آیا میدانید میزان تصرف اجارهای در استانهای مختلف ایران چهقدر است؟ آمارها نشان میدهد در سالهای گذشته افزایش یافته است. عواملی مختلفی چون رشد جمعیت ، ساخت و ساز و تولید مسکن ، تورم و … در این پدیده تاثیر گذار است. در مطلب زیر به این سوال پاسخ دادهایم.
با توجه به اینکه نرخ رشد تولید مسکن در ایران در سالهای اخیر بیشتر از نرخ رشد جمعیت بوده، پس میتوان از نمودار ذیل نتیجه گرفت که در سالهای گذشته آنهایی که مالک بودهاند مالکتر شدهاند به عبارت دیگر بخشی از مالکان در مسکن سرمایهگذاری کردهاند و مسکن دوم یا سوم خریدهاند در واقع توزیع مسکن در کشور ما مشکل اصلی است نه تولید آن!
آمارهای تصرف اجارهای
در سال ۶۵ تنها ۱۱ درصد مردم ایران مستاجر بودهاند. اما در سال ۹۰ این میزان به حدود ۲۷ درصد رسیده است. ۱۰ درصد هم سایر انواع سکونت داریم که شامل خانههای سازمانی و خانههای که دانشگاهها به متاهلین میدهند و خانههای به شرط خدمت و … میشود. پس میتوان نتیجه گرفت تصرف اجارهای در ایران طی سالهای گذشته افزایش یافته است.
آیا تصرف اجارهای در استانهای مختلف یکسان است؟
در همین رابطه بخوانید: |
- تصرف اجارهای در استانهای مختلف به یک میزان نیست همانطور که در شکل فوق میبینید برای استان البرز و تهران بیشترین تصرف اجارهای حدود ۴۰ درصد و برای چهارمحال و بختیاری کمترین مقدار حدود ۱۵ درصد است. در سالهای گذشته به دلیل افزایش قیمت مسکن در شهرهای بزرگ، این آمار پدیدهای عادی است. از طرف دیگر با افزایش اجاره بها نیز بسیاری از خانوارهای قشر متوسط و پایین تر مجبور خواهند شد به شهرهای اطراف کلانشهرها کوچ کنند.