شاید اسم محله کاووسیه کمتر به گوشتان خورده باشد ولی بارها و بارها از این محله گذشته باشید. برای نمونه میتوان به میدان ونک اشاره کرد. یا حتی قسمت غربی بلوار میرداماد نیز در محله کاووسیه است. این محله در منطقه ۳ شهرداری تهران و در شمال شهر قرار دارد. محله کاووسیه را میتوان به گونهای پیوند کاربری مسکونی و اداری با یکدیگر دانست. شرکتهای خصوصی زیادی در محدوده میدان ونک و بلوار میرداماد و خیابان ولیعصر قرار دارد. پایانه تاکسیرانی میدان ونک یکی از مهمترین نقاط این محدوده و تهران است و ماشینهای مسافربری خطی شهری و برون شهری در حال خدمت رسانی به مردم شهر تهران هستند.
با توجه به شلوغی و پر رفت و آمد بودن این محله، پراکنش وسایل حمل و نقل عمومی بسیار مناسب است. از اتوبوسهای تندرو گرفته تا خط مترو که باعث سهولت دسترسی به این محله و محلات اطراف کاووسیه میشوند. از دهههای گذشته شرکتهای خصوصی محل شرکت خود را در این محدوده تاسیس کردهاند. در این متن موارد زیر به طور مفصل توضیح داده شده است:
- توضیحی در مورد پیدایش محله کاووسیه تهران
- تاریخچه محله کاووسیه
- موقعیت این محله
- بافت مسکونی این محله
- دسترسیهای محله کاووسیه
- مراکز آموزشی و مذهبی این محله
- قیمت خانه در این محله
در همین رابطه بخوانید: |
پیدایش محله کاووسیه
این محله در قدیم نزدیک به ده ونک بود. روستایی که از قدیمیهای خود در سطح شهر تهران به حساب میآید. بعد از گسترش شمالی شهر تهران به مرور زمان در دهه ۴۰و ۵۰ خانهها در محله کاووسیه ساخته شد.
میتوان گفت شاخصترین بخش این محله همان اختلاط کاربری اداری و مسکونی در محله کاووسیه است. محله کاووسیه کاربری تجاری مناسبی نیز دارد. پاساژهای بزرگ با تنوع زیاد نیازهای اکثر مردم این محدوده را برطرف میکند.
این محله در کجای تهران قرار دارد؟
محله کاووسیه در شمال شهر تهران و در منطقه ۳ شهرداری قرار دارد. محله کاووسیه از شمال با محلات امانیه و آرارات، از غرب با محله آرارات، از جنوب با محلات ساعی، نظامی گنجوی و یوسفآباد و از شرق با محلات سیدخندان، داوودیه و زرگنده همسایه است.
این محدوده از شمال به بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی و خیابان اسفندیار، از شرق به بزرگراه مدرس ، از جنوب به بزرگراه همت و از غرب به بزرگراه کردستان محدود میشود.
بافت محله کاووسیه در شمال تهران
بافت این محله متراکم است. به دلیل کاربری اداری و تجاری جمعیت در طول روز این محله بسیار بالا است. اما با این وجود باز هم جمعیت ساکن آن متراکم است. خانههای این محله از دهه ۴۰ و ۵۰ ساخته شده است.
مثل سایر محلات تهران به علت سود زیاد در مشارکت ساخت و ساز و همچنین نیاز منطقه به واحدهای تجاری و اداری بیشتر، تعداد زیادی از افراد ترجیح دادهاند زمین خود را به صورت مشارکتی بسازند.
میتوان گفت در حال حاضر بیشتر این محله دارای بافت نوساز ست. این محدوده نسبت به مناطق مرکزی شهر نوپاتر محسوب میشود.
طبق گفته سایت شهرداری تهران محله کاووسیه ۲۱.۰۳۷ نفر جمعیت دارد. تعداد خانوار در این محله ۶.۶۵۳ است.
در همین رابطه بخوانید: |
دسترسیهای محله کاووسیه تهران
چهار شریان اصلی شمالی – جنوبی در این محله قرار دارد. خیابان ولیعصر، خیابان گاندی، بزرگراه مدرس و بزرگراه کردستان این چهار شریان اصلی هستند. بلوار میرداماد، خیابان اسفندیار، بزرگراه حقانی و بزرگراه همت از شریانهای شرقی – غربی این محله هستند.
در بالا اشاره شد که دسترسی این محله مناسب است. یک خط از مترو شهر تهران از نزدیکی این محله میگذرد. خط ۱ این خط مترو است. خط ۱ مترو تهران از کهریزک به سمت تجریش حرکت میکند و راستایی جنوبی – شمالی دارد. ایستگاه حقانی و ایستگاه همت از خط ۱ از نزدیکی محله کاووسیه عبور میکنند.
همچنین یک خط از اتوبوس تندور نیز از خیابانهای این محله گذر میکنند. خط راه آهن – تجریش این خط اتوبوس تندرو است.
خط راه آهن – تجریش راستایی شمالی – جنوبی دارد و ایستگاه پل همت، میدان ونک جنوبی، میدان ونک شمالی، میرداماد، ظفر و آیت الله هاشمی رفسنجانی در این محدوده قرار دارند.
اتوبوسهای محلی نیز در سطح کاووسیه در حال خدمات رسانی به مردم هستند و حدودا از بیشتر خیابانهای اصلی این محله اتوبوس عبور میکند.
مراکز دانشگاهی این محله
- خیابان ولیعصر نرسیده به بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی – دانشكده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی
- خیابان ولیعصر نرسیده به بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی – دانشكده پرستاری و مامایی دانشگاه شهید بهشتی
- خیابان آفریقا خیابان تابان غربی – مركز آموزش علمی و كاربردی امیر كبیر
- بلوار میرداماد تقاطع خیابان ولیعصر – دانشکده عمران و نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیر
- میدان ونک خیابان ملاصدرا خیابان پردیس – دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
- خیابان ولیعصر نبش رشید یاسمی – دانشکده دولتی مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
- خیابان آفریقا خیابان قبادیان غربی – دانشگاه مهندسی واحد تهران شمال
- خیابان ولیعصر خیابان سرو پلاک 7- دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی
مدارس آموزشی این محله
خیابان دامن افشار – دبستان محمود افشار، خیابان دامن افشار – دبیرستان محمود افشار، خیابان گاندی نبش دهم – دبستان دستغیب، خیابان آفریقا نبش قبادیان – دبیرستان ایثار شاهد دخترانه.
خیابان ولیعصر بعد از میرداماد – دبیرستان پسرانه رازی، خیابان ولیعصر – دبستان پسرانه رازی، خیابان ولیعصر – دبستان دخترانه رازی، خیابان ولیعصر بعد از میرداماد – دبیرستان دخترانه مشکات شاهد.
خیابان ولیعصر نرسیده به آیت الله هاشمی رفسنجانی – هنرستان پسرانه آزادی، خیابان ولیعصر کوچه سرو – دبستان غیرانتفاعی دخترانه گل مریم.
خیابان گاندی خیابان بیست و یکم- دبیرستان غیرانتفاعی دخترانه زهره، میدان ونک خیابان هجدهم – دبیرستان دخترانه غیرانتفاعی کوشش، خیابان آفریقا خیابان دامن افشار – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه علامه طباطبایی.
خیابان آفریقا کوچه آناهیتا – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه خردمند، چهارراه جهان کودک کوچه پدیدار – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه علامه، خیابان میرداماد خیابان قبادیان – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه دکتر حسابی.
خیابان ملاصدرا تقاطع کردستان – دبستان غیرانتفاعی پسرانه پند، خیابان آفریقا خیابان بابک بهرامی – دبیرستان غیرانتفاعی دخترانه نرجس، میدان ونک خیابان گاندی – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه فارابی.
میدان ونک خیابان ملاصدرا – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه مفید، میدان ونک ضلع جنوبی کوچه هجدهم – دبیرستان دخترانه کوشش، خیابان میردادماد روبروی موزه پول کوچه نور – دبیرستان دخترانه ندای حق.
