انسان در دوران زندگی خود به صورت مداوم با بلایای طبیعی و حوادث زیادی روبرو میشود. لزوم آمادگی برای این اتفاقات و مقابله با آنها بر کسی پوشیده نیست. ممکن است ناگهان و در یک لحظه زلزلهای مهیب رخ دهد، وسیلهای آتش بگیرد یا آنکه حادثه خطرناکی در خانه یا محل کار اتفاق بیافتد. یکی از اصول مهم مقابله با حوادث و آمادگی در برابر آنها، داشتن یک جعبه کمکهای اولیه استاندارد در آن مکان است. در این مطلب به شما آموزش میدهیم چطور یک جعبه کمکهای اولیه خانگی بسازید.
جعبه کمکهای اولیه استاندارد یکی از ضروریترین وسایلی است که باید در محل زندگی، محل کار، کارگاه و بخصوص مدارس وجود داشته باشد. حتی زمانی که شما قصد رفتن به سفر را دارید نیز بهتر است یک جعبه کمکهای اولیه استاندارد و مناسب نیز به همراه خود داشته باشید. وجود این جعبه به شما کمک میکند هرگاه با حادثهای روبرو شدید، تا زمان رسیدن نیروهای امدادی و اورژانس، خودتان بتوانید به مصدومان کمک کنید.
انواع جعبه کمکهای اولیه استاندارد
بسته به محل استفاده از جعبه کمکهای اولیه ، ممکن است مدلهای آن هم متفاوت باشد. اگر قصد استفاده از آن در محیطهای کاری را دارید، باید به سراغ جعبههای بزرگتر دیواری بروید که هم به تناسب کارگران، اقلام مورد نیاز در آنها جا شود و هم از فاصله دور در کارگاهها بتوان سریعا آن را مشاهده و در صورت نیاز به سمت آن رفت.
جعبه کمکهای اولیهای که برای مدارس استفاده میشود نیز باید به تناسب جمعیت ساکن در مدرسه باشند. الزامی است که هر طبقه از ساختمان به صورت مجزا یک جعبه اختصاصی دیواری داشته باشد، زیرا ممکن است طی حادثه امکان جابجایی بین طبقات وجود نداشته باشد. درون جعبههای کمکهای اولیه در مدارس، باید توجه ویژهای به آسیبهای معمول کودکان در مدرسه، مانند حالت تهوع، درد و زخمهای سطحی داشت که به صورت روزانه ممکن است رخ دهند.
جعبه کمکهای اولیه خانگی مقداری با محیطهای کاری و تحصیلی متفاوت است. شما باید بتوانید به سرعت در هنگام وقوع حادثه از منزل خارج شوید، به همین علت وجود این کیف میتواند کمک زیادی به شما بکند. البته میتوانید در خانه نیز از جعبههای دیواری استفاده کنید، اما سعی کنید یک کیف از لوازم اولیه ضروری نیز همیشه در دسترس داشته باشید.
رعایت این اصل ایمنی در هنگام سفرهای ماجراجویانه یا سفرهای خانوادگی نیز ضروری است. سعی کنید در کوله خود یک بخش را به لوازم کمکهای اولیه اختصاص دهید یا درون ماشین کیف مخصوصی به همراه داشته باشید تا با خیال راحتتری از سفر خود لذت ببرید.
متناسب با محل و به تعداد افراد حاضر در آن، کمکهای اولیه تهیه و خود را برای مقابله با حادثه آماده کنید. |
چه موارد باید درون جعبه کمکهای اولیه خانگی موجود باشد؟
بنا به تعداد افراد، وضعیت جسمی و بیماریهای اعضای خانواده و محل زندگی میتوانید از لوازم متفاوتی درون جعبه یا کیف کمکهای اولیه خانگی خود استفاده کنید. از کنسروهای خوراکی که ممکن است کمتر اهمیت پیدا کنند تا داروهای حیاتی. اما بخشی از لوازم را سعی کنید در هر حالت و زمانی آماده استفاده داشته باشید.
در همین رابطه بخوانید: |
مُسکن
شایعترین عارضه پس از وقوع حادثه، درد در نقاط مختلف بدن و همچنین افزایش دمای بدن در اثر فشار و استرس زیاد است. به همین خاطر مسکنها و داروهای تببر شاید مهمترین بخش از کیف کمکهای اولیه خانگی شما باشند. داروهایی مانند آسپرین، استامینوفن و ایبوپروفن یا دیگر مسکنها را همیشه همراه خود داشته باشید. به محدودیتهای هر مسکن نیز دقت داشته کنید، زیرا بعضی از آنها مانند آسپرین برای افراد کم سن و سال ممنوع است و باعث ایجاد خطر میشود.
چسب زخم و گاز استریل
احتما وقوع خونریزی یا زخمهای سطحی در هنگام وقوع حوادث بسیار بالاست و باید در اولین فرصت این زخمها تمیز و پوشانده شوند. سعی کنید چسب و گاز استریلها را در اندازههای مختلف به همراه داشته باشید تا بتوانید برای هر زخمی از آنها استفاده کنید. ابتدا اطراف زخم را با استفاده از گاز استریل موجود در کیف کمکهای اولیه خانگی خود تمیز کنید و سپس چسب زده یا آنها را پانسمان کنید.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و دستمال بهداشتی و دستمال مرطوب
وجود دستمال کاغذی بهداشتی و دستمال مربوط در جعبه کمکهای اولیه خانگی میتواند تا حدودی خیال شما را از بابت رعایت بهداشت راحت کند. با استفاده از دستمال میتواند آلودگیها را سطح بدن، چشم، یا حتی زخمها را پاک کرد.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و کِرِم ضد خارش
معمولا در محیطهای عمومی یا هنگام وقوع حوادث حشرات زیادی هستند که تمایل به گاز گرفتن محل زخم شما یا پوستتان دارند. به همراه داشتن کرم ضد خارش در لوازم کمکهای اولیه خانگی میتواند خارش و التهاب ناشی از گزش حشرات و جانوران موذی را به سرعت کاهش دهد.
ضد عفونی کننده و دستکش بهداشتی
ممکن است شما مجبور شوید زخم کسی از اطرافیانتان را ببندید یا آنها را درمان کنید. قطعا انجام این کار با دستهای آلوده ممکن است باعث بروز عفونت شود. همیشه دستکشهای بهداشتی و ژل ضد عفونی کننده در کیف کمکهای اولیه خانگی خود داشته باشید. ابتدا دستهای خود را تمیز و ضد عفونی کنید و پس از پوشیدن دستکش شروع به درمان زخم و پانسمان دیگران کنید.
موچین
در هنگام حادثه ممکن است تراشههای چوب، تکههای شکسته شیشه یا دیگر وسایل ریز وارد بدن فرد مصدوم شوند. باقی ماندن این اجسام خارجی میتواند درد و سوزش زیادی را ایجاد کند. بهترین راه برای راحت کردن مصدوم از این درد، به همراه داشتن یک موچین در کیف کمکهای اولیه خانگی شماست. به راحتی میتوانید با استفاده از تیغه کوچک موچین ضد عفونی شده، اجسام خارجی سطحی را از بدن خارج کنید.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و حوله
ممکن است نیاز به پارچهای برای بستن قسمت آسیب دیده بدن داشته باشید. سرما نیز در محیطهای عمومی میتواند افراد را آزار بدهد. در آسیبهای شدیدتر ممکن است به چیزی بیش از دستمال برای تمیز کردن سطح بدن نیاز داشته باشید. تمام این دلیل وجود یک حوله نسبتا بزرگ و تمیز را در خانگی شما توجیه میکند.
داروهای ضد حساسیت
مدیریت کردن فردی که علاوه بر شوک ناشی از حادثه، دچار حساسیتهای مقطعی شده کار بسیار دشواری است. ممکن است نیش یک حشره یا خوردن غذایی غیر معمول باعث به هم خوردن سیستم بدن فرد شود. داروهای ضد حساسیت و ضد مسمومیت مانند آنتی هیستامین میتواند به مدیریت بحران شما کمک بسیار زیادی کند.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و قیچی و تیغ
لباسهای پاره شده، گاز استریلهای کهنه شده یا نیاز به پانسمان جدید برای فرد مصدوم نیاز به وسیلهای تیز برای اصلاح یا انجام آن دارند. با قراردادن یک قیچی مناسب یا استفاده از تیغ در جعبه کمکهای اولیه خانگی شما میتواند به مدیریت این مورد کمک کند.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و فندک
ضد عفونی کردن لوازم فلزی مانند موچین، تیغ یا حتی سوزن سرنگ نیاز به آتش مستقیم دارد. در هنگام وقوع حادثه ممکن است به راحتی دسترسی به آتش نداشته باشید. علاوه بر آن نیاز به گرما را نیز نمیتوان نادیده گرفت و وجود فندک خانگی میتواند آتش را به شما هدیه کند.
جعبه کمکهای اولیه خانگی و مواد خوراکی
مشخص نیست چه زمانی یک حادثه ممکن است رخ دهد و خروج از آن حادثه چند روز طول بکشد. به همین خاطر احتیاط کنید و به مقدار کافی برای تغذیه خود از مواد غذایی کنسرو شده یا بیسکوییتهای مغذی درون کیف کمکهای اولیه خانگی خود نگه دارید.
چک لیست جعبه کمکهای اولیه که میتوانید درون جعبه کمکهای اولیه خانگی خود قرار دهید:
- محلول بتادين و ژل ضد عفوني کننده
- الکل سفيد
- پنبه
- چسب زخم و گاز استريل در ابعاد مختلف
- باند در ابعاد مختلف
- محلول آمونياک (محرک تنفسي)
- کیسه یخ و کیسه آب گرم
- پماد ضد خارش
- دستکش بهداشتی
- داروی مسکن، ضد حساسیت، ضد تهوع و ضد اسپاسم عضلات
- درجه تب بدن
- قيچي، تیغ و موچین
- سرنگ آماده براي تزريق ضروري
- حوله
- کبریت و فندک
- چراغ قوه
چگونه یک کیف یا جعبه کمکهای اولیه خانگی تهیه کنیم؟
معمولا تمام داروخانهها و همچنین فروشگاههای لوازم ایمنی، جعبهها و کیفهایی به صورت آماده برای فروش دارند و میتوانید با خرید آنها خیال خود را از این بابت راحت کنید. مبلغ قابل پرداخت برای ایمنی شما میتواند از ۱۰ الی ۲۰ هزار تومان برای کیف کمکهای اولیه خانگی ساده شروع شود. این رقم با افزایش تعداد اقلام آن و همچنین تبدیل کیف به یک جعبه دیواری ممکن است تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کند.
البته الزامی به استفاده از یک کیف یا جعبه کمکهای اولیه استاندارد و گرانقیمت هم نیست. میتوانید به صورت جدا جدا هر کدام از لوازم را خودتان تهیه کنید و آنها را درون یک کیف عادی قرار دهید. این کار هر چند سختتر و وقتگیر است اما میتواند هزینههای شما را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
با ساخت کیف کمکهای اولیه خانگی توسط خودتان میتوانید تا ۵۰ درصد نسبت به کیفهای آماده هزینه کمتری بپردازید. |
هنگام تهیه جعبه کمکهای اولیه خانگی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
- حادثه منتظر شما نمیماند تا در فرصت مناسب کیف خود را تهیه کنید. پس در اولین فرصت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
- داروها و مواد غذایی هر کدام تاریخ انقضای مشخصی دارند و بیتوجهی به آنها ممکن است باعث مسمومیتهای دارویی و غذایی در هنگام مصرف شود. حداکثر هر ۶ ماه یک بار تاریخها را چک کنید و در صورت منقضی شدن با اقلام جدید جایگزین کنید.
- باقی ماندن باطریها در چراغ قوه یا آماده به کار بودن وسایل الکترونیکی عمر آنها را کاهش میدهد. باطریها را از مدار خارج کنید و کنار وسیلههایی مانند چراغ قوه یا رادیو قرار دهید و هنگام حادثه از آنها استفاده کنید.
- در صورتی که هر کدام از وسایل درون کیف را مصرف کردید، بلافاصله و در اولین فرصت آن را با موردی جدید جایگزین کنید.
- به دلیل وجود مواد خوراکی و دارویی بهتر است کیف را در دمای اتاق یا دمایی بین ۱۰ تا ۳۰ درجه نگهداری کنید.
- یک چک لیست جعبه کمکهای اولیه تهیه کنید و موارد مورد نیاز را یک به یک بررسی کنید تا تمام موارد را به طور کامل تهیه کرده باشید.
- کیف کمکهای اولیه خانگی را در مسیری قرار دهید که در صورت وقوع حادثه ممکن است از آن مسیر خارج شوید. بودن در کمدهای دیواری اتاق خواب یا محلهای دور از دسترس میتواند وقت زیادی از شما بگیرد.
جمعبندی
به دلیل آگاهی اجتماعی کمی که وجود داشته، اکثر مردم اهمیت وجود یک جعبه خانگی را دست کم میگیرند. شما سعی کنید در خانه، محل کار و در ماشین خود حتما به این مورد اهمیت بدهید.
- در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به تجهیز خانه به کیف کمکهای اولیه خانگی اقدام کنید.
- چک لیست جعبه کمکهای اولیه را همیشه درون جعبه بگذارید و هر دوره آن را چک کنید.
- به تاریخ انقضای مواد دارویی و خوراکی دقت کنید.
- برای صرفه جویی مالی میتوانید کیف کمکهای اولیه خانگی را شخصا بسازید.
- کیف یا جعبه کمکهای اولیه خانگی را در محل مناسب و قابل دسترس قرار دهید.