آموزش و مشاوره حقوقی

مراحل سند زدن ملک از ابتدا تا انتها

سند زدن در دفتر اسناد

 

پیدا کردن خانه ایده‌آل، کاری پرزحمت است. سر زدن به بنگاه‌های معاملات املاک، محاسبه هزینه‌ها و بررسی شرایط و انتخاب یکی از موارد، همیشه پر از چالش بوده و به اندازه کافی آدم را خسته می‌کند.اما با یافتن خانه ایده‌آل، ماجرای جدیدی شروع می‌شود و آن سند زدن ملک است. مبایعه‌نامه ، بنچاق ، انتقال سند و مراجعه به دفتر اسناد مواردی است که ممکن است با آن مواجه شوید.

به نام زدن و یا سند زدن ملک، جزئیاتی دارد که اگر به آن‌ها توجه نشود، ممکن است باعث پشیمانی خریدار و یا فروشنده شود. در این مطلب تلاش کرده‌ایم تا شما را با این جزئیات آشنا کنیم.

در درجه اول برای خرید و سند زدن خانه یا ملک به دو نفر احتیاج داریم:

  • فروشنده: می‌خواهد ملک یا خانه را بفروشد.
  • خریدار: می‌خواهد ملک یا خانه را بخرد.

درصورتی که به این توافقات رسیده باشند، وارد معامله می‌شوند.
اگر خانه مورد نظر خودتان را پیدا کرده‌اید به شما تبریک می‌گوییم و کمکتان می‌کنیم تا به ‌راحتی مراحل سند زدن خانه را پشت سر بگذارید.

مراحل معامله ملک

معامله ملک در ایران سه مرحله دارد.

 

سند زدن خانه

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

مرحله اول: توافق

مرحله اول، توافقی است که خریدار و فروشنده با هم می‌کنند. در این توافق، نوشته‌ای کتبی به نام قول‌نامه می‌نویسند، به ‌عبارتی فروشنده و خریدار می‌گویند ما حرفی که بین خودمان زده‌ایم را قبول داریم و آن را مکتوب می‌کنیم.

تفاوت قول‌نامه و مبایعه‌نامه در چیست؟

اسم حقوقی قول‌نامه به مبایعه‌نامه تغییر داده شده است. قول‌نامه، بار حقوقی ندارد و اگر بین دو طرف دعوا ‌‌شود، و به دادگاه مراجعه می‌کنند، قول‌نامه محکمه‌پسند نیست و شرایط فقهی لازم را ندارد. زیرا اساس قانون ما در ایران فقه است. برای همین قول‌نامه را به مبایعه‌نامه تبدیل کردند.

 

مبایعه‌نامه

 

حدود 100 سال پیش، نام مبایعه‌نامه، مجتهدنویس بود. زیرا مردم سواد کافی نداشته، و برای معامله از ملا و یا شیخ کمک می‌گرفتند که خود به اصول فقهی آگاه بود، در حقیقت او یک مبایعه‌نامه تنظیم می‌کرد.

بعد از مدتی و با بالارفتن سواد مردم، برای انجام معاملات به شیخ و یا ملا مراجعه نمی‌کردند و خودشان قول‌نامه را می‌نوشتند، اما شرایط را رعایت نمی‌کردند. در نتیجه «مبایعه‌نامه یعنی سند غیر رسمی قبل از رسمی شدن»، ایجاد شد.

درحال حاضر قول‌نامه و مبایعه‌نامه را یکی فرض می‌کنند. اما شما لازم است که تفاوت‌هایشان را بدانید.

ممکن است شما با فروشنده، زمانی به توافق برسید که دفترخانه باز نباشد، برای همین قبل از سند زدن خانه می‌توانید یک مبایعه‌نامه بنویسید.

 

بنچاق

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

در مبایعه‌نامه چه مواردی ذکر می‌شود؟

در مبایعه‌نامه باید حداقل 5 مورد ذکر شده باشد:

  • مشخصات فروشنده: مشخصات سجلی، آدرس(در آدرس حتما باید کدپستی ذکر شود)، تلفن همراه و ثابت.
  • مشخصات خریدار: مشخصات سجلی، آدرس(در آدرس حتما باید کدپستی ذکر شود)، تلفن همراه و ثابت.
  • موضوع مورد معامله(مبیع): مشخصات کامل جغرافیایی، ثبتی، هندسی(مساحت زمین یا خانه).
  • مبلغ مورد معامله: شامل قیمت واحد و قیمت کل به وجه رایج کشوری، ریال یا معادل تومان.
  • زمان مورد معامله: زمان و نحوه پرداخت، زمان حضور در دفترخانه و تنظیم سند. برای نحوه پرداخت باید حتما مشخص شود که خریدار چه مبلغی را، در چه زمانی و با چه شرایطی به فروشنده می‌دهد.

 

مبایعه‌نامه بنچاق

 

اگر این 5 مورد ذکر نشود، مبایعه‌نامه ارزشی ندارد. بعد از نوشتن این 5 مورد، برای شفاف‌سازی بیشتر، موارد دیگری را هم به مبایعه‌نامه اضافه می‌کنند. اگر فقط این 5 مورد نوشته شده باشد، مبایعه‌نامه سست است، ولی با اضافه کردن موارد زیر، مبایعه‌نامه شفاف می‌شود:

  • درصورت پشیمانی: فرض کنید شما خانه‌ای را پسندیده‌اید و مبایعه‌نامه نوشته‌اید ولی همسرتان می‌گوید من این خانه را نمی‌پسندم. باید در مبایعه‌نامه مشخص باشد که اگر خریدار یا فروشنده پشیمان شدند، چه اتفاقی می‌افتد.

برای پشیمانی، زمان مشخص کنند، مثلا تا 24 ساعت بعد از تنظیم مبایعه‌نامه می‌توانید پشیمان شوید.
در صورت پشیمانی، خسارتی نیز تعیین می‌کنند که حتما باید مبلغ آن در اینجا ذکر شود.

  • گول خوردن: در معاملات اصطلاحی به نام خیارات وجود دارد. «خیار» به طورکلی، به توانایی و اختیار فسخ معامله گفته می‌شود. خیارات انواعی دارد مانند مجلس، غبن، تدلیس، فاحش (چیزی که معامله کرده‌ام با آنچه دیده‌ام تفاوت بسیاری دارد.) و …

عموما در مبایعه‌نامه، خیارات را از خودشان ساقط می‌کنند و جمله «اسقاط کافه خیارات ولو خیار فاحش» می‌نویسند، به‌عبارتی می‌گویند ما با علم اینکه چنین اتفاقی نیفتاده است، معامله می‌کنیم و به‌هیچ‌وجه معامله را فسخ نمی‌کنیم.

وقتی خریدار یا فروشنده اختیار خیارات را از خودش ساقط کند و بعد از معامله متوجه شود در هر زمینه‌ای گول خورده است، نمی‌تواند کاری انجام دهد و حق بر هم زدن معامله را ندارد.

دقت کنید که برای سند زدن خانه، چه خیاراتی را می‌پذیرید. با نوشتن «اسقاط کافه خیارات ولو خیار فاحش» اجازه فسخ معامله را از خودتان می‌گیرید.

  • منصوبات و ملزومات: وقتی شما ملکی را می‌خرید، بعضی وسیله‌ها روی خانه است. در این بند به‌طور مفصل همه را ذکر می‌کنید.

 

مبایعه‌نامه بنچاق

 

مثلا من خانه را با کولر آبی، شوفاژ، موتورخانه، کابینت، موکت، یک خط تلفن و…  خریده‌ام. بهتر است تا می‌توانید توجه کنید و منصوبات را شفاف‌ بنویسید. اگر این بند را ننویسید ممکن است وقتی خانه را تحویل می‌گیرید، شوفاژ و یا کابینت نداشته باشد و فروشنده همه‌چیز را با خودش برده باشد.

بعد از تکمیل موارد فوق، خریدار و فروشنده و حداقل دوشاهد زیر این مبایعه‌نامه را امضا می‌کنند.

در این مبایعه‌نامه باید نحوه پرداخت هزینه‌های انتقال سند نیز نوشته شود. بعضی از این هزینه‌ها با فروشنده و برخی با خریدار است. فروشنده باید تمامی بدهی‌های ملک را تا روز تحویل بپردازد.

ممکن است شما به‌عنوان خریدار، خانه را امروز تحویل گرفته ولی یک‌ سال بعد سند بزنید، برای همین از روزی که خانه را تحویل می‌گیرید، تمام هزینه‌ها با شماست و فروشنده باید خانه را بدون بدهی به شما تحویل دهد.
در ادامه به ‌طور مفصل به بررسی هزینه‌های انتقال سند خواهیم پرداخت.

مرحله دوم سند زدن ملک: دریافت کد رهگیری

تاکنون خریدار، با فروشنده به توافق رسیده‌اند و مبایعه‌نامه نوشته‌اند. اما این مبایعه‌نامه منحصربه‌فرد نیست و ممکن است فروشنده خانه را به چندین نفر دیگر نیز بفروشد.

برای جلوگیری از این اتفاق، بعد از تنظیم مبایعه‌نامه، فروشنده و خریدار، به بنگاه‌های معامله املاک مجاز می‌روند، تا مبایعه‌نامه خود را در سیستم نرم‌افزاری جامع ثبت کنند. دقت داشته باشید «بنگاه معامله املاکی» که مراجعه می‌کنید حتما رسمی و معتبر باشد.

 

سند زدن خانه در دفتر اسناد

 

مشخصات ملک، خریدار و فروشنده، در سیستم ثبت شده و کد رهگیری صادر می‌شود. این سیستم سراسری است، در نتیجه اگر فروشنده بخواهد هم‌زمان یک ملک را به چند نفر بفروشد، سیستم خطا داده و می‌گوید کد رهگیری برای این ملک صادر شده است.

صادر شدن کد رهگیری به منزله سلامت معامله بوده و یکی از مراحل لازم برای سند زدن خانه است.  بعضی از افراد، تنظیم مبایعه‌نامه را هم در بنگاه معاملات ملکی انجام می‌دهند.

مرحله سوم سند زدن ملک: مراجعه فروشنده به دفتر اسناد رسمی

در این مرحله از انتقال سند، خریدار کاری ندارد و فروشنده باید با شناسنامه و اصل سند، به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند. دفتر اسناد لیست مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده را به فروشنده می‌دهد تا آن را آماده کند.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده نقل و انتقال و سند زدن ملک در دفتر اسناد

  • اصل و تصویر سند مالکیت
  • اصل و تصویر بنچاق
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار
  • اصل و تصویر وکالت‌نامه
  • اصل و تصویر پایان‌کار و یا عدم خلافی شهرداری یا نامه بازدید شهرداری یا بخشداری (در مورد زمین‌های دارای بنا و زمین‌های بدون بنا)
  • صورت‌مجلس تفکیکی در مورد آپارتمان (این مورد باید هماهنگ شود)
  • اصل و تصویر حصر وراثت(در مورد سندهای ورثه‌ای)
  • اصل و تصویر فرم مالیات بر ارث(در مورد سندهای ورثه‌ای)

 

بنچاق

بنچاق چیست؟

وقتی خانه‌ای را می‌خرید، یک سند به شما داده می‌شود. سند، مشخصات جغرافیایی(کجای ایران قرار دارد)، ثبتی(پلاک ثبتی ملک چند است) و هندسی(مساحت ملک چقدر است) ملک را دارد.

بنچاق یک ورق کاغذ با سایز A2 است که در آن مشخصات فروشنده و خریدار، آدرس و تمام هزینه‌هایی که طرفین انجام داده‌اند، در آن آورده می‌شود، یعنی داستان ملک در آن نوشته شده است. بنچاق پیوست و پیش‌نیاز سند است.

از لحاظ اسنادی درجه دوم است و بدون آن هم معامله صورت می‌گیرد. دفترخانه یک نسخه از بنچاق را نگه می‌دارد. اگر بنچاق نداشته باشید، دفترخانه با دفترخانه‌ای که معامله قبلی ملک صورت گرفته تماس گرفته و می‌خواهد تا یک نسخه از بنچاق را برایش بفرستند.

در صورت گم کردن آن می‌توانید به دفترخانه مراجعه کنید و با زحمت جزئی آن را تهیه کنید.

وقتی فروشنده برای انتقال سند به دفترخانه می‌رود، دفترخانه وظیفه دارد از شهرداری، دارایی، بیمه (اگر ملک تجاری باشد)، بخشداری (اگر ملک خارج از محدوده خدمات شهری باشد) بپرسد که این ملک بدهی دارد یا نه. به این کار، مفاصاحساب می‌گویند.

همچنین دفتر اسناد به‌صورت اینترنتی بررسی می‌کند که سند در گرو جایی نباشد و ملک در طرح ساخت‌وساز شهرداری قرار نگرفته باشد. یعنی ممکن است از مکان ملک شما، بزرگراهی بگذرد. در این‌ صورت اجازه معامله داده نمی‌شود. پس این مرحله‌ای که دفتر اسناد انجام می‌دهد بسیار مهم است.

 

انتقال سند در دفتر اسناد

 

فروشنده با نامه‌ای که از دفتر اسناد می‌گیرد، این مراحل را برای به‌ نام کردن و  سند زدن خانه طی می‌کند:

  • شهرداری یا بخشداری: فروشنده با نامه‌ای که از دفترخانه به او داده به شهرداری می‌رود، و شهرداری بررسی می‌کند که او ساختمان را طبق پروانه ساخته است یا نه، اگر طبق پروانه ساخته نشده باشد فروشنده باید جریمه بپردازد.

عوارض نوسازی برای ساختمان و زمین نیز جز هزینه انتقال سند است که باید پرداخته شود. فروشنده باید هزینه‌ای هم برای پسماند(جمع کردن زباله ها)، و کمک به آموزش‌وپرورش به شهرداری بپردازد.

  • دارایی: 4% قیمت ملک، مالیات نقل‌وانتقال می‌گیرد. ممکن است با دیدن 4% معامله را رها کنید اما باید بدانید قیمتی که دارایی بر روی ملک می‌گذارد با قیمت واقعی تفاوت دارد. برای مثال اگر زمین شما متری 10 میلیون است، دارایی بیش از متری 10هزار تومان قیمت نمی‌گذارد.
  • بیمه: اگر ملک تجاری باشد.

 

مبایعه‌نامه

 

مرحله نهایی سند زدن ملک: انتقال سند

طبق تاریخی که در مبایعه‌نامه آمده است، فروشنده و خریدار برای سند زدن خانه در دفترخانه حضور پیدا می‌کنند.

اگر یکی از طرفین مثلا فروشنده، در دفترخانه حاضر نشد، و خریدار نتوانست به هیچ طریقی با او تماس بگیرد، وظیفه دارد تا آخرین ساعت اداری در دفترخانه بنشیند، اگر فروشنده نیامد، خریدار گواهی عدم حضور می‌گیرد.

اگر خریدار به‌هیچ‌وجه نتوانست فروشنده را پیدا کند، با گواهی عدم حضور به دادگاه رفته و می‌تواند هزینه پشیمانی را از فروشنده بگیرد.

فروشنده در این بخش باید تمامی مدارکی که مرحله قبل ذکر کرده‌ایم، با خود به‌همراه داشته و در کنار آن پاسخ استعلام‌هایی را که از شهرداری، دارایی، بیمه گرفته است(مفاصاحساب) به دفترخانه بدهد.

 

سند زدن خانه در دفتر اسناد


بنچاق یک ورق کاغذ با سایز A2 است که در آن مشخصات فروشنده و خریدار، آدرس و تمام هزینه‌هایی که طرفین انجام داده‌اند، در آن آورده می‌شود، یعنی داستان ملک در آن نوشته شده است. بنچاق پیوست و پیش‌نیاز سند است.

 

سند زدن ملک چقدر هزینه دارد؟

  • ثبت مبایعه‌نامه در سیستم سراسری: دفتر معاملات املاک، پنج درصد ارزش ملک را از طرفین می‌گیرد.
  • فروشنده باید هزینه‌ای به شهرداری بابت خلافی، نوسازی و پسماند بدهد.
  • دارایی هزینه نقل‌وانتقال را می‌گیرد. اگر ملک قبلا اجاره بوده باشد، دارایی، «مالیات‌براجاره» هم می‌گیرد.
  • هزینه دفترخانه(حق التحریر)، به صورت مساوی بین خریدار و فروشنده تقسیم می‌شود. این هزینه حدودا بین 200 هزارتومان تا دو میلیون است.

تفاوت سندهای قدیم و جدید

در سندهای قدیمی، فقط موقعیت جغرافیایی و هندسی و ثبتی ملک را می‌نوشتند. این اسناد قابل جعل است و با نشان دادن یک سند، ملک دیگری را می‌توانند بفروشند.

اما در سندهای جدید، در کنار مشخصات ملک، مختصات دقیق جغرافیایی نیز ذکر شده است. این مختصات منحصر به فرد است و قابل جعل نیست.

جمع‌بندی

  • سند زدن خانه، امری مهم و حساس است و باید برای انجام آن زمان، حوصله و دقت فراوان به کار رود.
  • هر یک از بندهای ذکر‌شده در مبایعه‌نامه، می‌تواند به نفع یا به ضرر شما استفاده شود پس در نوشتن آن‌ها دقت کنید.
  • برای اعتبار یافتن مبایعه‌نامه، گرفتن کد رهگیری از بنگاه معاملات ملکی رسمی الزامی است.
  • فروشنده باید تمام بدهی‌های ملک را بپردازد و پس از مفاصا حساب، می‌تواند خانه را به نام بزند.
  • انتقال سند ملک و فروختن آن هزینه‌های قابل توجهی دارد که باید از قبل تأمین شوند.

 

مطالب مرتبط

8 نکته کلیدی برای خرید خانه در بازار پرنوسان مسکن

خرید خانه در بازار پرنوسان مسکن می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. به خصوص اگر مسکن در بازاری مانند بازار ایران قیمت بسیار بالایی داشته باشد و بخش زیادی از ارزش دارایی ها […]

قولنامه یا سند موقت ملک چیست؟

یکی از مسائل حقوقی مهم در امر خرید خانه تنظیم قولنامه یا سند موقت ملک است. افرادی که قصد خرید خانه، آپارتمان، زمین و یا هر نوع ملکی در تهران […]

چگونه بهترین محله برای خرید خانه و زندگی را انتخاب کنیم؟

خریدن اولین خانه یک تصمیم مهم و یک معامله بزرگ است و صرفا یک سرمایه‌گذاری نیست. محل زندگی شما جایی است که بعد از خانواده و دوستانتان بیشترین انس و […]

همه چیز درباره منطقه 3 تهران و خرید خانه در این منطقه

  منطقه 3 تهران که در بخش شمال شرقی تهران واقع شده است یکی از مناطق خوب برای خرید خانه و سرمایه‌گذاری در زمینه ملک است. قیمت خرید خانه در […]

معرفی منطقه 2 تهران

منطقه 2 تهران یکی از بهترین مناطق این شهر از لحاظ سکونت است. این منطقه از 9 ناحیه تشکیل شده که آریاشهر، گیشا، سعادت آباد، طرشت، شهرآرا، شهرک ژاندارمری، فرحزاد […]

230 نظر در مورد : “مراحل سند زدن ملک از ابتدا تا انتها

  1. سلام
    قرار است خانه ای را فردا بخرم. فروشنده میگوید برای اینکه هزینه بنگاه ندهیم فقط به دفترخانه برویم کافی است. بنده اعتراض کردم که حتما بنگاهی برویم که ثبت سیستم شود و کد رهگیری بگیریم . اما باز هم اصرار دارند که سند تک برگیست و کد رهگیری دارد و فقط به دفترخانه میرویم . من تا فردا صبح وقت دارم . ممنون میشم رود پاسخم را بدهید. با تشکر

    1. سلام
      حتما بخاطر انجام کلیه تعهدات بین طرفین بخصوص پرداختهای مالی وسایر تعهدات با شاهد به دفتر املاک مراجعه و ملک رابه ثبت اولیه برسانید.درغیراین صورت تا انجام ثبت سند قطعی در دفترخانه هیچ تعهدی به ادامه در اصطلاح هیچ گونه معامله ای صورت نگرفته وفقط پرداخت مالی صورتانجام شده.درضمن اگر توافق خرید ملک در خارج از دفتر املاک صورت گرفته هزینه ثبت دفتر املاک نیز بصورت توافقی می باشد.

      1
      1
  2. گفته شده است برای ثبت مبایعه نامه بنگاه ۵ درصد ارزش ملک را از طرفین می گیرد. آیا ۵ درصد صحیح است؟

  3. با درود و احترام
    بنده مطلبی رو در مورد اینکه افرادی که جز غایبین سربازی هستند امکان زدن سند خانه ، و هر وسیله به نام شان ( امکان ) پذیر نیست .
    آیا این حقیقت دارد .

  4. با سلام.این متن یکی از بهترین نوشته ها در زمینه مراحل معامله ملک هست که تاکنون دیده ام. بسیار متشکرم.

  5. نویسنده محترم…خیاری بنام فاحش نداریم…شاید منظور جنابعالی خیار غبن بوده که انهم بدین شکل اورده میشود اسقاط کافه(تمامی)خیار ات ولو خیار غبن و بعد در ادامه بمنظور اینکه ممکن است غبن (مغبون شدن یا به اصطلاح فریب خوردن فاحش باشد قید میکنند هرچند غین فاحش(غبن بزرگ)و حتی می اورند ولو غبن افحش(ینی دیگر غبن بسیار بزرگ و مشخص باشد)که البته انهم راههایی دارد….لطفا قبل از دادن اطلاعات انهم چیزی که مردم بسیار در امور خودبکار میبرند کمی کسب اطلاع نماییم…با تشکر

  6. با سلام.این متن یکی از بهترین نوشته ها در زمینه مراحل معامله ملک هست که تاکنون دیده ام. بسیار متشکرم.

  7. سلام لطفا این قسمت متن رو اصلاح کنید :
    برای انتقال سند، چقدر باید هزینه کنیم؟
    غلط : ثبت مبایعه‌ نامه در سیستم سراسری: دفتر معاملات املاک، پنج درصد ارزش ملک را از طرفین می‌گیرد.
    صحیح : اگر ارزش ملک بیش از ۵۰۰ میلیون تومان باشد: بنگاه برای ۵۰۰ میلیون از طرفین معامله ۰.۵ درصد اخذ می‌کند و برای مازاد آن نیز ۰.۲۵ درصد به عنوان حق کمیسیون از فروشنده و خریدار می‌گیرد.
    به حق کمیسیون محاسبه شده، مالیات بر ارزش افزوده نیز تعلق می‌گیرد که وظیفه پرداخت آن نیز بر دوش خریدار و فروشنده است. مالیات بر ارزش افزوده سال 98 برابر با 9 درصد است که به مبلغ کمیسیون اضافه می گردد.

  8. باعرض سلام حدودووسال پیش یک واحداپارتمان مسکن مهرراخریدارنمودم وبنگاه گفت تمام فیشهای اب وبرق وگازراطرف ربخته وبعدمتوجه شدم که اینهاراانجام نداده هیچ سه میلیون هم ازقسط خانه عقب هست رفتیم محضرکارهاش راانحام دادم ولی دستمزد بنگاه رابه خاطرگفته های بالاندادم واون هم قولنامه رانداد درضمن منهم سفته های صاحبخانه راحابجانکردم بخاطربدهی اش بااینکه چندبارازطرف خودم قسط ریختم بازهمدحدوددوونیم میلیون ازطرف دادگاه جریمه به نام فروشنده امده بغییرازچندمیلیون بدهی وچندباربهش زنگ زدم هم من هم بانک ولی ازامدن صرف نظرکرده من مجبورشدم طلاهایم رابفروشم وبحساب بانک بریزم جریان چه میشودممنون میشم راهنمایی ام کنید%

  9. باسلام درحدوددوسال پیش یک واحدازمسکن مهررا خربداری نمودم بنگاه گفت تمام کارهای امثال ربختن قبصها وغیره راانجام دادم ومن کل پول رابحسابش واریزنمودم بعدش متوجه شدم که اینکارهارانکرده که هیچ حدودسه میلیون هم ازقسط خانه ریخته نشدرفتیم محضرکارهاش انجام دادیم بخاطرندادن پول بنگاه قولنامه رانداددرضمن منهم سفته راجابجانکردم وبه همبن خاطربااینکه چندبارقسط ریختم بازهم چقدرجریمه ازدادگاه آمد ه جریان چه میشودباتشکر

  10. سوال دیگه ای هم داشتم
    همسرم باپدرش میخوادشریکی ملکی روبخرن وبه دلایلی به سهم‌خودش هم به نام پدرش بزنه ومیخوادبرگه ای محضری ازپدرش بگیره ووراث پدرش هم امضابزنن که مثلااین سه دنگ به نام ایشونه واوناازش سهمی ندارن،ایاهمچین‌چیزی جنبه قانونی داره یااصلا وجودداره؟؟

  11. سلام
    اکرپدرسندی روبه نام بچه یکی دوسالش بزنه ولی بعدهاپشیمون بشه امکان انتقال دوباره هست یاخیرممنون میشم‌ پاسخ بدین مهمه

  12. سلام من یه آپارتمان خریدم ولی وقتی کد رهگیری رو اسکن میکنم اول کد ملی فروشنده قبلی رومینویسه بعد کدرهگیری. من پولو کامل دادم الان باید کد ملی من رو قبل از کد رهگیری بنویسه؟

  13. با سلام از تشكر از توضيحات بالا
    ميشه بفرماييد اگه پدر بخواد براى فرزندى كه ايران نيست ملك به نام بزنه، امكانش هست يا نه؟

  14. سلام
    من 6 سال قبل 2 واحد از بنگاه دار پیش خرید کردم
    بنگاه دار تمام واحد ها پیش فروش را یکجا از صاحب ملک که همان سازنده است خریداری کرده و تک تک واگذار کرده ولی سند ملک را نگرفته و صاحب ملک با همان سند بدون اطلاع همه رفته وام گرفته و نه ملک را ساخته و بانک هم ملک را به مزایده گذاشته ما از صاحب ملک شکایت کردیم ایا میتوانیم از بنگاه دارهم شکایت کنیم چرا سند را نگرفته و طرف راحت رفته وام گرفته و همه را بدبخت کرده

    1. اگه یه زمین سند داشته باشد و بعد از فوت مالک زمین کسی ادا کند زمین را خریداری کرده است بوسیله …..بدون اگاهی دیگر ورثه ……مالک هم مسن بود تلکیف چیست….زمین برای کسی هست که میگوید فروشنامه دارد؟

  15. سلام.
    من یه خونه معامله کرده ام (خریدار هستم). در مبایعه نامه خریدار من هستم و هنوز موعد سند زدن نرسیده.
    آیا من می توانم در هنگام سند زدن، به جای خودم خانه را به نام پدرم بزنم یا اینکه باید یک معامله ی جدید انجام شود؟ یعنی خانه حتما به نام من زده شود و سپس با مراجعه مجدد در زمان آینده به محضر، انتقال سند به نام پدرم انجام شود؟؟

    4
    2
  16. سلام.
    من یه خونه معامله کرده ام. مبایعه نامه به نام من صادر شده و هنوز موعد سند زدن نرسیده.
    آیا من می توانم در هنگام سند زدن، به جای خودم خانه را به نام پدرم بزنم یا اینکه باید یک معامله ی جدید انجام شود؟ یعنی خانه حتما به نام من زده شود و سپس با مراجعه مجدد در زمان آینده به محضر، انتقال سند به نام پدرم انجام شود؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *