یکی از عواملی که میتواند در حس و حال اعضای یک خانواده تاثیرگذار باشد، چیدمان خانه است. در هر نقطه از جهان با توجه به فرهنگ آن منطقه دکوراسیون سنتی المانهای خاص خود را دارد. از طرفی این روزها تمایل افراد به دکوراسیونهای مدرن بیش از پیش شده است. اما کدام نوع دکوراسیون را باید برای خانه خودمان انتخاب کنیم؟ آیا مجبوریم نقش و نگار ایرانی را فدای مدرنیته کنیم یا راه حل مناسب استفاده از دکوراسیون تلفیقی است؟ پاسخ این سوال منفیست.
یکی از سبکهای بسیار محبوب این روزها، سبک تلفیقی است. در این مطلب میخواهیم بیشتر با ویژگیهای سبک تلفیقی آشنا شویم و ببینیم چطور میتوانیم در کنار نقش و نگار ایرانی ، نمادهای دکوراسیون مدرن را نیز در خانهمان داشته باشیم.
سبک تلفیقی بهترین سبک در دکوراسیون خانههای ایرانی است که میخواهند نقش و نگار ایرانی را با ظاهری مدرن ترکیب در کنار هم داشته باشند. |
نقش و نگار ایرانی و سبک تلفیقی
این روزها با توجه به گسترش شهرها و ازدیاد جمعیت، آلودگیهای بصری نیز افزایش پیدا کرده است. از جمله این آلودگیها میتوان به تابلوهای تبلیغاتی فراوان در سطح شهر، ساختمانهای بلند، آلودگی هوا، خانههای کوچک و فاقد حیاط، کمبود درخت و فضای سبز و… اشاره کرد.
بررسیهای محققان نشان داده است آلودگیها بصری میتواند به شدت روی کارآیی مغز، حوصله و سلامت فرد اثر بگذارد. اما شما نمیتوانید برای کاهش آلودگیهای بصری سطح شهر کار خاصی بکنید، پس باید در محدوده چهاردیواری خودتان سعی کنید آلودگی بصری را به حداقل برسانید. این موضوع مهمترین دلیل محبوبیت روزافزون دکوراسیون مدرن است. دکوراسیونی که تاکیدش بر سادگی، پرهیز از تجملات، کاربردی بودن و حذف جزئیات اضافی است.
از طرف دیگر هرچند که سبک مدرن وسوسهکننده است، اما بسیاری از ما از کودکی در خانههایی با دکوراسیون سنتی بزرگ شدهایم و با نقش و نگار ایرانی خاطرهها داریم. شاید دل کندن از این نقش و نگارها و مهاجرت سریع به دکوراسیون مدرن چندان آسان نباشد. ضمن اینکه دکوراسیون سنتی نیز زیباییهای خاص خودش را دارد که نشاندهنده فرهنگ هر منطقه است و اگر به درستی پیاده شود میتواند بسیار چشمنواز باشد.
دقیقا در همین نقطه که بر سر دوراهی بین دکوراسیون سنتی و مدرن ماندهاید سبک تلفیقی به کمکتان میآید. شاید در نظر اول فکر کنید که تلفیق این دو سبک که دقیقا ویژگیهایی متضاد دارند نتیجه خوبی نداشته باشد، اما باید بدانید با رعایت چند شرط میتوانید یک دکوراسیون تلفیقی چشمنواز داشته باشید.
در همین رابطه بخوانید: |
در دکوراسیون تلفیقی هم سادگی سبک مدرن را میتوان داشت و هم المانها و نقوش سنتی ایران را. |
تعیین سبک غالب در دکوراسیون تلفیقی
اولین و مهمترین قدم در چیدن یک دکوراسیون تلفیقی تعیین سبک غالب است. شما باید تعیین کنید که دوست دارید سبک سنتی بر دکوراسیون مدرن غلبه داشته باشد یا برعکس. اگر بخواهید خانهتان را با نسبت تقریبی پنجاه پنجاه بچینید، بدترین نتیجه دستگیرتان میشود. در آن صورت آش شلهقلمکاری دارید که یا شور است یا بینمک.
برای اینکه بفهمید تمایلتان به کدام سبک بیشتر است میتوانید از این روش استفاده کنید: برای انتخاب المانهای مختلف دکوراسیون مانند میز، مبلمان و… به بازار بروید و ده مدل خاص را پسند کنید. بعد ببینید که بین مدلهای پسند شده حضور کدام سبک پررنگتر است. مثلا اگر از ده مبلمان پسند شده هفت تای آن سنتی است، پس تمایل شما به دکوراسیون سنتی بیشتر بوده و بهتر است سبک غالب را سنتی انتخاب کنید.
در همین رابطه بخوانید: |
برای اینکه بفهمید سلیقه شما با کدام سبک مطابق است، ابتدا 10 دکوراسیون مختلف را انتخاب کنید و سپس ببینید در میان این ده تا چه سبکی غالب است. |
نقش و نگار ایرانی و تضاد یا هماهنگی
قدم بعدی تعیین این موضوع است که دوست دارید جلوه دکوراسیون خانه شما متضاد باشد یا هماهنگ؟ اگر دوست دارید جلوه هماهنگ و ملایم داشته باشید، باید اجزای دکوراسیون خانهتان به هم شباهت داشته باشد. مثلا مبلمان چوبی سنتی را با میز چوبی مدرن ست کنید. بدین ترتیب هم دو سبک سنتی و مدرن را تلفیق کردهاید هم جلوهای هماهنگ به وجود آوردهاید.
اما اگر خواهان یک جلوه متضاد هستید و میخواهید محیطی هیجانانگیز در خانهتان حکمفرما باشد میتوانید بافتها و رنگهای مختلف را با هم ست کنید تا جلوه تضاد در دکوراسیون شما بارزتر شود.
در همین رابطه بخوانید: |
نقش و نگار ایرانی و انتخاب رنگها در دکوراسیون
سعی کنید سه رنگ را به عنوان رنگهای اصلی دکوراسیون تلفیقیتان انتخاب کنید. سه رنگ یا باید با هم هماهنگ باشند یا متضاد که تصمیم شما در مرحله قبل تعیینکننده این موضوع است. برای مثال رنگهای قهوهای، دارچینی و نارنجی را میتوان به عنوان سه رنگ اصلی در یک دکوراسیون تلفیقی با جلوه هماهنگ در نظر گرفت و سه رنگ قرمز، سیاه و بنفش را برای جلوهی متضاد. بعد از انتخاب سه رنگ اصلی سعی کنید اجزای دکوراسیون را از همین سه رنگ تهیه کنید. اضافه کردن رنگهای بیشتر میتواند به آشفتگی بیانجامد که مطمئنم مطلوب نیست.
برای انتخاب رنگ در سبک تلفیقی باید سه رنگ هماهنگ یا متضاد را انتخاب کنید و سپس اجزا خانه خود را مطابق به آن سه رنگ هماهنگ یا متضاد انتخاب شده تهیه نمایید. |
قطعات اصلی و فرعی
در یک چیدمان تلفیقی قطعات اصلی حتما باید از سبک غالب انتخاب شود و قطعات فرعی از سبک مغلوب. مثلا اگر تعیین کردهاید که سبک غالب مدرن باشد باید قطعات اصلی مانند تخت خواب از نوع مدرن انتخاب شود، اما قطعات فرعی مانند آباژور باید در سبک مغلوب (در این مثال سنتی) باشد.
در همین رابطه بخوانید: |
جمعبندی
- سبک تلفیقی برای کسانی است که میخواهند در کنار بهرهگیری از نقش و نگار ایرانی ، المانهای دکوراسیون مدرن را نیز در چیدمان خانهشان داشته باشند.
- در دکوراسیون تلفیقی مهمترین نکته تعیین سبک غالب است.
- برای چینش به سبک تلفیقی باید تعیین کرد که دوست دارید جلوه خانه هماهنگ باشد یا متضاد.
- در سبک تلفیقی با توجه به تعیین نوع جلوه دکوراسیون، باید از سه رنگ اصلی در المانهای خانه استفاده کرد.
- قطعات اصلی دکوراسیون باید در سبک غالب و قطعات فرعی باید در سبک مغلوب انتخاب شوند.