در این گزارش به مرور اتفاقات و اخبار بازار مسکن در تاریخ 29 دی 97 میپردازیم. سرخط اخبار امروز به افزایش هزینه ساخت مسکن و استقبال از خرید خانههای کوچک و خرید خانه در خارج از کشور و کمبود مسکن در کشور و گرانی 2 برابری مسکن و تعجیل در خرید خانه میپردازد.
هزينه ساخت مسکن به 2.5 تا 4 ميليون تومان رسيد
رییس انجمن انبوه سازان استان تهران درباره تدوین طرح فروش اعتباری مصالح ساختمانی گفت: جزییات طرح خرید اعتباری هنوز مشخص نیست، البته در ظاهر قرار است به جای اینکه بابت کارکرد به انبوه سازان، وجه نقد داده شود؛ گویا قرار است کارت های اعتباری مصالح بدهند.
به گزارش خبرآنلاین، ایرج رهبر با بیان این مطلب افزود: به نظر می رسد در نظر دارند بین کارخانه های تولیدکننده مصالح ساختمانی و بانک ها قراردادی بسته شود که بانک ها در مقابل دریافت حواله ، پول کارخانه ها را پرداخت کنند.
وی افزود: اینکه نحوه پرداخت پول کارخانه ها از سوی بانک ها و … به چه صورتی باشد، هنوز مشخص نیست و بنده اطلاعی ندارم . اما احتمالا این مساله به سازنده ها مربوط نباشد زیرا سازنده ها اگر کارت های اعتباری را دریافت کنند، به جای پرداخت وجه خرید مصالح به فروشنده می دهند که بتواند از بانک ها وصول کند.
رهبر درباره هزینه تمام شده ساخت هر متر مربع مسکن گفت: هزینه ساخت مسکن به نوع ساخت و مکان قرارگیری ملک مانند شهرستان، استان، مرکز استان و … و همچنین نوع ساخت و مصالح مورد استفاده متفاوت است. اکنون نسبت به یک سال پیش هزینه بیشتری برای ساخت و ساز باید صرف کرد و گران تر شده است به طوری که الان هزینه ساخت مسکن حداقل از ۲.۵ میلیون تومان تا ۴میلیون تومان در نوسان است که بستگی به نوع ساخت مسکن دارد…
استقبال از خرید خانههای کوچک افزایش یافت
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خانه ملت گفت: متقاضیان مسکن اغلب به دنبال خرید خانههای کوچک هستند، در حالی که سازندگان برای کسب سود بیشتر به دنبال ساخت مسکن با متراژ بالاتر هستند.
سیدکمال الدین شهریاری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به وجود بیش از دو میلیون خانه خالی در کشور و ضرورت شناسایی و ساماندهی این املاک، گفت: خانه های خالی را می توان در کل به دو بخش تقسیم کرد، نخست خانه هایی است که به عنوان خانه های دوم افراد و خانواده ها استفاده می شود و افراد در فصولی از سال از این مساکن که اغلب در شهرستان های دیگر است، استفاده می کنند.
ی گفت: یک دسته از خانه های خالی آن مساکنی است که ساخته شده، اما آن خانه متناسب با نیاز و درخواست جامعه هدف نیست و به همین خاطر این مساکن خالی باقی مانده است، چون مشتری و متقاضی ندارد و مردم بیشتر به دنبال خرید خانههای کوچک هستند…
ایرانیها در کدام کشورها بیشتر خانه میخرند؟
تابناک در گزارش جالبی به بررسی میزان خرید خانه در خارج از کشور پرداخته و به نقل از مصطفی قلی خسروی، رییس اتحادیه املاک تهران میگوید: در داخل کشور آگهیهای فراوانی با هدف ترغیب ایرانیان به خرید خانه در خارج از کشور منتشر میشود، اما نکته مهم این است که فعالیت برای فروش خانه به ایرانیان در خارج از کشور غیر قانونی است و مشاوران املاکی که دارای جواز کسب و پروانه فعالیت هستند، چنین اقدامی را نمیتوانند انجام دهند. ️اقبال ایرانیان به خرید خانه در خارج از کشور و کشورهایی مثل ترکیه، گرجستان، قبرس، ارمنستان و البته اسپانیا بالاتر از سایر نقاط است و در نتیجه فعالیت برای جذب مشتری در این نقاط نیز بالاست. از ابتدای سال جاری تا کنون ایرانیها هشت هزار واحد مسکونی در ازمیر خریداری کرده اند. ارزانتر بودن قیمت ملک در خارج از ایران نسبت به داخل ایران خصوصا تهران، برخی را به این نتیجه میرساند که بهتر است در خارج از کشور ملکی بخرند….
کمبود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسکن در کشور
به گزارش اکوفارس، ایرج رهبر در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد افزود: کشور بر اساس طرح جامع مسکن با توجه به رشد جمعیت، احیای ساختمان های فرسوده و نظایر این سالانه به یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد و کمبود مسکن در کشور وجود دارد.
وی همچنین اظهارداشت: بطور کلی هرچه از این مقدار کمتر ساخته شود باقی مانده به عنوان انباشت تقاضا برای سال های آینده خواهد بود.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: قیمت هر کالایی درصورت کمیاب شدن بدون شک بر مدار صعودی قرار می گیرد و کمبود مسکن در کشور مشهود است.
وی افزود: بطورکلی با احتساب تولید سالی یک میلیون واحد منزل بر اساس طرح جامع مسکن طی پنج سال گذشته پنج میلیون واحد مسکونی باید در کشور ساخته می شد که از این میزان تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد تحقق یافته است.
رهبر ضمن اشاره به اینکه کشور در حال حاضر با کمبود سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد منزل مسکونی مواجه است، اظهارداشت: هیچ همخوانی بین عرضه و تقاضا در این حوزه وجود ندارد…
گرانی 2 برابری مسکن تقصیر کیست؟
یکی از مهمترین مشکلات امروز مردم گرانی 2 برابری مسکن به ویژه در تهران و کلانشهرهاست. اگر از مسئولان دولت آقای حسن روحانی دلیل این گرانی را بپرسید، احتمالا تقصیرش را بر گردن ترامپ و تحریم می اندازند!
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، این روزها اقتصاد کشور و مردم گرفتار مشکلات عدیده هستند ولی برخی مسئولان با دادن آدرسهای غلط درپی ترویج این نظر هستند که مشکلاتی که در سال جاری گریبانگیر اقتصاد کشور شده است، نتیجه تحریمهای آمریکا بوده و سوء مدیریت مسئولان نقش حداقلی دارد، این در حالی است که بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور و مردم، هیچ ربطی به تحریم ندارد یا کمترین اثر را از تحریم میبیند، از جمله گرانی شدید مسکن.
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی قیمت مسکن در یکسال منتهی به آذرماه امسال به طور متوسط 90 درصد و افزایش یافته است و گرانی 2 برابری مسکن را داشتهایم.
اما آیا بخش مسکن به دلیل تحریمها دچار افزایش قیمت شده است یا دلیل آن بی کفایتی مسئولان و سیاست های غلط اقتصادی است؟
یک کارشناس اقتصاد در اینباره به تسنیم میگوید: در علم فیزیک بحثی به نام لولههای مرتبط وجود دارد، در این مبحث بسته به این که لوله عریض باشد یا ارتفاع آن تغییر کند اگر از یک منبع آب به لولهها هدایت شود سطح آب در همه لوله یکسان است. این بحث در اقتصاد مصداق دارد یعنی سود در بازار کالا، پول، بازار سرمایه و بازارهای متفاوت اقتصادی دیگر در میان مدت و بلند مدت یکسان خواهد بود.
هادی حقشناس در اینباره به مثالی اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه اگر به قیمت ارز در سالهای 60، 70 یا 80 و نرخهای امروز نگاه کنیم میبینیم که به اندازه قیمت سکه یا طلا رشد داشته است. اگر ارز N برابر شده، صمت سکه نیز همان N برابر شده است.
وی بیان کرد: این در حالی است که قیمت مسکن در چند سال گذشته یعنی از اوایل سال 93 تا اواخر سال 96 متناسب با نرخ تورم رشد نکرد. در واقع رشد قیمت مسکن در سالجاری که از زمستان سال گذشته آغاز شد متناسب با تجمیع تورم طی سال 92 تا پایان سال 96 بوده است…
سایه ابهام و تردید بر بازار مسکن؛ خانه بخریم یا نه؟
خانه بخریم یا صبر کنیم؟ این مهمترین پرسشی است که این روزها در بازار ملک مطرح است.ثبات نداشتن قیمتها موجب شده تا بسیاری از متقاضیان خرید خانه به امید ارزان شدن بیشتر وارد بازار نشوند؛ در صورتی که به اعتقاد فعالان و حتی مشاوران املاک برای خرید خانه نباید صبر کرد.
روزنامه ایران برای پاسخ به این سوال مهم، نقل قولهایی از رئیس و نایب رئیس اتحادیه املاک در این زمینه پرداخته و با قراردادن این نقل قولها در کنار بررسی شرایط بازار و اقتصاد نوشت: بسیاری از مشاوران املاک به خاطر ثبات قیمتها، زمستان امسال را بهترین زمان خرید خانه عنوان میکنند و میگویند که حتی کسانی که به قصد احسن کردن ملک خود وارد بازار میشوند هم میتوانند نهایت ظرف دو ماه ملک مورد نظر خود را با بهترین قیمت بخرند.
همچنین مسئولان حوزه مسکن هم تأکید میکنند که زمان را از دست ندهید و وارد بازار شوید.
-
چرا مسکن گران شد
دلار که گران شد قیمت مسکن هم به خاطر افزایش هزینه دستمزدها و نهادههای ساختمانی روند صعودی به خود گرفت. بهدنبال این افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید مردم، بازار وارد دوره رکودی خود شد. با اینکه بسیاری از مسئولان حوزه مسکن میگویند معاملات در جریان است و خرید و فروش هم انجام میشود، اما هنوز بسیاری از مصرفکنندگان مسکن تنها فایلهای معاملات را زیرو رو کرده و بهدنبال مظنه قیمتها بوده و در یک کلام برای خرید دودل هستند.
«ایران عصر» در گفتوگو با فعالان بازار مسکن و مشاوران املاک زمان مناسب خرید را بررسی کرده است.
-
قلی خسروی: برای خانه خریدن صبر نکنید
رئیس اتحادیه مشاوران املاک هم با تأکید براینکه برای خانه خریدن صبر جایز نیست گفت: قبلاً تجریه افزایش قیمت دلار در سال 91 را داشتیم اما با وجود این قیمت مسکن حدود 3 برابر شد هر چند بعد از مدتی به تعادل رسید ولی قیمتها دیگر پایین نیامد.
مصطفی قلی خسروی افزود: الان هم قیمت دلار بالا رفته است و به همان نسبت قیمت مسکن هم تحت تأثیر قرار گرفته است و نباید انتظار کاهش قیمتها را داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل افزایش بیرویه قیمتها سایتهای اینترنتی خرید و فروش ملک بخصوص سایت دیوار است، اظهار داشت: واسطههای فروش کمک میکنند تا قیمتها تعادلی باشد؛ اما سایتهای مختلف از این ابزار استفاده نشده و موجب گرانی در بازار مسکن میشوند. چرا که قیمتها را سلیقهای اعمال میکنند.
قلی خسروی با تأکید براینکه تنها عرضه و تقاضا است که میتواند تعادل را در بازار برقرار کند، تصریح کرد: هر چند تعداد معاملات کم شده است ولی بازار به سمت ثبات قیمت میرود؛ ضمن اینکه سال آینده مسأله تورم را هم داریم.بنابراین اگر امروز بخریم بهتر از فردا است…