ساخت، نگهداری و بازسازی

هر آنچه در ارتباط با بازسازی خانه باید بدانید

بازسازی ساختمان

 

بازسازی یا مرمت یک بنا به مجموعه فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که با انجام دادن آن بر روی یک بنا عمر آن سازه را افزایش داده و با انجام تعمیرات در آن به حفظ و ماندگاری آن بنا کمک می‌کند. بازسازی خانه و ساختمان قوانین و روش‌های خود را دارد. خانه‌های فرسوده و قدیمی کلنگی بیشتر از دیگر خانه‌ها به بازسازی نیاز دارند.

همانطور که همه ما می‌دانیم اقدام برای بازسازی خانه و نوسازی آن تصمیم بزرگی است که با توجه به عوامل مختلفی مانند میزان بودجه در دسترس شما و نیازهایتان باید گرفته شود. شما باید در درجه اول این موضوع را مشخص کنید که چه فضاهایی از منزل شما نیاز به بازسازی دارد و آیا این بازسازی به زیر ساخت‌ها مانند تاسیسات هم مربوط می‌شود یا خیر؟

مراحل بازسازی منزل به چه صورت است؟

پس از آنکه هدف خود را از بازسازی خانه با توجه به بودجه و نیازهایتان مشخص کردید حالا باید به سراغ فرآیند اصلی بازسازی بروید که این پروسه شامل دو مرحله کلی است: بازسازی زیر ساخت ساختمان و بازسازی دکوراسیون بنا.

بازسازی زیر ساخت ساختمان شامل تغییر یا تعمییر قسمت‌های حیاتی خانه مانند لوله کشی و برق می‌شود که به نیازهای روزانه شما مربوط می‌شود. بازسازی دکوراسیون نیز شامل مواردی می‌شود که مربوط به ظاهر و زیبایی دیزاین داخلی خانه شما است و همه فضاهای خانه که می‌خواهید آن را نوسازی کنید، در بر می‌گیرد.

برآورد هزینه بازسازی ساختمان چطور انجام می‌شود؟

به منظور برآورد هزینه بازسازی خانه قدیمی از هزینه‌های دیگری که باید انجام دهید مطمئن شوید و پس از آن به سراغ تهیه یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی خانه را در آن انجام دهید بروید. پس از آن هزینه هر کدام را به صورت حدودی برآورد کرده و زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را نیز معین کنید.

البته در مرحله برآورد هزینه بازسازی خانه کلنگی و در همه مراحل دیگر نباید فراموش کرد که مشورت گرفتن از کارشناسان در زمینه بازسازی خانه‌های فرسوده بسیار ضرورت دارد. هزینه‌های بازسازی خانه‌های فرسوده در حالت کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • هزینه خرید مصالح
  • هزینه حمل و نقل زباله
  • هزینه تعمیرات (در صورت نیاز شما)
  • هزینه تغییر دکوراسیون (در صورت نیاز شما)
  • هزینه مجریان، پیمانکاران، کارگران و نیروهای حضور یافته در پروژه بازسازی

 

بازسازی خانه

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

هزینه مجریان عمدتا به دو روش اصلی روزمزد و کنترات محاسبه می‌شود که در روش روزمزد عمدتا از این روش برای پروژه‌هایی استفاده می‌شود که متراژ بالایی ندارند و برای مجری به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست تا بر اساس متر مربعی کار کند، دستمزد استاد کاران حرفه‌ای معمولا روزانه میان 200 تا 300 هزار تومان در نظر گرفته می‌شود.

اما در روش کنتراتی کمی موضوع فرق می‌کند و این روش که در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی اجرا می‌شود، پیمانکار به صورت کلی قیمتی را برای انجام پروژه در نظر می‌گیرد که در این روش سرعت انجام کار نیز بیشتر است و پیمانکار تشویق می‌شود تا سریعتر پروژه را در زمان کوتاهی به پایان برساند تا به دستمزد خود برسد.

 

 

به منظور برآورد هزینه بازسازی خانه قدیمی از هزینه‌های دیگری که باید انجام دهید مطمئن شوید و پس از آن به سراغ تهیه یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی خانه قدیمی را در آن انجام دهید بروید. پس از آن هزینه هر کدام را به صورت حدودی برآورد کرده و زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را نیز معین کنید.


هزینه بازسازی خانه چقدر است؟

برآورد هزینه بازسازی خانه کلنگی همیشه از مهم‌ترین دغدغه مالکان در این زمینه است که در صورت بهره گیری از دانش فنی و تجربی افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌توان از هزینه‌های آشکار و پنهان عملیات بازسازی خانه قدیمی کم کرد.

در جدول زیر حدود هزینه ساخت و اجرای بازسازی خانه‌های فرسوده در میانگین مناطق مختلف ذکر شده که قیمت مصالح ساختمانی با توجه به کشور تولید کننده، برند، درجه کیفیت و میزان متراژ کار و سختی آن تعیین شده است. به بازه این هزینه‌ها 10 الی 15 درصد کاهش یا افزایش با توجه به تفاوت قیمت‌ها باید در نظر بگیرید.

قیمت گذاری 30 آیتم پرتقاضای بازسازی ساختمانی

 

ردیف شرح خدمات واحد قیمت به ریال
۱ اجرت سقف کاذب کناف تایل ۶۰*۶۰ با مصالح متر مربع ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ – ۸۵۰٫۰۰۰
۲ اجرت سقف کاذب دکوراتیو کناف با مصالح متر مربع ۱٫۹۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۵۰۰٫۰۰۰
۳ چوب ترموود با اجرت نصب و رنگ متر مربع ۹٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۸۰۰٫۰۰۰
۴ اجرت گچ کاری ساده بدون مصالح متر مربع ۳۵۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۵ اجرت رابیتس کاری بدون مصالح متر مربع ۸۵۰٫۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۶ پارکت لمینت خارجی با اجرت نصب و فوم متر مربع ۳٫۶۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۳۰۰٫۰۰۰
۷ کاشی و سرامیک درجه یک ایرانی متر مربع ۱٫۷۰۰٫۰۰۰ – ۶۵۰٫۰۰۰
۸ اجرت نصب کاشی و سرامیک (بدون مصالح) متر مربع ۴٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۹ اجرت سنگ کاری (بدون مصالح) متر مربع ۶۰۰٫۰۰۰ – ۳۵۰٫۰۰۰
۱۰ آجر کاری با اجرت نصب و مصالح (ملاتی) متر مربع ۱٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۲۰۰٫۰۰۰
۱۱ تیغه چینی با مصالح و اجرت استاد کار متر مربع ۹۵۰٫۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۱۲ کاغذ دیواری خارجی قابل شستشو با اجرت نصب متر مربع ۶٫۷۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
۱۳ کابینت آشپزخانه تمام ام دی اف با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۳۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۱۴٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۴ کمد دیواری ام دی اف عمق ۶۰ با اجرت نصب و مصالح متر مربع ۲۶٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۹٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۵ اجرت برق کاری بدون مصالح متر مربع ۴۵۰٫۰۰۰ – ۳۰۰٫۰۰۰
۱۶ لوله کشی سرد و گرم و فاضلاب با مصالح متر مربع ۱۲/۰۰۰/۰۰۰ – ۷۰۰٫۰۰۰
۱۷ هر پره رادیاتور برند ایرانی یک پره ۷۵۰٫۰۰۰ – ۵۵۰٫۰۰۰
۱۸ پکیج ایرانی جنس مرغوب یک دستگاه ۸۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۶۸٫۰۰۰٫۰۰۰
۱۹ شومینه برقی با اجرت نصب متر مربع ۴۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۳۵٫۰۰۰٫۰۰۰
۲۰ اجرت نقاشی روغنی یا پلاستیک با مصالح متر مربع ۳۰۰٫۰۰۰ – ۲۵۰٫۰۰۰
۲۱ پنجره UPVC با اجرت نصب متر مربع ۸٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۸۰۰٫۰۰۰
۲۲ شیرآلات ایرانی جنس مرغوب با اجرت نصب یک عدد ۷٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۲٫۹۰۰٫۰۰۰
۲۳ روشویی کابین دار P.V.C بک عدد ۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۶٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۴ سرویس فرنگی ایرانی با اجرت نصب یک عدد ۲۸٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۸٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۵ اجرت ساخت درب آهنی یا چهار چوب فلزی با مصالح هر کیلوگرم ۸۵۰٫۰۰۰ – ۴۰۰٫۰۰۰
۲۶ درب ضد سرقت با قفل و یراق آلات و اجرت نصب یک لنگه ۶۵٫۰۰۰٫۰۰۰ – ۳۶٫۰۰۰٫۰۰۰
۲۷ درب داخلی HDF با اجرت نصب یک لنگه ۷٫۸۰۰٫۰۰۰ – ۳٫۸۰۰٫۰۰۰
۲۸ دستگیره درب جنس مرغوب با قفل و اجرت نصب یک عدد ۶٫۳۰۰٫۰۰۰ – ۲٫۵۰۰٫۰۰۰
۲۹ تخلیه نخاله با کارگر (ماشین خاور) یک ماشین ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
۳۰ کرایه وانت (داخل شهر ) یک ماشین ۸۰۰٫۰۰۰ – ۵۵۰٫۰۰۰
۳۱ کارگر ساختمانی روزمزد یک روز کاری ۱٫۴۰۰٫۰۰۰ – ۱٫۲۰۰٫۰۰۰
۳۲ اجرت استاد کار روزمزد یک روز کاری ۳/۰۰۰/۰۰۰ – ۲/۵۰۰/۰۰۰

 

البته نباید فراموش کرد که به هزینه‌های بالا، هزینه حمل و نقل، ابزارآلات، دستمزد کارگران ساختمانی، حق الزحمه پیمانکار (برای پروژه‌های بازسازی نسبت به حجم کار بین ۲۵ – ۱۵ درصد هزینه‌های اجرایی است) ، بیمه ، مالیات و ضریب بالاسری نیز اضافه می‌شود.

 

بازسازی خانه

 

بازسازی خانه قدیمی با کمترین هزینه

 به منظور بازسازی خانه کلنگی و مدیریت هزینه‌های آن باید برنامه ریزی را در اولویت کارهایتان قرار دهید چرا که عدم برنامه ریزی در این زمینه موجب پیشامدهایی می‌شود که خسارات مالی بسیاری را می‌تواند به همراه داشته باشد.

همچنین با در نظر گرفتن برنامه ریزی برای بازسازی خانه‌های فرسوده، اگر قصد بازسازی خانه کلنگی خود را دارید اما بودجه شما محدود است می‌توانید از گزینه‌های جایگزین و موقت برای بازسازی بخشی از خانه استفاده کنید.

شما باید ابتدا مشخص کنید که کدام بخش از خانه شما در اولویت بازسازی است. برای مثال اگر اتاق خواب شما کسل کننده و قدیمی و بی روح شده، آن را در اولویت کارتان قرار دهید و به جای هزینه‌های گزاف بازسازی از یک کاغذ دیواری با رنگ و طرح جذاب استفاده کنید.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

برای این کار نیاز نیست تا همه بخش‌ها و دیوارهای اتاق را کاغذ دیواری کنید و فقط اجرای آن بر روی دیواری که ترک خورده یا قدیمی است تاثیر بسیاری را در حال و هوای خانه شما به وجود می‌آورد. یا گزینه دیگر آنکه می‌توانید تنها کفپوش خانه یا بخشی از خانه مانند پذیرایی را تغییر دهید.

 

 

اگر قصد بازسازی خانه کلنگی خود را دارید اما بودجه شما محدود است می‌توانید از گزینه‌های جایگزین و موقت برای بازسازی بخشی از خانه کلنگی استفاده کنید. شما باید ابتدا مشخص کنید که کدام بخش از خانه شما در اولویت بازسازی است.


بازسازی خانه قدیمی چطور انجام می‌شود؟

نوسازی ساختمان‌ها به دو روش انجام می‌شود یکی روش بازسازی ساختمان حفاظتی است و دیگری بازسازی ساختمان سبکی است. که در ادامه بازسازی‌های مختلف را برایتان شرح می‌دهیم. این دو روش از لحاظ هزینه بازسازی ساختمان یکسان هستند.

  1. بازسازی ساختمان حفاظتی:

  • در روش بازسازی ساختمان حفاظتی به بازسازی و حفاظت کلی از ساختمان شما پرداخته می‌شود.
  • در این روش کلیات یک بنا مورد بازسازی و حفاظت قرار می‌گیرد. در روش بازسازی ساختمان حفاظتی  باید یک مطالعه جامع و کامل بر روی تمامی ویژگی‌های یک ساختمان و مصالح آن ساختمان انجام شود تا بتوان مراحل بازسازی را به صورت صحیح و کامل انجام داد.
  1. بازسازی ساختمان سبکی:

  • روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی اطلاق می‌شود که تکه‌های جدید جایگزین تکه‌های فرسوده‌تر می‌شود به این صورت که کمترین تغییر نسبت به طرح اولیه ایجاد شود.
  • از این روش جهت بازسازی بناهای تاریخی استفاده می‌شود زیرا می‌خواهیم سبک و هارمونی تاریخی بدون کمترین تغییر باقی بماند.
  • در این روش شباهت بسیار زیادی بین طرح قدیمی و طرح جدید وجود دارد.

 

بازسازی خانه

 

 

 روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی اطلاق می‌شود که تکه‌های جدید جایگزین تکه‌های فرسوده‌تر می‌شود به این صورت که کمترین تغییر نسبت به طرح اولیه ایجاد شود.


یکی از روش‌های مهم دیگر در بازسازی ساختمان می‌توان به بخش طراحی اشاره کرد. مواردی باید در این نوع بازسازی رعایت شود که  در ادامه برای شما شرح می‌دهیم:

  1. مقاوم سازی و محکم کردن یک ساختمان.
  2. سوار کردن المان‌هایی که جدا شده است.
  3. سفت کاری بخش‌هایی از ساختمان که ترک پیدا کرده است.
  4. نوسازی نمای یک ساختمانی که نیاز به بازسازی دارد.
  5. بخش‌هایی از ساختمان که از بین رفته است به صورت کامل نوسازی و بازسازی شود تا روند عادی حیات خود را ادامه دهد.
  6. تغییرات در نوع مصالح استفاده شده در بازسازی یا نو سازی بنای جدید.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

به منظور شروع بازسازی خانه قدیمی ابتدا از منزل قدیمی شما یک نقشه تهیه می‌شود که مکان دقیق اتاق‌ها و دیگر بخش‌های مختلف خانه در آن مشخص شده و تغییرات لازم برای بازسازی بر روی آن پیاده می‌شود. در ادامه به آیتم‌هایی که در اغلب بازسازی خانه‌های فرسوده انجام می‌شود، می‌پردازیم.

 

 

 به منظور شروع بازسازی خانه قدیمی ابتدا از منزل قدیمی شما یک نقشه تهیه می‌شود که مکان دقیق اتاق‌ها و دیگر بخش‌های مختلف خانه در آن مشخص شده و تغییرات لازم برای بازسازی بر روی آن پیاده می‌شود.

 

  • اعمال تغییرات در پوشش کف و دیوار

این تغییرات از بیشترین و در عین حال راحت‌ترین تغییراتی است که در طی بازسازی خانه کلنگی انجام می‌شود و برای انجام آن می‌توان از گزینه‌های متعددی مانند پنل‌های دکوراتیو سه بعدی، پوستر سه بعدی، دیوار پوش، سنگ دکوراتیو، شیشه تزیینی، تایل آلومینیومی و انواع کاغذ دیواری و حتی رنگ آمیزی مجدد خانه و بسیاری از گزینه‌های دیگر  استفاده کرد. در زمینه کف پوش نیز گزینه‌های سرامیک، پارکت، لمینت، انواع کف پوش‌های سه بعدی، کف پوش‌های پلاستیکی ، موکت و غیره قابل استفاده هستند.

  • بازسازی آشپزخانه

عمدتا بازسازی آشپزخانه به منظور اوپن کردن با بنایی و کاشی کاری همراه است که احتمالا بحث تغییر در دکوراسیون داخل آن مانند کابینت‌ها را نیز به همراه دارد. مواردی که در نوسازی آشپزخانه اغلب انجام می‌شود عبارتند از: تعویض کابینت‌ها ، تخریب دیوارها، تخریب آرک‌های قدیمی و رابیتس کاری‌، نوسازی و یا حتی در صورت لزوم جابه جایی لوله کشی، کف سازی، کاشی بین کابینتی، پرده و غیره که به دلیل موارد متعددی که در زمینه بازسازی آشپزخانه وجود دارد اغلب بازسازی پر هزینه‌ای خواهد بود.

  • بازسازی اتاق‌ها

در بازسازی اتاق‌ها نیز سه گزینه اصلی نیاز به تغییر پیدا می‌کنند که دیوارها و کف یا کمدها هستند. شما می‌توانید از انواع کفپوش و یا تغییر موکت استفاده کنید یا سقف را کناف کاری کرده و کمدها را با نوع جدیدتر آن تعویض کنید. تغییر لوسترها نیز جلوه خاصی را به فضای خانه شما می‌دهد.

 

بازسازی خانه

 

 

 مواردی که در نوسازی آشپزخانه اغلب انجام می‌شود عبارتند از: تعویض کابینت‌ها ، تخریب دیوارها، تخریب آرک‌های قدیمی و رابیتس کاری‌، نوسازی و یا حتی در صورت لزوم جابه جایی لوله کشی، کف سازی، کاشی بین کابینتی، پرده و غیره که به دلیل موارد متعددی که در زمینه بازسازی آشپزخانه وجود دارد اغلب بازسازی پر هزینه‌ای خواهد بود.


بازسازی خانه کلنگی

شهر تهران حدود 3300 هکتار بافت فرسوده دارد که بر اساس اعلام شهرداری قرار است سالانه 10 درصد از این بافت نوسازی شود. به همین دلیل هم برای اجرای بازسازی خانه کلنگی نیازمند چند گام اساسی هستیم که در ادامه به آن می‌پردازیم.

بازسازی و تعمیر خانه کلنگی چه شرایطی دارد؟

برای بازسازی خانه کلنگی در درجه اول به مجوز شهرداری نیاز است که با استفاده از خدمات الکترونیکی می‌توان آن را انجام داد. تمامی مراحلی که در طی بازسازی ساختمانی و تخریب آن انجام می‌شود باید تحت نظر یک نفر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساختمان قید می‌شود، صورت بگیرد و مالکان منازل مسکونی که قصد نوسازی دارند بدون اخذ پروانه، نباید اقدام به تخریب بنای قدیمی خود کنند.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

همچنین مهندس ناظر باید بر تمامی عملیات تخریب نظارت مستقیم داشته باشد و اقدامات فنی و علمی لازم را انجام بدهد چرا که بدون حضور مهندس ناظر عملیات تخریب بسیار خطر آفرین خواهد بود. به صورت کلی این موارد باید رعایت شود:

  • همه عملیات‌های اجرایی یک ساختمان می‌بایست الزاماً تحت نظر یک شخص به نام مهندس ناظر که نام او در پروانه ساخت قید شده است، انجام شود و نیاز به مجوز بازسازی دارد.
  • تمامی مالکانی که قصد نوسازی منازل خود را دارند، امکان ندارد بدون اخذ پروانه ساخت امکان تخریب بنا و تغییر کاربری را داشته باشند.

 

 

برای بازسازی خانه کلنگی در درجه اول به مجوز شهرداری نیاز است که با استفاده از خدمات الکترونیکی می‌توان آن را انجام داد. تمامی مراحلی که در طی بازسازی ساختمانی و تخریب آن انجام می‌شود باید تحت نظر یک نفر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساختمان قید می‌شود، صورت بگیرد و مالکان منازل مسکونی که قصد نوسازی دارند بدون اخذ پروانه، نباید اقدام به تخریب بنای قدیمی خود کنند.

 

  • وجود و حضور مهندسین ناظر جهت اجرای عملیات تخریب بنا امری ضروری شمارده می‌شود. زیرا نظرات فنی و علمی مهندسین ناظر جهت تخریب و نوسازی یک بنا بسیار الزامی است. زیرا مهندسین ناظر ساختمانی اشراف کامل بر مسائل فنی – مهندسی و استاندارهایی که برای تخریب بنا لازم است دارند.
  • پس تخریب یک بنا و تغییر کاربری بدون وجود  و نظارت مهندسین ناظر یک امر بسیار خطرناک است. در صورت عدم وجود مهندسین ناظر بر عملیات تخریب ساختمانی قطعاً احتمال وقوع حوادث افزایش میابد.
  • پس بهتر است مردم از بدعت‌های قدیمی دوری کرده و بپذیرند مهندس ناظر چه نقش مهمی در ارائه خدمات بهینه که به نفع شهروندان و شهر است، دارند.

 

خانه‌های فرسوده

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

  • در سال‌های دور پروانه ساخت بنا به صورت جداگانه صادر می‌شد و پروانه نوسازی هنگامی صادر می‌شد که بنا را تخریب کرده و نخاله‌های آن را جمع‌آوری کرده باشند.  اما این قانون پس از سال ۱۳۶۰ دست خوش تغییر و تحول بسیاری شد به صورتی که پروانه تخریب و نوسازی با یکدیگر برای مالک صادر می‌شود.
  • دقت داشته باشید باید قید شود پروانه پس از تخریب بنا دارای اعتبار است و تا زمانی که بنا به صورت کامل تخریب نشده باشد حق شروع یک عملیات ساختمانی جدید وجود ندارد. در غیر این صورت بنای ساخته شده به‌صورت بناهای بدون مجوز تلقی می‌شود.

جهت بازسازی ساختمان خود باید یک سری قواعد و قوانین را کاملاً مطالعه کرده و سرلوحه خود قرار دهید. در ادامه برخی اصطلاحات را برای شما به صورت اختصاری توضیح خواهیم داد.

 

 

 تخریب یک بنا و تغییر کاربری بدون وجود  و نظارت مهندسین ناظر یک امر بسیار خطرناک است. در صورت عدم وجود مهندسین ناظر بر عملیات تخریب ساختمانی قطعاً احتمال وقوع حوادث افزایش میابد.

 

  • ابتدا باید از ملک مورد نظر بازدید کرده تا بتوانید تصمیم به بازسازی ساختمان کنید.
  • هنگام بازدید از ملک مورد نظر متوجه خواهید شد که چه قسمت‌هایی از ساختمان نیاز به بازسازی دارد.
  • شما در این مرحله نقش یک پیمانکار را اجرا می‌کنید که تمامی اوامر کارفرما را برای طراحی اصول داخلی و خارجی اجرا می‌کنید. مراحلی که باید در بازسازی ساختمان انجام دهید به شرح زیر است:
  1. درک و پی بردن به نظر کارفرما و همچنین ارائه یک طرح پیشنهادی توسط طراح تیم شما جهت بازسازی ساختمانی که به شما سپرده شده است و بازسازی نمای ساختمان موردنظر متناسب با درخواست‌های کارفرما
  2. به توافق رسیدن در رابطه با طرح مورد نظر، سپس انجام هماهنگی‌های لازم با کارفرما جهت ارائه برنامه زمان‌بندی انجام بازسازی توسط پیمانکار به کارفرما و  در نهایت دریافت یک مبلغ به عنوان پیش پرداخت جهت شروع فرآیند بازسازی
  3. در صورتی که نیاز به ایجاد تغییر در نمای ساختمان دارید باید نمای ساختمان را تخریب کنید. به دلیل تخریبی که ایجاد می‌شود باید بخش‌هایی را که مخصوص رفت و آمد مردم است یک حفاظ بزنید تا عابرین پیاده، ماشین‌های پارک شده، کارگران در حال کار و ماشین‌های عبوری دچار آسیب نشوند.
  4. شروع به برچیدن شیرآلات و کابینت و وسایل ساختمان و قطع گاز محل بازسازی از فلکه اصلی توسط کارگران ماهر
  5. شروع به تخریب دیوارها و کف ساختمان و سرویس‌های بهداشتی ( در صورت وجود دیوار باربر نیاز به پیمانکار و مهندس عمران باتجربه ضروری است)
  6. تعویض لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و برق کشی مجدد نسبت به نقشه جدید
  7. اجرای سیم کشی برق طبق نقشه‌های جدید
  8. اجرای سیمان‌کاری و ایزولاسیون پس از خشک شدن سیمان‌کاری سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه
  9. تعویض درب و چارچوب و نصب چهارچوب درب‌ها و کمد دیواری و پنجره جدید و نصب شیشه پنجره‌ها
  10. اجرای رابیتس‌بندی برای سقف جدید و گچ کاری (نورپردازی ) یا اجرای کناف
  11. اجرای کف‌سازی و کاشی‌کاری و سرامیک کاری ساختمان و نصب پله و نماسازی ساختمان
  12. اجرای نقاشی ساختمان
  13. نصب کابینت آشپزخانه و سقف کاذب حمام و دستشویی
  14. نصب کلید و پریزهای ساختمان و تزئینات نورپردازی
  15. اجرای کاغذ دیواری و پارکت ، سرامیک بین کابینتی و سنگ آنتیک
  16. نصب درب‌های داخلی ساختمان
  17. نصب شیرآلات و سینک و کاسه روشویی
  18. نصب درب‌های داخلی ساختمان
  19. نظافت کلی ساختمان توسط کارفرما و در صورت توافق اولیه با پیمانکار

 

خانه‌های فرسوده

 

 

در صورتی که نیاز به ایجاد تغییر در نمای ساختمان دارید باید نمای ساختمان را تخریب کنید. به دلیل تخریبی که ایجاد می‌شود باید بخش‌هایی را که مخصوص رفت و آمد مردم است یک حفاظ بزنید تا عابرین پیاده، ماشین‌های پارک شده، کارگران در حال کار و ماشین‌های عبوری دچار آسیب نشوند.

 

  • پس از مراحل فوق ساختمان از نظر کم و کسری چک خواهد شد و مواردی را که مثل کلید و پریز و وسایلی که فراموش شده‌اند یا در حین اجرا دچار صدمه دیده‌اند رفع اشکال خواهند شد و کار به‌صورت دقیق تحویل کارفرما می‌شود.

بازسازی خانه‌های فرسوده

اغلب بازسازی خانه‌های فرسوده به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی به دنبال آسیب دیدن یا وجود مشکلاتی در طراحی و ساخت اولیه در آن، انجام می‌شود. بازسازی خانه‌های فرسوده همچنین از قوانینی پیروی می‌کند که این قوانین همان گونه که از اسم آن پیداست مخصوص بازسازی ساختمان است.

هر گونه نوسازی در یک ساختمان باید طبق اصول و قوانینی از پیش تعیین شده، انجام شود. بهتر است پیش از بازسازی ساختمان خود به تمامی اصول و قوانین دقت لازم را داشته باشید.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

 گاهی اگر اصول و قواعد بازسازی ساختمان را رعایت نکنید، مجبور می‌شوید جریمه آن را پرداخت کنید. البته گاهی در صورت عدم رعایت قوانین بازسازی ساختمان شما مجبور به تخریب بخش ایجاد شده می‌شوید. جریمه‌های هر مورد از تخلفات ساختمانی با توجه به قوانین تصویب شده متفاوت است.

جهت انجام بازسازی ساختمان در اولین مرحله از پروژه بازسازی ساختمان خود باید نقشه کشی کامل ساختار موجود در ساختمان را تهیه کنید. در این نقشه باید تمامی اجزا و لوازم موجود ساختمانی را به دقت بررسی کنید.

نقشه کشی ساختمان خود را  توسط یک شرح دادن جامع و کامل همانند مشخصات کامل ساختمان، تعیین کاربری ساختمان و مصالح بنا، استاندارد قطعات، خدمات فنی، مشخصات تأسیساتی بنا و خصوصیات ساختاری ساختمان ادامه دهید.

 

 

 اغلب بازسازی خانه‌های فرسوده به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی به دنبال آسیب دیدن یا وجود مشکلاتی در طراحی و ساخت اولیه در آن، انجام می‌شود. بازسازی خانه‌های فرسوده همچنین از قوانینی پیروی می‌کند که این قوانین همان گونه که از اسم آن پیداست مخصوص بازسازی ساختمان است. هر گونه نوسازی در یک ساختمان باید طبق اصول و قوانینی از پیش تعیین شده، انجام شود.

 

در این نقشه کشی شما موظف هستید شرایط ساختمان و جزئیات مربوط به هر بخش از بنای خاص خود  مانند نمای ساختمان، سقف پلکان‌، زیر زمین، اتاق‌های خواب، پذیرایی، حال و آشپزخانه شرح دهید. سپس در انتهای نقشه کشی خود تمامی بخش‌هایی که معیوب هستند و قابل بازسازی نیستند تعیین و مشخص کنید.

ممکن است در بازسازی ساختمان خود تغییراتی را در نوع مصالحی که مصرف می‌کنید، انجام دهید. مصالح و بنای جدیدی که مصرف می‌کنید به تشخیص مجریان طرح و دلایل فنی می‌تواند در زمان‌های مختلف تغییر کند و هزینه آن متغیراست. هر نوع ضعف و تخریب پیش آمده در ساختمان شما خود را از طریق ترک برداشتن بنا و ایجاد صداهای بسیار خفیف نشان می‌دهد.

باید دقت داشته باشید صداهای مربوط به ترک برداشتن بنا بسیار خفیف و آرام است به همین دلیل باید دقت کافی را در مشاهده دیوارها داشته باشید تا منجر به یک حادثه بد و هزینه‌بر برای شما نشود.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

تغییر کاربری ساختمان چگونه است؟

  • نوع استفاده از زمین، ساختمان و یا نوع فعالیتی که دریک قطعه زمین یا ساختمان که مالکیت آن  به صورت موقت یا دائم بر عهده شما است کاربری ساختمان نام دارد و می‌توان آن را تغییر کاربری داد.
  • طبق بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری باید برای تمامی ساختمان‌های موجود در شهر پروانه ساخت صادر شود.
  • هنگامی که پروانه ساخت صادر می‌شود شهرداری باید نوع فعالیت ساختمان را در نظر بگیرد سپس پروانه آن را صادر کند و در صورت تغییر کاربری اطلاع داده شود.
  • ضمن آن که باید توجه داشته باشید هرگونه تغییر کاربری و تحول در نوع فعالیت یک ساختمان که مغایر با نوع پروانه ساخت آن باشد یک تخلف است.
  •  این امر که فعالیت ساختمانی با توجه به پروانه ساخت آن تغییر پیدا کند در واقع تغییر کاربری نام دارد.
  • یکی از مصادیق مغایرت احداث ساختمان با اصول شهرسازی نیز در واقع همین تغییر کاربری است.
  • رسیدگی به تخلفات تغییر کاربری در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری است و این سازمان مسئول رسیدگی به آن است.

 

خانه‌های فرسوده

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

طرح بازسازی خانه‌های فرسوده

بافت فرسوده عمدتا در مناطق جنوبی و مرکزی تهران به چشم می‌خورد و برای بازسازی این بافت علاوه بر نوسازی ساختمان نیاز به ارتقای زیر ساخت‌ها نیز وجود دارد. از سال 1381 تا به امروز دولت برای بناها و خانه‌های فرسوده و از بین رفته تسهیلات و وام بافت فرسوده در نظر گرفته است و تا به امروز نیز این وام پا بر جا است چرا که با گذشت زمان خانه‌های قدیمی احتیاج به بازسازی و تعمیر پیدا می‌کنند و باید به آنها رسیدگی شود.

 

 

 بافت فرسوده عمدتا در مناطق جنوبی و مرکزی تهران به چشم می‌خورد و برای بازسازی این بافت علاوه بر نوسازی ساختمان نیاز به ارتقای زیر ساخت‌ها نیز وجود دارد. از سال 1381 تا به امروز دولت برای بناها و خانه‌های فرسوده و از بین رفته تسهیلات و وام بافت فرسوده در نظر گرفته است و تا به امروز نیز این وام پا بر جا است چرا که با گذشت زمان خانه‌های قدیمی احتیاج به بازسازی و تعمیر پیدا می‌کنند و باید به آنها رسیدگی شود.


خانه‌هایی مشمول طرح استفاده از وام بافت فرسوده می‌شوند که شرایط زیر را داشته باشند:

  • ملک مورد نظر باید در محدوده‌های مشخص شده به عنوان بافت‌های فرسوده قرار داشته باشد. بدین معنی که اگر ملک شما در محدوده‌های بافت فرسوده قرار نداشته باشد، وام بافت فرسوده به شما تعلق نخواهد گرفت. طرح‌های بهسازی به تصویب رسیده، تعیین کننده محدوده‌های مورد نظر است.
  • ملک دارای بافت فرسوده اگر از نظر اقتصادی توجیه نشود، وام بافت فرسوده به آن تعلق نخواهد گرفت. کارشناسان بانک مسکن، وظیفه بررسی این موضوع را بر عهده دارند. در صورتی که پس از بررسی‌های دقیق پروژه، هزینه‌های آن توجیه اقتصادی برای بانک مسکن داشته باشد، با وام بافت فرسودگی شما موافقت خواهد شد.

وام بازسازی خانه‌های فرسوده

وام بازسازی خانه‌های فرسوده در سال 1399 توسط دولت افزایش یافته است و از سال 1396 باز آفرینی شهری در زمره فعالیت‌های مدیریت شهری قرار گرفته است. سود این وام‌ها 13 درصد بوده و تا 50 میلیون تومان تسهیلات سود 9 درصد است و برای باقی آن سود 18 درصد است و میانگین سود 13 درصد می‌شود.

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

وام بازسازی خانه روستایی

بر اساس آمارها، در حال حاضر ۲۲۶ هزار واحد مسکونی روستایی در استان تهران وجود دارد که از این تعداد، ۱۴۳ هزار واحد که ۶۳ درصد از کل را شامل می‌شود، فرسوده و در برابر زلزله نامقاوم است. در اجرای طرح وام بازسازی خانه‌ روستایی، بنیاد مسکن، نظارت، نقشه و تخریب بافت فرسوده را به صورت رایگان انجام داده و ۵۰ میلیون تومان وام ۴ درصد با دو سال دوره تنفس و ۱۲ سال دوره بازپرداخت ارائه می‌کند.

بازسازی داخلی ساختمان و بازسازی نمای ساختمان چه تفاوتی دارند؟

در بازسازی داخلی همانطور که اشاره کردیم قسمت‌های مختلف داخل خانه با توجه به نیازی که به تعمیرات دارند؛ مورد بازسازی قرار می‌گیرند، اما در بازسازی نمای ساختمان با توجه به اینکه این روزها ساختمان‌ها مرتفع شده‌اند و از این لحاظ می‌توانند در صورت خرابی نما خطراتی را برای مردم به وجود بیاورند، نیازمند استفاده صحیح و نگهداری از آنها هستیم.

برای مثال یک نمای سنگی که در بخش وسیعی از ساختمان‌های مسکونی و همچنین اداری به چشم می‌خورد، بر اثر شرایط جوی و تغییرات آب و هوایی می‌تواند فرسوده شده و دچار ترک خوردگی و پوسیدگی شود.

 به همین دلیل هم باید برای بازسازی نمای ساختمان از پوشش‌های موجود یا تغییر بخش‌های آسیب دیده استفاده کرد. یکی از این پوشش‌های نما، استفاده از مایع ضد آب کننده نمای ساختمان است که با جذب به داخل سطح سنگ اجازه عبور آب باران را نمی‌دهد و به دنبال آن فعالیت‌های شیمیایی در سنگ به وجود نمی‌آید.

 

خانه‌های فرسوده

 

 

 وام بازسازی خانه‌های فرسوده در سال 1399 توسط دولت افزایش یافته است و از سال 1396 باز آفرینی شهری در زمره فعالیت‌های مدیریت شهری قرار گرفته است. سود این وام‌ها 13 درصد بوده و تا 50 میلیون تومان تسهیلات سود 9 درصد است و برای باقی آن سود 18 درصد است و میانگین سود 13 درصد می‌شود.


جمع بندی

  • بازسازی یا مرمت یک بنا به مجموعه فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که با انجام دادن آن بر روی یک بنا عمر آن سازه را افزایش داده و با انجام تعمیرات در آن به حفظ و ماندگاری آن بنا کمک می‌کند.
  • بازسازی زیر ساخت ساختمان شامل تغییر یا تعمییر قسمت‌های حیاتی خانه مانند لوله کشی و برق می‌شود که به نیازهای روزانه شما مربوط می‌شود.
  • بازسازی دکوراسیون نیز شامل مواردی می‌شود که مربوط به ظاهر و زیبایی دیزاین داخلی خانه شما است و همه فضاهای خانه که می‌خواهید آن را نوسازی کنید، در بر می‌گیرد.
  • به منظور برآورد هزینه بازسازی خانه قدیمی از هزینه‌های دیگری که باید انجام دهید مطمئن شوید و پس از آن به سراغ تهیه یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی خانه را در آن انجام دهید بروید.
  • برآورد هزینه بازسازی خانه کلنگی همیشه از مهم‌ترین دغدغه مالکان در این زمینه است که در صورت بهره گیری از دانش فنی و تجربی افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌توان از هزینه‌های آشکار و پنهان عملیات بازسازی خانه قدیمی کم کرد. بازسازی خانه کلنگی نیاز به مجوز دارد.
  • نوسازی ساختمان‌ها به دو روش انجام می‌شود یکی روش بازسازی ساختمان حفاظتی است و دیگری بازسازی ساختمان سبکی است.
  • روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی اطلاق می‌شود که تکه‌های جدید جایگزین تکه‌های فرسوده‌تر می‌شود به این صورت که کمترین تغییر نسبت به طرح اولیه ایجاد شود.
  • مواردی که در نوسازی آشپزخانه اغلب انجام می‌شود عبارتند از: تعویض کابینت‌ها ، تخریب دیوارها، تخریب آرک‌های قدیمی و رابیتس کاری‌، نوسازی و یا حتی در صورت لزوم جابه جایی لوله کشی، کف سازی، کاشی بین کابینتی، پرده و غیره که به دلیل موارد متعددی که در زمینه بازسازی آشپزخانه وجود دارد اغلب بازسازی پر هزینه‌ای خواهد بود.
  • در بازسازی اتاق‌ها نیز سه گزینه اصلی نیاز به تغییر پیدا می‌کنند که دیوارها و کف یا کمدها هستند.
  • شهر تهران حدود 3300 هکتار بافت فرسوده دارد که بر اساس اعلام شهرداری قرار است سالانه 10 درصد از این بافت نوسازی شود.
  • برای بازسازی خانه کلنگی در درجه اول به مجوز شهرداری نیاز است که با استفاده از خدمات الکترونیکی می‌توان آن را انجام داد.
  • تمامی مراحلی که در طی بازسازی ساختمانی و تخریب آن انجام می‌شود باید تحت نظر یک نفر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساختمان قید می‌شود، صورت بگیرد و مالکان منازل مسکونی که قصد نوسازی دارند بدون اخذ پروانه، نباید اقدام به تخریب بنای قدیمی خود کنند.
  • تمامی مالکانی که قصد نوسازی منازل خود را دارند، امکان ندارد بدون اخذ پروانه ساخت امکان تخریب بنا و تغییر کاربری را داشته باشند.
  • تخریب یک بنا و تغییر کاربری بدون وجود و نظارت مهندسین ناظر یک امر بسیار خطرناک است. در صورت عدم وجود مهندسین ناظر بر عملیات تخریب ساختمانی قطعاً احتمال وقوع حوادث افزایش میابد.
  • اغلب بازسازی خانه‌های فرسوده به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی به دنبال آسیب دیدن یا وجود مشکلاتی در طراحی و ساخت اولیه در آن، انجام می‌شود. بازسازی خانه‌های فرسوده همچنین از قوانینی پیروی می‌کند که این قوانین همان گونه که از اسم آن پیداست مخصوص بازسازی ساختمان است.
  • جهت انجام بازسازی ساختمان در اولین مرحله از پروژه بازسازی ساختمان خود باید نقشه کشی کامل ساختار موجود در ساختمان را تهیه کنید. در این نقشه باید تمامی اجزا و لوازم موجود ساختمانی را به دقت بررسی کنید.
  • نوع استفاده از زمین، ساختمان و یا نوع فعالیتی که دریک قطعه زمین یا ساختمان که مالکیت آن به صورت موقت یا دائم بر عهده شما است کاربری ساختمان نام دارد و می‌توان آن را تغییر کاربری داد.
  • بافت فرسوده عمدتا در مناطق جنوبی و مرکزی تهران به چشم می‌خورد و برای بازسازی این بافت علاوه بر نوسازی ساختمان نیاز به ارتقای زیر ساخت‌ها نیز وجود دارد.
  • از سال 1381 تا به امروز دولت برای بناها و خانه‌های فرسوده و از بین رفته تسهیلات و وام بافت فرسوده در نظر گرفته است و تا به امروز نیز این وام پا بر جا است چرا که با گذشت زمان خانه‌های قدیمی احتیاج به بازسازی و تعمیر پیدا می‌کنند و باید به آنها رسیدگی شود.
  • بر اساس آمارها، در حال حاضر ۲۲۶ هزار واحد مسکونی روستایی در استان تهران وجود دارد که از این تعداد، ۱۴۳ هزار واحد که ۶۳ درصد از کل را شامل می‌شود، فرسوده و در برابر زلزله نامقاوم است.
  • سود این وام‌ها 13 درصد بوده و تا 50 میلیون تومان تسهیلات سود 9 درصد است و برای باقی آن سود 18 درصد است و میانگین سود 13 درصد می‌شود.

 

مطالب مرتبط

تاثیرات بازسازی و تعمیرات بر افزایش قیمت خانه

  شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که آیا قیمت خانه پس از بازسازی تغییر می‌کند و افزایش می‌یابد؟ پس از بازسازی خانه به چه میزان برروی قیمت خانه […]

شرایط دریافت وام تعمیرات مسکن بانک صادرات

  خانه‌ها به مرور نیاز به تعمیرات پیدا می‌کنند. به عنوان مثال شیرآلات در اثر استفاده مداوم دچار فرسودگی می‌شوند یا در و پنجره‌ها برای جلوگیری از هدررفت انرژی نیاز […]

برای تغییر کاربری ملک از این مراحل باید عبور کنید

  کاربری املاک در واقع به نوع کاربرد ملکی گفته می‌شود که در آن زندگی می‌کنیم یا مشغول به کار هستیم. گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف از جمله کسب […]

هرآنچه در اقدام به نوسازی خانه باید مدنظر قرار دهید

  نوسازی خانه و همچنین تعمیرات و بازسازی ساختمان در سال‌های اخیر با استقبال ویژه‌ای روبرو شده است و افراد زیادی در این حرفه مشغول به کار هستند. یکی از […]

چگونه برای پروژه نوسازی و بهسازی تیم طراحی و پیمانکار پیدا کنیم؟

  اگر به تازگی تصمیم گرفته‌اید نوسازی و بهسازی را برای خانه خودتان انجام دهید شاید برای شما سوال پیش آمده است که بهترین فرد یا گروه برای انجام این […]

9 نظر در مورد : “هر آنچه در ارتباط با بازسازی خانه باید بدانید

  1. مطلب جالبی بود. یکی از تجهیزاتی که در بازسازی ساختمان میشه از اون استفاده کرد، کلید لمسی هوشمند وای فایه. این تجهیزات به راحتی و بدون نیاز به تغییر در زیرساخت ساختمان قابل استفاده هستند.

  2. مطلبی بسیار خوب و جامع در مورد بازسازی ساختمان. بسیار ممنون هستم ازتون بابت انتشار این متن بسیار جالب و جذاب بود، امیدوارم باز هم مطالبی به این کاملی در مورد بازسازی ساختمان پیدا بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *