محله نظامآباد نام یکی از محلههای اصیل و قدیمی در شرق پایتخت است که در منطقههای ۷ و ۸ شهرداری تهران واقع شده است. این محله بیشتر از 60 سال است که شکل گرفته و اوایل جزو محله نارمک محسوب میشد اما با گذشت زمان و شروع ساخت و سازها از سال 1340، به صورت محلهای مستقل شناخته شد. امکانات نظامآباد و همچنین دسترسی محله نظامآباد سبب شده تا درخواست خرید و فروش و اجاره خانه در این محله رو به افزایش رود. از خیابانهای مهم نظامآباد میتوان به خیابان شهید مدنی و خیابان سبلان اشاره کرد و همچنین مهمترین میدان این محله میدان امام حسین (ع) است.
نظام آباد از شمال با مجیدیه از شرق با نارمک و وحیدیه، از غرب با خواجه نظام و محله پلیس و از جنوب با محله امام حسین همسایه است.
خرید خانه در محله نظامآباد
همانطور که گفته شد این محله محلهای قدیمی است بنابراین نمیتوان توقع داشت مثل بعضی محلات جدید براساس اصول شهرسازی ساخته شده باشد. اما از طرفی به دلیل قدمت، بسیاری به فکر نوسازی خانه افتادهاند و آپارتمانهای نوساز و در حال نوسازی زیادی در این محله دیده میشود که برای خرید خانه در نظامآباد مناسب هستند. این آپارتمانها امکانات مناسبی دارند و خرید خانه در این محله را راحت و آسان کردهاند. پیشنهاد ما این است که پیش از خرید خانه در نظامآباد سری به محله بزنید و از نزدیک با امکانات محله آشنا شوید.
اجاره خانه در نظامآباد
با توجه به قیمت مناسب و نسبتا کم اجاره خانه در این محله برای شرقنشینان گزینه مناسبی به شمار میرود. در میان محلات منطقه 7 نظامآباد قیمت مناسبی دارد و حتی در مقایسه با سایر مناطق تهران اجاره خانه در نظامآباد مقرون به صرفه است. برای آگاهی از قیمت اجاره خانه در نظامآباد میتوانید به سامانه کیلید سر بزنید و قیمتها را ببینید.
تاریخچه محله نظامآباد
قبل از سال 1320 زمینهای محله نظامآباد بصورت تپه ماهور و زمینهای بایر بود و تنها یك آبادی كوچک به نام حسین آباد وجود داشت. بعدها ناصرالدین شاه کاخ عشرت آباد را مجاور این محله بنا کرد که در زمان رضاشاه این کاخ به پادگان تبدیل شد. علت نام گذاری این محله هم به موضوع حضور نظامیان در این منطقه باز میگردد.
با آغاز ساخت پادگان عشرت آباد بسیاری از مردم شهرهای اطراف تهران برای کار به این محل مهاجرت كردند. بنابراین ساکنان اولیه محله بیشترکارگران بودند و از شهرهای اراک، اصفهان، سبزوار و اطراف آن به تهران آمده بودند.
محله نظامآباد از محلههای کهن تهران است و قدمتی بیش از 60 سال دارد. اولین ساختمانهای مسکونی در سالهای دهه 1330 ساخته شدند. از سال 1335 با واگذاری زمین و آغاز ساختوساز، روند ساخت واحدهای مسكونی سرعت گرفت.
در همین رابطه بخوانید: |
بافت محله نظامآباد
خیابان شهید مدنی (خیابان نظامآباد) و خیابان سبلان از جمله معروفترین خیابانهای این منطقه هستند و چهارراه نظامآباد تقاطع این دو خیابان است. خیابانهای ناجی، شارق (رجبی)، امیرشرفی، کهن و حسینی در نظامآباد جنوبی و خیابان سبلان و لشکر، ارباب مهدی (بختآزاد) و وحیدیه (داودی) در قسمت شمالی خیابان قرار دارند.
در تقسیمبندی اولیه محله نظامآباد شامل محدوده بزرگتری بود و از میدان امام حسین(ع) فعلی تا محله نارمک را شامل میشد؛ اما به مرور و با گسترش جمعیت و توسعهی محله نظامآباد در سال ۱۳۴۳ ابتدا محلات و خیابان سبلان و وحیدیه و ارباب مهدی و سیهچشم خود مستقل شدند و بعد گرگان و دهقان جدا شدند تا سرانجام محله نظامآباد به شکل فعلی درآمد.
در سال های آخیر و با ساخت پروژه اتوبان امام علی و عبور آن از میان محله نظام آباد و آن را به دو قسمت تبدیل کرد و این محله چهره جدیدی به خود گرفت. تا پیش از این نظام آباد بطور کلی دارای بافت قدیمی بود اما این موضوع باعث شد روند ساخت و ساز خانه و آپارتمان ها سرعت بیشتری بخود بگیرد و رفتهرفته قسمت هایی از آن از بافت قدیمی خارج شود.
موقعیت جغرافیایی
محله نظامآباد از سمت غرب به مجیدیه، از سمت شرق به نارمک و تهراننو، از سمت شمال به محله رسالت و از سمت جنوب به محله امام حسین(ع) منتهی شده است.
همچنین خیابان نظامآباد از تقاطع خیابان انقلاب آغاز شده و به میدان رسالت ختم میشود و خیابان سبلان نیز از شمال از میدان سبلان (تقاطع خیابان قصر با بزرگراه صیاد) شروع و از سمت جنوب به خیابان دماوند (تهراننو) متصل میشود.
دو خیابان سبلان و شهید مدنی از اصلی ترین خیابان هایی هستند که از میان محله نظام آباد عبور میکنند. تقاطع این دو خیابان به چهر راه نظام آباد معروف است.
در همین رابطه بخوانید: |
امکانات نظامآباد
امکانات هر محلهای مهمترین بخش انتخاب محله برای زندگی است و گاهی اهمیت آن از قیمت هم پیشی میگیرد. با امکانات نظامآباد آشنا شویم:
دسترسی نظامآباد
در گذشته و پیش از آباد شدن خیابانها و محلههای اطراف، دسترسی نظامآباد به مرکز شهر فقط از طریق میدان بهارستان امکانپذیر بود. اما امروزه دسترسی نظامآباد بسیار راحت شده است.
5 ایستگاه مترو
- میدان امام حسین(ع)
- شهید مدنی در خیابان شهید مدنی
- سبلان در خیابان سبلان
- فدک
- گلبرگ
در نظامآباد واقع شده و دسترسی نظامآباد را ساده کرده است. علاوه بر مترو، خط 1 سامانه اتوبوسهای تندرو نیز برای دسترسی نظامآباد فراهم است. تاکسیها نیز کار تردد را راحت کردهاند.
درصورتی که از ماشین شخصی استفاده میکنید، بزرگراههای
- امام علی
- رسالت
- و صیاد شیرازی
برای دسترسی نظامآباد هستند.
5 ایستگاه مترو میدان امام حسین(ع)، شهید مدنی، سبلان، فدک، گلبرگ در محله نظامآباد واقع شده و دسترسی محله نظامآباد را ساده کرده است. |
مراکز خرید محله نظامآباد
این محله قدیمی با داشتن فروشگاه های متعدد در سطح محله و چهار پاساژ
- بازار بزرگ نظامآباد
- مرکز خرید تیراژه 2
- پاساژ خوشقدم
- و مرکز خرید امیر
برای خرید کموکسری ندارد و اجناس مختلف را میتوان از این بازارها تهیه کرد. سوپرمارکتها و فروشگاههای جانبو و کوروش هم برای خرید اقلام روزانه در دسترس هستند.
مراکز آموزشی نظامآباد
این محله به دلیل فعالیت مدارس متعدد گزینه مناسبی به منظور اجاره و یا خرید آپارتمان برای خانوادههایی است که فرزند دانشآموز دارند. از جمله این مدارس میتوان به
- متوسطه فنی آزادی فلسطین
- متوسطه کار و دانش شهید باهنر
- دبستان دخترانه شهید علی گل
- دبستان پسرانه شهید کرکه آبادی و
- دبستان پسرانه شهید داودآبادی
اشاره کرد. دانشگاه فنی شهید شمسیپور و دانشكده علوم توانبخشی شهيد بهشتی از جمله مراکز آموزش عالی فعال در این منطقه و از امکانات نظامآباد هستند.
مراکز درمانی محله نظامآباد
کمی آن طرفتر از میدان امام حسین بیمارستان امام حسین در این محله نیازهای درمانی ساکنین را رفع میکند و برای افراد مایل به خرید خانه در نظامآباد یا اجاره خانه در نظامآباد این امکان مهمی بهشمار میرود. البته این بیمارستان در گذشته کاربری دیگری داشته.
در محل كنونی بیمارستان امام حسین(ع)، باغ بزرگ و پر از درختان تنومندی وجود داشت كه به دلیل کلاغهای فراوانش به باغ كلاغی معروف بود. فوتبالیستهای معروفی چون بهزادی، قلیچ خانی، پروین و … در زمین فوتبال این باغ تمرین میکردند.
علاوه بر این بیمارستان کودکان بهرامی هم نقش مهمی در ارائه خدمات درمانی این منطقه ایفا میکند و جزو امکانات نظامآباد است. به جز اینها میتوان به پایگاه بهداشت شمیرانی، خانه سلامت نظامآباد و سرای سالمندان محبت داروخانهها و درمانگاههای محله هم اشاره کرد.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز مذهبی نظامآباد
3 مسجد و 5 حسینیه از جمله اماکن مذهبی نظامآباد هستند و نشان از بافت مذهبی محله دارند. کتابخانه مسجد امام حسین(ع) خدمات فرهنگی نیز ارائه میکند.
مسجد امام حسین یکی از مساجد بزرگ و با اهمیت این منطقه است. زمین كنونی مسجد امام حسین(ع) متعلق به فردی به نام دكتر سادات اخوی بود که از و ملاکان محله بود و زمینها را از دو شاهدخت قجری خرید. او سپس تمامی این زمین را وقف و ساختمان مسجد امام حسین(ع) را در بخشی از آن ساخت.
مراکز تفریحی و ورزشی نظامآباد
سینما شاهد و بوستانهای نظامآباد مکانهایی مناسب برای گذران اوقات فراغت و جزو امکانات نظامآباد هستند. مجموعه ورزشی سلمان فارسی هم با دراختیار گذاشتن امکانات متعدد ورزشی فضایی مناسب برای ورزش و تفریح فراهم کرده است.
مختصر درمورد محله نظامآباد:
- منطقه : 7 و 8 تهران
- محل استقرار : شرق تهران
- بافت محله : بافت فرسوده و نوساز
- همسایه های محلی : غرب به مجیدیه | از سمت شرق به نارمک و تهراننو | از سمت شمال به محله رسالت | از سمت جنوب به محله امام حسین(ع)
- دسترسی محله نظامآباد : بزرگراه رسالت، بزرگراه امام علی و بزرگراه صیاد شیرازی
- ایستگاه مترو : دارد
- ایستگاه BRT : دارد
- سطح قیمت : متوسط رو به پایین