نکات خانه‌داری

روش‌های تفکیک زباله در منزل و فواید آن چیست؟

روش های تفکیک زباله در منزل

 

هر روز به میزان زباله‌های تولید شده توسط جوامع بشری افزوده می‌شود. همین امر موجب آلوده شدن محیط زیست شده و منابع طبیعی را آلوده می‌کند. توزیع خودسرانه زباله بدون در نظر گرفتن فواید بازیافت، پسماند بازیافتی باعث از بین رفتن منابع طبیعی و افزایش آلودگی‌ها می‌شود. تفکیک زباله شاید تنها راه حلی باشد که می‌تواند کمی به بهبود این وضعیت کمک کند. فواید بازیافت زباله‌ می‌تواند به میزان زیادی بر استفاده دوباره از زباله‌ و چرخه بهبود شرایط محیط زیست تاثیر گذارد.

با استفاده مجدد از زباله‌ها، شاید به مرور بتوانیم هدف از تفکیک زباله‌ها را درک کنیم. محیط زیست افراد ما تحت تاثیر این امر می‌تواند تغییرات اساسی کند و زندگی‌مان بر روی زمین دوام بیشتری داشته باشد.

جداسازی زباله‌ها می‌تواند به چرخه بازیافت زباله کمک کند، به همین منظور نیاز است تا هر فرد تفکیک زباله خشک و تر را جدی‌تر بگیرد.

 

 

توزیع خودسرانه زباله بدون در نظر گرفتن فواید بازیافت، پسماند بازیافتی باعث از بین رفتن منابع طبیعی و افزایش آلودگی‌ها می‌شود.

 

 

جداسازی زباله‌های خشک و تر

در بیشتر کشورهای پیشرفته، تفکیک زباله‌های خشک و تر امر بسیار مهمی است و شهروندان ملزم به رعایت آن هستند. در شهرهای مدرن برای زباله‌های خشک و تر به تفکیک سطل‌های جداگانه تعبیه می‌شود تا پسماند بازیافتی به راحتی شناسایی شوند و در چرخه بازیافت مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر جوامعی که از کمبود منابع طبیعی رنج می‌برند، بازیافت زباله‌ها را راه حلی برای تولید می‌دانند. به همین دلیل در قوانین این کشورها تفکیک زباله و دسته‌بندی پسماندهای بازیافتی امری اجباری است و حتی رعایت نکردن آن جریمه و مجازات دارد.
پسماندهای تولیدی در هر منزل می‌تواند به سه دسته تقسیم شوند. زباله‌های خشک و تر به عنوان دو دسته از پسماند بازیافتی شناخته می‌شوند و بخش دیگر مربوط به زباله‌های خطرناک است.

 

 

بیشتر جوامعی که از کمبود منابع طبیعی رنج می‌برند، بازیافت زباله‌ها را راه حلی برای تولید می‌دانند و از آن‌ها به عنوان منابع اصلی در چرخه ساخت و تولید استفاده می‌کنند.

زباله‌‌های خشک

دسته‌بندی زباله‌های خشک بسیار متنوع است. بیشتر زباله‌های تولیدی در منزل در دسته زباله‌های خشک قرار می‌گیرند. بیشتر پسماندهای بازیافتی در این دسته‌بندی می‌توانند دو مرتبه در چرخه تولید قرار گرفته و بازیافت شوند. زباله‌های خشک شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کاغذ و مقوا: انواع روزنامه، مجله، کتاب، دستمال کاغذی، عکس، بسته‌های کاغذی شیر و آب‌میوه، جعبه شیرینی، کفش و لباس، ‏شانه تخم‌مرغ و …
  • پلاستیک: انواع ظروف پلاستیکی، روکش‏ها و کیسه ‌های پلاستیکی، هر نوع وسیله پلاستیکی و انواع ابر و اسفنج
  • فلزات: انواع قوطی‌های فلزی، کنسرو، رب، وسایل فلزی آشپزخانه، شیرآلات، لوله‏‌ها و توری‏‌های فلزی، انواع وسایل از جنس مس، چدن، آهن و فویل‌‏های آلومینیومی
  • شیشه: انواع ظروف شیشه‏ای، لامپ‌‏های ساده و فلورسنت، آینه، سرامیک، چینی، بلور و …
  • منسوجات و چرم: انواع لباس‏های کهنه و پارچه‌های مستعمل، انواع وسایل پارچه ‌ای، کیف و کفش‌های از جنس پارچه و چرم، البسه و وسایل چرمی
  • چوب: انواع جعبه‏‌های چوبی، شاخه و برگ درخت، مبل، ‏میز، وسایل چوبی آشپزخانه و …
  • لوازم الکتریکی و الکترونیکی: سیم، کابل، پریز، سی‌دی، نوار کاست، ماشین حساب، ساعت، لوازم کامپیوتر، چراغ قوه، انواع باتری، تلفن، تلویزیون و انواع وسایل برقی

