اخبار بازار مسکن

سرخط اخبار مسکن ۱۱ آذر ۹۷ با کیلید

سرخط اخبار مسکن 11 آذر 97 با کیلید

در این گزارش به مرور اتفاقات و اخبار بازار مسکن در تاریخ ۱۱ آذر ۹۷ می‌پردازیم. مهم‌ترین خبرهای امروز به رکود تورمی بازار مسکن ، رکود بازار مسکن آبان ماه ، کاهش قیمت مسکن با ارائه زمین و وام ، سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز مسکن یکم ، انتشار اطلس استانی قیمت مسکن و قدرت خرید مسکن در پایتخت است.

بازار مسکن قرمز شد

خبرگزاری ایسنا، با اشاره به رکود تورمی بازار مسکن از قرمز شدن این بازار خبر داده و افزود: رکود تورمی بازار مسکن که هم‌اکنون با آن مواجه شده حاکی از آن است که این بازار در هر دو سوی عرضه و تقاضا در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دارد و احتمالا در پس این افزایش اسمی قیمت، رکود تورمی بازار مسکن ۱۰ تا ۱۲ فصلی نهفته که در نهایت با ورود تقاضای واقعی رونق می گیرد.

کارشناسان، روند فعلی بازار مسکن را با توجه به آمارها به سمت رکود مطلق ارزیابی می کنند. آبان ماه سال جاری قیمت مسکن شهر تهران با رشد ۹۱ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به میانگین ۹ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید و همین موضوع به افت ۵۴ درصدی معاملات منجر شد.

بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که با فروکش کردن التهاب بازارهای ارز و طلا، سرمایه‌گذاری این بازارها به بخش مسکن شیفت شده اند و عمده خرید و فروش ملک در بخش تقاضای سوداگرانه انجام می شود.

پارادوکس موجود از کاهش معاملات در برابر رشد قیمتها به این مفهوم است که فروشندگان حرفه ای تورم ماهیانه مسکن را رقم می‌زنند. معدود متقاضیان مصرفی نیز به خرید آپارتمانهای ۱۶ سال به بالا روی آورده‌اند که سهم معاملات این گروه از کل معاملات را نسبت به زمان مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داده اند.

رکود بازار مسکن در آبان ماه

دنیای اقتصاد در گزارشی تحلیلی از بازار خرید و فروش مسکن در آبان ماه نوشت: بازار کشوری معاملات مسکن شاهد سه نبض متفاوت در گروه‌های شهری است. طی ماه‌های اخیر کاهش حجم خرید و فروش ملک مسکونی در شهرها باعث شده شیب رشد نقطه‌ای معاملات مسکن در کل کشور (بدون احتساب تهران) از ۵۲ درصد در بهار به ۴۴ درصد در تابستان، ۳۹ درصد در مهر و ۳ درصد در آبان تنزل کند.

از ابتدای امسال تاکنون، بیشترین افت خرید و فروش واحد مسکونی برای «تهران» به ثبت رسیده؛ به‌طوری‌که معاملات ملک در پایتخت ۶۵ درصد در این فاصله کاهش یافته است. «سایر مراکز استان‌ها» در پله بعدی بیشترین کاهش حجم معاملات قرار دارند.

تعداد آپارتمان‌های فروخته‌شده در این گروه شهری ۵۵ درصد طی این مدت افت کرده است. اوضاع معاملات مسکن در گروه «شهرهای کوچک و متوسط» به سه علت تا حدودی بهتر از دو گروه دیگر است؛ هر چند در این گروه نیز حجم خرید و فروش‌ها در ماه‌های اخیر با افت مواجه شده است.

کاهش قیمت مسکن با ارائه زمین و وام به انبوه ساز‌ان

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از نماینده مردم پاکدشت در مجلس با بیان اینکه باید با ارائه تسهیلات و وام‌های مختلف به انبوه‌سازان قانونی مسکن آن‌ها را به سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب کرد گفت: اگر این موضوع با نظارت و مدیریت لازم صورت گیرد قطعا شاهد کاهش قیمت خانه خواهیم بود.

محمد قمی نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی در خصوص بازار رها شده مسکن گفت: در قانون اساسی کشورمان پیش‌بینی شده تا دولت امکانات لازم را برای مسکن‌دار شدن مردم فراهم کند که در این زمینه وزارت راه و شهرسازی اقداماتی را انجام و حتی زمین‌هایی را به شرکت‌های تعاونی برای ساخت و ساز داده‌اند البته در زمینه مسکن مهر هم کار‌های بزرگی انجام شده است.

۳۶۵ هزار خانه اولی متقاضی تسهیلات مسکن

خبرگزاری آریا به نقل از بانک مسکن، تعداد سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز مسکن یکم را بیش از ۳۶۵هزار نفر اعلام کرد.

بنابر اعلام بانک مسکن، تازه‌ترین آمارها در خصوص وضعیت سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز مسکن یکم برای دریافت ارزان‌ترین و در عین حال بالاترین سقف تسهیلات فعلی خرید واحدهای مسکونی در حالی از ثبت‌نام ۳۶۵هزار و ۳۹نفر برای استفاده از این تسهیلات پس از اتمام دوره سپرده‌گذاری خبر می‌دهد که این میزان همچنان رو به افزایش است.

حجم ریالی سپرده‌های اندوخته شده در سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز مسکن یکم ناشی از سپرده‌گذاری خانه اولی‌ها و سایر متقاضیان مشمول شرایط دریافت این تسهیلات برای خرید مسکن در محدوده بافت‌های فرسوده شهری نیز مطابق با آخرین آمارهای موجود به رقمی بالغ بر ۶هزار و ۶۱۸میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان رسیده؛ این رقم نیز متعاقب با افزایش تعداد سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز مسکن یکم روزبه‌روز در حال افزایش است.

اطلس استانی قیمت مسکن منتشر شد

ایرنا نوشت: بازار کشوری معاملات مسکن شاهد سه نبض متفاوت در گروه‌های شهری است. طی ماه‌های اخیر کاهش حجم خرید و فروش ملک مسکونی در شهرها باعث شده شیب رشد نقطه‌ای معاملات مسکن در کل کشور (بدون احتساب تهران) از ۵۲ درصد در بهار به ۴۴ درصد در تابستان، ۳۹ درصد در مهر و ۳ درصد در آبان تنزل کند.

تغییرات نقطه‌ای حجم معاملات ملک کشوری با لحاظ آمار شهر تهران، در آبان شیب منفی پیدا کرده است. متوسط کشوری قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در میانه پاییز براساس میانگین مراکز استان‌ها و بدون لحاظ تهران، ۳۹ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش نشان می‌دهد. از ابتدای امسال تاکنون، بیشترین افت خرید و فروش واحد مسکونی برای «تهران» به ثبت رسیده؛ به‌طوری‌که معاملات ملک در پایتخت ۶۵ درصد در این فاصله کاهش یافته است.

بنابراین جهت آگاهی از اوضاع قیمت‌ها اطلس استانی قیمت مسکن منتشر شده است.

بیشتر بخوانید

قدرت خرید مسکن در پایتخت چقدر است؟

افکارنیوز، به نقل از دنیای اقتصاد از کاهش شدید قدرت خرید مسکن در تهران خبرداده  و نوشت: کاهش قیمت باعث شده سهم واحدهای با قیمت متری کمتر از ۵ میلیون تومان در معاملات نصف شود و در عین حال سهم آپارتمان‌های با قیمت میانگین شهر از ۴ درصد سال گذشته به ۱۴ درصد افزایش یابد. سقوط فروش «نوساز»ها بیش از سایر واحدها است.

قیمت «در استطاعت» متقاضیان مسکن در تهران مشخص شد. تازه‌ترین گزارش آماری از وضعیت معاملات مسکن در پایتخت نشان می‌دهد با وجود تغییرات عمده در سهم معاملات ماهانه به لحاظ گروه‌های متراژی، قیمتی و سنی ساختمان‌ها، سهم یک گروه قیمتی از کل معاملات در ماه میانی پاییز امسال در مقایسه با وضعیت سال گذشته تقریبا یکسان بوده و تغییری نداشته است.

سهم یک‌سومی آپارتمان‌هایی که در گروه قیمتی مترمربعی ۳ تا ۵ میلیون تومان معامله شده‌اند هم در معاملات آبان امسال و هم در سال گذشته، این گزاره را اثبات می‌کند که دامنه قیمتی مذکور در واقع قیمت در استطاعت تعداد قابل‌توجهی از خریداران مسکن و معامله‌گران حاضر در بازار بوده و همچنان هست.

از سوی دیگر معامله در گروه‌های متراژی ۴۰ تا ۶۰ و ۶۰ تا ۸۰ مترمربع نیز افزایشی بوده است. در صورتی که قیمت‌های در استطاعت در متراژهای پرمعامله مذکور ضرب شود، حاصل دامنه قیمتی ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان خواهد شد. به این ترتیب در حال حاضر آپارتمان‌های در استطاعت خریداران حاضر در بازار مسکن بین ۴۰ تا ۸۰ مترمربع مساحت و بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان ارزش دارد.

مطالب مرتبط

تقاضای مصرفی چه زمانی به بازار مسکن برمی‌گردد؟

حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و صاحب‌نظر برجسته بخش مسکن با حضور در رسانه تصویری اینترنتی اکو ایران در تشریح وضعیت پیش روی بازار مسکن در سال ۹۹ بیان کرد: به‌رغم […]

دومینوی بازار اجاره مسکن

کشورهای توسعه‌یافته برای بازار اجاره مسکن یک سازوکار کلی در نظر گرفته و با اتکا به آن، سال‌هاست که مشکلی در بخش اجاره ندارد و هم مستأجران و هم […]

سهمیه تهران در طرح اقدام ملی مسکن