در این گزارش به مرور اتفاقات و اخبار بازار مسکن در تاریخ 25 دی 97 میپردازیم. مطالب امروز به ثبات بازار مسکن با مالیات بر عایدی و احداث 400 هزار واحد مسکونی و سود سازندگان مسکن و قفل شدن بازار مسکن و پرداخت وام به سازندگان بافت فرسوده و 35 سال تلاش برای خانهدار شدن میپردازد.
ثبات بازار مسکن با مالیات بر عایدی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، عباس شوکتی در حاشیه نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بازار مسکن در رکود و قفل کامل قرار دارد، گفت: راهکارهای مناسبی میتوان برای خروج مسکن از رکود و ثبات بازار مسکن در این وضعیت اندیشید که یکی از این راهکارها شیفت و تمایل سازندههای مسکن به سمت ساخت واحدهای کوچک و متوسط میتواند باشد.
کارشناس بازار مسکن گفت:۵۰ درصد قیمت مسکن حباب بود، رشد شدید قیمت مسکن باعث کاهش قدرت خرید مسکن شده است.
وی بیان کرد: اگر دولت اقدام به افزایش سقف تسهیلات مسکن کند، شاید قیمت مسکن باز هم افزایش پیدا کند، اما به هر حال دولت باید راهکارهای مناسبی برای بالا بردن قدرت خرید متقاضیان انجام دهد و به فکر ثبات بازار مسکن باشد.
عضو اتحادیه املاک گفت: وزارت راه و شهرسازی میتواند زمینهای در اختیار خود را به قیمتهای مناسب در اختیار انبوه سازان قرار دهد و به ثبات بازار مسکن کمک کند.
شوکتی با بیان اینکه افزایش تسهیلات خرید مسکن در این شرایط خروجی ندارد گفت: برای بالا بردن قدرت خرید و افزایش عرضه مسکن دولت میتواند زمینهایی در اختیار سازندگان قرار دهد، اما نه به شیوه مسکن مهر؛ که در اطراف شهرها به گونهای احداث شد که هیچ زیرساختی برای آنها در نظر گرفته نشده بود و به ثبات بازار مسکن کمکی نکرد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای بد و شاید جانمایی نامناسب مسکن مهر باعث شده است تا طرح مسکن مهر بیش از ۱۱ سال به طول بیانجامد و به ثبات بازار مسکن منجر نشود، گفت: مسکن مهر از سال ۶۸ کلید خورد، اما در دولت نهم و دهم شروع شد، بدون اینکه از همان ابتدا به فکر زیرساختهای این طرح مهم باشند…
وزیر راه وشهرسازی: 400 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته می شود
وزیر راه و شهرسازی از احداث 400 هزار واحد مسکونی در کشور تا پایان سال 99 و با هدف تعدیل تقاضا و کنترل قیمت خبر داد.
«محمد اسلامی» دوشنبه شب در حاشیه نشست شورای اداری شهرستان گرگان و در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، هدف گذاری ساخت مسکن از سوی دولت را در مناطق بافت فرسوده، مناطق حاشیه نشین و شهرهای جدید بیان کرد و خبر از احداث 400 هزار واحد مسکونی داد.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی، حدود نیمی از واحدهای مسکونی در بافت فرسوده و مناطق حاشیه شهرها و مابقی احداث 400 هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید انجام می شود.
وزیر راه و شهرسازی تکمیل واحدهای مسکونی مهر را از دیگر برنامه های مسکن سازی برای پوشش تقاضا در این حوزه بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: سیاست دولت و وزارت راه و شهرسازی فراهم کردن بستر سرمایه گذاری برای بخش خصوصی در مسکن سازی است و از تصدی گری دولت در این حوزه خودداری می شود.
اسلامی گفت: برای تامین زیرساخت و شروع کار بر اساس تفاهمنامه با بانک ها، سرمایه در گردش مورد نیاز تامین می شود که هزینه ساخت و تکمیل باید با مشارکت بخش خصوصی و ورود انبوه سازان تامین گردد.
وی افزود: سرمایه در گردش لازم برای بسترسازی پس از تکمیل از سوی سازندگان برگشت داده می شود تا در سایر پروژه های اجرایی هزینه شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت که این وزارتخانه از سرمایه گذاری انبوه سازان و متخصصان در حوزه مسکن استقبال می کند و در حد توان و قانون از آن ها حمایت خواهد کرد و با احداث 400 هزار واحد مسکونی به ثبات بازار مسکن کمک میکند…
سازندگان مسکن چند درصد سود میبرند؟
شاید برای بسیاری از افراد همیشه این سوال مطرح بوده که ساخت مسکن چقدر سود دارد؟ یک کارشناس مسکن با بیان این که برخی سازندگان مسکن حدود ۱۰۰ درصد سود میبرند گفت: بازار مسکن دچار رکود تورمی شده و تا یک سال دیگر قفل میشود.
به گزارش ایسنا، عباس شوکتی در حاشیه نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری اظهار کرد: با توجه به رکورد عمیقی که هم اکنون در بازار مسکن شاهد هستیم تا یک سال این بازار قفل خواهد بود و بعد از رکود تورمی، قیمتها به تدریج پایین میآید.
وی با بیان این که قیمت مسکن هم اکنون تخیلی شده است افزود: در شرایط فعلی نه کسی میخرد ونه کسی ریسک فروش را میپذیرد؛
سودگران و برخی رسانههای خارجی بر طبل گرانی کوبیدند و این جو روانی باعث افزایش قمیتها شد.
وی با بیان این که هم اکنون برخی سازندگان مسکن سود ۱۰۰ درصدی از پروژهها میبرند گفت: یک حساب سرانگشتی نشان میدهد بعضی سازندگان مسکن از واحدهایی که یک میلیارد تومان قیمت دارند ۲۵۰ میلیون تومان سود میبرند به طور مثال یک زمین ۳۰۰ متری در مناطق متوسط شهر تهران را در نظر بگیرید که قمیت آن متری ۱۵ میلیون تومان است اگر این رقم بین ۱۰ واحد سرشکن شود هزینه زمین برای هر واحد ۹۰ تا ۹۵ متری به ۴۵۰ میلیون تومان میرسد. هزینه ساخت نیزکه به این رقم اضافه شود به رقمی معادل ۶۳۰ میلیون تومان میرسیم. اگر سود متعارف را برای سازنده در نظر بگیریم باید آن واحد مسکونی باید ۷۵۰میلیون تومان فروخته شود اما میبینیم که قمیت یک واحد ۹۰ تا ۹۵ متری نوساز در مناطق میانی شهر تهران بیش از یک میلیارد تومان است و حتی بعضا با رقمهایی بالاتر از این به فروش میرسد که سود ۱۰۰ درصدی را برای سازندگان مسکن بههمراه دارد…
بازار مسکن قفل شده است!
تسنیم به نقل از یک فعال بازار مسکن با بیان این که بازار مسکن در کشور قفل شده است، گفت: نیاز کنونی بازار مسکن ساختخانههای ۵۰ تا ۶۰ متری است که تقاضای بسیار زیادی برای این قبیل واحدهای مسکونی وجود دارد.
عباس شوکتی در حاشیه برگزاری نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر بازار مسکن کشور در رکود کامل به سر می برد و معاملات آن قفل شده است.
وی با بیان این که برای حل معضل کنونی مسکن باید دید متولیان و دست اندرکاران چقدر می خواهند همکاری داشته باشند، افزود: یکی از راهکارها برای افزایش ساخت و ساز مسکن این است که وزارت راه و شهرسازی زمین های در اختیار خود را با قیمت مناسب یا به صورت رایگان در اختیار سازندگان مسکن قرار دارد.
وی تصریح کرد: وام مسکن شاید در مقطعی برای بازار مسکن خوب باشد، اما در شرایط کنونی اقتصادی افزایش تسهیلات باعث ایجاد تورم در قیمت مسکن خواهد شد…
پرداخت وام بدون سپرده ۱۱۰میلیونی به سازندگان بافت فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به پرداخت تسهیلات ۱۱۰ میلیونی به سازندگان بافت فرسوده گفت:ظرفیت ساخت ۷۰هزار واحد از سهمیه سالانه ۱۰۰هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تعیین تکلیف شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، هوشنگ عشایری در نشست خبری نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری با بیان اینکه ارکان بازآفرینی شهری ۵ رکن دولت، شهرداری، توسعه گران، تسهیلگران و مردم هستند گفت: کل منابعی که برای بازآفرینی شهری پیش بینی شد ۶ هزار میلیارد تومان برای سال ۹۷ بود و این مبلغ برای همه استانها توزیع شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این ۶ هزار میلیارد تومان به بخش تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده برای سازندگان بافت فرسوده و مردم ساکن در این بافت ها تخصیص یافته است و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز صرف تجهیز دستگاههای خدماتی برای احداث تاسیسات زیربنایی و روبنایی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که به تسهیلات اختصاص یافته است، قرار است به ازای هر واحد مسکونی در کلان شهرها و تهران ۵۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد و سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد بدون سپرده گذاری وام داده شود. همچنین برای سازندگان بافت فرسوده نیز تا سقف ۱۱۰ میلیون تومان بدون سپرده گذاری امکان پرداخت وام وجود دارد که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و ۶۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد در تهران و کلان شهرها و در سایر شهرها به شکل ۴۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد و ۷۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد است.
عشایری خاطرنشان کرد: تاکنون برای احداث ۷۰ هزار واحد مسکونی تقاضای صدور پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده سراسر کشور ارائه شده که ۳۵ هزار واحد آن توسط انبوه سازان و سازندگان بافت فرسوده و مردم و ۳۵ هزار واحد دیگر بر روی اراضی دولتی واقع در بافت های فرسوده از سوی توسعه گران درخواست داده شده است. بنابراین تاکنون برای ۷۰ هزار واحد از ۱۰۰ هزار واحد برنامه هدف وزارت راه و شهرسازی برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی تقاضا شکل گرفته است…
35 سال تلاش برای خانهدار شدن هر ایرانی!
یک کارشناس تحلیل بازار معتقد است که عواملی همچون افزایش نرخ ارز، سوداگری و سفتهبازی عامل اصلی افزایش قیمت مسکن و دیگر کالاها همچون خودرو، سکه و طلا بوده است. وی تورم نقطه به نقطه را براساس آخرین اطلاعات بانک مرکزی ۳۴ درصد دانست.
به گزارش ایسنا، احمد قدسی کارشناس تحلیل بازار شب گذشته در برنامه پایش دربارهی وضعیت بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه ارز و غیره صحبت کرد و گفت: در یک سال اخیر شاهد افزایش قیمتهای سنگینی در بازارهای مختلف بودیم به گونهای که طی یک سال اخیر قیمت سکه ۲۷۰ درصد، قیمت طلا ۲۵۶ درصد، قیمت ارز ۲۲۰ درصد، قیمت مسکن ۹۲ درصد و قیمت خودرو ۶۰ درصد نسبت به دی ماه سال گذشته افزایش داشته است.
وی همچنین دربارهی نرخ تورم نقطه به نقطه اینگونه توضیح دادکه بر اساس اطلاعات بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه به ۳۴ درصد رسیده است که البته جای تعجب دارد که گفته میشود قرار است بانک مرکزی نرخ تورم را اعلام نکند چرا که طی ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته، این بانک مرکزی بوده که همواره نرخ تورم را اعلام میکند.
این کارشناس تحلیل بازار در ادامه اعلام کرد: در یک سال اخیر هر گرم طلای ۱۸ عیار از ۱۴۰ هزار تومان در دی ماه سال گذشته به ۵۴۹ هزار تومان در مهر ماه امسال رسید و نهایتا با کاهش قیمت به ۳۵۷ هزار تومان در دی ماه امسال رسید. البته پیش فروش بانک مرکزی تاثیر جندانی روی این مساله نداشت و قیمتها تحت تاثیر عوامل بنیادی بازار و برخورد با برخی از سوداگریهای رخ داده کاهش پیدا کرد.
قدسی ادامه داد: نرخ یک گرم طلا در ۲۰ روز اخیر روند رو به رشد نسبی را تجربه کرد که البته عمدتا ناشی از افزایش نرخهای جهانی طلا و رشد قیمت ارز بود.
وی در ادامه این برنامه درباره بازار خودرو نیز اینگونه توضیح داد که بر اساس آخرین آمارها متوسط رشد قیمت سالانه خودروی داخلی در بازار صد درصد و متوسط رشد قیمت سالانه خودرو داخلی در کارخانه ۳۰ تا ۹۰ درصد بوده و نکته جالب توجه اینکه در اثر پیش فروشهایی که برخی خودروسازان بدون قیمت قطعی انجام دادهاند، ممکن است برخی از مردم متضرر شوند؛ چرا که اخیرا این خودروسازها طرح فروش قطعی ۱۵ روزه یا ۳۰ روزه را در دستور کار خود قرار دادند که با قیمت قطعی برخی از خودروها را میفروشند که البته تعداد آنها زیاد نیست و به حدود ۲۰۰ دستگاه میرسد.
این کارشناس تحلیل بازار اظهار کرد: شاخصی در دنیا تعریف شده است که میگوید هر شهروند در نقاط مختلف دنیا پس از چند سال با پس انداز یک سوم درآمد ماهانهاش میتواند صاحب خانه شود که بر اساس این شاخص هر شهروند عربستانی پس از ۸ سال و هر شهروند آمریکایی پس از ۱۰ سال و هر شهروند ایرانی پس از ۳۵ سال میتواند خانه دار شود که البته این آمار برای کارگران شهر تهران بسیار بیشتر از ۳۵ سال است و به ۱۰۵ سال میرسد. البته برخی در همین شرایط هم میتوانند یک یا چند خانه بخرند که این برای شرکتهای بزرگ و بانکهای خصوصی رقم جالب توجه و بزرگی است…