محله سعادت آباد یکی از محلههای دنج و محبوب در شمال غرب تهران است. برای خرید آپارتمان باید هزینه زیادی پرداخت. این محله در منطقه 2 شهرداری تهران واقع شده و مساحتی به اندازه 284 هکتار دارد که حدود 140 هزار خانوار (560 هزار نفر) را در خود جای داده است. وفور مرکز تجاری و بوستان در این منطقه سبب محبوبیت آن شده است. در مطلب زیر بیشتر با این محله آشنا میشویم:
خرید آپارتمان در سعادت آباد
در حال حاضر با توجه به بافت شهری مناسب و کوچه و پس کوچههای آرام و عریض، افرادی که میخواهند نفسی تازهتر و راحتتر بکشند، این محله را برای زندگی انتخاب میکنند. با این وجود باید گفت این محله جزو محلات گرانقیمت تهران است. قیمت اپارتمان در سعادت اباد در میان محله های منطقه 2 بیشترین میانگین قیمت را دارد.
رهن و اجاره آپارتمان در محله سعادت آباد
همانطور که پیشتر گفته شد محله سعادتآباد گرانقیمت است و قیمتها با توجه به امکانات ساختمان، خیابانی که بنا در آن واقع شده و قدیمی یا نوساز بودن تعیین میشود. برای رهن و اجاره آپارتمان میتوانید به سایت کیلید مراجعه کنید و از قیمتها به خوبی آگاه شوید.
محله سعادت آباد کجاست؟
این محله که در کوهپایه های جنوبی رشته کوه البرز واقع شده، از شرق به بزرگراه چمران، از جنوب به شهرک غرب (بلوار دادمان)، از شمال به کوی فراز، از شمال شرق به اوین و از شمال غرب به فرحزاد محدود میشود. بزرگراه آیت اله هاشمی (نیایش) از میان سعادت آباد عبور میکند. از میادین محله سعادتآباد میتوان به میدان فرهنگ، میدان شهید تهرانی مقدم، میدان سرو و میدان بوستان (کتاب) اشاره کرد.
تاریخچه سعادت آباد
این محلهی جوان رشد و توسعهی خود را مدیون سید ضیاء الدین طباطبایی نخست وزیر احمد شاه قاجار است که در سال 1327، زمانیکه این محله چیزی جز مخروبهای با زمینهای ریگزار نبود، آن را خرید و آباد کرد.
در ابتدا زمینهای بدون کاربری تبدیل به زمینهای کشاورزی شدند که غلات بیشتر مناطق تهران را تامین میکردند. پس از آن سید ضیاء به پیشنهاد «سر رید بولارد» سفیر انگلستان، به پرورش یک نوع خاص از خرگوش پرداخت و موفق شد در مدت 10 سال، 15 هزار خرگوش را در زمینهای این محله، پرورش دهد و با فروش گوشت و پوست آن ثروت زیادی را کسب و راههای توسعهی محله را هموارتر کند. بعدها این محله به پاس زحمات سید ضیاء و رعایای او سادات آباد نامیده شد.
پس از آن سید ضیاء اراضی خود را به فردی به نام مهندس آهی فروخت که او نیز کوی مکانیر و پارک سعادت آباد را طراحی و با این کار رشد ساختو سازها را در منطقه آغاز کرد.
پس از گذشت چند دهه رشد و توسعهی محله شتاب بیشتری گرفت و از دههی 1370 پذیرای مهاجرین تازه وارد به تهران شد. توسعهی ساختوسازها از بلوار سعادت آباد آغاز شد و تا درهی اوین و فرحزاد ادامه یافت.
در همین رابطه بخوانید: |
امکانات این محله
این محله واقع شده در غرب تهران از حیث امکانات وضعیت خوبی دارد و با داشتن مراکز خرید، بوستان ها، بیمارستانها و سایر فروشگاههای موردنیاز نیازهای ساکنین را رفع میکند. خیابان بندی های پهن و شهرسازی اصولی تر نسبت به دیگر محله های تهران به دلیل جوان بودن این محله، از شاخصه های سعادت آباد است. همچنین دسترسی خوب به اتوبان های چمران، یادگار امام و نیایش از مزیت های این منطقه به حساب می آید.
ایستگاه های مترو سعادت آباد
در محدوده سعادت آباد 2 ایستگاه مترو در دسترس است. ایستگاه متروی شهید دادمان و ایستگاه متروی میدان کتاب. که هر دوی آنها به تازگی افتتاح شده اند. اسفند ماه 1401 بود که ایستگاه متروی شهید دادمان به بهرهبرداری رسید. و ایستگاه متروی میدان کتاب هم در مهر ماه 1402 به بهرهبرداری رسید است. هر دو ایستگاه آخرین ایستگاه های بخش شمالی خط ۷ متروی تهران هستند. پیشتر از این نزدیک ترین ایستگاه مترو به محله سعادت آباد ایستگاه میدان صنعت بود که با فعال شدن این دو ایستگاه حمل و نقل عمومی در این منطقه وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.
مراکز درمانی محله سعادت آباد
محله سعادتآباد جزو محلاتی است که چند بیمارستان در آن قرار گرفته و از نظر امکانات درمانی غنی و تکمیل است. سه بیمارستان شهید مدرس در بلوار سعادت آباد، پارسیان نزدیکی میدان فرهنگ، بیمارستان عرفان و کلینیک عرفان در خیابان ریاضی بخشایش، در این محله واقع شدهاند و امکانات پزشکی را به مراجعان ارائه میکنند.
بوستانهای محله سعادت آباد
محله سعادتآباد محلهای در غرب تهران است که برای گردش و تفریح امکانات زیادی دارد و به جز ساکنین افراد از محلههای دیگر نیز جهت گذران اوقات فراغت به آنجا سر میزنند.
بوستان های سعادت، آبشار، شکوفه، سنگی، بوستان صدف، کوی فرهنگ، بوستان فرهنگ، گلریز، لادن، گل آرا، گل، بوستان شب بو، صرافها (گلپر)، کوثر، نیما، دریا، ساحل، پرستو، ایمان، معلم، پلیس، امام حسین، میثاق، آسمانها، مولانا، گلگشت، آسمان و بوستان گلپاد با امکانات مختلف در این محله قرار دارند و با وجود این بوستانهای متعدد آبوهوای این محله نیز تازه است و آلودگی کمتری نسبت به سایر محلات دارد.
مراکز خرید
برای خرید و گشتوگذار در محله سعادتآباد با وجود چندین مرکز خرید انتخابهای متعددی پیش روی شماست. خیابانهای سعادتآباد و علامه طباطبایی دو خیابان تجاری این محله هستند که شلوغتر از سایر خیابانها هستند.
مرکز خرید اپال در خیابان کوهستان، مجتمع تجاری علامه و مرکز تجاری سهیل در خیابان علامه طباطبایی، مرکز تجاری ابریشم، مرکز تجاری کسری و مرکز تجاری سروستان در میدان شهید تهرانی مقدم (کاج)، مرکز خرید آرن در نزدیکی بلوار فرحزادی، مرکز خرید رویال در بلوار دریا و پاساژ مادر در بلوار درختی از جمله مراکز خرید این محله هستند که فروشگاههای فراوانی را در خود جای دادهاند و با داشتن اجناس متنوع گزینههای خوبی برای خرید و گشتوگذار به شمار میروند.
مراکز آموزشی محله سعادت آباد
تعدد مراکز آموزشی خوشنام در این محله واقع شده در غرب تهران خیال خانوادههای دارای فرزند ساکن این محله را راحت میکند. پنج مهدکودک و پیش دبستانی، حدود 25 مدرسه دوره دبستان و دبیرستان دخترانه و پسرانه، یک هنرستان و دو مجتمع آموزشی دارد. مرکز آموزش عالی مجتمع فنی تهران نیز در انتهای خیابان دوم، خیابان بهزاد شمالی و دانشگاه علمی و کاربردی گردشگری در خیابان یکم قرار دارد.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز مذهبی این محله
یکی از نکاتی که محلهای را برجسته میکند، امکانات فرهنگی و مذهبی آن است تا افراد فضایی برای انجام این فعالیتها را داشته باشند. کتابخانه سعادتآباد، سرای محله سعادتآباد و نگارخانه سعادتآباد از اماکن فرهنگی محله و مسجد الرسول (ص) واقع در میدان شهید تهرانی مقدم (کاج سابق) و مسجد الزهرا (س) واقع در شهرک آتی ساز مکانهای مذهبی این محله واقع در غرب تهران هستند.