در این گزارش به مرور اتفاقات و اخبار بازار مسکن در تاریخ 24 آذر 97 میپردازیم. مهمترین اتفاقات 24 آذر 97 عبارتند از نگرانی از افزایش شدید اجاره بها در سال ۹۸ و افزایش حاشیه نشینی با افزایش قیمت مسکن و گرانقیمتترین محله تهران و نیاز کشور به ۴ میلیون واحد مسکونی و عدم هماهنگی جهش قیمت در بازار با قدرت خرید مردم و کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن تا اسفند ماه.
نگرانی از افزایش شدید اجاره بها در سال ۹۸
تسنیم به نقل از نایب رئیس اتحادیه املاک نوشت: وزارت راه و شهرسازی باید یک برنامه جدید برای بازار مسکن در سال آینده داشته باشد.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی باید یک برنامه جدید برای بازار مسکن در سال آینده داشته باشد، گفت: باید کارشکنی و مشکلاتی که بانکها برای مردم و دولت به وجود آوردهاند، برطرف شود. و مشکل افزایش شدید اجاره بها پیش نیاید.
حسام عقبایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت مسکن در سال آینده، اظهار کرد: یکی از نگرانیهای ما بازار اجارهبهای مسکن و افزایش شدید اجاره بها در سال آینده است؛ دولت باید تا دیر نشده به این حوزه ورود جدی داشته باشند و با برنامههایی از جمله مسکن استیجاری قیمتها در این بخش را کنترل کند.
وی با بیان ” از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میخواهیم قبل از سال 98 اصلاحیه سیاستهای پولی و بانکی را تصویب کنند” تصریح کرد: باید کارشکنی و مشکلاتی که بانکها برای مردم و دولت به وجود آوردهاند، برطرف شود. در این صورت با برنامه دولت برای رشد تسهیلات میتوان امیدوار بود که مردم با قدرت خرید بیشتری میتوانند به بازار مسکن وارد شوند و با افزایش شدید اجاره بها روبهرو نشویم…
افزایش حاشیه نشینی با افزایش قیمت مسکن
ایرنا در گزارشی نسبت به افزایش حاشیهنشینی به دلیل بالا رفتن قیمت مسکن هشدار داده و نوشت: شاید یکی از پرحاشیهترین بازارها در ایران، بعد از چهارراهاستانبول، بازار مسکن باشد. همان بازاری که در مقایسه با سایر کشورها، میتواند در طول یکسال به طرز قابلتوجهی رشد قیمت را تجربه کرده و فضا را برای خانهدار شدن قضر ضعیف و متوسط به پیچیدگی اتفاقاتی که اینروزها در میان اطرافیانمان میبینیم، کرده باشد و به افزایش حاشیه نشینی منجر شده باشد.
تازهترین گزارشها از وضعیت مسکن حاکی از آن است که متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در کلانشهری مانند تهران 91.5 درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد معاملات انجام شده در آبان ماه امسال 6900 فقره بود که نسبت به آبان ماه سال گذشته کاهش 53.6 درصدی و نسبت به ماه گذشته نیز کاهش 26.7 درصدی را نشان میدهد.
البته برای بررسی اوضاع مسکن، نیازی به آمار رسمی و مرور وقایع روزمره در تارنمای خبرگزاریها نیست، کافیست برای یکبار هم که شده پای درد دل اجارهنشینهایی بنشینیم که با هر اتفاق سیاسی یا اقتصادی که در کشور افتاده، زیر بار اجارهبهای گران کمر خم کردهاند. گزارشهای میدانی بسیاری در این زمینه در دسترس است که با اکتفا به آنها میتوان وضعیت سلیقهای قیمتگذاری مسکن در ایران را به خوبی درک کرد و برای خرید یا اجاره مجدد خانه افزایش حاشیه نشینی را شاهد هستیم.
تابستان همین امسال بود که وقتی قیمت دلار تا مرز 20 هزار تومان هم پیش رفت، بسیاری از مستاجرانی که در شمال پایتخت بودند، به نقاط مرکزی مهاجرت کردند و آنهایی که در مرکز ساکن بودند هم راهی مناطق جنوبی یا حاشیه تهران شدند. همان مردمی که با وجود امکانات نه چندان خوب مناطق حاشیهای تهران، ناچار به این جابجاییها بودند و فرار را بر زندگی در خانههایی که حسابی تحت جو روانی دلار ، از حلت عادی خارج شده بود، ترجیح دادند و همین به افزایش حاشیه نشینی منجر شد…
گرانقیمتترین محله تهران کدام منطقه است ؟
نیمه شمالی شهر تهران بدون احتساب غربیترین و شرقیترین مناطق شهری، محدوده قرمز رنگ بازار مسکن پایتخت را تشکیل میدهد. محدوده قرمز به مناطقی گفته میشود که سطح قیمت ملک در آنها با فاصله قابل توجهی، بیش از سایر مناطق است و به اصطلاح جزو گرانقیمتترین محله تهران هستند.
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ،محدوده قرمز بازار خرید مسکن در تهران شامل مناطق یک، دو، سه، پنج و شش میشود و گرانقیمتترین محله تهران در این مناطق قرار دارد.
متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این مناطق بیش از ۱۰ میلیون تومان است؛ در حالی که سطح قیمت میانگین در سایر مناطق کمتر از این است. این ارقام که نقشه محدوده قرمز رنگ بازار مسکن بر اساس آن تهیه شده، مربوط به معاملات مسکن در تابستان سال ۹۷ است که مرکز آمار ایران آن را تهیه کرده است.
در بازار خرید زمین یا همان ملک کلنگی نیز پنج منطقه تهران شامل مناطق یک تا سه و ۶ و ۷، محدوده قرمز رنگ را تشکیل میدهند. در این مناطق سطح قیمت هر مترمربع ملک کلنگی با کاربری مسکونی بیش از ۱۰ میلیون تومان در تابستان بوده است؛ اما متوسط قیمت این املاک در تابستان در تهران حدود ۸ میلیون تومان از سوی مرکز آمار گزارش شده است و تبدیل به گرانقیمتترین محله تهران شدهاند…
کشور به ۴ میلیون واحد مسکونی نیاز دارد
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: کشور به ۴ میلیون واحد مسکونی نیاز دارد و همین امر زمینهساز عدم تعادل در بازار شده است.
به گزارش اکوفارس، محمدرضا رضاییکوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن عدم تعادل در عرضه و تقاضای این بازار است، گفت: زمانی که تولید مسکن وجود نداشته باشد میزان تقاضا افزایش مییابد و ناهمانگیهای بسیاری در این بازار ایجاد میشود بنابراین باید با افزایش تولید نیاز این بازار را تأمین کنیم و ۴ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.
وی با بیان اینکه با کمبود ۴ میلیون واحد مسکونی در این بازار مواجه هستیم، افزود: متأسفانه طی چند سال گذشته تولید مسکن روند نزولی پیدا کرده است و این در حالی است که ما باید سالانه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی بسازیم.
رضاییکوچی تصریح کرد: اگر سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود به دلیل آنکه طی چند سال گذشته تقاضای مسکن انباشته شده، واحدهای ساخته شده کمبودهای سالهای گذشته را جبران میکند و با ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی مشکلات رفع میشود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس توضیح داد: در هر کالایی به ویژه در بخش مسکن باید نظارت قوی از سوی دولت و دستگاههای نظارتی انجام شود تا با افزایش تسهیلات خرید مسکن شاهد ورود دلالان و سوداگران در این بازار نباشیم…
جهش قیمت در بازار مسکن متناسب با قدرت خرید مردم نیست
خبرگزاری موج به نقل از عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نوشت: جهش قیمت در بازار مسکن متناسب با قدرت خرید مردم نیست.
مجید کیانپور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از پائین بودن میزان تسهیلات پرداختی بخش مسکن، گفت: باید نرخ سود این تسهیلات اصلاح شده و بر اساس نرخ تورم و شاخص های اقتصادی کشور تعیین شود.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: جهش قیمت در بخش مسکن غیرمتعارف است و این افزایش حبابی از سوی مالکان لحاظ شده و ساز و کار مشخصی ندارد.
کیانپور، تصریح کرد: بدون تردید این جهش قیمت متناسب با قدرت خرید مردم نبوده و ناشی از آشفتگی و نوسانات بازار ارز است…
کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن تا اسفند ۹۷
باشگاه خبرنگاران جوان در گفتوگو با حسام عقبایی، نایب رییس اتحادیه املاک اعلام کرد: عقبایی گفت: در صورتی که روند نزولی قیمت دلار ادامه داشته باشد، شاهد کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن تا اسفند ۹۷ هستیم.
حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،؛ با بیان اینکه بازار مسکن تأثیر پذیرترین بازاری بود که به افزایش قیمت ارز واکنش نشان داد، گفت: در صورتی که قیمت ارز تا پایان سال کاهش یابد، در نیمه دوم اسفندماه امسال شاهد شکسته شدن حباب قیمت مسکن خواهیم بود.
وی ادامه داد: در برخی از مناطق تهران شاهد رشد نامتعارف قیمتها تا صددرصد بوده ایم و در صورتی که قیمت ارز کاهش یابد، قیمت مسکن نیز 25 درصد ارزانتر میشود.
عقبایی ادامه داد: نرخ ارز بر قیمت زمین، مصالح ساختمانی، آهنآلات، میلگرد و تراکمهای ساختمانی تأثیرگذار بوده و همین موضوع باعث افزایش 80 تا 100 درصدی قیمت واحدهای مسکونی شده است.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران اظهار کرد: در صورتی که قیمت ارز کاهش نیابد، رکود تورمی تا سال 98 ادامه مییابد و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیاری به ویژه برای متقاضیان و خریداران مسکن میشود…