 

زباله‌های تر

زباله‌های تر بیشتر شامل پسماندهای غذایی می‌شود. مانند برنج، خورش، گوشت، مرغ، ماهی، روغن‏های خوراکی سوخته و فاسد شده.
انواع میوه و سبزی نیز در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند چه قابل استفاده باشند و چه فاسد یا منجمد شده باشند. هنگامی که در مورد زباله صحبت می‌کنیم به طور قطع توجهی به تاریخ مصرف مواد نداریم.

به صورت معمول از زباله‌های تر می‌توان به عنوان پسماند بازیافتی در تولید انواع کود استفاده کرد. بنابراین باید توجه داشت چنانچه زباله‌های تر با زباله‌های خشک و سایر انواع زباله مخلوط باشند، کیفیت کود تولید شده مناسب نخواهد بود و می‌تواند به بهداشت محیط زیست آسیب وارد کند.

 

زباله‌های خطرناک

جدا از زباله‌های خشک و تر بخشی از زباله‌ها در دسته زباله‌های خطرناک قرار می‌گیرند. همان طور که از نام این دسته‌بندی مشخص است این نوع از زباله‌ها شامل مواد خطرناک می‌شوند. در کل به موادی که باعث بروز انواع میکروب و باکتری شوند خطرناک گفته می‌شود.

همچنین، زباله‌هایی که در معرض نور و حرارت می‌توانند گازهای مضر و خطرناک تولید کنند، یا قابل اشتعال باشند در دسته زباله‌های خطرناک قرار می‌گیرند.

 

بازیافت پسماند بازیافتی

هرگونه استفاده دوباره و جدید از مواد زاید و پسماند بازیافتی را بازیافت می‌گویند. عملیات بازیافت زباله‌ها عملیات خاص و پیچیده‌ای نیست. به عنوان مثال استفاده از پسماند بازیافتی نظیر انواع پلاستیک یکی از راه‌های بازیافت و استفاده مجدد از پسماند بازیافتی است.

برای استفاده مجدد از انواع پلاستیک، بطری‌های نوشابه و سایر مواد غذایی در مرحله اول شست‌وشو و ضدعفونی می‌شوند. سپس طی عملیات خاصی تبدیل به اقلام جدید‌تری خواهند شد و در چرخه استفاده قرار می‌گیرند.

در واقع بازیافت شامل مراحل جمع‌آوری زباله‌ها، تفکیک زباله‌ها به صورت زباله‌های خشک و تر و جداسازی پسماند بازیافتی می‌شود. در طی این عملیات انواع پسماند بازیافتی دوباره وارد مرحله تولید می‌شوند و به عنوان نوعی متریال در چرخه تولید دوباره استفاده می‌شوند.

 

هرگونه استفاده دوباره و جدید از مواد زاید و پسماند بازیافتی را بازیافت می‌گویند.

 

 

فواید بازیافت زباله

در طی سال‌های اخیر و با پیشرفته‌تر شدن جوامع، تولید انواع زباله با آمار سریعی افزایش یافت. همین امر باعث تخریب محیط زیست و آلوده شدن آن شد. منابع طبیعی توسط زباله‌های خشک و تر تخریب شدند و این شرایط بحرانی باعث شد تا فواید بازیافت زباله به امری مهم تبدیل شود.

صرف نظر از كيفيت و كميت مواد مصرفي، آنچه موجب شد پسماند بازیافتی به يك موضوع بحراني و حاد تبديل نشود، استفادة مجدد از آن‌ها بود. استفاده از زباله‌های تر در توليد كود، جداسازي زباله‌های خشک و تفکیک زباله‌های كاغذی، پلاستيكی، شيشه‌ای، فلزات و … شروعی برای بازیافت زباله‌ها بود. استفاده مجدد از اين مواد در تولید و ساخت مواد جديد، نمونه‌هايي از فواید بازيافت زباله است. اين مواد بخش عظيمي از تركيبات زباله‌های خشک و تر را در بر مي‌گيرند.

