بازارچه ساختمان

انتخاب لوستر مناسب و راه‌کارهای آن

انتخاب لوستر مناسب

 

منبع نور و روشنایی یکی از وسایل مهم در خانه است. انتخاب لوستر مناسب نقش مهمی در زیبایی خانه دارد. در این میان فقط شکل لوستر مهم نیست و انتخاب اندازه مناسب لوستر، ارتفاع مناسب نصب لوستر و قطر لوستر و بلندی لوستر اهمیت دارند. قبل از انتخاب استایل مناسب لوستر باید توجه داشته باشید ابعاد اتاق چگونه است و با توجه به ابعاد لوستر باید چه اندازه‌ای داشته باشد. برای یادگیری موارد مهم در انتخاب لوستر مناسب با ما در متن زیر همراه باشید:

قطر لوستر چه اندازه‌ای باید داشته باشد؟

در انتخاب لوستر مناسب برای مکان‌های مختلف رعایت یک قانون ثابت راهنمای شما در انتخاب سایز خواهد بود:
عرض اتاق(به فیت)+ طول اتاق (به فیت)= قطر لوستر(به اینچ)

برای مثال اگر اتاق شما 14 در 10 است لوستری 24 اینچی مناسب شما است. ( 14 فیت+ 10 فیت= 24 فیت و تبدیل به اینچ)
این قانون کلی به شما کمک می‌کند با توجه به اندازه‌ی اتاق قطر لوستر را به دست آورید و لوستر مناسب را انتخاب کنید.

اگر منبع نور قرار است روی قسمتی خاص متمرکز باشد نه کل اتاق، ابعاد طول و عرض همان قسمت موردنظر را برای انتخاب قطر لوستر استفاده کنید نه کل اتاق. راه دیگر محاسبه قطر لوستر این است که حساب کنید مکانی که قرار است لوستر در آن نصب شود با دو دیوار نزدیک چه‌قدر فاصله دارد و اندازه را دوبرابر کنید تا ابعاد مناسب به اینچ به دست بیاید.

برای مثال اگر مرکز فضای نشیمن شما 7 فیت از یک دیوار و 8 فیت از دیواری دیگر فاصله دارد در آن صورت باید به این شکل محاسبه شود: 7 فیت= 8 فیت= 15 فیت 15 فیت *2 = 30 فیت که باید آن را به اینچ تبدیل کنید. بنابراین برای این ابعاد قطر لوستر باید 30 اینچ باشد.

در مورد رعایت این قوانین ابتدا باید بتوانید فیت و اینچ را به سانتی‌متر و متر تبدیل کنید. باید بدانید که هر اینچ معادل حدودا 2.5 سانتی‌متر و هر فوت یا فیت تقریبا معادل 30 سانتی‌متر است.
 

انتخاب لوستر مناسب

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

چگونه بلندی لوستر را محاسبه کنیم؟

حالا که پهنا و قطر لوستر مشخص شده باید ابعاد عمودی لوستر را هم محاسبه کنید. منظور فقط محاسبه ارتفاع مناسب نصب لوستر تا کف نیست بلکه ابعاد و بلندی لوستر هم مدنظر است.

برای انتخاب بلندی لوستر ، قانون کلاسیک این است که ارتفاع اتاقی را به فیت درنظر بگیرید آن را در 2.5 تا 3 ضرب کنید تا بازه‌ی ارتفاع مناسب نصب لوستر را به اینچ به دست آورید.

بنابراین اگر سقف شما 8 فوت است، بلندی لوستر باید 20 تا 24 اینچ باشد. (8 فیت * 2.5= 20 فیت، 8 فیت * 3= 24 فیت. که باید به اینچ تبدیل شوند.)

برای سقفی 10 فوتی بلندی لوستر 25 تا 30 اینچی مناسب است. (10 فیت*2.5=25 فیت، 10 فیت*3= 30 فیت. فراموش نکنید که ابعاد باید به اینچ تبدیل شوند. و هر چه اتاق بزرگ‌تر باشد می‌توانید لوستر بلندتری انتخاب کنید و ارتفاع مناسب نصب لوستر افزایش می‌یابد.)

از آنجا که برای ارتفاع مناسب نصب لوستر شما باید حداقل ارتفاعی 6 فیتی انتخاب کنید تا سر کسی به لوستر برخورد نکند. اگر سقف شما 8 فیت از زمین فاصله داشته باشد ارتفاع مناسب نصب لوستر 7 فوت بالای زمین است. از آنجا که لوسترهای مدرن مانند قدیمی‌ها نیستند و بعضا شکل‌های بی‌‌قاعده‌ای دارند بهتر است قانون عمودی را کنار بگذارید و روی قانون افقی و قطر تمرکز کنید.

برای فضاهایی که سقف خیلی بلندی دارند، منبع نور را 8 فیت بالاتر از زمین نصب کنید. (اگر اتاق بلندتر از 12 فیت است یک فیت اضافه کنید.) برای این مدل اتاق‌ها می‌توانید لوسترهای چندردیفه را نصب کنید که هم روشنایی را به خوبی پوشش می‌دهند و هم فضای دنج‌تری می‌سازند.

برای ورودی با سقفی معمولی دقت کنید که منبع نور نباید با در تداخل داشته باشد و باز و بسته کردن در را با مشکل مواجه کند. نصب کردن منبع نور در ورودی راهرو می‌تواند بسیار زیبا و جذاب باشد اما بهتر است ریسک نکنید و از زیبایی صرف نظر کنید و سروته کار را با آویزی کوچک هم بیاورید تا برخوردی اتفاق نیفتد.

 

انتخاب لوستر مناسب

 

 

برای ورودی با سقفی معمولی دقت کنید که منبع نور نباید با در تداخل داشته باشد و باز و بسته کردن در را با مشکل مواجه کند.

 

انتخاب لوستر مناسب برای اتاق‌های غذاخوری

لوستر بالای میز غذاخوری ملاحظات خاص خودش را دارد و ارتفاع مناسب نصب لوستر در اینجا اهمیت بیشتری دارد. در انتخاب لوستر مناسب اول اینکه لوستر باید آن‌قدری پایین باشد که فضایی دنج و راحت ایجاد کند اما نباید مانع برای هیچ‌کدام از افراد سر میز باشد. ارتفاع مناسب نصب لوستر 30 تا 34 اینچ بالای میز قانونی خوب است. و مطمئن شوید پهن‌تر میز نباشد.

حالت ایده‌آل این است که طول لوستر یک دوم تا دو سوم میز باشد تا هماهنگی خوبی ایجاد شود. اگر از استایلی مدرن با شاخه‌های باریک استفاده می‌کنید مدلی انتخاب کنید که دو سوم تا چهارپنجم میز را پوشش دهد و زیادی کوچک به نظر نرسد.

برای میزغذاخوری گرد، بهتر است لوستری گرد یا مربعی که یک دوم تا دو سوم پهنای میز را پوشش دهد انتخاب کنید. اگر لوستر خیلی پهن باشد باعث می‌شود میز کوچک به نظر برسد و اگر مستطیلی باشد باعث می‌شود هماهنگی بین وسایل اتاق از بین برود. برای میزی گرد و کوچک مثلا 48 اینچی لوستر می‌تواند چندان بزرگ نباشد و فقط میزان نور اهمیت دارد.

 

منبع نور

 

پر زرق‌وبرق یا ساده؟

به خاطر داشته باشید فقط بلندی لوستر و قطر لوستر نیست که اهمیت دارد و شما باید بقیه وسایل دکوری اتاق را هم درنظر بگیرید. مثلا در اتاقی که کاغذ دیواری طرح‌دار یا مبلمانی پرنقش‌ونگار دارد در انتخاب لوستر مناسب باید به جزئیات توجه داشت و لوستری پرجزئیات مناسب‌تر است.

اتاقی که ساده و بی‌پیرایه است و دیوارهای سفید یا رنگ‌های خنثی در آن قالب است، لوستری کوچک و ساده هماهنگی بیشتری دارد.

 

انتخاب لوستر مناسب

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

 

لوسترهایی با ابعاد اغراق شده

مطالبی که تا اینجا برای انتخاب لوستر مناسب مطرح شد قواعد کلاسیک است. امروزه لوسترهایی که تولید می‌شوند از نظر شکل و ابعاد با کلاسیک‌ها تفاوت دارند و گاهی از لوسترهای بزرگ برای اضافه کردن زرق‌وبرق یا اغراق استفاده می‌شود.

این روزها از لوستر برای تاکید بر نقطه کانونی اتاق استفاده می‌شود و با توجه به موقعیت مرکزی در فضا و اینکه منبع نور هستند منطقی است که به حضور آن‌ها بهای بیشتری داده شود و از نظر اندازه و طرح طوری انتخاب شوند که چشمگیر باشند.

البته حین انتخاب لوستر مناسب باید دقت کرد لوستر با اندازه اتاق هم‌خوانی داشته باشد و باد و سایر عوامل منجر به فاجعه نشود اما اگر می‌خواهید لوستری داشته باشید که توجه‌ها را به خود جلب کنید باید کمی قوانین را زیرپا بگذارید. مخصوصا لوسترهای مدرن غالبا چنین خاصیتی دارند و با قانون‌شکنی چشم‌ها را وادار به دیدن خود می‌کنند.

 

منبع نور

 

 

در خانه‌ای مدرن لوستر کلاسیک می‌تواند حس غنا و هماهنگی را القا کند و ترکیب برعکس آن هم زیبا و چشمگیر است.

 

سبک مینی‌مال

در لوسترهای مدرن رویکرد کمی متفاوت است. اگرچه از نظر ابعاد بزرگ هستند اما معمولا فضای تهی زیادی دارند که سبب می‌شود چشم زده نشود و زیبایی و ملاحت حفظ شود.

لابد حین حرف زدن توجه کرده‌اید که گاهی بهترین راه جلب توجه پچ‌پچ کردن است و گاهی بلند فریاد زدن. در مورد لوستر هم به همین شکل است. گاهی نصب لوستری مینی‌مال سبب می‌شود افراد نتوانند با بی‌تفاوتی از کنارش رد شوند و حتما به آن نگاه می‌کنند. با پیشرفت تکنولوژی LED هرروز شاهد مدل‌های جدیدتری از لوسترها هستیم که هیچ شباهتی به مدل‌های گذشته ندارند و انحنای زیادی در بدنه خود دارند که باعث زیبایی و جذابیت‌شان می‌شود.

لوسترهای این مدلی بزرگ‌تر از مدل‌های کلاسیک هستند اما چون میان تهی هستند وزن اتاق را اضافه نمی‌کنند و چشم خسته نمی‌شود. این خصیصه مخصوصا به درد اتاق‌هایی می‌خورد که در معرض نور تند و تعداد زیادی پنجره هستند و نیاز به ایجاد فضایی آرامش‌بخش در آن‌ها حس می‌شود.

 

انتخاب لوستر مناسب

 

لوسترهای طلایی مات

درحالی که فلزات با تم رنگی گرم همچنان روی بورس هستند پیشنهاد ما نوعی از طلایی است که براق نیست و متانت و وقار بیشتر دارد. مثلا وسایل برنجی به زردی طلا نیستند و سکونت و متانت بیشتری دارند. با انتخاب رنگی که زرق و برق زیادی ندارد رضایت شما برای مدت بیشتری تامین می‌شود و احتمال اینکه لوسترتان دل‌تان را پس از مدت کوتاهی بزند کم می‌شود.

اگر هم به طلایی علاقه دارید لوسترهای طلایی را در نظر بگیرید که ساختی باریک دارند و طلایی به کار رفته چشم را خسته نمی‌کند. این مدل لوستر مخصوصا برای مکان‌هایی مناسب است که رگه‌های طلایی در سایر وسایل اتاق هم دیده می‌شود مانند چیزهای تزئینی کوچک طلایی، قاب عکس‌ها یا قاشق چنگال طلایی.

 

منبع نور

لوسترهای تندیسی

حین انتخاب لوستر مناسب می‌توانید با انتخاب لوستری هنری آن را تبدیل به قطعه هنری اتاق کنید. این روزها لوسترهای تندیسی حسابی روی بورس هستند و می‌توان گفت محدودیت زمانی ندارند بنابراین اثر هنری بی‌نظیری برای اتاق شما محسوب می‌شوند.

لوسترهایی که منبع الهام‌شان اشکال طبیعی مانند برگ‌ها است که به دلیل بار هنری، کلاسیک و طبیعی محبوب و پرطرفدار هستند. این مدل لوسترها مخصوصا برای فضاهای کوچک مناسب هستند که گنجایش لوستری بزرگ را ندارند و با این روش هم زیبایی حفظ می‌شود هم منبع نور چشم‌گیر است.

 

انتخاب لوستر مناسب

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

مدل‌های هیجان‌انگیز

زمانی که حرف از لوستر می‌شود اولین چیزی که به ذهن شما می‌رسد لوستری از جنس فلز یا کریستال و شیشه یا نهایتا پارچه‌ای است. اگرچه ممکن است منبع نور از مواد مختلفی ساخته شده باشند و ترکیبات فلزی متنوعی در آن‌ها به کار رفته شود مصالح جدیدی که روی بورس هستند می‌توانند حال‌وهوای اتاق را عوض کنند و لوستر اتاق شما تبدیل به شی خاص اتاق می‌شود.

لوسترهایی که از مواد طبیعی ساخته می‌شوند جلوه‌ای متفاوت به اتاق می‌دهند و شخصیت اتاق را به کلی عوض می‌کنند. برای مثال لوسترهای ساخته شده از حصیر و بامبو از این دسته هستند که هم زیبا هستند هم مدرن و اتاق شما را تبدیل به فضایی خاص می‌کنند.

 

منبع نور

رنگ

وظیفه لوستر به جز آوردن بافت به اتاق آوردن رنگ هم هست. رنگ لوستر لازم نیست فقط به طیف‌های خنثی محدود باشد. انتخاب لوسترهای رنگی می‌تواند تعیین‌کننده طیف رنگی اتاق باشد و راهی غیرمنتظره برای نشان دادن شخصیت اتاق.

به خاطر داشته باشید تعویض لوستر به سادگی تغییر رنگ دیوارها نیست بنابراین اگر لوستر رنگی انتخاب می‌کنید حسابی دقت کنید و به خاطر داشته باشید لوسترهای خنثی انتخاب‌هایی طولانی‌مدت و به صرفه هستند.

 

انتخاب لوستر مناسب

 

اگر منبع نور قرار است روی قسمتی خاص متمرکز باشد نه کل اتاق، ابعاد طول و عرض همان قسمت موردنظر را برای انتخاب قطر لوستر استفاده کنید نه کل اتاق.

 

ترکیب مدرن و کلاسیک

ترکیب سبک مدرن و کلاسیک شاید کمی دور از عقل به نظر برسد اما باید بدانید که این ترکیب جزو ترندهای جهانی است. این روزها با رشد اینترنت و معرفی سبک‌های مختلف دکوراسیون افراد ترجیح می‌دهند به جای محدود شدن به یک سبک چند سبک را تلفیق کنند. این تلفیق اگر هنرمندانه انجام شود ترکیبی جالب و زیبا در خانه‌ی شما ایجاد می‌کند و اختصاصی شما است که در خانه‌ی هیچ شخص دیگری پیدا نمی‌شود.
در خانه‌ای مدرن لوستر کلاسیک می‌تواند حس غنا و هماهنگی را القا کند و ترکیب برعکس آن هم زیبا و چشمگیر است.

 

منبع نور

 

نتیجه‌گیری

  • در انتخاب لوستر مناسب برای مکان‌های مختلف رعایت یک قانون ثابت راهنمای شما در انتخاب سایز خواهد بود: عرض اتاق(به فیت)+ طول اتاق (به فیت)= قطر لوستر(به اینچ)
  • برای انتخاب بلندی لوستر ، قانون کلاسیک این است که ارتفاع اتاقی را به فیت درنظر بگیرید آن را در 2.5 تا 3 ضرب کنید تا بازه‌ی ارتفاع مناسب نصب لوستر را به اینچ به دست آورید.
  • در انتخاب لوستر مناسب فقط بلندی لوستر و قطر لوستر نیست که اهمیت دارد و شما باید بقیه وسایل دکوری اتاق را هم درنظر بگیرید.
  • این روزها منبع نور از مصالح مختلفی ساخته می‌شوند که می‌توانند شخصیت جدیدی برای اتاق شما تعریف کنند بنابراین فقط به فلزات و شیشه بسنده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *