در این گزارش به مرور اتفاقات و اخبار بازار مسکن در تاریخ 13 بهمن 97 میپردازیم. گزارش امروز به بهبود قیمت مسکن و ساخت ۹۰۰ هزار خانه و ساختمان های نیمه کاره و مشکلات آن و طرح احیای بافت فرسوده و مخالفت با دریافت مالیات از خانههای لوکس و سال سخت اجارهنشینها میپردازد.
بهبود قیمت مسکن نیازمندرونق ساخت وساز است
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: برای تثبیت وضع موجود بازار مسکن به تولید ۸۰۰ هزار و برای بهبود قیمت مسکن به تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن نیاز داریم.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، حسن خسته بند با بیان اینکه سال آینده بازار مسکن بار دیگر شاهد بروز تلاطمات اقتصادی خواهد شد، گفت: برخی اعلام می کنند که قیمت بازار مسکن در سال آینده روند کاهشی خواهد داشت، اما به نظر من این مسئله محقق نمی شود زیرا کاهش قیمت ها در بازار مسکن تحت تأثیر عواملی و شاخص هایی بوده که امروز عملیاتی نشده است.
نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا تا زمانی که نقدینگی و سرمایه کشور به سمت بخش تولید هدایت داده نشود، نباید انتظار کاهش گرانی ها در بازار مسکن را داشت.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی روز به روز شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی هستیم، البته بخش عمده ای از تجهیزات ساختمانی ارتباطی با افزایش قیمت ارز ندارند، اما برخی از فعالان این بخش سوء استفاده کرده و متناسب با افزایش نرخ ارز، قیمت این تجهیزات را بالا برده اند.
خسته بند با اعلام اینکه سالانه حدود ۸۰۰ هزار زوج جوان به مسکن جدید نیاز دارند گفت: برای تثبیت وضع موجود بازار مسکن به تولید ۸۰۰ هزار و برای بهبود وضعیت به تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن نیاز داریم…
سالی ۹۰۰ هزار خانه نیاز داریم
رئیس سازمان نظام مهندسی ایران با بیان اینکه سالانه نیازمند ساخت ۹۰۰ هزار خانه هستیم، گفت: رونق صنعت ساختمان و جذب سرمایهها در این صنعت، ضمن تأمین این نیاز، زمینه اشتغال شمار زیادی از مهندسان را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، فرج الله رجبی در بازدید از روند برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان در شیراز، گفت: شمار زیاد مهندسان شرکتکننده در این آزمون ضرورت ایجاد بستر شغلی برای جوانان را یادآور میشود.
او فعال کردن حوزه مسکن و تسهیل سرمایهگذاری در این بخش را برطرفکننده بخشی از نیاز موجود به اشتغال دانست و گفت: سالانه حدود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور نیاز است و اگر این تعداد تولید شود، بیتردید برای بسیاری از مهندسان شغل ایجاد خواهد شد.
رجبی گفت: امروز مهندسان جوان تقاضای اشتغال دارند و ما باید به فکر معیشت آنان باشیم. در این راستا نیز پیام آنان برای مسئولان و برنامه ریزان دولتی و وزارت راه و شهرسازی پیام روشنی است که باید به آن برسیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در مورد تأثیر دانشگاه فنی و حرفهای در تربیت نیروهای متخصص نیز تصریح کرد: این دانشگاه میتواند ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تقویت کرده و مهندسان و فارغالتحصیلانی تربیت کند که دارای هدف در بازار و بخش اقتصادی باشند…
بیشتر بخوانید
در همین رابطه بخوانید: |
طرح احیای بافت فرسوده شکست خورد
معاون وزیر راه گفت: تمام بخشها از جمله دولت، نهادهای عمومی، مردم و جامعه حرفهای باید در موضوع طرح احیای بافت فرسوده به شکل حداکثری نقش داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد پژمان در نشست هم اندیشی با جامعه حرفهای شهرسازان و معماران گفت: از زمانی که طرح احیای بافت فرسوده موضوعیت پیدا کرد توجه به این بافتها در برنامههای پنجساله توسعه کشور انعکاس یافت و در قوانین بودجه و قوانین خاص به این موضوعات پرداخته شد، اما در حال حاضر با ارزیابی عملکرد خود متوجه میشویم توفیق زیادی به دست نیاورده ایم.
وی با تاکید بر اینکه باید علت عدم توفیق در دستیابی به اهداف برنامههای توسعه بررسی شود، گفت: قرار بود در اجرای برنامههای چهارم و پنجم، سالانه 10 درصد از طرح احیای بافت فرسوده عملی شود و در این بازه زمانی احیا این بافتها پایان یابد، اما حالا که برنامه ششم در حال اجراست میبینیم که اقدامات مناسب نبوده است.
پژمان افزود: چالش اساسی در درجه اول این است که موضوع را به درستی نشناخته و دقیق با آن برخورد نکرده ایم. همچنین از حضور جامعه حرفهای مهندسان مشاور هم به اندازه کافی بهره نبرده ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر توجه به ظرفیتهای مردمی در خصوص برنامه بازآفرینی شهری، گفت: تجربه نشان داده که توجه به ظرفیتهای مردم و نخبگان معجزات فراوانی در پی دارد، اما متاسفانه از این ظرفیتهای بزرگ در کشور غفلت میکنیم.
وی گفت: از امروز به دنبال حضور مهندسان مشاور در متن فعالیتها هستیم و تصمیم داریم با حضور مستقیم آنها برنامه را پیش ببریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: شهرنشینی در 70 سال اخیر افزایش یافته و در حال حاضر 75 درصد جمعیت کشور ما شهرنشین شده و پیش بینی میشود، افزایش پیدا کند…
ساختمان های نیمه کاره و مشکلات اجتماعی آن
ساختمان های نیمه کاره و رها شده در مناطق مختلف کشور از جمله استان هرمزگان بعنوان یکی از ناهنجاری های حوزه ساخت و ساز شهری ، خطرات زیست محیطی و آسیب های اجتماعی مختلفی را درپی دارد.
به گزارش ایرنا، ناهنجاری که به دلیل ایجاد اختلال بصری در کنار تنش و هیاهوی حاکم در شهرهای امروزی، می تواند موجی از ناآرامی و ناامنی را در میان شهروندان ایجاد کند، زیرا که اولین چشم انداز در محیط های شهری انضباط و نمای ساختمان ها و حس و حالی است که از این مساله به بیننده منتقل می گردد.
زمانی که در محیط شهری ساخت و سازها بر اساس اصول و مطالعه همه جانبه چه از حیث زیبایی شناسی و چه از حیث ایمنی انجام می شود، انضباط و آرامش شهری در آن محیط جاری می گردد و مردم نیز احساس رضایت و نشاط می کنند.
اما زمانی که شهر و مردم آن با معضل ساخت و سازهای غیراصولی و ساختمان هایی که در میانه راه به حال خود رها شده اند، مواجه می شوند، موجی از آلودگی دیداری در آن محیط جاری می شود که این آلودگی دیداری و اختلال بصری در طول زمان منجر به آشفتگی ذهنی مردم شهر می گردد.
یکی از معضل های جدی در حوزه شهری به ویژه در کلانشهرها، وجود ساختمان های نیمه کاره و سازه های غیرمجاز و بلاتکلیف است که موجب نازیبایی و بهم ریختگی نما و منظر شهری شده است.
سازه ها و ساختمان های رها شده و نیمه کاره علاوه بر بهم ریختگی نمای شهری، انضباط شهر و احداث اصولی سازه ها را نیز زیر سوال می برد و از سویی دیگر ایمنی شهروندان و عابران را به خطر انداخته و زمینه ساز آسیب های اجتماعی بسیاری برای ساکنان همجوار خود هستند.
در دو دهه اخیر تب ساختمان سازی و سود سرشار آن در کشور چنان بالا گرفت که هر کس با اندک سرمایه ای به امید کسب سودی چشمگیر گام در آن گذاشت و متاسفانه به دلیل نبود حرکت آگاهانه و نظارت کافی از سوی دستگاه های مسوول، این تب خسارات بسیاری روی دست مردم و دامن شهرها گذاشت که از مهمترین آنها وجود همین ساختمان های نیمه کاره و بلاتکلیف و رها شده است…
مخالفت کمیسیون تلفیق با دریافت مالیات از خانههای لوکس
یک منبع آگاه در مجلس شورای اسلامی، از مخالفت نمایندگان کمیسیون تلفیق با دریافت مالیات از خانههای لوکس و گرانقیمت (SDLT) که ارزش حقیقی آنها بیش از ۹ میلیارد تومان است، خبر داد. این درحالیست که این مالیات علاوه بر افزایش درآمد دولت، به هدایت سرمایه ها به سمت ساخت خانه های ارزان قیمت منجر می شود و از این منظر، قانونی در راستای منافع ملی و حمایت از قشر ضعیف تر جامعه است.
به گزارش مقاومتی نیوز در روزهای اخیر بحث و بررسی در خصوص لایحه بودجه سال ۹۸ در کمیسیون تلفیق در حال پیگیری است و نمایندگان درباره نحوه هزینه و کسب درآمد برای سال آینده نظرات و پیشنهادات خود را مطرح میکنند. یکی از این پیشنهادات سازنده برای بخش املاک و مستغلات، دریافت مالیات از خانههای لوکس و گرانقیمت است.
در این زمینه یک منبع آگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهادی مبنی بر اخذ مالیات از املاکی که ارزش معاملاتی آن ها بالای ۵۰۰ میلیون تومان و ارزش حقیقیشان در حدود ۹ میلیارد تومان باشد، در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ ارائه شد؛ اما نمایندگان با این موضوع مخالفت کردند.
وی افزود: مالیات بر املاک گرانقیمت یا SDLT یكی از انواع مالیاتهایی است كه در كشورهای مختلف از حوزه بازار زمین و مسكن شهری اخذ میشود. این مالیات در واقع نوعی حق تمبر است كه در معاملات اسنادی مختلف بر حسب ارزش سند از دریافت کننده سند اخذ میشود.
این منبع آگاه ادامه داد: دولتها با هدف كسب درآمد و تخصیص بهینه منابع، اقدام به اخذ این مالیات در معاملات مسكن کردهاند؛ اما در کشور ما جای این مالیات خالی است…
در همین رابطه بخوانید: |
سال سخت اجارهنشینها
بازار اجارهنشینی حداقل در شهر تهران طی یکسال آینده، با شرایط سختتر برای طرف تقاضا (مستاجرها) روبهرو میشود.
دنیای اقتصاد نوشت: در بازار مسکن هر زمان معاملات ملک وارد فاز رکود میشود و قدرت خرید مسکن بهدلیل جهش قیمت با افت شدید مواجه میشود، تقاضای مسکن برای تامین نیاز خود، بازار اجاره را مورد «انتخاب اجباری» قرار میدهد. البته در این میان، برخی خریداران مسکن در تهران، همچنان از خرید منصرف نشده و به شهرهای اقماری اطراف پایتخت روی میآورند؛ اتفاقی که دست کم یکبار در سالهای ۹۱ و اوایل ۹۲ و یکبار هم در نیمه اول امسال در این بازار تجربه شد.
اما غالب متقاضیان مسکن که تا پیش از جهش قیمتی، در دوره رونق معاملاتی، جریان خرید آپارتمان در مناطق مختلف شهر تهران را شکل داده بودند، حدود یک فصل بعد از جهشهای پیدرپی، از بازار خرید خارج میشوند اما همچنان در بخشی از بازار ملک –بخش اجاره- حضور پیدا میکنند.
شاید یک علت عمده درباره تداوم رشد اجارهبهای مسکن طی همه سالهای گذشته البته با شیبهای متفاوت، تداوم حضور تقاضای اجاره در این بازار باشد.
در بازار مسکن با کاهش معاملات ناشی از رکود خرید و فروش، روند رشد قیمت برای مدتی متوقف میشود. آن دوره، دورهای است که حباب قیمتی شروع به تخلیه شدن میکند. اما در بازار اجاره مسکن، همواره حجم معاملات به میزان قابلتوجه برقرار است، بنابراین اجارهبها نیز طی سالهای گذشته رو به افزایش بوده است.
آخرین آمار رسمی درباره نبض اجارهبها در تهران از رشد ۳۰ درصدی متوسط هزینه اجاره نشینی در پایتخت در پاییز سالجاری نسبت به پاییز سال گذشته حکایت دارد. مرکز آمار ایران متوسط اجارهبهای مسکن در تهران را ۳۳ هزار و ۶۰۰ تومان برای معاملات مربوط به فصل پاییز سالجاری عنوان کرده است. طی یکسال آتی احتمال میرود شرایط اجارهنشینی سختتر شود که البته این، الزاما به معنای افزایش قابلتوجه اجارهبها نیست؛ بلکه حقانتخابها برای اجارهنشینها ممکن است محدودتر شود…