دکوراسیون داخلی

بهترین توصیه‌های دکوراسیون داخلی برای معلولان

دکوراسیون داخلی برای معلولان

 

وقتی صحبت از دکوراسیون داخلی برای معلولان می‌شود، اینکه کدام جنبه در آپارتمان معلولان باید موردتوجه قرار گیرد، تبدیل به چالش می‌شود. در طراحی برای افراد کم‌توان جسمی باید به نیازهای این افراد توجه کرد تا آن‌ها نیز بتوانند مانند سایر افراد به راحتی و بدون مشکل امور روزانه خود را بگذرانند.

طراحی داخلی خوب فقط به ظاهر مکان برنمی‌گردد. اگرچه همه‌ی ما دوست داریم محیط خانه یا محل کارمان زیبا باشد، باید کاربردی بودنشان را هم درنظر داشته باشیم و اگر بخواهیم واقع‌بین باشیم، راحتی عنصر مهمی است. طراح‌ها در فرآیند طراحی هدف‌های مختلفی را دنبال می‌کنند، اما نتیجه‌ی کار باید مخاطب را راضی کند.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:


سوم دسامبر روز جهانی معلولان است که با 12 آذر مصادف شده. هرساله در این روز درمورد نیازهای معلولان در فضای شهری و فضای داخلی خانه صحبت‌هایی می‌شود اما هنوز به صورت جدی به این موضوع پرداخته نشده و پیدا کردن آپارتمان معلولان مناسب کاری دشوار است. در متن زیر به راهکارهای دکوراسیون داخلی برای معلولان اشاره کرده‌ایم که با رعایت این نکات می‌توان مشکلات طراحی برای افراد کم‌توان جسمی را کم کرد.

حمام و دستشویی

توجه به جزئیات در همه‌جای آپارتمان معلولان مهم است، اما حمام جایی است که باید کاملا بدون اشتباه باشد. وسیله‌ای که در جای نامناسبی گذاشته شده، یا طراحی‌ای که به درستی انجام نشده، بازدارنده‌ی اعمال روزانه مثل شستن دست‌ و رو، مسواک زدن و استفاده از سرویس بهداشتی می‌شود.

اگر بخواهیم با ساده‌ترین نکات دکوراسیون داخلی برای معلولان شروع کنیم، طراحی زمینی که لغزنده نباشد نکته‌ای مهم و اساسی در طراحی برای افراد کم‌توان جسمی است. کاشی‌های زیبای حمام یا انتخاب‌های لوکسی مثل مرمر به راحتی می‌توانند ما را اغوا کنند. اما استفاده از مصالحی که لغزنده بودن زمین را کم کند ضروری است تا ریسک زمین خوردن کاهش یابد. اگر برای کسانی که از ویلچر استفاده می‌کنند طراحی می‌کنید، باید به این مسئله توجه کنید که هدایت ویلچر وقتی زمین خیس است مشکل نشود.

 

 

 

سوم دسامبر روز جهانی معلولان است که با 12 آذر مصادف شده. هرساله در این روز درمورد نیازهای معلولان در فضای شهری و فضای داخلی خانه صحبت‌هایی می‌شود اما هنوز به صورت جدی به این موضوع پرداخته نشده.


می‌توان در طراحی برای افراد کم‌توان جسمی در حمام‌ها دستگیره‌های مخصوص نصب کرد. کف حمام باید هم‌سطح با زمین باشد و بهتر است در دکوراسیون داخلی برای معلولان از وان استفاده نشود. نیمکت‌های متحرک هم جهت دکوراسیون داخلی برای معلولان در حمام وجود دارند که به راحتی قابل تهیه هستند.

با توجه به نیازهای مخاطب، باید تصمیم بگیرید طراحی برای افراد کم‌توان جسمی در محیط حمام به صورت نشسته، سرپایی یا اتاق بخار بزرگ و دنجی برای استفاده‌ی طولانی‌مدت باشد. اتاق بخار شامل دستشویی و حمام در یک فضا است و در دکوراسیون داخلی برای معلولان گزینه‌ی خوبی است. اتاق‌‌های بخار نیاز به باز و بسته کردن درهای مختلف را از بین می‌برند و کار را راحت می‌کنند. اتاق‌های بخار در هتل‌ها از دسته‌ی طراحی‌های محبوب برای کم‌توان جسمی هستند و راهی عالی برای افزایش فضا به‌شمار می‌روند.

درمورد رنگ حمام و حسی که به شما منتقل می‌شود، رنگ‌های خنثی و لوازم بهداشتی سفید انتخاب خوبی برای دکوراسیون داخلی برای معلولان هستند. هنگام نصب کابینت‌های حمام  نیز باید به ارتفاعشان توجه کرد و مطمئن شد برای دسترسی به آن‌ها حرکت زیادی لازم نیست.

در طراحی داخلی برای افراد کم‌توان جسمی توالت‌ها نیز بالاتر از حد معمول قرار داده می‌شوند و برای سهولت کار دستگیره دارند.

آشپزخانه

آشپزخانه برای بسیاری از افراد قلب خانه است و محیطی برای دورهم جمع شدن و صرف غذاست. چه در آشپزخانه طراحی برای افراد کم‌توان جسمی را مدنظر قرار دهید و چه برای استفاده اشخاص دیگر، جادار بودن و سهولت جابه‌جایی در آشپزخانه نکته‌ی کلیدی است. یکی از موانع اصلی برای کسانی که از ویلچر استفاده می‌کنند، آشپزخانه‌های سنتی است. این آشپزخانه ها مشکلات متعددی دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

دسترسی به پیشخوان‌ها برای معلولان سخت است. ارتفاع این پیشخوان‌ها می‌تواند قابل تنظیم باشد که دسترسی بهشان راحت‌تر شود. در دکوراسیون داخلی برای معلولان پیشخوان‌ها باید پایین‌تر و در ارتفاعی نصب می‌شوند که برای فردویلچرنشین به راحتی در دسترس باشد.

پیشخوان‌ها معمولا در 76 سانتی‌متری زمین نصب می‌شوند. زیر سینک و پیشخوان کابینت نصب نمی‌شود تا جای بیشتری برای ویلچر وجود داشته باشد. از گذاشتن فاصله‌های باریک بین پیشخوان‌ها پرهیز کنید تا جابه‌جایی راحت‌تر انجام شود.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:


نکته‌ی بسیار مهم در دکوراسیون داخلی برای معلولان این است که قرار است از آشپزخانه چه استفاده‌ای شود. لوازمی که شخص علاقه‌مند به آشپزی استفاده می‌کند با شخصی که معمولا از غذاهای آماده و نیمه‌آماده استفاده می‌کند، متفاوت است. نکته‌ی دیگر در طراحی برای افراد کم‌توان جسمی توجه به تغییر اولویت‌ها است. ممکن است در طراحی چیزی را لحاظ کنید که الان کاربردی باشد اما بعدها مورد استفاده نداشته باشد.

معلولان به جز اینکه در دسترسی به پیشخوان با مشکل مواجه هستند، با مشکل نزدیکی زیاد به لوازم آشپزخانه داغ نیز دست به گریبان هستند.

دستگیره‌ی لوازم خانگی معلولان مثل گاز در جلو قرار دارد تا دسترسی به آن راحت‌تر و امن‌تر باشد.

نکته‌ی دیگر در آشپزخانه معلولان فضای مناسب حرکت با ویلچر و جابه‌جایی کمتر است. برای مثال، قرار دادن سینک کنار اجاق گاز راه ساده‌ای برای حرکت کمتر است. کابینت‌ها در آشپزخانه معلولان پایین‌تر از معمول نصب می‌شوند. همچنین تعداد کابینت‌های روی کف برای راحتی تردد ویلچر کمتر است. در آپارتمان‌های معلولان فضایی زیر ظرفشویی قرار داده شده و لوله‌کشی متناسب با این فضا انجام شده است.

دکوراسیون داخلی برای معلولان – فضای داخلی خانه

در دکوراسیون داخلی برای معلولان توجه به جزئیات بسیار مهم است. بیشتر اتاق‌ها و فضاهای غیررسمی مثل اتاق‌خواب‌ها با رعایت چند نکته‌ طراحی برای افراد کم‌توان جسمی به محیطی ایده‌آل تبدیل می‌شوند. فضای اتاق شامل موارد گسترده‌ای می‌شود. یکی از این موارد کفپوش است.

بهتر است کفپوش‌های آپارتمان‌های معلولان از پلاستیک وینیل یا فرش خیلی نازک باشند که عبورومرور ویلچر روی آن‌ها به سادگی انجام شود. یک‌دستی کفپوش هم در طراحلی داخلی برای افراد کم‌توان جسمی مهم است. اگر سطح خانه پستی بلندی داشته باشد حرکت با ویلچر دشوار می‌شود.

در آپارتمان معلولان کلیدهای برق جهت دسترسی راحت معلولان پایین‌تر قرار می‌گیرند. دوشاخه‌ها نیز در سطوح مختلفی قرار می‌گیرند، بسته به نیاز افراد کم‌توان جسمی ارتفاع آن‌ها محاسبه می‌شود.

درگاه آپارتمان معلولان نیاز با توجه به نیاز آن‌ها طراحی می‌شود. در این آپارتمان‌ها کمی عریض‌تر از حد معمول است که ویلچر به راحتی از آن رد شود.

 

 

چندسالی است که گیاهان آپارتمانی بسیار مورد استفاده هستند و اینستاگرام و پینترست نیز این علاقه را تقویت کرده‌اند. استفاده از گیاهان آپارتمانی که نیاز به مراقبت چندانی ندارند راه خوبی است اما در بعضی موارد می‌توان از گیاهان تزئینی استفاده کرد که نیاز به مراقبت نداشته باشند و محیط آپارتمان معلولان را زیبا کنند.

استفاده از گل‌های تابستانی روشن یا گیاهان سبز زمستانی که به مراقبت نیاز ندارند، هم حال‌هوای خوب به ارمغان می‌آورند و هم دردسرهای معمول را ندارند. اما راه بهتری برای تزئین آپارتمان معلولان وجود دارد. گیاهان مصنوعی زینتی اخیرا بسیار شبیه به گیاهان واقعی ساخته می‌شوند. این گیاهان همچنین برای تغییرات فصلی هم مناسب هستند و در هر حالتی زیبایی‌شان را حفظ می‌کنند.

 

 

نکته‌ی بسیار مهم در دکوراسیون داخلی برای معلولان این است که قرار است از آشپزخانه چه استفاده‌ای شود. لوازمی که شخص علاقه‌مند به آشپزی استفاده می‌کند با شخصی که معمولا از غذاهای آماده و نیمه‌آماده استفاده می‌کند، متفاوت است.


طراحی دکوراسیون داخلی برای معلولان اگر چه ممکن است سخت به نظر برسد اما با درنظر گرفتن نیازها و طراحی با ویژگی‌های موردنظر به خوبی می‌تواند محیط خانه را لذت‌بخش و دلپذیر کند. اگر سازندگان حین ساخت آپارتمان نیازهای افراد کم‌توان جسمی را درنظر بگیرند آپارتمان‌هایی با طراحی برای افراد کم‌توان جسمی ارائه کنند و یک یا دو واحد برای معلولان درنظر بگیرند مطمئنا مشکلات زیادی حل می‌شود.

نکته‌ی مهمی که نباید در دکوراسیون داخلی برای معلولان از آن غافل شد سیستم هشدار شخصی است.  این سیستم هشدار به راحتی در آپارتمان قابل نصب است و در صورت بروز حادثه امکان ارتباط راحت با سرویس‌های اورژانسی را می‌دهد.

دکوراسیون داخلی برای معلولان – فضای خارجی خانه

فضای خارجی خانه نیز به اندازه‌ی فضای داخلی اهمیت دارد. اگر طراحی برای افراد کم‌توان جسمی در ساخت فضای خارجی خانه درنظر گرفته نشود، عبورومرور معلولان سخت می‌شود و ناچار می‌شوند اوقات بیشتری را در خانه سپری کنند.

اگر طراحی برای افراد کم توان جسمی رعایت شود باید ورودی و راهروها برای عبور ویلچر پهن‌تر طراحی شوند و به فرد معلول اجازه‌ی چرخش و دور زدن با ویلچر را می‌دهند.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:


در پارکینگ فضاهای پارکینگ معلولان معمولا در کنار قرار دارد و با علائم مخصوص مشخص شده است. در بیشتر موارد این پارکینگ‌ها نزدیک در ورودی یا در پارکینگ هستند و با طی مسافتی کوتاه فرد به مقصد می‌رسد.

در محیط‌های مشاع  نیز باید امکاناتی برای افراد معلول درنظر گرفته شود. مثلا رمپ‌هایی برای دسترسی راحت به پیاده رو و آسانسور وجود داشته باشد.

نتیجه‌گیری

رعایت نکات موردنظر برای آپارتمان معلولان نکته‌ای است که تا حدودی از آن غافل هستیم. ایجاد فضایی راحت و متناسب با نیازهای معلولان به بهتر پیش رفتن زندگی این افراد کمک می‌کند و در جامعه نیز فضای بیشتری برای بروز استعدادهایشان فراهم می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *