سبکهای دکوراسیون انواع مختلفی دارد و هر کدام از انواع سبک طراحی داخلی، از طراحی مدرن گرفته تا سبک کلاسیک، برای فردی خوشایند است. با توجه به انواع مختلف سبکهای دکوراسیون بهتر است منزل خود را به گونهای که با روحیات شما مطابقت دارد، بچینید و سبک طراحی داخلی را طوری انتخاب کنید تا از حضور در منزل لذت بیشتری ببرید.
سبک های دکوراسیون داخلی خانه
بسیاری از افراد، دانش این را ندارند که بتوانند تشخیص دهند چه سبک دکوراسیونی موردپسند آنها است. در نتیجه بهتر است از متخصصان این رشته کمک بگیرند، ولی میشود قبل از مراجعه به متخصصین، کمی اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید تا با اندکی دانش بهتر تصمیم بگیرید و از قبل از سفارش بتوانید سبک دکوراسیونی را که با روحیاتتان سازگار است، تشخیص دهید. |
در این مقاله به معرفی انواع سبکهای دکوراسیون و سبک طراحی داخلی میپردازیم و ویژگیهای هر یک را به صورت خلاصه با یکدیگر مرور میکنیم.
سبک دکوراسیون مدرن
یکی از پرطرفدارترین انواع سبک طراحی داخلی، دکوراسیون مدرن است. در سبک دکوراسیون مدرن به ایجاد فضا و کاربردی ساختن فضا و لوازم توجه میشود. این سبک در قرن 21 میلادی شکل گرفته است و در آن از خطوط مشخص و صاف و حداقل رنگها استفاده میشود.
در سبک دکوراسیون مدرن از فضا به بهترین شکل استفاده میشود و سعی میشود از همه نقاط منزل به درستی استفاده شود. در دکوراسیون مدرن از مبلمان و لوازم ساده استفاده میشود و سعی میشود فضاها با لوازم و طراحیهای اضافه پر نشود تا بتوان از فضا استفاده مفید برد. این سبک اغلب در آپارتمانهایی که با طراحی فضای باز ساخته شدهاند، بهتر اجرا میشود.
ویژگیهای بارز سبک دکوراسیون مدرن داخلی:
- نبود زرق و برق در دکوراسیون مدرن داخلی
- نبود تقارن عمدی
- نداشتن شلوغی و ایجاد اختلافات زیاد
- استفاده از رنگهای خنثی و گرم
- بازی با رنگها بر زمینه اصلی
- قالیچههایی با شکلهای هندسی یا طراحی ساده
- استفاده از اشکال ساده و پایه برای ساخت مبلمان و به کارگیری فلز، کروم و یا شیشه به عنوان قطعات لوازم داخلی با طراحی صاف و ساده
- طراحی باز
- به کارگیری هنر با کمترین وسایل به جای به کار بردن تزیینات اضافی
بیشتر بخوانید: اصول طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مدرن برای خانه |
سبک دکوراسیون داخلی امروزی یا معاصر
یکی دیگر از انواع دکوراسیون داخلی، سبک امروزی است. این سبک اغلب با سبک طراحی داخلی دکوراسیون مدرن اشتباه گرفته میشود و یا آن را زیرمجموعه دکوراسیون مدرن میدانند. در این سبک دکوراسیون به همه چیز در زمان حال توجه میشود. در این طراحی از خطوط نرم و منحنی استفاده میشود، در صورتی که در سبک دکوراسیون مدرن از اشکال هندسی و خطوط شکسته استفاده بیشتری میشود.
در این سبک اغلب از رنگهای کرم، قهوهای و سفید به صورت برجستهتر استفاده میشود و سایر رنگها نقش زیادی در این سبک دکوراسیون ندارند. گاهی نیز تنها از طیف مختلف یک رنگ استفاده میشود و با سایههای مختلفی از همان رنگ سعی میشود کنتراست ایجاد شود.
به بافت مواد و وسایل توجه میشود و از لوازمی با بافت طبیعی استفاده میشود. در این طراحی از فضاهای باز، نور زیاد و شیشههای فراوانی استفاده میشود و گاهی این مواد را به صورت طرحهای غیرمعمول در طراحی استفاده میکنند.
ویژگیهای بارز سبک دکوراسیون معاصر:
- فضاهای باز
- طرحبندیهای غیرمعمول
- استفاده از نور طبیعی
- استفاده از رنگهای خنثی
- استفاده از فلزات و شیشه برای بازتاب نور
- استفاده از پارچه و بافتهای طبیعی
- استفاده از طیف بسیار روشن و یا بسیار تیره چوب
- استفاده از نور به عنوان بخشی از طراحی
در همین رابطه بخوانید: |
سبک دکوراسیون انتقالی
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارند هم از سبک طراحی داخلی مدرن و هم از طراحی کلاسیک در خانه خود استفاده کنند، سبک انتقالی به شما پیشنهاد داده میشود. چیزی میان این دو سبک. این سبک طراحی داخلی ترکیبی از سنت و مدرنیته است. گاهی ممکن است از مبلمانی با پارچهها و بافتی مدرن استفاده شود که در آنها خطوطی صاف و مشخص وجود دارد و سبک کوسنها و قالیچه نیز مطابق آن باشد. به زبان ساده زمانی که یک طراحی کلاسیک را با استفاده از ایدههای مدرن جذاب تر میکنید، به طراحی انتقالی دست پیدا کرده اید.
برای ترکیب کردن این طراحی مدرن با سبکی کلاسیک، میتوان از رنگهای گرم و خنثی استفاده کرد، رنگهایی مانند کرم، بژ و خاکی و از پارچههایی با بافتی ظریف استفاده شود. |
ویژگیهای مهم سبک دکوراسیون انتقالی
- استفاده محدود از لوازم جانبی
- استفاده از مراکز هنری تأثیرگذار در طراحی
- مبلمانی با خطوط منحنی و صاف
- استفاده از جزئیات کلاسیک
- استفاده از طیف رنگی خنثی
- استفاده از عناصری مانند چوب، شیشه، پارچه، فلز، استیل
- استفاده از لوازم جانبی رنگی
سبک دکوراسیون میانه قرن
همان طور که از نام این سبک پیدا است، این طراحی از طراحیهای خانههای دهههای 1950- 1960 میلادی الهام گرفته شده است. در این سبک از طراحی به استفاده رنگ های روشن تاکید میشود. از دیوار گرفته تا تابلوها و مصنوعات و تزئینات همه چیز رنگی است. این سبک طراحی داخلی دکوراسیون مخصوص افرادی است که ظاهری یکدست و یکپارچه را دوست ندارند. شما میتوانید در طراحی این سبک دکوراسیون از خطوط مینیمالیستی صاف و منحنیهای عجیب و غریب همزمان استفاده کنید.
در این سبک از مواد اولیه مختلفی استفاده میشود. در نتیجه شما میتوانید از چوب، در کنار آلومینیوم و حتی پلاستیک استفاده کنید. استفاده از مجسمه، طرح های گرافیکی و رنگهای اشباع شده در این سبک رایج است. در این سبک نیز از طیفهای مختلف رنگهای سفید و قهوهای استفاده میشود. این طراحی، احساسی نوستالژیک به شما میدهد و اصولاً در خانههای کوچک استفاده میشود. هر چند اگر مایل باشید میتوانید از این طراحی در خانه بزرگ هم استفاده کنید.
ویژگیهای سبک میانه قرن
- استفاده از رنگ های روشن
- استفاده از خطوط صاف و شکسته و منحنی
- استفاده از رنگهای متنوع و وسایل رنگی
- استفاده از گل و گیاه در دکوراسیون
- استفاده از متریال مختلف در وسایل خانه
سبک دکوراسیون مینیمال
سبک طراحی داخلی مینیمال یکی از پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون است. این سبک در واقع ساده شده سبک مدرن است. در این سبک از مبلمان بسیار ساده استفاده میشود.
از رنگها به صورت گذرا استفاده میشود. هیچ چیز شلوغی در این سبک دکوراسیون پیدا نخواهید کرد. همه چیز ساده و دلنشین است. در این سبک از خطوطی بسیار صاف استفاده میشود. این سبک شما را به بازگشت با چیزهای پایه و ساده دعوت میکند.
در سبک مینیمال به فضای خالی ارج داده میشود یعنی هر آن چه غیرضروری است از اتاق حذف میشود و اجازه داده میشود تا فضای خالی خودنمایی کند. اصولاً از رنگهای سیاه و سفید در این سبک استفاده میشود.
در صورتی که تمایل به ایجاد کنتراستی ملایم دارید، میتوانید از رنگهای پایه و اولیه به صورت بسیار کم استفاده کنید. |
ویژگیهای سبک مینیمال
- استفاده از رنگهای خنثی به عنوان رنگ اصلی و رنگ های اولیه برای تاکید
- استفاده از خطوط صاف و بدون منحنی
- مبلمان بدون طرح و نقش
- استفاده از وسایل و مبلمان فقط در حد نیاز
- پنهان کردن فضای ذخیره سازی
سبک طراحی داخلی صنعتی
سبک صنعتی از انبارها و کارخانههای قدیمی الهام گرفته شده است. در این سبک از دیوارهای آجری یا بلوکی استفاده میشود و لولههای ساختمان در معرض دید قرار دارند و از تزییناتی از جنس فلز و بتن استفاده میشود. شروع این سبک به زمان انتقلاب صنعتی دوم در اروپا بازمیگردد. با تعطیلی کارخانهها، آنها تبدیل به ساختمانهای خالی شدند و افزایش جمعیت کمکم آنها را محل به زندگی برخی افراد تبدیل کرد.
در سبک صنعتی، رنگ مواد اولیه تغییر داده نمیشود و طراحان اجازه میدهند تا لوازم به همان شکل طبیعی خود باقی بمانند. رنگها اصولاً تیره هستند و در صورتی که قرار باشد از رنگ روشنی استفاده شود، قطعه هنری انتزاعی با این طیف رنگ، در خانه نصب میشود.
طراحی صنعتی در دهه 1990 در امریکای شمالی بسیار طرفدار پیدا کرد. در آن زمان، کارخانهها و انبارهای قدیمی و فرسوده را تبدیل به خانههای مسکونی میکردند. برای استفاده هر چه سریعتر از این مکانها، اجازه میدادند تا دیوارها به همان شکل قبلی خود باقی بمانند و سیمهای برق و لولهها نیز به عنوان تزیینات منزل دستنخورده بمانند فضای خانه را با دیوار تقسیم نمیکردند و اجازه میدادند تا فضا گسترده و باز باشد تا وجود لولهها و سیمها موجب کوچک به نظر آمدن منزل نشود.
ویژگیهای بارز سبک صنعتی
- ترکیبی از رنگهای خاکستری، پایه و طبیعی
- استفاده از وسایل کاربردی
- فضاهای بزرگ و باز
- وسایل آنتیک و فلزی
- کفپوش بتنی
- استفاده از چوب و فلز در پوششدهی سطوح
- استفاده از بخشهای قدیمی کارخانهها و آزمایشگاهها
- نمایش بافت آجر در دیوار
در همین رابطه بخوانید: |
سبک شابی شیک shabby-chic
ریشه این سبک در قرن 18 میلادی است و به یکی از سبک های طراحی داخلی امروز منتقل شده است. استفاده از مبلمان با طرح قدیمی (vintage) یکی از اصول این سبک است. این سبک برای افرادی که لوازم طرحدار و شلوغ دوست دارند، مناسب است. در لوازم این سبک از مبلمان شلوغ و با تزیینات زیاد استفاده میشود و اصولاً پارچههای گلدار و کفپوشهای سفید بخش اصلی طراحی این سبک هستند.
ویژگیهای اصلی سبک دکوراسیون شابی شیک:
- طراحی زنانه
- پارچهها و لوازم مجلل
- استفاده از وسایل و مبلمان وینتج
- مبلمان رنگارنگ با طراحی شلوغ
- کفپوشهای سفید و براق
- استفاده از رنگهای زیاد
- استفاده از لوازمی با طرح گل
سبک اسکاندیناویایی
در این سبک دکوراسیون داخلی سادگی زندگی کشورهای شمال اروپا را به خوبی میبینیم. طراحی مبلمان در این سبک بسیار دقیق است و در نهایت یک اثر هنری از مبلمان ایجاد میشود گرچه طراحی مبلمان ساده است و از رنگهای کمی استفاده میشود اما ممکن است گاهی چوببریهای ظریفی در ساخت این لوازم استفاده شود و طرحهای مجسمهای بر پایه مبلمان حک شود.
رنگ اصلی در این سبک، طیف سفید است و برای جلوه بیشتر از ترکیب عناصر طبیعی مانند چوب، پلاستیکهای روشن، آلومینیوم و آهن و کفپوشهایی با پنلهای بزرگ استفاده میشود. تاکید این سبک بر روی دنج و صمیمی به نظر رسیدن فضا است. استفاده از آینه بزرگ، منسوجات راحت و گرم از نکات طراحی در این سبک است. در صورت تمایل به استفاده از رنگهای مختلف، میتوانید رنگها را در فرش، مبلمان و یا قطعهای هنری استفاده کنید.
در این سبک از نورپردازی گسترده، فضاهای باز و وسیع، لوازم تزیینی کم، مبلمان کاربردی و طرحهای اسکاندیناوی استفاده میشود.
ویژگیهای بارز سبک اسکاندیناوی
- غالباً از رنگ سفید استفاده میشود
- رنگهای روشن را با رنگ سفید ترکیب میکنند
- استفاده از آینههای بزرگ
- رعایت اصول تقارن
- از مبلمان شیک و کاربری استفاده میشود
- اصولاً به مد روز توجه نمیشود
- استفاده از رنگهای روشن و گرم
- استفاده از کفپوشهای چوبی
- استفاده از فرش یا قالیچهای با رنگهای ملایم
سبک طراحی مدیترانهای
دلیل نام گذاری این سبک این است که این دکوراسیون در خانههای کشورهای اطراف دریای مدیترانه یعنی اسپانیا، ایتالیا، یونان و مراکش بیشتر دیده میشود. در این سبک از ستونها و قوسهای فراوانی استفاده میشود. اصولاً از طیف رنگی زیادی استفاده میشود و این رنگها از رنگهای طبیعی زمین و خاکی الهام گرفته شدهاند. قرمز سفالی، زرد اخرایی، آبی تیره و کرم رنگهای این سبک هستند و طبیعت مدیترانه را به یاد میآورند. کاشیهای سفالی یا سرامیکی با طرح های سنتی در این سبک از طراحی استفاده میشود. شکل هندسی دایره و خطوط منحنی یکی از پایه های طراحی در این سبک است. از فرم پنجرهها و طاق ها گرفته تا ستونهای استوانهای و و مبلمان و میزهای گرد در سبک مدیترانه ای دیده میشوند.
عناصر اصلی سبک مدیترانهای
- استفاده از قوسها و طاق در طراحی
- استفاده از ستونهای متعدد
- دقت در جزییات و تزیینات مبلمان
- استفاده از آجر
- استفاده از کاشی
- الهامگیری از زمین
- مبلمان بزرگ
- بالکنهای داخلی
- سقفهای بلند
- به کارگیری خطوط منحنی در طراحی
در همین رابطه بخوانید: |
سبک دکوراسیون سنتی یا کلاسیک
در این سبک دکوراسیون داخلی به جزییات دقت میشود. از مبلمان مجلل استفاده میشود و لوازم غیرضروری زیادی در خانه به کار میرود. رنگ چوبها اصولاً تیره است و از رنگهای تند زیادی استفاده میشود. انواع بافتها در این سبک به کار میرود و خطوط منحنی زیادی در خانه دیده میشود. برای مبلمان از پارچههای مخملی، ابریشمی و گلدوزیشده استفاده میشود. در طراحی مبلمان به جزییات توجه میشود.
پردهها اصولاً چندلایه و با طرحهای عجیب هستند. فرشها و کوسنهای زیادی در این سبک استفاده میشود. به تزیینات بسیار اهمیت داده میشود و از گلدانها، شمعدانیها و آینههای زیادی استفاده میشود. منشا این سبک متعلق به طراحی داخلی خانههای انگلیسی و فرانسوی در قرن 18 و 19 میلادی است.
ویژگی های سبک کلاسیک یا سنتی:
- استفاده از وسایلی با نقشهای ریز و جزئیات فراوان
- استفاده از رنگ های خنثی
- استفاده از رنگ تیره برای میز صندلی های چوبی
- استفاده از پارچههای گران قیمت مثل: ابریشم، مخمل و…
- استفاده از پارچههای طرح دار با طرح های گلدار، راه راه،
- استفاده از لوازم پر زرق و برق مانند لوسترهای کریستالی
سبک دکوراسیون داخلی هالیوودی
این سبک تلفیقی از سبک دکو آرت و میانه قرن است. از ویژگیهای این سبک استفاده از ترکیب رنگهای متضاد است. رنگ هایی مانند سفید و سیاه یا کرم و سرمهای یا سبز تیره در مبلمان استفاده میشود. ویژگی بعدی این سبک ایجاد ظاهری پر زرق و برق در طراحی داخلی است. استفاده از سنگهای براق برای کف، لوسترهای کریستالی تزئینات پر زرق و برق یا وسایل جانبی با متریال براق قرار است حس لاکچری را ایجاد کند.
ویژگی های اسبک هالیوودی
- ایجاد تضاد در رنگ ها
- استفاده از رنگ های کرم، نسکافهای، مشکی و… در مبلمان
- استفاده از رنگ هایی مثل طلایی، نقرهای و… برای لوازم جانبی
- استفاده از متریال براق در وسایل
- استفاده از لوازم لوکس در تزئینات خانه
سبک دکوراسیون کرفتسمن craftsman
در این سبک دکوراسیون داخلی از سطوح وسیع و گسترده استفاده میشود و اصولاً در خانههای امروزی و مدرن این طراحی انجام میشود.
ویژگیهای بارز سبک کرفتسمن:
- استفاده از لوازم چوبی مانند کابینت آشپزخانه، شومینه و قفسه کتاب، کمد و …
- استفاده از صنایعدستی مانند طاق چوبی
- استفاده از مواد طبیعی و عادی مانند چوب، سنگ، آجر، شیشه و کاشی
- تعداد زیادی پنجره
- استفاده از رنگهایی با تن زمین و مقدار زیادی چوب
سبک دکوراسیون اکلکتیک (eclectic) یا التقاطی
در این سبک دکوراسیون داخلی از عناصر متضاد زیادی استفاده میشود. رنگهای مختلف، تزیینات فراوان و مبلمان زیاد از جمله ویژگیهای این سبک است که اگر به درستی چیده نشوند و در طراحی به کار نروند، ممکن است خانه شما را از زیبایی بیاندازند به همین دلیل استخدام طراح باتجربه در این زمینه ضروری است. یک طراح میتواند با ترکیب درست جنبههای متضاد به طرحی منسجم و جذاب برسد.
ویژگیهای اصلی این سبک:
- استفاده از رنگهای متنوع و رنگهای پایه کم
- استفاده از قطعات زیاد
- استفاده از کنتراست و تنوع زیاد
سبکهای دکوراسیون داخلی ساحلی، خانه باغ و روستایی
این سه سبک دکوراسیون داخلی به دلیل شباهتی که دارند معمولا در یک دستهبندی از سبکهای دکوراسیون داخلی جای میگیرند و در ادامه به توضیح مختصر هر کدام خواهیم پرداخت.
دکوراسیون ساحلی
سبک طراحی داخلی ساحلی بازتاب کننده طبیعت است. این را میتوان در رنگ، مواد اولیه استفاده شده در مبلمان و حتی لوازم جانبی این دکوراسیون مشاهده کرد. رنگهای این سبک از تلفیق رنگ سفید برای دیوارها در کنار رنگهای خنثی برای مبلمان مانند کرم و بژ به رنگ شن و ماسه دریا، تشکیل شده است. رنگ آبی آسمانی هم رنگ مکملی است که در وسایل به کار برده میشود تا آسمان آبی تابستان تداعی کند.
استفاده از نور طبیعی نقش زیادی در ساختن این دکوراسیون داخلی دارد. معمولا از مبلمان راحت چوبی یا حصیری با رنگ روشن در این سبک استفاده میشود.
ویژگیهای بارز این سبک:
- نور زیاد
- فضای باز
- استفاده از تم دریایی
- استفاده از رنگ سفید برای دیوار و سطوح
- استفاده از الیاف طبیعی
- الهامگیری از رنگهای شن، ماسه و صدفها
- پنجرههای بزرگ
- توجه زیاد به طراحی پردهها
- مبلمان چوبی
- استفاده از چوب بلوط برای ساخت تخت
- استفاده از نور طبیعی
سبک دکوراسیون خانه باغ (خانه-مزرعه مدرن)
این سبک با نسخه سنتیاش اشتراکات زیادی دارد. با این تفاوت که این سبک از سبک مدرن الگو برداری میکند و عناصر به مراتب ساده تر شدهاند. به عنوان مثال در این سبک از رنگ های خنثی به عنوان رنگ اصلی استفاده میشود، نورپردازی اهمین بیشتری دارد و پلان اتاق نشیمن بازتر است.
ویژگیهای بارز این سبک:
- استفاده زیاد از رنگ سفید
- استفاده از شومینه
- آشپزخانه و غذاخوری بزرگ
- استفاده از تخته های چوبی در سقف
دکوراسیون داخلی سبک روستایی
در طراحی داخلی به سبک روستایی تمرکز بر روی سادگی و جلوه طبیعت در خانه است. استفاده از المان های روستایی در دکوراسیون مانند استفاده از وسایل ساخته شده با چوب، چرم گاو، پشم گوسفند و… از عناصر این سبک است. در سبک روستایی وسایل گرمایشی مانند شومینه یا کرسی نقش کانونی دارند و وسایل با محوریت آنها چیدمان میشود. مبلمان چوبی یا فلزی هستند و پارچهای با طرح ساده یا چرم در آنها استفاده میشود.
ویژگیهای بارز سبک روستایی
- استفاده از تیرهای چوبی در سقف
- کفپوش چوبی
- پلههای برجسته و مشخص
- شومینه چوبی
- استفاده از پوست حیواناتی چون گوسفند، گاو و …
در همین رابطه بخوانید: |
جمعبندی
انتخاب سبک دکوراسیون داخلی منزل یکی از مهمترین نکاتی است که افراد خوشسلیقه باید به آن توجه کنند. انتخاب مناسب و درست این سبک موجب میشود شما هر بار که به منزل خود میروید لذت ببرید و برای رسیدن به خانه لحظه شماری کنید. علاوه بر سبکهای شاخص معرفی شده در این مقاله، سبکهای دکوراسیون داخلی دیگری هم وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- سبک آسیایی
- سبک اسپانیایی
- سبک بوهمیک
- سبک جزیرهای
- سبک فرانسوی
- سبک رنتیس یا Regency
- سبک مجلل
- سبک هنر دکو
- سبک استوایی
- سبک جنوب غربی
- سبک ویکتوریایی
- سبک پر زرق و برق یا Hollywood glam
در انتخاب سبکهای دکوراسیون داخلی باید به موارد مهمی توجه کنید که در طول متن به آن اشاره کردیم. در آخر چند نکته دیگر برای دکوراسیون داخلی را میبینید.
- رنگهای موردعلاقه خانواده
- میزان نوری که تمایل دارید در خانه باشد
- اندازه خانه
- فضای بیرونی منزل
- خلوت یا شلوغ بودن منزل
- سبک زندگی ساکنین منزل
توی بعضی از خانهها همزمان از سبکهای مختلفی استفاده میکنند. اما خلوص یه چیز دیگس
آیا سبک روستیک همان روستایی است؟
ممنون واقعا عالی، جامع و کاربردی بود
خیلی از سبک ها در دکوراسیون است که شخصا فقط در سایت کلید دیدم
واقعا عالی بود. خیلی وقته از سایت فوقالعاده تون استفاده می کنم دیدم ایندفعه نامردی هست که نظری ننویسم. سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید.
بسیار مفید بود
ممنونم☁️🍭
مطالب بسیار کاربردی و مفید ممنون از سایت خوبتون
با سلام ویژگیهای بارز سبک دکوراسیون مدرن که زدین بسیار جالب و آموزنده بود ..
مخصوصا در سبک انتقالی .. استفاده از طیف رنگی خنثی
ممنون بابت اشتراک گذاری
طراحی باید استاندارد اصولی باشد و همه جوانب را برای چشم اندازی زیبا را در بر گیرد.. فوق العاده اید
سایت خوبی دارید