 

 

صرف نظر از كيفيت و كميت مواد مصرفي، آنچه موجب شد پسماند بازیافتی به يك موضوع بحراني و حاد تبديل نشود، استفاده مجدد از آن‌ها بود.

 

از فواید بازیافت زباله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده مجدد از مواد و انرژی

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی

  • کاهش دفن پسماند بازیافتی و از بین نرفتن منابع طبیعی

  • اشتغال‌زایی

  • کاهش هزینه‌ها و ایجاد منافع اقتصادی

  • بهبود شرایط بهداشتی

  • کاهش آلودگی ناشی از حمل و تولید زباله

  • صرفه‌جویی در مصرف منابع طبیعی

  • بهبود کیفیت مواد اولیه

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

روش‌های تفکیک زباله در منزل

با توجه به توضیح‌های ارائه شده و با شناخت کافی از انواع زباله‌های خشک و تر هر فرد می‌تواند به آسانی در منزل تفکیک زباله ها را انجام دهد.

اما شاید مهم‌ترین امر در این زمینه تولید نکردن زباله باشد. اگر نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی مسئولیت‌پذیر باشیم، به طور قطع از تولید انواع زباله پرهیز می‌کنیم.اما برای تفکیک زباله در منزل تنها نیاز است که بر اساس دسته‌بندی‌های گفته شده زباله‌ها را تفکیک کنیم و در کیسه‌های جداگانه دور بیاندازیم.

یکی از روش‌های تفکیک زباله در منزل این است که برای هر نوع زباله سطل جداگانه‌ای متناسب با فضایی که در اختیار دارید، در نظر بگیرید. به این صورت تفکیک زباله‌ها کار آسان‌تری خواهد شد.
اگر تنها تصمیم دارید که زباله‌های خشک و تر را تفکیک کنید می‌توانید سطل بزرگ‌تر را به زباله‌های خشک و سطل کوچکتری را برای زباله‌های تر در نظر بگیرید.

به طور معمول زباله های تر حجم کمتری نسبت به پسماندهای خشک دارند.
از فواید تفکیک زباله‌ها می‌توان به این امر اشاره کرد که با تفکیک زباله‌ها در مصرف انرژی به طور چشم‌گیری صرفه‌جویی خواهد شد. به این صورت که هزینه‌ها و انرژی مصرف شده برای بازیافت پسماند بازیافتی بسیار کم‌تر از هزینه تولید و ساخت محصولات جدید و صرف مواد جدید است.

 

 

اگر نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی مسئولیت‌پذیر باشیم، به طور قطع از تولید بیش از حد انواع زباله پرهیز می‌کنیم.

نکته‌ی آخر:

  • تفکیک زباله در منزل کار بسیار آسانی است و نیاز به دانش، تخصص و مهارت خاصی ندارد.
  • از فواید بازیافت زباله‌ها صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست است.
  • تفکیک زباله‌ها تنها راه حل برای بهبود وضعیت بحرانی محیط زیست است.
  • از انواع زباله‌های تر می‌توان کود‌های مناسبی تولید کرد و از آن در روند کاشت محصولات استفاده نمود.
  • برای تفکیک زباله در منزل تنها نیاز است تا دسته‌بندی زباله‌های خشک و تر را بشناسیم.

5 نظر در مورد : “روش‌های تفکیک زباله در منزل و فواید آن چیست؟

  1. با بازیافت صحیح (دپوچی) بیایید همین الان گامی در جهت زیباتر کردن محیط زندگی و محیط زیست خود برداریم

    8
    1
  2. سلام.ممنونم از متن مفیدتون.
    مسئله ای حل نشده وجود داره.
    آن هم نبود سطل جداگانه در هر کوچه برای زباله های خشک.
    ما در منزل زباله ها رو تفکیک میکنیم.
    اما به دلیلی ذکر شد مجبور کنار سطح زباله که یکی بیشتر نیست بگذاریم. که یا گربه ممکنه نایلونش رو پاره کنه. یا کارگر شهرداری برای حمل زباله همه یک زباله های رو روی هم، در ماشین حمل زباله میریزه

    49
    8
  3. مقداراصراف خانواده = مقدار زباله روزانه ± صفر%
    زبالۀ روزانۀ خانواده را دور نریزید، از آن استفاده کنید.
    زباله نجست است ؛ من به آن دست نمی زنم؛ اصلاً مگر میشود از زباله هم استفاده کرد؛ … با شنیدن این پیام، از این قبیل افکار به ذهن ما خطور می کند و فکر می کنیم که با یک شوخی طرفیم. بله زباله وقتی به سطل آشغال برسد؛ باید نجست به حساب آید. ولی قبل از آن در دستان ماست و از میزان پاکی آن با خبریم، میتوانیم با آن هر کاری انجام دهیم. اما ما آن را با بی مسئولیتی؛ بدون هیچگونه شک و تردید به سطل زباله می اندازیم، اینطور آموزش دیده ایم، و غیر از این هم کاری بلد نیستیم. این واقعیت زندگی امروزۀ ماست که زباله را بدون توجه، دور می ریزیم. بدانید که این کار اصراف است. وقتی برای اندیشه؛ و استفاده بهتر از آن نداریم؛ یا وقتی اختصاص نمی دهیم. مشغله های اکثراً پوچ و بی محتوای روزانه؛ مانند تماشای تلویزیون؛ پرحرفی با تلفن و موبایل؛ … و بی علاقگی به نصیحتهای دیگران؛ چنان وقت و انرژی روزانۀ ما را به خود اختصاص داده که با شتاب؛ با عجله؛ و بدون توقف هر روز به همین منوال وقت و انرژی خود را مصرف می کنیم. نمیتوانیم به گفته های دیگران عمیق بیندیشیم؛ چند روزی روی آن فکر کنیم و جوانب مختلف آن را؛ و اثربخشی آن را روی زندگی خود بررسی کنیم؛ و اگر لازم باشد، مسیر خود را کمی اصلاح کنیم، کمی تغییر؛ کمی تفکر؛ و کمی حوصله.
    می شود مسالۀ کاهش زبالۀ روزانه را مطرح کرد. زباله را به دو دستۀ خشک و تر جدا کنید، و در کیسه های جدا و دور از هم نگهداری کنید.
    زبالۀ خشک : هر آنچه رطوبتِ کمی دارد. کاغذ؛ مقوا؛ یونولیت؛ ظروف پلاستیکی؛ نایلون؛ شیشه شکسته؛ چوب؛ پوست خشکبار؛ لباس/پارچه کهنه؛ …
    زبالۀ تر : غذای مانده؛ میوه های فاسد/نیمه فاسد؛ پوست میوه؛ آشغال سبزی؛ برنج پخته اضافی؛ ظروف یکبارمصرف آلوده؛ …
    از بین اقلام فوق چوب و پوست خشکبار را می توانید در گوشۀ باغچه در چاله ای نگهداری کنید و در زمانهائی برای بر افروختن آتش/درست کردن اِسفَند و کُندُر، از آن استفاده کنید. اگر نمیتوانید آنها را نیز همراه دیگر زباله های خشک منزلتان در کیسه های نایلون جدا، جمع آوری و درب آن را بسته و سر کوچه؛ کنار سطل زباله بگذارید.
    از بین اقلام فوق کاغذ زباله نیست. کاغذ هائی که پشتشان سفید است؛ میتوانید دسته بندی و در محل مناسبی قرار دهید؛ وقتی به کاغذ یادداشت نیاز داشتید، از آن استفاده کنید. اگر نمی توانید؛ کاغذ و کتابهای اضافی و مقوا را در کیسه هائی بسته و جلوی درب منزلتان قرار دهید، سپس به 137 (شهرداری) زنگ بزنید تا آنها را از درب منزلتان به محل مصرف مناسب برسانند.
    البته اگر بخواهید و اهمیت بازیابی زباله را درک کنید، مطمئنا راهی برای مصرف اقلام زباله پیدا می کنید. ما میز شکسته را دور می اندازیم، و برای یک تکه چوب با صرف وقت و زحمت و جستجوی زیاد، هزینۀ نسبتاً زیادی نیز می پردازیم. این کار همان اصراف است. در یک مورد شاید اهمیتی نداشته باشد، اما تکرار آن جمع مخارج اشتباه است. البته اگر از دید یک شهردار به زباله نگاه کنید به نتایج مفید دیگری خواهید رسید. یکبار هم خود را جای شهردار بگذارید و اراده کنید تا مسالۀ موش و زبالۀ شهرتان را حل کنید، مگر شهر دار آدمی مثل ما نیست؟ پس هر کس می تواند این کار را بکند.
    از بین اقلام زبالۀ تر میوه های فاسد/نیمه فاسد و پوست میوه و آشغال سبزی را می توانید در کیسه های نایلون در بسته در گوشۀ باغچه نگهداری کنید. اگر منزلتان آپارتمان است نیز میتوانید از حیاط مشترک با هماهنگی بقیۀ همسایه ها استفاده کنید. سپس با کندن یک چالۀ یکمتر در یکمتر با عمق حدود 30 تا 40 سانتیمتر در باغچه می توانید حدود 10 عدد از این کیسه ها را در آنجا چال کنید، (البته نباید نایلون را چال کنید. بعد از هر لایه آشغال میوه یک لایۀ نازک خاک و کمی آب روی آن بپاشید) که بهترین کود برای باغچه است. از ماندن کیسه های دربستۀ آشغال میوه نگران نباشید، هر چه آشغال میوه بیشتر در کیسه بماند آماده تر برای جذب در خاک و ریشۀ گیاهان می شود.
    از بین اقلام زبالۀ خشک لباس کهنه/پارچه کهنه را دور نریزید. می توانید چند تای آنها را (به ابعاد 20 در 20 سانتیمتر) روی هم گذاشته و به هم بدوزید، که وسیلۀ مناسبی برای برداشتن ماهیتابۀ داغ در آشپزخانه است. می توانید از آنها برای داخل ماشین بجای لنگ استفاده کنید. یا می توانید آنها را جمع کنید و به تعمیرکاران مکانیک اتومُبیل هدیه بدهید. یا می توانید … اما دور ریختن آنها همان اصراف است؛ همان بی توجهی شماست؛ که بسیار مهم است به توجه و مسئولیت پذیری تبدیل شود. وقتی همه به سهم خود مسئولیت پذیر باشند، نتیجۀ آن همکاری چند ملیون نفر در جمع آوری؛ و مانع تراشی برای ازدیاد زباله، خواهد بود.
    از بین اقلام زبالۀ خشک شیشه شکسته را می توانید در ظرفی فلزی دور از دسترس کودکان، جمع آوری کنید و زمانی که ظرف پر شد آن را به شیشه فروش نزدیک منزلتان هدیه بدهید. این کار بهتر از ریختن آنها کنار سطل زبالۀ سر کوچه است، چون شما دارید برای این زباله ارزش قائل می شوید، مطمئناً شیشه فروش هم آنها را به کورۀ ذوب شیشه می رساند. ممکن است به خود بگوئید بفرض من این کار را بدرستی انجام دهم اما در مقابل 80 ملیون نفر دیگر که رعایت نمی کنند؛ ارزشی برای عموم ندارد، این نوع تفکر بسیار رایج است، بطوریکه جمع کثیری از مردم به همین دلیل کار درست را رها کرده و کنار می گذارند. بجای این تفکر ظاهرا هوشمندانه، شما تصمیم بگیرید سهم خود را از این کار درست انجام دهید و تا آنجا که در اقتدارتان سراغ دارید؛ به دیگران نیز آموزش دهید، خواهید دید وقتی دیگران عزم شما را ببینند، آنها نیز آن تفکر ظاهرا هوشمندانه را کنار می گذارند، و بتدریج (نه سریع) تعداد کسانی که کار درست را انجام می دهند، افزایش می یابند؛ گروه شما مانند ریشۀ قارچ، ریشه دوانده و اطراف خود را برای نفرات بیشتر جستجو می نماید.
    در بین زباله های تر ظروف یکبار مصرف آلوده نیز دیده می شود. این زباله در چند سال اخیر رو به افزایش گذاشته است. علت اصلی آن عدم توجه روز افزون به اهمیت کاهش زبالۀ روزانه است. علت؛ در دسترس بودن یا ارزان بودن این ظروف نیست، بلکه علت استقبال مردم از استفاده از این ظروف در مراسم و میهمانی هایشان می باشد. مردم راحت طلبند. دیگر زحمت شستشوی ظروف زیاد بعد از مراسم و میهمانی را ندارند. کافی است تنها مزاحم و مخالفشان که همان وجدانشان است را، سرکوب کنند تا راحت تر باشند، و مردم دارند این کار را بصورت روز افزون ادامه می دهند. شما هم می توانید به راحتی وجدان خود را سرکوب کنید، و همین راه را ادامه دهید، مطمئنا هیچ شخصی به شما حتی اعتراض هم نمی کند، اما خودتان در درون می دانید چرا این کار اشتباه است، می دانید که باعث و بانی تولید این حجم روزافزون زباله ما هستیم نه دیگران. و روزی می رسد که مسئولیت پذیری شما رُشد می کند، آن زمان است که به یاد توصیۀ قدیم وجدان خود می افتید، و شستشوی ظروف را به آلودگی کوچه و محلۀ خود و شهر خود، ترجیح می دهید. خوب همین حالا بیدار شوید؛ به خود بیائید؛ تا بتوانید تصمیم درست را بگیرید، مگر این راحتی چقدر است؟ مگر سختی شستن 100 عدد بشقاب و قاشق چقدر است؟ که شما را مجبور کرده راهی به این کژی را بروید. شما نخرید آنها هم ظروف یکبار مصرف را تولید نمی کنند. مگر قدری قدیم تر مردم با کمایدون داخل صف نذری نمی رفتند؟ حالا هم دوباره می توانند کار درست را از سر بگیرند.
    در بین زباله های تر برنج پختۀ اضافی و غذای مانده نیز وجود دارد. اگر بقیۀ زباله ها را اصراف نمی دانید، این دو قلم که از روز ازل اصراف مال بوده اند، اگر به اندازه یا کمی کمتر از نیاز غذا تهیه کنید؛ و از خطر اتهام به خِست نترسید؛ این اندازه غذا روانۀ سطل آشغال نخواهند شد. این غذاهای اضافه غذای موش ها و حشرات موذی و مضر محیط زندگی ماست، آنها دارند از اینها تغذیه می کنند و جمعیتشان روز به روز افزایش می یابد، آنقدر جمعیتشان زیاد شده که ما این روزها به راحتی موش ها را (که از انسان می ترسند و مخفی می شوند) هر روز در کوچۀ خودمان می بینیم. حشرات مضر دیگری نیز دارند تکثیر می شوند که هر کدام بعداً برای ما عوارضی را خواهند داشت. می دانید که شهرداری نیز کم کم دارد از ریشه کن کردن آنها مأیوس می شود. این را روزی وجدان ما نیز به ما می گفت. آیا متهم شدن ما به خِست به این همه عوارض غیر قابل جبران می ارزد؟ حرف چند نفر افراد فامیل که ما را خسیس می خوانند توانسته ما را به این چنین موجودات بی مسئولیتی تبدیل کند. وقتی به خود بیائیم و چند روزی بیندیشیم، میتوانیم چیزی را ببینیم؛ که این افراد فامیل با ترسی که به جان ما انداختند، مانع دیدن آن شدند. البته یادتان باشد غذای اضافه را همیشه می توانید در اولین فرصت به لب و دهان گرسنه ای برسانید. در اینصورت ثواب جای اصراف را می گیرد و وجدان خود را نیز شاد خواهید کرد.
    وقتی به خود بیائیم، وقتی با وجدانمان آشتی کنیم، راه درست را همان وجدانمان به ما نشان خواهد داد. آن زمان مسئولیت پذیر می شویم، و برای همۀ زباله هایمان مصارف درست پیدا می کنیم. تا کی باید دیگران، به ما بگویند راه درست کدام است؟ مگر ما چه کم داریم؟ کافی است به خود بیائیم و چند روز فکر کنیم، بهترین راه حل ها را خواهیم یافت و به دیگران هم یاد خواهیم داد.
    آیا می دانید حدود 100~50 سال پیش(زمانی که نفت! نداشتیم) مردم یزد (و بیشتر شهرهای کشورمان) اکثرا کشاورز بودند؛ صبح تاریکی تا ظهر روی زمین و قنات بیل می زدند و کار می کردند و بقیۀ روز را به امور خانه و دامداری و تیمار حیوانات خود رسیدگی می کردند؛ نان روزانه را خودشان می پختند؛ مواد اولیۀ غذائی خود مانند گندم؛ حبوبات؛ صیفی جات؛ و … را همگی خودشان یا اقوامشان می کاشتند و استفاده می کردند؛ پنبه را می کاشتند؛ نخ می ریستند؛ پارچه می بافتند؛ لباس می دوختند؛ گیوه می دوختند؛ … با همۀ این کارها در عرض یکسال حتی یک سطل زباله هم نداشتند. برای تمام زباله هایشان برنامه داشتند و بهترین استفاده را در زندگیشان از آنها می کردند. (در این مورد از مسن تران فامیل بپرسید شاید به شما ایده ای بدهند) پس مطمئن باشید که این ایده عملی است. فقط شمائید که باید آن را دوباره برای خود و دیگران اثبات و عملی کنید.

    36
    4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *