اسبابکشی خانه و جابهجایی یکی از سختترین فعالیتهای خانوادگی است؛ که همیشه با خستگی، دردسرهای فراوان و برنامهریزیهای طولانی همراه است. هرچه اطلاعات ما از چگونگی انجام صحیح این فرآیند بیشتر باشد، بدون شک میتوانیم آن را راحتتر انجام دهیم.
اما بهترین فصل اسبابکشی چه زمانی از سال است؟ هر فصلی از سال برای اسبابکشی مزایا و معایب خودش را دارد. جهت جلوگیری از صدمات و آسیبهای وارده و کاهش هزینهها، بهتر است زمان مناسب برای اسبابکشی را بدانیم.
هرچند که ممکن است بسیاری از افراد حق انتخاب برای تعیین بهترین فصل اسبابکشی را نداشته باشند و بسته به نوع قرارداد ملکیشان جهت خرید آپارتمان یا رهن و اجاره خانه مجبور به جابهجا شوند، اما میتوان با نکات مهم اسبابکشی در هر فصل آشنا شد تا این پروسه خسته کننده را راحتتر طی کرد.
اگر در آستانه اسباب کشی و تغییر محل سکونت یا کار خود هستید، این مطلب را بخوانید تا شما را با مزایا، معایب و ویژگیهای اسباب کشی در هر فصل سال آشنا کنیم. |
بهار
چرا بهار زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه است؟
- در تعطیلات عید به دلیل تعطیلی دو هفتهای، که اکثر ادارات، همه مدارس و دانشگاهها و حتی بسیاری از مشاغل خصوصی تعطیل هستند، با خیال راحت میتوانید به امور مربوط به خانه بپردازید و از کمک همه اعضای خانه برای جمع کردن وسایل و بعد پهن کردن آن در خانه جدید بهرهمند شوید.
- بهتر است هماهنگیهای مربوط به شرکتهای حملونقل را قبل از تعطیلات و حداقل یک هفته مانده به آخر سال انجام دهید؛ چون ممکن است در روزهای عید برای یافتن شرکت حمل و نقل مناسب با مشکل روبرو شوید.
در همین رابطه بخوانید: |
- بهترین فصل اسبابکشی فصل بهار است؛ چون هنوز با گرمای تابستان مواجه نشده و هوا دلپذیرتر است و با توجه به حجم کمتر تقاضا از سوی شرکتهای باربری، خصوصاً در دو ماه اول، احتمال پیشنهاد قیمت کمتر را خواهید داشت.
- ضمن اینکه قیمتهای جدید اصناف معمولاً از خردادماه تصویب و اجرایی میشوند. بنابراین میتوانید در سال جدید به خانه جدید بروید اما هزینه جابهجایی را با نرخ سال قبل بپردازید.
- به دلیل رسم قدیمی خانهتکانی معمولاً در اکثر خانوادهها تمامی وسایل برای اثاثکشی تمیز و از همان روزهای پایانی سال میتوان پس از خانهتکانی اسباب و اثاثیه را بسته بندی و برای جابهجایی آماده کرد. بدین ترتیب در خانه جدید کار کمتری به جهت نظافت لوازم خود، دارید. بسیاری از خانوادهها ترجیح میدهند که روزهای عید را در خانه و با همان رسم همیشگی به دیدوبازدید بپردازند .
چرا بهار زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه نیست؟
- تغییرات غیر قابل پیشبینی آب و هوا در ماه اول بهار همیشه میتواند مشکلساز باشد.
- احتمال یافتن شرکت حمل و نقل مناسب خصوصاً در دو هفته اول کمتر میشود.
- خانه جدید شما نیاز به تمیز کردن دارد و اگر بخواهید از نیروی نظافت منزل برای این کار کمک بگیرید، پیدا کردن یک نیروی خبره در دو هفته اول سال کار بسیار دشواری خواهد بود.
- همچنین به دلیل دید و بازدیدهای مرسوم، باید از قبل با آشنایان هماهنگ کرده که با مهمانهای سرزده در میانه اسبابکشی مواجه نشوید.
- برای این که بتوانید در ایام نوروز اسباب کشی کنید باید از کلانتری محل خود اجازه نامه دریافت کنید. این قانون به دلیل حفظ مسائل امنیتی تصویب شده است تا میزان دزدی از خانههای خالی در ایام نوروز به بهانه اسباب کشی کم شود.
تعیین بهترین فصل اسبابکشی به دلیل روحیات مختلف و علاقهمندیها، همچنین ثابت نبودن بودجه هرکس، امری ثابت نخواهد بود. |
تابستان
چرا تابستان زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه است؟
- هرساله پس از پایان فصل امتحانات دانش آموزان و دانشجویان جابهجاییهای بسیاری در سطح شهر اتفاق میافتد.
- بازار مسکن داغ و خرید و فروش بیشتری صورت میگیرد شرکتهای باربری و حملونقل نیز پرکارترین فصل خود را خواهند داشت.
- بیشتر شرکتها و کارفرمایان در تابستان برای مرخصی چند روزه انعطاف بیشتری به خرج میدهند.
- روزهای طولانی ساعتهای بیشتری را برای بسته بندی و جابهجایی در اختیارتان قرار میدهد و از بارشهای ناگهانی و خیس شدن وسایل خبری نیست.
- از حضور اعضای بیشتری از افراد خانواده، به دلیل تعطیلی مدارس و دانشگاهها، برای کمک بهره خواهید برد.
- یکی از دلایل انتخاب تابستان به عنوان بهترین فصل اسبابکشی این است که با مشکل کمتری برای یافتن تعمیرکاران برای رفع مشکلات خانه جدید و تنظیمات سیستمهای سرمایشی مواجه خواهید بود؛ همچنین نیروی نظافت منزل به وفور یافت میشود.
چرا تابستان زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه نیست؟
- قیمتها در تابستان به دلیل تقاضای بسیار در تمام زمینهها افزایش پیدا میکند و یافتن شرکت حمل و نقل باقیمت کمتر میتواند چالشبرانگیز باشد.
- اگر جزو افرادی هستید که گرما انرژی شما را میگیرد و یا کلافهتان میکند بهتر است اثاثکشی را به پاییز موکول کنید.
- از نکات مهم در تابستان توجه به آفتاب و نور خورشید است. مطمئن شوید که اثاثیهتان زمان طولانی زیر آفتاب قرار نگیرند همچنین مواد خوراکی و فاسدشدنی را در محفظههای سردکننده قرار دهید و با دقت بیشتری نگهداری کنید.
اگر به هر دلیل میخواهید در فصل تابستان اسباب کشی کنید پیش از هرچیز باید حواستان باشد که بیش از حد خودتان را خسته نکنید و مراقب سلامتی اعضای کوچکتر خانه یا کهنسالان باشید تا در فرآیند جمع و آوری وسایل و اثاث کشی گرما زده نشوند. |
پاییز
چرا پاییز زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه است؟
- آبوهوای خنک، خصوصاً تا اواسط آبان ماه، شرایط جوی متعادلی را برای جابهجایی فراهم میکند.
- با اینکه ممکن است برای انتخاب خانه جدید با گزینههای کمتری نسبت به تابستان مواجه شوید، چون از پاییز هر چه به سمت زمستان پیش برویم بازار مسکن با رکود بیشتری روبرو میشود، اما این نکته را هم به خاطر داشته باشید که اغلب به دلیل همین رکود هزینههای جابهجایی نیز کاهش چشمگیری دارد.
- بر همین اساس انتخاب بیشتری برای شرکتهای حمل و نقل خواهید داشت و پیشنهادهای بهتری از سمت آنها دریافت میکنید.
چرا پاییز زمان مناسبی برای اثاثکشی نیست؟
- اگر در خانواده دانشآموز داشته باشید با مشکلات بیشتری روبرو میشوید، خصوصاً اگر این جابهجایی با عوض کردن مدرسه نیز همراه باشد؛ زیرا معمولاً مدرسهها در این فصل از سال تحصیلی از ثبتنام افراد جدید خودداری میکنند. اگر فرزند مدرسهای دارید توصیه میکنیم از اسبابکشی در پاییز در صورت امکان خودداری کنید.
- هر چه به پایان فصل نزدیک میشویم تغییرات آب و هوای بسیاری را تجربه خواهید کرد، از بارانهای بیوقفه گرفته تا طوفانها و گرد و خاک؛ که همگی فرآیند اثاث کشی را با مشکل مواجه خواهند کرد.
شاید پاییز بهترین فصل برای اسباب کشی باشد، به شرطی که در خانه بچه مدرسهای نداشته باشید و ناپایداری وضعیت جوی روی روند اثاث کشی شما تاثیر منفی نگذارد. |
زمستان
چرا زمستان زمان مناسبی برای اسبابکشی خانه است؟
- جابهجایی در طول ماههای زمستان به مراتب ارزانتر از اثاثکشی در طول فصل گرم است.
- انعطافپذیری بیشتری از سوی شرکتهای حمل و نقل را تجربه خواهید کرد و بالطبع هزینه کمتری نیز برای آن پرداخت خواهید نمود. این نکته در مورد هزینه اجاره یا فروش نیز صدق میکند.
چرا زمستان زمان مناسبی برای اثاثکشی نیست؟
- بدون شک سرما و برف و باران روی فعالیتهای شما در این فصل تأثیر به سزایی دارد.
- در ابتدای این فصل زمان امتحانات دانش آموزان و دانشجویان نیز هست، که اثاثکشی را با مشکل روبرو میکند.
- باید دربسته بندی وسایل به ضد آب بودن کارتنها و روکش مبلمان نیز توجه کنید.
- هفتههای پایانی سال جابهجاییهای بیشتری را در سطح شهر رخ میدهد که منجر به ترافیک میشود. برف و باران ناگهانی هم به این حجم ترافیک دامن میزند و این موضوع ممکن است اسباب کشی شما را با اختلال روبه رو کند.
- به طور کلی برف و سرما از عوامل کند کننده و اغلب خطرناک برای اثاثکشی به شمار میروند.
در همین رابطه بخوانید: |
نکات مهم در اسبابکشی خانه در فصول مختلف
توجه به نکات مهمی که در ذیل به آن اشارهشده است شما را در انجام هر چه اصولیتر و آسانتر جابهجایی راهنمایی میکند:
- برنامهریزی و یادداشت کردن موارد مهمی که قبل و بعد از جابهجایی باید آنها را رعایت کنید شما را از عدم انجام و یا فراموشی امور مهم و ضروری بینیاز میکند.
- بسته بندی صحیح یکی از نکات بسیار مهم در زمان اثاثکشی است. سعی کنید وسایل شکستنی را با توجه به حساسیت آنها لای پارچه یا پلاستیکهای ضد ضربه پیچیده و سپس در کارتنها قرار دهید.
- بهتر است روی هر کارتن بهاختصار لوازم هر قسمت را یادداشت کنید تا بعد از جابهجایی زمان کمتری را صرف پیدا کردن وسایل هر بخش کنید.
- ضمن اینکه کارتن وسایل شکستنی را علامتگذاری مشخص و یکسان کنید و در زمان حمل به کارگران این نکته را گوشزد کنید.
- در فصول سرد سال بهتر است از روکش پلاستیکی و یا جعبههای ضد آب برای جلوگیری از خیس شدن استفاده کنید.
- سنگین کردن جعبهها و کارتنها برای صرفهجویی در تعدادشان ممکن است احتمال افتادن به دلیل سنگینی زیاد، حمل نادرست و آسیب را در پی داشته باشد.
- رعایت اصول ایمنی و جلوگیری از آنها از نکات مهمی است که باید رعایت شود. چیدن کارتنها روی هم به ارتفاع زیاد، ریخت و پاش سیمها و وسایل صدمه زننده حتی اسباببازی کودکان روی زمین، خیس بودن و یا سر بودن سطح خانه و پلهها و… از موارد صدمه زننده هستند که تا جای ممکن باید در زمان جابهجایی رعایت شوند.
در همین رابطه بخوانید: |
- در تابستان و گرمای شدید از فعالیت شدید بدون استراحت پرهیز کنید و کودکان و افراد آسیبپذیر را در سایه و محلهای خنک قرار دهید.
- در زمستان نیز از گرم بودن محیط خانه و پوشیدن لباس گرم کافی اعضای خانواده اطمینان حاصل کنید.
- بهتر است در زمان اثاثکشی کودکان خردسال خود را از محلهای جابهجایی برای جلوگیری از صدمات احتمالی دور کنید.
- دقت کنید که در زمستان (بهخصوص زمانی که هوا بارانی و یا برفی است) از کامیونت یا وانتهای مسقف استفاده شود تا آب باران و برف بر روی اثاثیه نریزد و آنها را خیس نکند.
- قبل از شروع فرآیند اثاث کشی بهتر است از وضعیت آبوهوا مطلع شوید و خود را برای تغییرات آن آماده کنید. اگر جابهجایی از شهری به شهر دیگر است دانستن وضعیت آبوهوای مبدأ و مقصد بسیار مهم است.
- اطمینان از عملکرد صحیح و سالم بودن روشنایی و سیستمهای گرمایش و سرمایشی منزل جدید در تمام فصول سال شما را از مواجهه دردسرها و خطرات احتمالی دور نگاه میدارد.
- گاهی کمک گرفتن از بستگان و یا دوستان صمیمی میتواند کمک بزرگی به شما باشد و موجب سرعت بخشیدن به فرآیند اسبابکشی شود؛ ولی این به این معنا نیست که تجربه کارگران ماهر و شرکتهای حمل و بسته بندی را نادیده بگیرد.
- برای جلوگیری از هرج و مرج و بینظمی وظایف هرکسی را از قبل تعیین و آنها را مسئول یک کارکنید.
- وسایل ضروری را دربسته بندیهای مشخص که راحت بتوان آنها را پیدا کرد قرار دهید.
- در صورت امکان وسایل شخصی ضروری مانند لباسها، مدارک و یا داروهای شخصی را از یک روز قبل به خانه جدید منتقل کنید.
- وسایل قابل اسمبل شدن و جداشونده را برای راحتی حملونقل، بهتر است جدا کرده و از قبل بسته بندی کنید.
- از شرکتهای حملونقل و کارگران حرفهای برای جابجایی استفاده کنید. آنها اصول این کار را بهتر میدانند و اسباب کشی را سریعتر انجام میدهند.
هیچ فصلی از سال برای اسباب کشی بهترین فصل اسبابکشی یا بدترین نیست و هر فصلی برای اثاث کشی مزایا و معایب خودش را دارد. بدون شک این شما هستید که با توجه به شرایط خود و عادات و وسواسهایتان میتوانید تعیین کنید بهترین زمان برای جابه جایی منزل چه زمانی است. |
نتیجه گیری:
- بهترین فصل اسبابکشی را با توجه به موارد مذکور میتوان تعیین کرد، اولویتهای شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب را خودتان تعیین میکنید با توجه به آنها و شرایط خاص از قبیل قرارداد اجاره یا فروش منزل مسکونی میتوانید بهترین فصل اسبابکشی را از دید خود تعیین کنید.
- از سختی جابهجایی نترسید. با رعایت اصول و نکات مهم میتوان خاطرهای زیبا از اثاثکشی و تغییر محل زندگی برای خود و افراد خانواده بسازید.
- بسته بندی وسایل را در آرامش و دقت و با برنامهریزی پیش ببرید تا صدمه کمتری به لوازمتان وارد شود. تمام خستگیها و سختی جابهجایی بعد از چیدمان منزل جدید با حس رضایت و خوشنودی پسازآن از بین خواهد رفت.
- همیشه در طول اثاثکشی حواستان به کودکان و افراد آسیبپذیر خانواده باشد و در صورت امکان آنها را از محدودههای خطر دور نگاهدارید.