محله امیرآباد محله ریشهدار شمال غربی تهران است که در منطقه 6 شهرداری واقع شده است. امکانات امیرآباد از جمله مراکز آموزشی امیرآباد و دسترسی امیرآباد سبب شهرت این محله شده است. قرار گرفتن در مرکز شهر و دسترسی امیرآباد سبب تمرکز جمعیت و تمایل به خرید خانه در محله امیرآباد و اجاره خانه در محله امیرآباد شده. این محله ریشهدار از شرق به بزرگراه کردستان، از غرب به بزرگراه چمران، از شمال به بزرگراه همت و از جنوب به بزرگراه جلال آل احمد محدود میشود. خرید آپارتمان و اجاره آپارتمان در این منطقه پرطرفدار است.
محله امیرآباد کجاست؟
این محله از شرق با محله یوسف آباد از غرب با محله گیشا، از شمال با محله ونک همسایه است. خیابان کارگر شمالی از میان این محله عبور میکند و بزرگراه حکیم را به اتوبان جلال آل احمد وصل میکند. دو شهرک مسکونی شهرک والفجر در شمال امیرآباد و کوی دانشگاه در جنوب آن در این محله قرار دارند. برج های سه گانه آ. اس. پ و برج بین المللی تهران که بلند ترین برج مسکونی ایران است در شمال این محله واقع شده اند.
خرید خانه در محله امیرآباد
امیرآباد جزو محلههای پرطرفدار تهران است و خرید خانه در امیرآباد رونق دارد. قیمت خرید خانه در امیرآباد به موقعیت و امکانات بستگی دارد. دسترسی امیرآباد و قرارگیری در مرکز شهر سبب شده متقاضی خرید خانه در محله امیرآباد زیاد باشد. محیط اداری این محله سبب شده کارمندان دنبال مکانی نزدیک به محل کار باشند و درنتیجه خرید خانه در محله امیرآباد به عنوان گزینهای برایشان مطرح باشد.
رهن و اجاره خانه در محله امیرآباد
به خاطر قرارگرفتن دانشکده های مختلف دانشگاه تهران در این محله بسیاری از دانشجویان به اجاره خانه در محله امیرآباد علاقه دارند بنابراین بازار اجاره خانه در امیرآباد با متراژهای نه چندان زیاد در این محله رونق دارد. از طرفی دسترسی امیرآباد و اشراف به محلههای نزدیک توجه خانوادهها به خصوص کارمندها را نیز به خود جلب میکند و بازار اجاره خانه در امیرآباد را داغ میکند. بهتر است پیش از اجاره خانه در محله امیرآباد از نزدیک سری به آن بزنید و با محله آشنا شوید. ضمنا جهت آگاهی از قیمت اجاره خانه در امیرآباد سامانه کیلید نیز راهگشا است.
تاریخچه محله امیرآباد
به نظر میرسد پایهگذار این محله ریشهدار میرزا تقی خان امیرکبیر بوده. او علاوه بر سایر اقدامات عمرانی که در کشور انجام داد، این محله را نیز در فاصله ۵ کیلومتری شمال غربی شهر تهران بنا کرد.
اعتمادالسلطنه از رجال دوره قاجار در این مورد نوشته است: امیر در این قریه علاوه بر احیای اراضی و ایجاد قناتهای متعدد، باغ و امارتی معتبر نیز احداث کرد و به واسطه آب و هوای مطبوع تر آن نسبت به تهران اغلب برای استراحت به آنجا میرفت.
ناصرالدین شاه قاجار نیز به دلیل نزدیکی این روستا به شهر برای تفریح به آنجا سفر میکرد. او در یکی از سفرهایش دستور ساخت قورخانه را در کنار روستای امیرآباد داد. به نظر میرسد قورخانه همان «قزل قلعه» بوده که وسایل لشکری در آنجا نگهداری میشد. بعدها قزل قلعه را در اختیار ساواک قرار دادند و ساواک نیز آنجا را به زندان سیاسی تبدیل کرد. قزل قلعه پس از انقلاب اسلامی تخریب شد و در قسمتی از فضای آن میدان میوه و تره بار و بعدها فروشگاه شهروند قزل قلعه ساخته شد.
بخش بزرگ دیگری از زمینهای امیرآباد تا قبل از سال ۱۳۲۰، گندمزار و مزرعه جو بود. از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۴ امیرآباد در اختیار نیروهای نظامی آمریکایی قرار گرفت که ساختمانهایی در آن ساختند، از جمله خوابگاه سربازان، تعمیرگاه موتوری، ساختمان بهداری، ساختمان تصفیه خانه آب، کارخانه برق و کارخانه یخ سازی.
در همین رابطه بخوانید: |
بافت امیرآباد
این محله محلهای اداری و فرهنگی محسوب میشود. چندین دانشگاه و اداره در این محله ریشهدار قرار دارند که سبب تردد زیاد روزانه در این محله شده است و دسترسی امیرآباد هم به دلیل وجود این مراکز آموزشی و قراردادن امکانات برای رفتوآمد راحت شده است. در میان ساختمانهای این محله هم آپارتمانهای نوساز و هم خانههای قدیمی به چشم میخورند.
امکانات امیرآباد
این محله ریشهدار تهران با توجه به آبوهوای خوب و بافت اداری و دانشگاهی افراد زیادی به خصوص دانشجویان را به خود جلب میکند. به دلیل جمعیت زیاد امکانات امیرآباد نیز وضعیت خوبی دارد و کاملا همگام با نیازهای ساکنین است. با امکانات امیرآباد بیشتر آشنا میشویم:
دسترسی امیرآباد
بزرگراههای
- شهید همت
- کردستان
- شهید حکیم
- شهید چمران
- جلال آل احمد
تردد افرادی که با خودروی شخصی رفتوآمد میکنند را راحت کرده است. البته باید در نظر داشته باشید این محله ریشهدار در محدوده ترافیک زوج و فرد قرار دارد.
در صورتی که ترجیح میدهید برای دسترسی امیرآباد از وسایل حملونقل عمومی استفاده کنید، میتوانید از اتوبوسهای پایانه استاد معین به شهرک والفجر و میدان ولیعصر به شهرک والفجر استفاده کنید. خطوط تاکسیرانی این محله نیز در راستای جابهجایی مسافران به سایر محلات فعالیت میکنند و دسترسی امیرآباد را آسان میکنند.
ایستگاه های مترو در امیر آباد
نزدیک ترین ایستگاه مترو به این محله مترو ایستگاه دانشگاه تربیت مدرس در شمال این دانشگاه است. ایستگاه مترو کارگر هم در خیابان کارگر شمالی در نزدیکی تقاطع این خیابان با خیابان دکتر فاطمی قرار دارد. هر دوی این ایستگاه ها در مسیر خط 6 متروی تهران قرار گرفته اند.
مراکز آموزشی امیرآباد
مدرسههای متعدد دخترانه و پسرانه در مقاطع مختلف پاسخگوی نیازهای دانشآموزان و جزو مراکز آموزشی امیرآباد هستند و از این مدارس میتوان به دبستان پسرانه غیردولتی شهریار، متوسطه دوره اول هیئت امنایی دخترانه یاس نبی، متوسطه دوره اول غیردولتی پسرانه پژوهش و متوسطه دورم دوم دخترانه فرزانگان اشاره کرد.
در مقطع آموزش عالی این منطقه با داشتن دانشکدههای فراوان یکی از بهترین مناطق از نظر آموزش عالی است و مراکز آموزشی امیرآباد در مقطع دانشگاه زبانزد است. از جمله این مراکز آموزشی امیرآباد میتوان به:
- دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
- دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
- دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
- دانشکده فنی دانشگاه تهران
- دانشکده فیزیک دانشگاه تهران
- دانشگاه تربیت مدرس
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
اشاره کرد. همه این مراکز آموزشی در این محله ریشهدار واقع شدهاند و جزو امکانات امیرآباد به شمار میروند.
آموزشگاههای زبان شکوه، مرکز زبان قانون، موسیقی همآوا، موسیقی آیین فاخته، موسیقی دریا و آموزشگاههای دیگر هنری نیز جزو مراکز آموزشی امیرآباد هستد که جهت رفع نیازهای آموزشی وجود دارند.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز خرید محله امیرآباد
اگرچه این محله ریشهدار پاساژها و مراکز خرید لوکس و بزرگی ندارد اما فروشگاههای متعدد کارگر شمالی خیابان اصلی امیر آباد این کمبود را کاملا جبران کرده است. فروشگاههای آرایشی بهداشتی، موادغذایی، خرازی و … در کنار فروشگاههای سپه و اتکا نیازهای ساکنین را رفع میکنند.
دو مرکز خرید لاله و احسان و بازارچه پارک لاله از دیگر مراکز خرید و جزو امکانات امیرآباد هستند.
مراکز تجاری و خرید اطراف برج های آ اس پ و برج بین المللی تهران هم از دیگر گزینه های خرید و گشتن در این محله به حساب می آید.
مراکز مذهبی محله امیرآباد
از مراکز مذهبی این محله ریشهدار تهران که مراسمهای مذهبی در اعیاد و مناسبتها و نمازهای یومیه در آن برگزار میشود میتوان به مسجد النبی و مسجد امیر(ع) اشاره کرد که مسجد امیر در تهران شهرت زیادی دارد و مراسم ترحیم بستگان بسیاری از هنرمندان و مقامات در آن برگزار شده است.
علاوه بر این دو مسجد حسینه الجواد، حسینیه امیرآبادیها و چند مرکز مذهبی دیگر نیز به ساکنین خدمترسانی میکنند.
مراکز درمانی محله امیر آباد
این محله ریشهدار تهران از حیث بیمارستان و مراکز درمانی نیز مانند مرکز آموزش عالی وضعیتی بسیار خوب دارد. بیمارستان قلب تهران، بیمارستان دکتر شریعتی تهران، مرکز رماتیسم ایران و کلینیک تخصصی دندانپزشکی 600 ارتش در امیرآباد واقع شدهاند. به دلیل وجود این بیمارستانها تسهیلات رفتوآمدی درنظر گرفته شده و دسترسی امیرآباد را بهبود بخشیده.
علاوه بر این چند درمانگاه تخصصی دندانپزشکی و پزشکی دیگر نیز در این محله قرار دارند. داروخانهها نیز در کنار این مراکز به تکمیل خدمات درمانی کمک میکنند.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز دولتی محله امیرآباد
مهمترین مرکز دولتی محله امیرآباد که اهمیت فراوانی دارد سازمان انرژی اتمی و راکتور تحقیقاتی تهران است. از دیگر مراکز دولتی این محله میتوان به موسسه چاپ و انتشارات تهران، صندوق تعاون و سرمایهگذاری مسکن بازنشستگان نیروهای مسلح و موزه هنرهای معاصر اشاره کرد.
مراکز تفریحی و ورزشی امیرآباد
یکی از جذابیتترین مراکز تفریحی امیرآباد پارک لاله است که پارکی زیبا، بزرگ و خاطرهانگیز است و با بازارچه سنتیاش پاتوق بسیاری از افراد شده است.
موزه هنرهای معاصر و موزه فرش دو مرکز فرهنگی شاخص و از امکانات امیرآباد محله ریشهدار تهران هستند.
ورزشگاه دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران و مجموعه ورزشی خورشید ایرانیان در بلوار آزادگان و مجموعه ورزشی صدف در انتهای خیابان کارگر شمالی در اول ورودی شهرک ولفجر از مجموعههای ورزشی هستند که ساکنین میتواند از امکانات آنها برای ورزش و تفریح استفاده کنند.
از دیگر بوستان ها و فضای سبز این محله میتوان:
- بوستان حکیم
- بوستان رفتگر
- بوستان دبستان
- بوستان یادمان سبز
- بوستان بنفشه
را نام برد.
کوتاه درمورد امیرآباد:
- منطقه : 6 تهران
- محل استقرار : مرکز تهران
- بافت محله : نوساز و فرسوده
- همسایه های محلی : شرق به بزرگراه کردستان| از غرب به بزرگراه چمران | از شمال به بزرگراه همت | از جنوب به بلوار کشاورز
- دسترسی های محلی : بزرگراه کردستان، بزرگراه چمران، بزرگراه جلال آل احمد
- ایستگاه مترو : ندارد
- ایستگاه BRT : ندارد
- سطح قیمت : متوسط رو به بالا