ساخت، نگهداری و بازسازی

مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان

صدور پروانه ساختمان

 

پروانه یا جواز ساختمان پرونده رسمی از شهرداری است که به مالک یا پیمانکار اجازه می‌دهد تا پروژه ساخت و ساز یا بازسازی را طبق چهارچوبی مشخص شروع کرده و ادامه دهد. انجام هرگونه عملیات ساخت و ساز بدون صدور پروانه ساختمان غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد. این استاندارها برای اطمینان از ایمنی صاحبان فعلی یا بعدی ساختمان در نظر گرفته‌شده است.

اصلی‌ترین هدف اخذ مجوز ساخت اطمینان از ساخت و سازی قانونی مطابق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی مطابق با آیین‌نامه‌ها و ضوابط طرح جامع شهری است. بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، بیمه شدن ساختمان و افراد مشغول کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و استفاده از تجارب فنی و مهندسی در ساخت بنا از دیگر دلایل اخذ جواز ساختمان به شمار می‌آیند.

 

 

 

این مطلب را بخوانید تا شما را در خصوص صدور پروانه ساخت و مراحل اخذ جواز ساختمان راهنمایی کرده و به طور مفصل در مورد این که چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟ انواع پروانه ساختمان و اطلاعات موجود در آن، مراحل صدور پروانه ساختمان و زمان اعتبار جواز ساختمان اطلاعاتی را ارائه کنیم.

 

چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟

  • همه پروژه‌های ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت نیازی ندارد.
  • در اغلب موارد تعمیرات و جایگزینی‌های ساده می‌تواند توسط پیمانکاران حرفه‌ای یا خود صاحب‌ خانه و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود.
  • با این ‌حال پروژه‌ای که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان باشد، معمولاً نیاز به مجوز ساخت از شهرداری دارد.
  • اگر برای این تغییرات پیمانکاری را استخدام کنید، فرآیند صدور پروانه ساختمان و مجوز ساخت را اداره کرده و هزینه‌های جواز ساختمان را برآورد می‌کند.
  • اگر خودتان روال کاری را به عهده می‌گیرید باید از شهرداری منطقه درخواست مجوز کنید.
  • توجه داشته باشید که ممکن است برخی از تغییرات ساخت و سازی که می‌خواهید انجام دهید نیاز به تأییدیه متخصص ساخت و ساز دارد و فقط توسط آن‌ها قابل انجام است. به‌طور مثال کار کردن بروی خطوط گاز توسط صاحب‌خانه ممنوع است و در صورت بروز مشکل یا تغییرات باید به اداره گاز اطلاع دهد تا جهت انجام عملیات در مکان حاضر شوند.
  • الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده بوده و برای هر منطقه به‌صورت جداگانه تدوین می‌شود. بنابراین برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه­ی خود مراجعه کرده و با آن­ها در ارتباط باشید. زیرا برخی از مناطق برای کوچک‌ترین تغییرات ساخت مثل حیاط سازی نیز به مجوز نیاز دارد.

 

 

 

تمامی پروژه‌های ساخت نیاز به مجوز ساخت نداشته و تنها اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان نیازمند مجوز ساخت خواهد بود.

 

انواع پروانه و جواز ساختمان و اطلاعات موجود در آن

  • پیش‌تر گفتیم که پروانه ساختمان سندی است که برای احداث ساختمان و رعایت اصول ساخت و ساز از طرف شهرداری‌ها، صادر شده و در اختیار مالک قرار می‌گیرد.
  • پروانه ساختمانی اراضی بایر یا باغات، تخریب و نوسازی، تعویض مهندس، اضافه اشکوب، تغییر نقشه، توسعه بنا، تغییرات و تبدیل از انواع پروانه ساختمان هستند که جهت اخذ آن‌ها باید به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهری مراجعه کرد. پروانه ساختمان اطلاعاتی از بنا و سازه‌های آن در اختیار مالک قرار می‌دهد که عبارت‌اند از:
  • مساحت زیربنا
  • تعداد طبقات
  • نوع اسکلت ساختمان
  • مشخصات متقاضی صدور پروانه(مالک حقیقی یا حقوقی)
  • شماره پلاک ثبتی ملک
  • نام مهندس یا مهندسین ناظر
  • تاریخ صدور پروانه
  • کروکی زمین
  • مهلت شروع عملیات و اعتبار پروانه عموماً در صفحه اول پروانه صادرشده نوشته می‌شود که در صورت لزوم قابل تمدید است.
  • اخذ سند مالکیت برای هر واحد مسکونی، با ارائه پایان کار توسط ناظر و صدور پایان کار توسط مرجع صدور پروانه ساختمان مرتبط است.
  • چنانچه بر اساس مفاد پروانه، تخلفی از مالک صورت گیرد ناظر موظف به گزارش تخلف به مرجع صدور پروانه خواهد بود تا از ادامه عملیات جلوگیری شود. رعایت مقررات ملی ساختمان در ساختمان‌ها الزامی است.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان

  • امروزه شهرداری برای متقاضیان ساخت و ساز دفترچه‌هایی با عنوان شناسنامه ساختمان در اختیار مالک قرار می‌دهد که در آن صدور پروانه ساختمان، نداشتن خلافی و پایان کار مجموعاً قابل‌مشاهده است.
  • شناسنامه ساختمان اطلاعات زیادی از هویت ساختمان و تمام مطالب مربوط به ساختمان را شامل می‌شود. همچنین تاریخ صدور پروانه ساختمان و مشخصات زمین، محل احداث بنا، هویت مالکیت و نوع مالکیت وی، مهندس ناظر، محاسبات و تأسیسات قابل‌استفاده در ساختمان، ابعاد چهارگانه پلاک، کروکی و مساحت زمین، استفاده مسکونی یا تجاری بنا، میزان تراکم ساختمان، مشخصات طبقات ساختمان، وضعیت پارکینگ، اصلاحات و تغییرات ساخت، نحوه تمدید عوارض گوناگون همچون عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، گواهی عدم خلاف و درنهایت گواهی اتمام کار ازجمله اطلاعاتی است که در شناسنامه ساختمان قابل‌مشاهده است. بنابراین برای گرفتن مجوزهای لازم و باید مراحل زیر به ترتیب طی شوند:

1- تشکیل پرونده: در اولین مرحله از مراحل صدور پروانه ساختمان مالک یا شخصی که از مالک وکالت دارد برای گرفتن جواز ساختمان باید درخواست مجوز ساخت را در شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت کند. برای ثبت درخواست صدور پروانه ساختمان مالک باید اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر مثل کارت ملی یا شناسنامه و همچنین برگه تسویه‌حساب عوارض نوسازی  و عوارض شهرداری سال جاری و سال‌های پیشین را به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ارائه داده و درخواست خود را کتباً در این مراکز ثبت کند.

2- دستور صدور بازدید: بعد از تشکیل پرونده توسط مالک، مسئولان شهرداری سایر روال پیشبرد پرونده را بر عهده می‌گیرند. بنابراین مسئول شهرسازی جهت بازدید به مکان احداث ملک مراجعه می‌کند تا ابعاد ملک، عرض خیابان و بنای ساختمان و مجاورین بنا را موردبررسی قرار دهد. این بازدید در صدور مجوز ساخت تعداد طبقه‌های جدید ساختمان مؤثر خواهد بود. به‌طور مثال اگر متراژ خانه از یک مقدار مشخصی کمتر باشد جواز ساختمان برای بیشتر از چهار طبقه صادر نخواهد شد.

3- بررسی گزارش مأمور فنی و کاربری ملک: در برخی از شهرهای بزرگ مثل تهران طرح تفصیلی اجرا می‌شود یعنی قوانین ساخت و ساز در هر نقطه شهر مشخص‌شده است. کارشناس طرح تفصیلی کاربری ملک را در طرح جامع و تفصیلی شهر مشخص می‌کند. در این بررسی اگر مشخص شود که ملک در طرحی از طرح‌های شهرداری قرار دارد این موضوع با دقت بیشتری بررسی‌شده تا مشخص شود که ساخت و ساز بنا با پروژه‌های عمرانی منطقه تداخل دارد یا خیر. اگر تداخلی مشاهده شد باید مشخص شود که میزان تراکم آن به چه میزان بوده و سپس اصلاحات آن انجام شود.

4- دستور نقشه: بعد از انجام مراحل فوق توسط کارشناس شهرسازی دستور تهیه نقشه به مالک صادر می‌شود. در دستور نقشه اطلاعاتی مانند ابعاد باقی‌مانده ملک پس از اصلاحات موردنظر شهرداری، مساحت زمین بعد از اصلاحات، تعداد طبقات و سطح اشغال‌شده توسط هر طبقه ذکر می‌شود. بر این اساس حجم ساختمان یعنی تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه بر طبق پهنه‌ای که ملک در آن واقع‌شده است و همچنین متراژ سند(نه متراژ موجودی زمین) و عرض‌گذر تعیین می‌شود. در مرحله بعد دستور نقشه به مهندس معمار ارجاع داده می‌شود.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

5- طراحی نقشه: در این مرحله بر اساس ضوابط شهرداری و دستور نقشه صادرشده، نقشه معماری برای ملک طراحی می‌شود. طراحی نقشه معماری از مهم‌ترین مراحل صدور پروانه ساختمان است زیرا که حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها در آن ارائه می‌شود.بعد از طراحی نقشه معماری باید به شهرداری یا دفاتر خدمات شهری ارسال شده تا بررسی شود. اگر نقشه معماری نیاز به اصلاح داشته باشد دفتر مهندسی ملزم به اصلاح نقشه بوده و پس از اصلاح مجدداً نقشه به دفاتر خدمات مهندسی ارجاع داده می‌شود تا تأییدیه نقشه دریافت شود.

6- پرداخت عوارض شهرداری : بعد از نهایی شدن نقشه معماری و رفع ایرادات عنوان‌شده از سوی دفاتر خدمات شهری، عوارض نوسازی و همچنین عوارض شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین می‌شود.

7- تهیه مدارک پیش‌نویس: بعد از پرداخت عوارض شهرداری و دریافت تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، باید مدارک پیش‌نویس آماده شود. برای تهیه پیش‌نویس خود مالک باید به دفاتر خدمات شهری مراجعه کرده و فرم درخواست تعیین ناظر را تکمیل کند. سپس باید منتظر تماس و معرفی ناظر از سوی دفاتر خدمات بماند. بعد از تعیین ناظر، بین مالک و ناظر قراردادی بسته می‌شود.

سپس باید برگه‌های سهمیه آن‌ها به انضمام قرارداد فی‌مابین به‌عنوان ملاک تکمیلی پیش‌نویس پروانه به دفاتر خدمات الکترونیک تحویل داده شود. همچنین برگه تعهد رعایت اصلاحی و تعهد اخذ تأییدیه نما باید توسط مالک تهیه شود. اگر زیربنای ساختمان متراژی بیش از 2000 مترمربع داشته باشد مشمول اجرای ماده 33 نظام‌مهندسی ساختمان خواهد شد.  بنابراین باید تأییدیه نقشه‌های سازه، تأییدیه گزارش آزمایش مکانیک خاک، تأییدیه نقشه‌های تأسیسات برق و مکانیک از سوی سازمان نظام‌مهندسی اخذ شود.

درمجموع مدارک پیش‌نویسی که باید توسط مالک تهیه و به دفاتر خدماتی ارائه شود عبارت‌اند از: برگه سبز مهره شده 4 رشته شامل سازه، معماری، برق و مکانیک، برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحیه و تأییدیه نما، فایل‌های نقشه سازه، برق و نقشه مکانیک، چک لیست‌های مبحث 19 و 6 بارگذاری و زلزله، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تأییدیه خاک

8- چاپ پروانه: بعد از تأییدیه نقشه‌های چهار رشته و پروسه اخذ تأییدیه‌های دفتر خدمات شهری و تأییدیه طرح تفصیلی بر و کف، به تأییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و درنهایت تأییدیه شهردار نیاز است که تمام این تأییدیه‌ها به‌صورت سیستمی انجام و درنتیجه پروانه ساختمان چاپ می‌شود.

 

 

هر ساختمان با متراژ بالای 3000 مترمربع معمولاً نیاز به یک مجری طرح و چهار ناظر دارد که یکی از ناظرین به‌عنوان هماهنگ‌کننده انتخاب‌شده و گزارشات مراحل ساختمانی را به شهرداری و سازمان نظام‌مهندسی تحویل می‌دهد.

 

زمان اعتبار جواز ساختمان

  • نکته‌ای که بعد از دریافت جواز ساختمان باید موردتوجه قرار گیرد این است که پروانه ساختمان تا 2 سال از تاریخ صدور آن اعتبار دارد.
  • مدت‌زمان لازم برای ساخت تمام پروژه‌های ساختمانی بر اساس متراژ آن‌ها اعلام‌شده و اگر مالک نتواند در این مدت ساخت و ساز را به اتمام برساند ابتدا به او اخطار داده ‌شده و سپس مشمول عوارض تعویق خواهد شد.
  • مهلت هر مرحله از عملیات ساختمانی برحسب متراژ و تعداد طبقات در جدولی تعیین می‌گردد. به‌عنوان یک معیار کلی ساخت یک ساختمان حدود 4 سال در نظر گرفته می‌شود.
  • ازآنجایی‌که شهرداری فرصت کافی برای تمدید پروانه مجوز ساخت در نظر گرفته است بنابراین بعد از پایان این دوره تمدید پروانه ساختمان امکان‌پذیر نخواهد بود.
  • بعد از گذشت مدت‌زمان مجاز برای ساخت ساختمان مالک ملزم به دریافت مجوز ساخت جدید و پرداخت 20 درصد از محاسبات پروانه به نرخ روز خواهد شد. در این صورت شهرداری پروانه قبلی را برای یک دوره سه‌ساله تمدید می‌کند.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

  • اگر در حین ساخت بنا به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند باید پرونده‌ای در دفاتر خدمات الکترونیک شهری تشکیل داده شود و مراحلی مشابه صدور پروانه اولیه طی شود تا پروانه جدیدی صادر گردد.
  • اگر در حین اجرا اضافه بنایی مازاد بر متراژ ذکرشده در پروانه مشاهده شود مالک باید مراحل گواهی عدم خلاف را طی کند و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز شهرداری باید بابت اضافه متراژ، عوارض شهرداری بپردازد تا گواهی عدم تخلف برای وی صادر شود.
  • اگر متراژ خلاف از مقدار مجاز مورد تأیید شهرداری بیشتر باشد با پرداخت عوارض شهرداری مشکل حل‌نشده و موضوع در کمیسیون ماده 100 شهرداری مطرح می‌شود و معمولاً رأی به تخریب داده خواهد شد.

نتیجه گیری:

  • قبل از هرگونه ساخت و ساز در سطح شهر به گرفتن مجوز ساخت از شهرداری نیاز است. پروانه ساختمان شامل اطلاعاتی در خصوص مساحت زیربنا، تعداد طبقات، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات مالک حقیقی یا حقوقی، شماره پلاک ثبتی ملک، نام مهندسین ناظر، تاریخ صدور پروانه و کروکی زمین خواهد بود.
  • برای گرفتن جواز ساختمان مالک موظف است اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر و برگه تسویه‌حساب عوارض شهرداری سال جاری و سال‌های قبل را به شهرداری ارائه کرده و درخواست خود را ثبت کند.
  • بعد از تشکیل پرونده سایر مراحل صدور پروانه ساختمان نظیر دستور صدور بازدید، بررسی گزارش مأمور فنی و کاربری ملک، دستور و طراحی نقشه، پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری تهیه مدارک پیش‌نویس باید به ترتیب انجام شود.
  • درنهایت هرکدام از مراحل به تأیید رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و همچنین شهردار رسیده و پروانه ساختمان چاپ می‌شود.

 

54 نظر در مورد : “مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان

  1. بادرود وصبح بخیر
    اینجانب کلیه مراحل قانونی اخذمجوزپروانه ساخت راانجام دادم وآخرین اصلاحات وتغییرات نیز توسط مهندس شهرداری به ثبت وتایید رسیده است.سوال
    آیا مهندس صدور گواهی پایان کار ساختمان باید از آخرین تغییرات استفاده واعدادش رادر پایان کارلحاظ کند؟
    اگر مهندس شهرداری درنوشتن اعداد وارقام تخلف کرده وبه اشتباه از درخواست اولیه استفاده نموده وآنرادرمرحله پایان کار ذکر کند.چگونه وکجا میشود از دست شهرداری شکایت نمود باتشکر

  2. سلام و عرض احترام من یه سوالی داشتم اینکه آیا پدر میتواند پروانه ساخت برای پسرش که نوجوان است شهرداری میدهد یا شرط سنی برای دریافت پروانه ساخت وجود دارد ممنون اگر پاسخ دهید

    9
    1
  3. با سلام
    ممنون از توضیحاتتون
    بنده یک قطعه زمین خالی سند دار به شکل مثلثی دارم به مساحت 84 متر که قسمت باریک آن در ضلع شرقی همجوار همسایه است که از طرف جنوب ،حیاط خلوتی به طول 7 متر هم مرز بنده دارند
    و ضمنا ضلع غربی زمین، خیابان 24 متری و شمال آن کوچه 8 متری است . و طول شمال جنوب آن 19 متر (که به سمت حیاط همسایه باریک میشود.)
    سوال اینجاست که شهرداری چقدر تراکم ساخت میده و در قسمتی که مشرف به حیاط همسایه است آیا بنده اجازه ساخت ندارم؟و آن قست را باید رها کنم.

    10
  4. آيا ملكي در منطقه فرسوده يا ناپايدار كه قبلا تغييراتي در ساختمان انجام داده و حالا تصميم به تخريب و ساخت و ساز دارد بايد خلافي تغييرات گذشته را بپردازد يا خير ؟ ضمنا اگر دو ملك كنار هم با تجميع بخواهند مشاركت كنند در بافت ناپايدار با مجموع متراژ 120 متر آيا تسهيلاتي شهرداري قايل ميشود مثلا تعداد طبقات يا افزايش متراژ بنا و … قبلا از پاسخ شما سپاسگزارم .

    12
    6
  5. سلام
    آیا برای ساخت ساختمان های اداری دستگاههای دولتی که تحت قراردادهای سازمان نظام فنی و اجرایی کشور هستند و پروژه ها از نوع عمرانی باشد نیز اخذ پروانه ساخت الزامی است؟

    6
    1
  6. من در سال 92 برا درخواست مجوز مراجعه کردم که یک سنگ بزرگ خود شهرداری جلوی پام گذاشت. واریز مبلغی گزاف به حساب تامین اجتماعی

    7
    5
  7. سلام جواز ساختمانم را در سال ۹۷ تمدید کردم میخواستم بدونم تا چه مدت اعتبار دارد؟
    و اگر در حین ساخت اسکلت فلز را که در جواز است بجاش بتن اجرا کنم میشود؟ و چه باید بکنم؟
    ممنون

    11
    8
  8. سلام،ما یه خونه مسکونی دو واحده داریم در منطقه20تهران میخواهیم تبدیل به یک واحد کنیم،لطفا راهنمایی کنید نیاز به چه مجوز های داره و چه مدت زمان می‌بره برا گرفتن مجوز.

    8
    2
  9. سلام ممنون بابت توضیح کاملتون
    فقط یک سوال داشتم
    ما یک زمین 230 متری در اطراف شهر داریم و میخوایم یک خانه ویلایی 60 متری توش بسازیم
    آیا قبل از شروع ساخت و کرسی چینی باید برم دنبال مجوز یا میشه کار رو تا جایی پیش برد بعد پیگیری کنم جواز را؟
    یا اگر خانه را بسازیم و بعد دنبال مجوز بریم چه میشه ؟

    27
    6
    1. سلام دوست عزیز
      لطفا اعلام بفرمایید کدام منطقه قصد ساخت دارید تا اینکه با توجه به ضوابط موجود راهنمایی صورت بگیرد

      2
      7
    2. سلام ببخشید میخواستم جواز یه زمین مسکونی رو بگیرم برای دو طبقه زمین حدود 104 متر خواستم ببینم هزینه گرفتن پروانه صدور جواز چقدر میشه تقریبا؟

      40
      19
  10. اقا یک سوال
    اگر مالکیت زمین به اسم یک فرد باشد و فرد دیگری روی ان زمین ساختمانی بسازد و زمین فقط قولنامه ایی باشد و در اخر پروانه ساخت به اسم همان فرد سازنده باشد الان مالکیت کل برای کدام فرد است ؟

    53
    24
  11. سلام ، ممنون از اطلاعات کاملی که ارائه فرمودید
    من یه سوال داشتم، ما با ساختمان کناریمون میخوایم تجمیع کنیم، تا 5 طبقه دستور نقشه دادن ولی برای طبقه ششم رو میگن که دیگه نمیتونید بخرید و بسازید در حالیکه دقیقا ساختمان روبرویی ما سال پیش همین کار رو کرده و طبقه شش رو تراکم خریده و ساخته، شرایط ما کاملا برابره ولی الان شهرداری میگه که نمیشه ، میتونید راهنمایی بفرمایی که چه کاری میشه کرد؟؟

    18
    2
  12. باسلام ما یک اپارتمان پدری داریم به سه طبقه یک پلوت من میخواستم یک واحد کوچک رویه ان بگذارم ایا میتوانم ان کارا بکنم در همان منطقه شهرداری به همه شش طبقه داده میتونم یک کارایی کنم متشکر میشم جواب منو بدید

    10
    6
    1. اگه به لحاظ سازه ای ساختمانتون جواب میده از طریق شهرداری و یک مهندس سازه میتونید اقدام کنید

      5
      4
    2. سلام. بازوی سلامتی. برای شما.لطفا در صورت امکان راهنمای نماید در بومهن یه قواره 86 متر زمین چهاردیواری به ابعاد 17×5 داریم و می خوهایم جواز ساخت بگیریم .چند طبقه جواز میدهند و چند متر زیر بنا شهر داری می دهد دو قواره قبیل ما 5 طبقه ساخته است و خیابان ما 20متری است.با کمال تشکر

      6
      6
    1. سلام من یه زمین ۱۳۱متری دارم ایا جواز ساخت دو طبقه یه پیلوت بهم میدن یا نه در ضمن زمین من قولنامه ایه و سند نداره

      94
      36
    1. ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما:

      بنده یک زمین با کاربری صنعتی(۵۰۰۰ متر مربع) دارم که طبق پروانه ساختی که صادر شد، نسبت به ساخت و اخذ گواهی پایان کار اقدام نمودم. حالا بعد از چند مدت میخام یک بخش دیگه رو احداث کنم توی زمین صنعتی ام، سوالم اینه آیا برای احداث جدید پروانه ساخت جدید صادر میشه یا خیر؟ و اینکه پس از اتمام کار، گواهی پایان کار صادره برای کل مجموعه صنعتی بنده از نو صادر میشه و گواهی پایان کار قبلی ابطال خواهد شد یا گواهی پایان کار فقط برای قسمت جدید الاحداث صادر خواهد شد؟
      شایان ذکر است که مجموع متراژ کل ساخته شده اینجانب( قدیم و پیشنهادی فعلی) از سطح اشغال و تراکم مجاز بیشتر نخواهد شد.

      در پایان اینکه در صورتیکه گواهی پایان کارها به صورت جدا از هم صادر شوند، اگر بنده بخام دوتا گواهی پایان کار رو به اداره جات و یا مثلا ثبت اسناد ارائه بدم مشکل و خللی در کار ایجاد نخواهد کرد؟

      ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
      ????????????????????????ا

      20
      7
      1. سلام زمین پانزده نیم قصب میخوام منم برادرم دو واحد پروانه خونه بسازم پروانه دوواحد وام میده یانه

        17
    1. باعرض سلام و خسته نباشید
      برای خریدخانه با وام سپرده زوجین تا۱۵سال ایا پروانه ساخت مهم می باشد یا پایان کار
      با تشکر فراوان

      10
      8
    2. سلام
      ما خریدار ملکی هستیم که جنوبی و نبش کوچه می‌باشد از کوچه ۲۰متر عقب نشینی دارد واز نبش بر۲۱متر است ‌مساحت زمین بدون اصلاحی208متر می‌باشد فروشنده مدعی است جواز ۴طبقه دارد سند عرصه و اعیان دارد ولی در سایت شهرداری این ملک فاقد جواز زمین هست
      حالا سوال من این است وقتی ملکی جواز چهار طبقه دارد ‌اصلاحی میخورد چرا شهرداری مدعی است زمین جواز ندارد ؟اصلا زمین بدون جواز یعنی چه ؟ممنون از پاسخگوییتون

      61
      24
    3. من میخوام زمینم و بسازم برای شروع کجا برم زمینم سند نداره ولی تو طرح و کدرهگیری داره برای شروع کدوم مرکز مراجعه کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *