آموزش و مشاوره مالی

شرایط وام مسکن روستایی در سال 1401

وام مسکن روستایی

 

یکی از وام‌های پرطرفدار دریافت وام مسکن روستایی است. باتوجه به شرایط و همچنین قیمت خانه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای گرفتن این وام در روستای خود اقدام کنند. اما شرایط این وام چگونه است؟

شاید برای هر فردی اتفاق افتاده باشد که بخواهد کاری را انجام دهد و هزینه‌ کافی برای انجام آن کار را نداشته باشد بخصوص برای خرید و ساخت و ساز امور مربوط به مسکن، که در این صورت مجبور می‌شود یا کار مورد نظر را ناتمام بگذارد یا اینکه در صورت ادامه به کار، از طریق مجاری رسمی مانند وام، بودجه مورد نظر را تامین کند.

از جمله وام‌هایی که بیشتر مورد استفاده هستند می‌توان به وام مسکن، خودرو، ازدواج، تعویض خودرو‌های فرسوده، کشاورزی و غیره اشاره کرد که هر کدام شرایط اخذ و تسهیلات خاص خود را دارند. بنابراین گرفتن وام نیز به نوبه‌ خود دارای مراحلی نسبتا پیچیده است که لازم است شخص آشنایی کافی با این مراحل را بخصوص در زمینه‌ شناخت هر یک از بانک‌ها و تسهیلات آن‌ها و همچنین شعب مختلف آن را داشته باشد.

مثلا فردی که قصد دارد برای دریافت وام مسکن اقدام نماید، بهترین گزینه‌ مورد نظر می‌تواند بانک مسکن باشد چون سایر بانک‌ها با وجود مجوز پرداخت وام مسکن به علت نداشتن اعتبار کافی این وام را پرداخت نمی‌کنند و همچنین از طرفی در کشور ما نیز به علت قیمت بالای مسکن اکثر مردم، بخصوص زوجین جوان مجبور می‌شوند برای دریافت و گرفتن وام مسکن اقدام کنند پس باید برای انتخاب بهتر و دردسر کمتر، تلاش کنند که به خوبی با شرایط اخذ و باز پرداخت و سایر شرایط نیز در این زمینه آشنا شوند.

در این مقاله با عنوان شرایط وام مسکن روستایی در سال 1401 توضیحات روشن‌تری از شرایط دریافت و گرفتن وام مسکن روستایی را به شما عزیزان ارائه خواهیم داد.

 

وام مسکن روستایی

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

وام مسکن چیست

هر کشور با توجه به بودجه و امکانات تسهیلاتی را در اختیار مردم قرار می‌دهد که با کمک آن تسهیلات به هدفی که دارند رسیدگی کنند. یکی از این تسهیلات وام مسکن است. از آنجایی که خیلی از افراد نمی‌توانند به صورت یکجا مبلغ زیاد خرید خانه را متقبل شوند، وام مسکن یکی از گزینه‌های پیش‌روی این افراد است. درخواست کنندگان این نوع وام معمولا از پس بازپرداخت آن بر می‌آیند.

اما موضوع به همینجا ختم نمی‌شود. هر کشور باتوجه زیر ساخت‌های اقتصادی و فرهنگی که دارد مبلغ مشخصی را برای وام مسکن اعلام می‌نماید. هچنین سود این وام‌ها نیز در کشورهای مختلف متغیر است. از سود ۲ درصد گرفته تا ۲۰ درصد.

در ایران سال‌ها است که بانک مسکن و دیگر بانک‌ها تسهیلات وام مسکن یکم را با شرایطی مشخص و تعریف شده به درخواست‌کنندگان اعطا می‌نماید. البته گرفتن وام شرایط و مدارک خود را در ایران دارد که در ادامه مقاله بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

به طور کلی در سال‌های اخیر وام مسکن در ایران با استقبال خوبی از مردم روبرو شده و همین امر باعث شده افراد زیادی برای درخواست خود هر ساله به بانک‌ها برای پرسیدن شرایط اینگونه وام‌ها مراجعه کنند. در این مقاله با عنوان انواع وام مسکن و شرایط دریافت تسهیلات در سال 1401 سعی شده تمامی موارد به صورت موشکافانه بررسی شود.

 

وام مسکن روستایی

 

وام مسکن روستایی چیست؟

با توجه به زیرساخت‌ها و شرایط حاکم بر جامعه دولت به بخش‌های مختلف کشور وام تخصیص داده است. این وام در زمینه و بخش‌های مختلف کارآمد است. از وام خرید خانه گرفته تا تسهیلات امور کشاورزی. هر کدام از وام‌ها با در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی به متقاضیان تخصیص می‌یابد.

در سال‌های اخیر بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل بیشتر از همه به خانه‌‌های روستایی خسارت وارد کرد. مانند زلزله قطور و سیل کرمان که باعث تخریب بسیاری از خانه‌های روستایی شد. دولت برای جبران این خسارت و پیشگیری از خسارت در سال‌های بعد سقف وام ساخت مسکن روستایی را افزایش داد.

در خرداد ماه سال 1401 مبلغ وام ساخت مسکن روستایی 100 میلیون به ازاری ساخت هر واحد مسکونی است. نرخ سود وام ساخت مسکن روستایی 5 درصد محاسبه خواهد شد.مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله است.

وام مسکن روستایی 1401 چقدر است

همانگونه که گفته شد یکی از انواع وام مسکن، وام مسکن روستایی مبلغ 100 میلیون تومان است. با اینکه این عدد زیاد نیست اما می‌تواند کار افراد نیازمند را بر طرف کنید. نکته مهم این وام نرخ سود آن است. نرخ سود این وام ۵ درصد است و دریافت کنندگان وام باید به این موضوع آگاه باشند.

زمانی که برای بازپرداخت این وام فرصت دارید 20 سال است.

 

وام مسکن روستایی

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

شرایط وام مسکن روستایی 1401

آخرین تغییرات در تسهیلات مسکن روستایی در قالب وام ساخت مسکن روستایی متعلق به سال 1401 است، که طی آن همانطور که اشاره کردیم سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی به 100 میلیون تومان افزایش یافت. متقاضیان تسهیلات ساخت مسکن روستایی می‌توانند از وام جعاله مسکن تا سقف 10 میلیون تومان از بانک مسکن دریافت کنند.

طیفی از جامعه هدف که بضاعت مالی مناسبی ندارند متاسفانه قادر به استفاده از این تسهیلات نبوده به همین دلیل تفاهم نامه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن در هفت استان کشور منعقد شده است تا افرادی که از لحاظ مالی توانایی بازئرداخت وام را به طور کامل ندارند بتوانند از این تسهیلات استفاده نمایند.

مطابق برنامه طرح جامع مسکن و ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه، احداث سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی تا افق ۱۴۰۵ در دستور کار است تا ضریب مقاوم سازی در این حوزه به ۷۰ درصد برسد.

وثیقه قابل‌قبول برای دریافت و گرفتن وام مسکن روستایی، سند مالکیت زمین در دست احداث، اموال غیر منقولی که قابلیت گرو گذاشتن داشته باشد یا سفته زنجیره‌ای سه نفره به میزان ۱۲۰ درصد مجموع اصل تسهیلات اعطایی و سود دوران مشارکت و دوران بازپرداخت سفته اخذ می‌شود. چنانچه زمین در دست احداث فاقد سند رسمی ‌باشد، پرداخت تسهیلات با وثیقه مازاد انجام می‌شود.

همچنین افراد مجردی که متقاضی دریافت تسهیلات مسکن روستایی هستند باید ۲۵ سال یا بیشتر داشته باشند یا به استناد تایید شورای محل، سرپرستی خانوار را بر عهده دارند، نیز می‌توانند از تسهیلات مسکن روستایی استفاده کنند.

 

خرید خانه

 

بازپرداخت اقساط وام مسکن روستایی چگونه است؟

زمانی که برای بازپرداخت این وام فرصت دارید 20 سال است. پس قبل از دریافت و گرفتن وام مسکن روستایی باید به این نکته توجه کنید.

وام‌مسکن روستایی بنیاد مسکن

بنیاد مسکن نهادی است که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و در پی فرمان امام خمینی تاسیس شد. هدف اصلی این بنیاد تامین مسکن محرومان به ویژه روستاییان است. در همین راستا بانک مسکن با همکاری بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان تسهیلات ساخت مسکن روستایی را ارائه می‌دهد.

بنابراین برای دریافت و گرفتن تسهیلات وام ساخت مسکن روستایی در روستاها به مبلغ 40 میلیون تومان، متقاضی باید معرفی نامه‌ای از بنیاد مسکن به بانک مسکن ارائه دهد.

همچنین بنیاد مسکن تسهیلاتی برای تعمیرات، مرمت و نگهداری خانه‌ها به روستاییان در قالب وام قرض‌الحسنه تعمیر مسکن روستایی با همکاری بانک‌ها ارائه می‌دهد. سقف وام قرض الحسنه تعمیر مسکن روستایی بنیاد مسکن برای تعمیرات و
بازسازی خانه‌ها 5 میلیون تومان با نرخ سود 4 درصد است.

وام ساخت مسکن بنیاد شهید

طبق آخرین تغییرات در سال 98 سقف تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده‌های شهدا و ایثارگر به دستور دولت افزایش پیدا کرد. طبق این دستور سقف تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده شهدا و ایثارگر در شهرهایی با بیش از یک میلیون جمعیت 130 میلیون تومان خواهد بود. همچنین سقف تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده‌های شهدا و ایثارگر در مراکر استان‌ها 100 میلیون و در سایر شهرها 85 میلیون خواهد بود.

خانواده‌های شهدا و ایثارگر ساکن روستاها نیز می‌توانند تسهیلات ساخت مسکن تا سقف 50 میلیون تومان دریافت کنند.

نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده‌‌های شهدا و ایثارگر 4 درصد محاسبه خواهد شد که مدت زمان بازپرداخت آن 20 سال است. روش بازپرداخت تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده‌های شهدا و ایثارگر تنها به روش ساده است.

متقاضیان دریافت این وام لازم است معرفی نامه‌ای از بنیاد شهید و امور ایثارگران به بانک ارائه دهند.

 

خرید خانه

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

جمع بندی

  • یکی از وام‌های پرطرفدار دریافت و گرفتن وام مسکن روستایی است. باتوجه به شرایط و همچنین قیمت خانه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای گرفتن این وام در روستای خود اقدام کنند.
  • از جمله وام‌هایی که بیشتر مورد استفاده هستند می‌توان به انواع وام مسکن، خودرو، ازدواج، تعویض خودرو‌های فرسوده، کشاورزی و غیره اشاره کرد.
  • مدیرکل دفتر معاونت مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفته است بر اساس این تفاهم نامه منعقد شده، مقرر شده است در مجموع ۳۲ هزار و ۴۴۰ واحد، از تسهیلات مسکن روستایی در سقف 50 میلیون تومان با کارمزد پنج درصد و کمک بلاعوض در سقف ۲۵ میلیون تومان استفاده کنند.
  • زمانی که برای بازپرداخت این وام فرصت دارید ۱۲ سال است و نکته مهم این است که نباید بازپرداخت این وام از ۱۵ سال بیشتر شود. پس قبل از دریافت و گرفتن وام باید به این نکته توجه کنید.
  • مطابق برنامه طرح جامع مسکن و ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه، احداث سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی تا افق ۱۴۰۵ در دستور کار است تا ضریب مقاوم سازی در این حوزه به ۷۰ درصد برسد.
  • بنیاد مسکن نهادی است که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و در پی فرمان امام خمینی تاسیس شد. هدف اصلی این بنیاد تامین مسکن محرومان به ویژه روستاییان است. در همین راستا بانک مسکن با همکاری بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان تسهیلات ساخت مسکن روستایی را ارائه می‌دهد.
  • طبق آخرین تغییرات در سال 98 سقف تسهیلات ساخت مسکن برای خانواده‌های شهدا و ایثارگر به دستور دولت افزایش پیدا کرد. طبق این دستور سقف شرایط دریافت و گرفتن وام مسکن روستایی برای خانواده شهدا و ایثارگر در شهرهایی با بیش از یک میلیون جمعیت 130 میلیون تومان خواهد بود.

 

59 نظر در مورد : “شرایط وام مسکن روستایی در سال 1401

  1. سلام خسته نباشین ،من فردی مجرد در روستا با پدرو مادرم زندگی میکنم ،خاستم برای وام خانه در روستا ،به جایه جای گزینی خانه های قدیمی وام بگیرم ،و دوباره احداث کنم ،و سند از آن ملک ندارم ،در این مورد لطفا راهنمایی کنین چطوری وام بگیرم؟ممنون میشم

    1. سلام خسته نباشین ،من فردی مجرد در روستا با پدرو مادرم زندگی میکنم ،خاستم برای وام خانه در روستا ،به جایه جای گزینی خانه های قدیمی وام بگیرم ،و دوباره احداث کنم ،و سند از آن ملک ندارم ،در این مورد لطفا راهنمایی کنین چطوری وام بگیرم؟ممنون میشم

      10
      5
  2. سلام من 32سالمه پیوند کلیه کردم در روستاهای اراک زندگی میکنم ومستاجر هستم ولی زمین برای ساخت مسکن روستایی ندارم.بهزیستی رفتم برای زمین گفتند زمین نداریم.کسی جایی یا شخصی رو میشناسه که بتونه برای زمین بهمون کمک کنه 09303167788

  3. تسهیلات را بالا ببرید شرایط را سهل کنید تا با مهاجرت معکوس شاهد عدالت منطقه ای وتوسعه روستاها شویم

  4. با سلام .خسته نباشید من وام مسکن بابانک قرارداد بستم 2قسط از وامم را دریافت کرد الانم یه غلطی کردن که زیر بنای ساختمانم رو 90متر برداشت کردم الانم بهمون الصلا بلاعوض نمیدن حالا چیکار کنم همه 25میلیون تومان بلاعوض گرفتن .باهزار بدبختی ضامن پیدا کردم اینجانب علیرضا خانلو 4360244800ودارای فرزند هستم …..

  5. با سلام بعد از ۱۱ ماده دوندگی توانستند از بنیاد مسکن نامه بگیرم برای بانک صادرات بانک صادرات پاکدشت به بهانه‌های مختلف از دادن وام به من طفره رفته به سرپرستیانک هم عنوان کردم باژهم با توجه به تهیه انواع مدارک وضامن موفق به دریافت وام نشدم حداقل کمک بلا عوض ۲۵ میلیونی را بدهید تا کمکی برای ساخت باشد اگر میتوانید

  6. باسلام .آیا واقعا با وام 40 میلیونی در روستا میتوان خانه ساخت.چرا مسئولین یه فکری نمیکنند .من الان نزدیک 5 ماه است بیشتر درخواست وام دادم وخودم پی ریزی وبتون ریزی وکارهای اولیه را انجام دادم بخدا دیگه پولی برام باقی نمانده میری بنیاد مسکن میگه ارسال کردن برای بانکهای عامل میگن اعتبار نداریم دیگه اخر سال است تورابخدا یه فکری بکنید الن بانک تجارت ایلام از این قبیل بانکها است که پروندها رافرستان بانک تجارت میگن اعتبار نداریم .با این تورم افسارگسیخته وقیمتهای هروز نجومی .ایا خود مسئولین با همین وام میتواند الان چندشاخه میلگرد بخرند برای یک ساختمان 100متری،قیمت سیمان سربه فلک کشیده.ماسه که دیگه نگو وصدچیز دیگر الا ماشااله.

  7. الان توی روستا دارن متری سه میلیون و پونصد میگیرن برای ساخت شما در نظر بگیر یه خونه 80متری میشه 280میلیون بعد با وام 50تومنی که میدن فقط سی تومنش که میگن باید شناژ بریزی ایشالا با این وام بقیشم باید افتبه لگن و وسایل حموم خرید .واقعا خدا چرا ایران بدنیا اومدم

  8. سلام
    مبلغ وام روستایی 40ملیون الان با زیربنای حدود 85 متر فقط پول میلگرد سقف وبدنه میشه دوما وام بلاعوض تخریب اصلا وجود نداره شما میری مراجعه میکنی با مدارک کامل تخریب بافت قدیمی حضرات میگن از سال 90 پرداخت نشده ،دوستان اگه کسی تونسته وام تخریب بگیره یه راهنمایی بکنه

  9. ای خدا به داد مردم برس مسکن داشتن جزئ نیازهای اولیه انسانه اما حالا واسه ما شده آرزو

  10. اولا تو روستاها دیگه زمینی برای ساخت وجود نداره بعدش با پنجاه میلیون میتونی یه اتاق ۲۰متری درست کنی

    8
    1
  11. سلام
    خونه ساختن تو روستا گرونتر تموم میشه چون هزینه آوردن مصالح بسیار بالاست ، کرایه زیادی میخواد تا مصالح تامین بشه ولی تو شهر چون به همه چیز دسترسی دارن هزینه ها پایین تره.
    فاصله ما تا شهر حدود ۳۰ کیلومتره ، برای مثال یه ماشین شن ۱۵ تنی اگه بخواهیم بیاریم سر ساختمان تو روستا حدود یک میلیون دویست هزار تومن برای ما در میاد در صورتی که همین شن در شهر حدود هشتصد هزار تومن در میاد . حالا من فقط یه قلمش رو گفتم دیگه خودتون تا آخر برید …

    18
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *