گفته می‌شود در زمان زمام داری رضا شاه پهلوی در دهه 20 شمسی آلمانی ها کار ساخت راه آهن سراسری را بر عهده داشتند. محل اقامت و زندگی کارگران آلمانی در نزدیکی ایستگاه راه آهن قرار داشت. از آنجا که در آن زمان به آلمانی ها به خاطر حذب حاکم در کشورشان نازی می‌گفتند، محل زندگی و سکونت آنها هم به نازی آباد نام گرفت. گفته می‌شود ساختمان چهارصد دستگاه که میان محله نازی آباد و یاخچی آباد قرار دارد محل سکونت آلمانی ها بوده.

در سال 1330 محله نازی آباد به شکل مسکونی درآمد. به این صورت که در دوران نخست وزیری محمد علی فروغی دولت تصمیم گرفت تا در زمین‌های این محدوده هزار دستگاه واحد مسکونی با قیمت ارزان بسازد. ساخت و ساز در این زمین‌ها توسط شرکت بیمه ایران انجام شد و دلیل انتخاب این محل برای ساختن واحدهای مسکونی از آن جهت بود که این منطقه با توجه به نزدیکی به راه آهن، کارخانه بلور سازی، سیلو و موسسات صنعتی دیگر نیازمند محلی برای سکونت کارگران این موسسات بود. محل هزار دستگاه امروزه در شمال محله نازی آباد و پارگ 22 بهمن و ورزشگاه مرغوبکار قرار دارد.

محله نازی آباد از گذشته تا بحال از محله‌های مهم شهر تهران بحساب می‌آمده. انبار گندم و غله استان تهران، میدان کشتارگاه به عنوان تامین کننده گوشت تهران، شرکت تصفیه آب جنوب شهر تهران، انبار شرکت دخانیات ایران در این محله وجود دارند. 

 

محله نازی آباد

 

 محله نازی آباد در منطقه 16 شهرداری تهران قرار گرفته است و در زمره قدیمی‌ترین محله‌های تهران است که در جنوب شهر واقع شده است. در این محله 70 میدان قرار دارد و به همین دلیل نیز به لحاظ استاندارهای شهری در مقایسه با دیگر محلات جنوب شهر ظاهر زیباتری دارد.

آب و هوای نازی آباد

نازی آباد دارای آب و هوای خشک است و تابستان‌های گرم و زمستان هایی نسبتا سرد دارد. آلودگی هوا در محله نازی آباد بخاطر مجاورت با ایستگاه راه آهن، وجود کارخانه ها و مراکز صنعتی دیگر که عمدتا در جنوب شهر تهران قرار دارند، موضوعی اجتناب ناپذیر است. هرچند برخی اقدامات مثل ایجاد فضای سبز بیشتر و انتقال برخی مراکز صنعتی به خارج از شهر در جهت کم شدن آلودگی صورت گرفته اما نازی آباد هم همانند دیگر نقاط شهر تهران از این موضوع مستثنی نیست.

دسترسی به محله نازی آباد تهران

برای دسترسی به این محله می‌توان از بزرگراه‌هایی مانند شهید تند گویان، آزادگان، رجایی و بعثت استفاده کرد یا با استفاده از خط 1 مترو تهران به این منطقه دسترسی پیدا کرد.

در واقع راه‌های دسترسی این محله به صورت زیر است:

  • انتهای بزرگراه نواب – میدان بهمنیار
  • بزرگراه بعثت – میدان بهمن
  • بزرگراه تندگویان – ورودی نازی ‌آباد و میدان بهمنیار
  • بزرگراه آزادگان – ورودی خیابان شهید رجایی و نازی ‌آباد

دسترسی به نازی آباد با مترو

ایستگاه مترو شهید بخرایی از خط یک مترو تهران تنها ایستگاه مترو نازی آباد است که در خیابان همدانی قرار دارد. ایستگاه مترو زمزم از خط 3 مترو تهران در بزرگراه چراغی و در مجاورت بوستان ولایت دیگر ایستگاه مترویی است که به محله نازی آباد نزدیک است.

مسیر خطوط اتوبوسرانی

  1. شهرک وصال – انقلاب
  2. مترو علی‌آباد – شهرک وصال
  3. مترو علی‌آباد – شکوفه
  4. مترو علی‌آباد – خانی آباد نو
  5. فیاض بخش (پارک شهر) – خانی آباد نو
  6. فیاض بخش (پارک شهر) – شهرک وصال
  7. فیاض بخش (پارک شهر) – هفده شهریور
  8. شهرک احمدیه – هفده شهریور
  9. مترو شهرری – میدان راه ‌آهن (نازی‌آباد)

مسیر خطوط تاکسیرانی

  1. مترو علی ‌آباد – نازی ‌آباد
  2. شهید سروری – نازی ‌آباد
  3. بازار (خیام) – نازی‌ آباد
  4. راه‌آهن – نازی‌ آباد

 

محله نازی آباد

 

 در همین رابطه بخوانید:

مراکز خرید و تجاری 

نازی آباد دارای مراکز خرید و بازارهای های زیادی است که علاوه بر نیازهای ساکنین آن، افراد را از دیگر نقاط شهر برای خرید به خود جذب می‌کند. خیابان های اصلی این محله به اندازه یک شهر مغازه و فروشگاه دارد و همین مسئله نازی آباد را به قطب خرید تبدیل کرده. مرکز خرید لوتوس یک مرکز خرید مدرن است که به تازگی در نازی آباد شروع به کار کرده است و دارای امکانات کاملی همانند دیگر مراکز خرید تهران است.

  • مرکز خرید لوتوس مال: رجایی، خیابان مشهدی، خیابان چمن
  • مرکز خرید پارس: رجایی،خ. مشهدی،خ. خدایاری

بازار نازی آباد

نازی آباد دارای دو بازار است. باز اول و بازار دوم نازی آباد. خیابان بازار دوم یکی از شلوغ ترین بازارهای پایتخت به حساب می‌آید. در این بازار انواع پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم منزل، مواد خوراکی و هر آن چه که فکر کنید وجود دارد. در ادامه به چند مرکز خرید و پاساژ اشاره می‌کنیم که همه آنها در خیابان بازار دوم نازی آباد قرار دارند.

  • مجتمع تجاری مدائن
  • پاساژ زرافشان
  • مرکز خرید کویتی ها
  • مرکز خرید دریای نور
  • مجتمع تجاری زمرد
  • پاساژ نگین
  • پاساژ نوژن
  • پاساژ یوسف

لوتوس مال نازی آباد

 

معابر مهم نازی آباد 

  • میدان بهمن و خیابان بهمن (وفایی) با وجود پارک بهمن، فرهنگسرای بهمن بازار میوه و تره بار بهمن، شهرداری منطقه 16 بازار گوشت و کشتارگاه بهمن از قدیمی ترین مراکز تهران و انبار دخانیات و… مهم ترین میدان و خیابان های نازی آباد و البته تهران به حساب می‌آید.
  • بلوار رجایی معبر مهم نازی آباد است که دسترسی از بزرگراه بعثت شرق به غرب را به محله نازی آباد ممکن می‌کند و در ادامه به بزرگراه شهید رجایی منتهی می‌شود. همچنین در این خیابان رستوران‌، فست فود، آب میوه و بستنی و کافی شاپ های زیادی وجود دارد. از معروف ترین آنها رستوران جوان هنرور است که پاتق شکم‌گردهای این محله است.  
  • خیابان اکبر مشهدی به موازات خیابان بازاردوم قرار دارد و به واسته بازارنازی آباد و مراکز خرید و مراکز دولتی که در این خیابان وجود دارد از پر رفت و آمد ترین خیابان های نازی آباد است. قنادی بالدی بال از محبوب های این محله است که در این خیابان قرار دارد.
  • میدان بهمنیار نازی آباد از آن جهت مهم است که اداره آموزش و پرورش منطقه 19، مرکز رفاهی و مهمانپذیر فرهنگیان (خانه معلم) و چندین مدرسه و مراکز درمانی در محدوده آن قرار دارند.
  • خیابان تولایی خیابان پرتردد و مهم دیگر محله نازی آباد است که در آن مراکز خدماتی، تفریحی و رفاهی تجاری زیادی در آن قرار دارد. 

مراکز فرهنگی و مذهبی این محله

از مهم‌ترین امکاناتی که در این محله قرار دارد، وجود فرهنگسرای بهمن است که اولین فرهنگسرای شهر تهران بوده که در سال 1370 و با هدف راه اندازی و گسترش مکان‌های فرهنگی و هنری برای شهروندان جنوب تهران تاسیس شد و در زمره مهم‌ترین و پربرنامه‌ترین مراکز فرهنگی پایتخت به حساب می‌آید.

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

علاوه بر این دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد شهرری نیز در نزدیکی بیمارستان امیرالمومنین در این محله قرار گرفته است. در ارتباط با مراکز مذهبی این محله نیز می‌توان گفت که مساجد زیادی در محله نازی آباد قرار گرفته است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم : مسجد الرسول (ص) در میدان بازار دوم، مسجد حضرت زینب (س) در خیابان شهید بابایی، مسجد امام حسن مجتبی در خیابان اکبر مشهدی، مسجد امام عصر (عج) در هزاردستگاه.

 همچنین چند حسینیه با نام‌های حسینیه امام حسن مجتبی در خیابان شیرمحمدی، حسینیه حضرت ابوالفضل العباس، حسینیه حجت در ضلع غربی میدان اصلی بازار دوم، حسینیه شهید کاشی بعد از بازار دوم، حسینیه مکتب الحسین در خیابان شهید احدی، حسینیه محبان الزهرا در خیابان شهید علی ناصر، حسینیه علی اکبر یسلیانی در خیابان شهید رعد موحدی.

 

محله نازی آباد

از مهم‌ترین امکاناتی که در محله نازی آباد قرار دارد، وجود فرهنگسرای بهمن است که اولین فرهنگسرای شهر تهران بوده که در سال 1370 و با هدف راه اندازی و گسترش مکان‌های فرهنگی و هنری برای شهروندان جنوب تهران تاسیس شد و در زمره مهم‌ترین و پربرنامه‌ترین مراکز فرهنگی پایتخت به حساب می‌آید.

 

مراکز درمانی محله نازی آباد تهران

  • بیمارستان مفرح واقع در خیابان بهمنیار
  • بیمارستان امیرالمومنین واقع درخیابان شیر محمدی
  • درمانگاه شبانه ‌روزی اطمینان واقع درخیابان مشهدی
  • درمانگاه و مرکز واکسناسیون نوشش واقع درخیابان شهید بابایی
  • آزمایشگاه پاتوبیولوژی دی در خیابان بازار دوم بین خیابان نیکو مرام و نیکنام
  • رادیولوژی و سونوگرافی بهمنیار: میدان بهمنیار، خیابان خرمی

بوستان ها و اماکن ورزشی

نازی آباد دارای فضای سبز و پارک های بزرگ و کوچک بسیار زیادی است که از این لحاظ این محله را در وضعیت خوبی قرار داده است. از بوستان های مهم این محله می‌توان به: 

  • بوستان بهمن 
  • بوستان سردار جنگل 
  • بوستان ولایت
  • بوستان بانوان
  • بوستان 22 بهمن
  • بوستان شهدای ۱۷ شهریور

و چندین بوستان و فضای سبز دیگر اشاره کرد.

همچنین در این منطقه دو ورزشگاه مرغوبکار و ورزشگاه اداره کل تربیت بدنی دخانیات تهران قرار دارد که ورزشگاه مرغوبکار متعلق به آکادمی فرهنگی و ورزشی تیم استقلال تهران بوده و محل تمرین تیم‌های پایه استقلال است. البته دیگر ورزشگاه‌های این منطقه نیز عبارتند از : الزهرا، سالن ورزشی چند منظوره فدک و استخر بهمن.

راهنمای خرید خانه:

مراکز مهم دولتی این محله

از اداره‌ها و مراکز مهم دولتی نازی آباد به شهرداری منطقه 16 در خیابان شهید وفایی، اداره آب و فاضلاب نازی آباد در خیابان شهید رحم خداشرفی، سازمان فنی و حرفه‌ای شهیدان مروتی در خیابان شهید شیرمحمدی، آموزش پروش منطقه 19 در خیابان بهمنیار و دفتر پستی شهید آقا بابایی در ضلع شرقی میدان بازار دوم نازی‌آباد می‌توان اشاره کرد. همچنین بسیاری از بانک‌ها نیز در این محله از تهران شعبه دارند و مراکز خدمات ارتباطی و همچنین پلیس 10+ نیز در این منطقه به مردم خدمت رسانی می‌کند.

بافت محله نازی آباد تهران

همانطور که اشاره کردیم محله نازی آباد تهران در مقایسه با دیگر محلات جنوبی ظاهر بهتری دارد و بافت آن امروزی و جدیدتر است. اما با این حال در این محدوده هم آپارتمان‌های قدیمی و هم خانه‌های ویلایی و آپارتمان‌های نوساز به چشم می‌خورد. اما با توجه به رشد آپارتمان سازی در تهران تراکم آپارتمان‌ها در این منطقه از تهران بیشتر است.

نازی آباد بر اساس طرح شهر سازی شکل گرفته است و به همین دلیل هم ساختاری با شبکه بندی منظم دارد. اغلب ساکنان محله نازی آباد، از اهالی بومی و قدیمی و از قشر متوسط جامعه هستند که از قدیم در این محله حضور داشته اند. در محله نازی آباد تهران همچنین یک ساختمان معروف با نام هزار دستگاه وجود دارد که این ساختمان در زمان زلزله و با یک بافت غیر اصولی برای کمک به زلزله زدگان ساخته شده است.

 

نازی‌آباد

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

قیمت خانه در منطقه 16 تهران و محله نازی آباد

با توجه به آنکه این محله در جنوب شهر تهران واقع شده است همین موضوع موجب شده تا قیمت خانه در این محدوده پایین‌تر از مناطق شمالی تهران باشد و به همین دلیل هم تراکم جمعیت در این منطقه زیاد است.

این محله با گذشت زمان همانند هر محله دیگری با توجه به رشد جمعیت آن با رشد آپارتمان سازی و خرید و فروش روبرو بوده است که با توجه به ظاهر بهتری که در مقایسه با دیگر محلات جنوبی شهر تهران دارد، متقاضیان بسیاری هم برای خرید یا رهن و اجاره خانه دارد.

طبق بررسی سایت کیلید میانگین قیمت آپارتمان در نازی آباد از میانگین قیمت آپارتمان در منطقه 16 بالا تر است. از این جهت نازی آباد بالاترین میانگین قیمت را در بین محله های منظه 16 دارد. با بررسی این محله با سایر محلات دیگر منطقه 16 این محله گران قیمت ترین محله منطقه 16 است.

 

نازی‌آباد

 

این محله با گذشت زمان همانند هر محله دیگری با توجه به رشد جمعیت آن با رشد آپارتمان سازی و خرید و فروش روبرو بوده است که با توجه به ظاهر بهتری که در مقایسه با دیگر محلات جنوبی شهر تهران دارد، متقاضیان بسیاری هم برای خرید یا رهن و اجاره خانه دارد.

 

مختصری از محله نازی آباد تهران

  • منطقه : 16
  • محل استقرار: جنوب تهران
  • همسایه های محلی: در شمال به محله جوادیه و در غرب به محله خانی آباد شمالی و در جنوب به محله یاخچی‌آباد و بهمنیار و از شرق به علی‌آباد و نازی‌آباد شرقی منتهی می‌شود.
  • دسترسی: بزرگراه‌هایی مانند شهید تند گویان، آزادگان، رجایی و بعثت استفاده کرد یا با استفاده از خط 1 مترو تهران به این منطقه دسترسی پیدا کرد.
  • ایستگاه مترو: دارد
  • بافت محله نازی آباد: قدیمی و نوساز
  • سطح قیمت: متوسط

 

مطالب مرتبط

2 نظر در مورد : “نازی آباد؛ محله‌ای باصفا و در عین حال پرتراکم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *