محله یوسفآباد از محلههای قدیمی و معروف تهران است که در گذشته باغ های زیادی داشته. این محله در مرکز تهران و منطقه ۶ شهرداری واقع شده. تاریخچه یوسفآباد گواه قدمت این محله است و امکانات یوسفآباد و دسترسی یوسفآباد همچنان اقبال به محله را افزایش داده است. اگر قصد خرید یا رهن آپارتمان در این محله را دارید، در متن زیر با ویژگیهای این محله آشنا شوید.
این محله از غرب به بزرگراه کردستان و محله امیرآباد، از شرق به خیابان ولیعصر و محله عباسآباد، از شمال به بزرگراه شهید همت و محله ونک و از جنوب به خیابان دکتر فاطمی و دوراهی یوسفآباد محدود میشود. میرزا یوسف آشتیانی صدراعظم یا مستوفیالممالک این محله را پایه گذاشت و بنا بر تاریخچه یوسفآباد نام محله هم در واقع از نام خود او گرفته شده است.
خرید و فروش آپارتمان در محله یوسفآباد
چنانچه قصد خرید آپارتمان در یوسفآباد را دارید، باید بدانید این محله، جزو محلههای گران قیمت است و باید تمکن مالی خوبی داشته باشید. هرچه از شمال این خیابان به سمت جنوب حرکت کنید، از سطح قیمتها کاسته میشود.امکانات یوسفآباد به عنوان محلهای قدیمی مناسب است و دسترسی یوسفآباد نیز توجهها به این محله را افزایش داده. برای دیدن فایلهای خرید آپارتمان این محله میتوانید به سایت کیلید مراجعه کنید.
رهن و اجاره آپارتمان در محله یوسفآباد
مانند خرید، رهن و اجاره آپارتمان نیز در یوسفآباد گران است. البته قیمت خانهها بستگی به نو یا کهنهساز بودن، امکانات، محل قرارگیری و سایر موارد دارد. دسترسی یوسفآباد و امکانات یوسفآباد از مواردی است که توجهها به این محله را افزایش داده است. برای اطلاع بیشتر درمورد قیمتها در این محله میتوانید به سایت کیلید مراجعه کنید.
در همین رابطه بخوانید: |
تاریخچه یوسفآباد
یوسفآباد محلهای قدیمی است و تاریخ مفصلی دارد. طبق تاریخچه یوسفآباد مانند سایر محلههای تهران، این محله هم در گذشته روستا بود و روی یکی از تپههای شمال غربی تهران واقع شده بود. میرزا یوسف آشتیانی صدراعظم یا مستوفیالممالک این محله را پایه گذاشت و بنا بر تاریخچه یوسفآباد نام محله هم در واقع از نام خود او گرفته شده است.
هنگامی که مستوفیالممالک این محله را خرید، یوسفآباد همچون سایر محلات تهران، باغها و قناتهای فراوانی داشت. نام تعدادی از این قناتها به این شرح است: باغ بالا، باغ اندرون، باغ کلاهفرنگی، باغ بوستان و … .
آبیاری این باغ ها و زمینها هم با قناتهای این منطقه انجام میشد که خود آنقدری معروف بودند که نام خاص خودشان را داشتند. قنات بزرگ، قنات قلمان و قنات تنگی جزو این قناتها بودند.
طبق تاریخچه یوسفآباد مستوفیالممالک با احداث جادهای تردد به یوسفآباد را تسهیل میکند و به این وسیله گردشگاههاو باغ ها و قناتها بیش از پیش مطرح میشوند. پس از مرگ مستوفیالممالک یوسف آباد به فرزندش میرزا حسن خان مستوفی به ارث رسید. میرزا حسن خان فرزند مستوفیالممالک که قصد اقامت در ایران را نداشت، زمینهایش را به سپهسالار امیر خان سردار فروخت.
تاریخچه یوسفآباد میگوید این زمینها باز دستبهدست شد و این بار حاجی حسین امینالضرب صاحب زمینها شد. او هم به این دلیل که نتوانست وامی که برای وارد کردن موتور برق از دولت گرفته بود را پرداخت کند، زمینهای یوسفآباد، عباسآباد و امیرآباد را به جای طلبش به دولت داد. از آن پس دولت مالک زمینها شد و پس از گذشت چند سال، زمینها تفکیک و بین کارمندان دولت تقسیم شد.
بافت محله یوسفآباد
با وجود اینکه یوسفآباد محلهای قدیمی است اما در سالهای اخیر ساختوساز زیادی در این محله انجام شده و آپارتمانهای نوساز زیادی در این محله به چشم میخورند. بنابراین میتوان گفت بیشتر بافت این محله را آپارتمانهای نوساز تشکیل داده است. خیابانهای این محله خوش آب و هوا عمدتا مشجر هستند و درختهای چنار قدیمی که زیبایی این محله را دو چندان کرده است در اکثر خیابان های آن به چشم میخورد.
خیابان جمال الدین اسدآبادی خیابان اصلی این محله است که در گذشته هم با نام خیابان یوسف آباد شناخته میشده و بیشتر رفت و آمد ها، مغازه ها و واحد های اداری و تجاری در این خیابان قرار دارند. مهم ترین میدان این محله هم در همین خیابان با نام میدان یوسف آباد قرار دارد که به دلیل وجود کلانتری یوسف آباد پیشتر با نام میدان کلانتری شناخته میشد. این کلانتری همان کلانتری معروفی است که حتما در بسیاری از فیلم ها و سریال ها هم آن را دیده اید. از خیابان های مهم دیگر یوسف آباد میتوان به خیابان جهان آرا (دوم ژوئن)، خیابان مهرام (مدبر)، خیابان بیسوتون و چهلسوتون، خیابان فتحی شقاقی (خیابان هشتم یوسف آباد)، خیابان کاج شمالی و خیابان ابن سینا و خیابان موستوفی را نام برد.
امکانات یوسفآباد
یکی از مهمترین امکانات یوسفآباد و دسترسی یوسفآباد است. در ادامه بیشتر با امکانات یوسفآباد آشنا میشویم:
دسترسی یوسفآباد
برای اشخاصی که با ماشین شخصی تردد میکنند، اتوبانهای کردستان و همت دسترسی به سایر محلات تهران را تسهیل کرده است. تنها نقطه ضعف این دسترسی، قرارگیری محله در مدوده ترافیک زوج و فرد است.
برای تردد با وسایل نقلیه عمومی بیآرتیهای خیابان ولیعصر و ایستگاههای متروی
- مفتح
- جهاد
- میرزای شیرازی
در دسترس است. تاکسیها نیز نقش مهمی در حملونقل مسافران دارند.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز آموزشی محله یوسفآباد
مدارس موجود در این محله نیازهای آموزشی این محله را پوشش میدهند و از میان آنها میتوان به مجموعه مدارس سلام، مدرسه همت، مدرسه پویش و … اشاره کرد.
آموزشگاههای زبانهای خارجی مانند ایرانمهر در این محله شعبه دارند و آموزشگاههای فرهنگی، هنری و موسیقی هم در این محله وجود دارند. یکی از مزایای این محله هنرستان ناشنوایان باغچهبان است که در امر آموزش به ناشنوایان فعالیت میکند.
مراکز خرید محله یوسفآباد
مجتمعهای تجاری رز، هنر و فرهنگ با فروشگاههای مختلف پوشاک، نمایندگی ایکیا، فروش کفش و … امکانات خرید برای ساکنان را فراهم کردهاند. به جز این پاساژها، فروشگاههای محلی و بازارهای میوه و ترهبار نیز در دسترس هستند.
مراکز درمانی محله یوسفآباد
یوسفآباد از نظر خدمات درمانی با داشتن چهار بیمارستان محلهای فوقالعاده است.
- بیمارستان فوق تخصصی محب کوثر
- بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی هاجر
- مرکز آموزشی و درمانی حضرت فاطمه (س)
- بیمارستان سجاد(شهرام)
همگی در این محله واقع شدهاند. رفع نیازهای درمانی فقط به این بیمارستانها محدود نمیشود و ساختمان پزشکان ماهان هم خدمات لازم را ارائه میکند.
علاوه بر این، مرکز بیناییسنجی تابان، مرکز جامع توانبخشی سالمندان، مجتمع دندانپزشکی گلریز، درمانگاه شبانهروزی و داروخانههای متعدد مانند سامان، ترمه و … خدمات درمانی این محله را به طور کامل پوشش میدهند و خیال ساکنان را از هر جهت راحت میکنند.
مراکز مذهبی یوسفآباد
مسجدهای این محله نیز در راستای ارائه خدمات مذهبی میکوشند و مسجد و مهدیه یوسفآباد، مسجد جمکران، مسجد مسلمابنعقیل، مسجد سادات و حسینیه قمربنیهاشم در اعیاد و مناسبتهای مذهبی پذیرای ساکنان هستند.
در همین رابطه بخوانید: |
مراکز دولتی یوسفآباد
سازمان جهاد کشاورزی، شرکت توزیع نیروی برق، شرکت آب و فاضلاب روستایی، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران و سازمان دامپزشکی کشور در این محله قرار دارند. شعبه هیجده تامین اجتماعی نیز در محله یوسفآباد واقع شده است.
مراکز تفریحی و ورزشی یوسفآباد
پارک شفق در این محله از قدیمیترین پارکها است که از دوران پهلوی باقی مانده و در سال 1348 احداث شده. بوستانهای دیگری همچون پرستو و یاسمن هم در این محله قرار دارند و برای گذران ساعات عصر و بازی و تفریح کودکان مناسب هستند. در کل یوسفآباد با داشتن رستورانها، کافهها، شهرکتاب و امکاناتی از این دست برای گشتوگذار محلهای مناسب است.
این محله یک سینما هم به نام گلریز دارد که در خیابان اسد آبادی نبش خیابان 34 قرار دارد و یکی از دیگر گزینه برای گذراندن اوقات فراقت اهالی این محل است و این محله را از این حیث هم بی نیاز کرده.