خیابان ولیعصر بالاتر از میرداماد کوچه قبادیان غربی – دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه ملت، میدان ونک کوچه صانعی- دبیرستان دخترانه باهنر، خیابان آفریقا – دبیرستان پسرانه علی ابن موسی الرضا (ع)، خیابان ولیعصر – دبیرستان بزرگسالان الغدیر.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز خرید محله کاووسیه
- خیابان آفریقا – خیابان دستگردی – ساختمان تجاری ابن سینا
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – مجتمع تجاری پایتخت
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – بازار بزرگ کیش
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – بازار بزرگ میرداماد
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – برج نقره
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – مجتمع تجاری اسکان
- خیابان آفریقا – خیابان دامن افشار – فروشگاه زنجیرهای رفاه
- خیابان آفریقا – بین چهاراه جهان کودک و میرداماد – برج نگین
- میدان ونک – خیابان ونک – جنب مرکز خرید آسمان ونک – مرکز خرید ونک
- میدان ونک – خیابان ونک – جنب مرکز خرید ونک – پاساژآسمان ونک
- خیابان ولیعصر – بعد از بلوار میرداماد – نبش کوچه ناصری – برج کیان
- خیابان ولیعصر – بالاتر از میرداماد – جنب خیابان نگار – برج نگار
- میدان ونک – خیابان ونک – نبش خیابان کارو تجارت – پاساژ تک
- خیابان ولیعصر – بلوار میرداماد – برج نقره
- خیابان آفریقا – نرسیده به میرداماد – برج نگین
- خیابان ولیعصر – نزدیک پل همت – مجتمع تجاری خورشید
- میدان ونک – خیابان ونک – مرکز خرید آیینه
- خیابان آفریقا – ابتدای خیابان دستگردی – مجتمع تجاری پم
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز مذهبی محله کاووسیه
این محله دو مسجد دارد مسجد محسنی واقع در خيابان آفريقا خيابان يزدان پناه و مسجد ولایت واقع در خیابان ولیعصر بالاتر از میرداماد این دو مسجد هستند. همچنین كليساي انجيلي فارسي زبانان عمانوئل در خیابان عباسپور خیابان برزيل خیابان نيلوفر واقع شده است.
بیمارستانها و مراکز درمانی محله کاووسیه
- بیمارستان سوانح سوختگي مطهري واقع در خیابان ياسمي
- بيمارستان هاشمي نژاد واقع در ميدان ونك خيابان وليعصر خيابان والي نژاد
- بیمارستان خاتم الانبياء واقع در خيابان وليعصر بالاتر از ميرداماد خيابان رشيد ياسمي
- بيمارستان نيروي انتظامي واقع در خيابان وليعصر بالاتر از ميرداماد نرسيده به خیابان دستگردی
- بيمارستان شهيد رجايي واقع در خيابان وليعصر بالاتر از ميرداماد تقاطع آیت الله هاشمی رفسنجانی
- بيمارستان چشم پزشكي نور واقع در خيابان وليعصر بالاتر از ميرداماد ابتداي اسفنديار
توضیحات تکمیلی محله کاووسیه
یکی از مهمترین بخشهای این محله پایانه تاکسیرانی میدان ونک است. در پایانه تاکسیرانی میدان ونک خدمات حمل و نقل درون شهری و برون شهری برای راحتی مسافران ارائه میشود. میتوان گفت که پایانه تاکسیرانی ونک یکی از مهمترین پایانههای تاکسیرانی در سطح شهر تهران است.
پایانه تاکسیرانی میدان ونک به تمامی نقاط مهم پایتخت خط تاکسی دارد و همین موضوع باعث شده یکی از نقاط مهم میدان ونک و محله کاووسیه باشد.
گفتنی است این محله در محدوده طرح ترافیک و کاهش آلودگی قرار ندارد. در نتیجه به راحتی میتوانید ماشین شخصی خود را به محله کاووسیه برده و کارهای روزانه خود را انجام دهید.
قیمت خانه در منطقه ۳ تهران و محله کاووسیه (بهمن 98)
طبق بررسی سایت کیلید میانگین قیمت در بهمن ماه سال 98 در منطقه ۳ تهران ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. در محله کاووسیه قیمت هر متر خانه ۲۱ میلیون و ۳۲۸ هزار تومان است. با بررسی این محله با سایر محلات دیگر منطقه ۳ این محله بین یکی از محلات خوش قیمت منطقه ۳ قرار دارد.
نزدیکی این محله به مراکز اداری، تجاری و خرید و دسترسی حمل و نقل مناسب باعث شده افراد زیادی منطقه ۳ را برای زندگی انتخاب کنند.
در همین رابطه بخوانید: |
مختصر در مورد محله کاووسیه
منطقه: ۳ تهران
محل استقرار: شمال تهران
بافت محله: نوساز
همسایه های محلی: شرق به محله سیدخندان، داوودیه و زرگنده | از شمال به محله امانه و آرارات | از غرب به محله آرارات | از جنوب به محله ساعی، نظامی گنجوی و یوسفآباد
دسترسی: خیابان ولیعصر | بلوار میرداماد | بزرگراه مدرس | بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی | بزرگراه حقانی
ایستگاه مترو: دارد (حقانی و همت)
ایستگاه اتوبوس تندرو: دارد (راه آهن – تجریش)
سطح قیمت: بالا