موفقیت شغلی

برای مصاحبه استخدامی مشاوران املاک چه سوالاتی بهتر است پرسیده شود؟

مصاحبه استخدامی مشاوران املاک

 

موفقیت در حوزه املاک به نیروهای فعال در آن وابسته است بنابراین در این زمینه همه مدیران املاک باید دقت داشته باشند که در هنگام جذب نیرو نسبت به مصاحبه استخدامی مشاوران املاک املاک حساس‌تر عمل کنند و برای آن اهمیت زیادی قائل شوند.

زمانی که مدیران یک مشاور املاک اقدام به جذب کارمند فعال و پرانرژی می‌کنند این کار به پیشرفت هر چه سریع‌تر آژانس و افزایش مراجعه کنندگان منجر می‌شود.

در جلسه استخدامی برای شروع به کار نیروهای جدید باید سوالات مناسبی در حوزه املاک پرسیده شود تا میزان آشنایی متقاضی با این حوزه سنجیده شود. سوالات باید هوشمندانه و با هدف پرسیده شود تا جوینده کار کاملا سنجش شود. این کار نه تنها به شناسایی نیاز مخاطبان کمک می‌کند بلکه برای جذب بهترین کارمند برای یک آژانس هم مفید است.

در ادامه به چند سوال رایجی که در جریان هر مصاحبه استخدامی مشاوران املاک پرسیده می‌شود پرداخته و به مهم‌ترین سوالات در حوزه استخدام نیروها برای آژانس املاک اشاره می‌کنیم. پس با ما همراه شوید.

بهترین سوالات در حوزه مصاحبه استخدامی مشاوران املاک

بسیاری از سوالاتی که در مصاحبه استخدامی مشاوران املاک پرسیده می‌شوند کلیشه‌ای و رایج هستند که نتیجه خوبی را از آن جلسه و با این روش به دست نخواهید آورد. بنابراین شما با پرسیدن سوالاتی که بر مبنای هدف و نیاز آژانس املاک شما است، می‌توانید به بهترین نیرو برسید.

معمولا در اغلب مصاحبه استخدامی مشاوران املاک سوالات زیر پرسیده می‌شود:

  1. چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟
  2. بزرگترین نقطهٔ قوت شما چیست؟
  3. بزرگترین نقطهٔ ضعف شما چیست؟
  4. در مورد آژانس املاک ما چه می‌دانید؟
  5. آیا فکر می‌کنید برای این موقعیت شغلی مناسب هستید؟

البته پرسیدن این نوع از سوالات لازم است اما برای رسیدن به پاسخ‌های درست و متناسب با اهداف یک آژانس املاک، نمی‌توان به آنها اکتفا کرد.

از سوی دیگر بسیاری از افراد جویای کار در جواب سوالات استخدامی به نکاتی اشاره می‌کنند که میل باطنی آنها نیست و تنها برای کسب رضایت و استخدام شدن آنها را عنوان می‌کنند.

بهترین کار در این زمینه آن است که شما از تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها (Needs Analysis) استفاده کرده و تلاش کنید تا به هدف و نیت اصلی افراد جویای کار در این زمینه دست پیدا کنید. حال باید بدانیم این تکنیک چیست؟

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها و سوالاتی در زمینه مصاحبه استخدامی مشاوران املاک

استفاده از این تکنیک به مصاحبه کنندگان در هر زمینه‌ای کمک می‌کند تا ریشه اصلی نیاز هر فرد جویای کار به شغل مورد نظر مورد ارزیابی قرار بگیرد.

این تکنیک شامل یک فرایند 7 مرحله‌ای است که 4 مورد اول از این فرایند مرتبط با تجزیه و تحلیل نیازها و 3 مورد دیگر مربوط به رابطه شما و کارمندی است که قصد جذب آن را دارید.

این تکنیک شامل گذشته، اکنون، اهداف و نیازهای آتی، چالش‌های آتی، دستورالعمل کاری، روند انجام کار و مدیریت چالش‌ها و اعتراضات است.

مصاحبه استخدامی مشاوران املاک: گذشته

اولین مرحله از تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها گذشته است که شما باید در این مرحله به پرسیدن سوالاتی بپردازید که گذشته کاری متقاضی برای شما کاملا روشن شود. سوالاتی از قبیل موارد زیر می‌تواند بسیار مناسب باشد:

  • در تجربه‌‌ی کاری گذشته خود چه چیزی را بیشتر دوست داشتید؟
  • آیا در تجربیات گذشتهٔ کاری شما،‌ موردی وجود داشته که به آن علاقه‌مند نبودید؟
  • چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟

زمانی که این سوالات مطرح شدند  پاسخ به این سوالات بسیار مهم هستند. بنابراین شما باید به پاسخ متقاضیان بسیار دقت کنید و نکات کلیدی را از صحبت‌های آنان استخراج کنید. در این مرحله مصاحبه کننده مانند دکتری است که با شنیدن پاسخ متقاضی به دنبال نکات مهم می‌گردد و به همین دلیل هم باید صبور باشد تا علایق و مشکلات فرد را در تجربه یا تجربه‌های قبلی متوجه شود.

 

مصاحبه استخدامی مشاوران املاک

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

مصاحبه استخدامی مشاوران املاک: اکنون

گاهی اوقات سوالاتی که در جریان یک مصاحبه استخدامی مشاوران املاک پرسید می‌شود بسیار کلی است و جواب‌ها نیز به همین صورت کلی خواهد بود.

برای مثال اگر از او بپرسید که آیا حجم کاری بالایی داشته یا محیط کاری او به چه صورتی بوده است؟ جواب‌ها نیز کلی خواهد بود و یا نهایتا با بله یا خیر تمام خواهد شد.

بنابراین مقیاس درستی از این پاسخ‌ها به دست نخواهید آورد. بهتر است در این زمینه از میان عدد 1 تا 10 یک مقیاس فکری برای خود و متقاضی مشخص کنید تا با استفاده از این ترفند بتوانید دلیل پایین بودن امتیاز را از او جویا شوید. همچنین بهتر است به یک دلیل قانع نشده و دلایل دیگر را نیز جویا شوید تا به تحلیل بهتری دست پیدا کنید.

اهداف و نیازهای آینده

در این قسمت شما باید با پرسیدن چند سوال متعدد در ارتباط با آینده شغلی افراد به دنبال آن باشید که به دنبال چه مزایایی از یک جایگاه شغلی هستند و البته عموما افراد به دنبال موارد زیر در یک جایگاه شغلی هستند:

  • درآمد بیشتر
  • کمیسیون بالاتر
  • دسترسی به محیط کار و ابزارهای فناوری بهتر
  • نزدیکی به محل زندگی و داشتن وقت بیشتر برای بودن با خانواده

معمولا این دلایل موجب می‌شود تا افراد به فکر تغییر شغل بیفتند و البته برخی از دلایل همیشه پنهان خواهد ماند. بنابراین شما می‌توانید با برانگیختن احساسات فرد مقابل به لذت‌هایی که او به دنبال آنها در شغل آینده خود است دست پیدا کنید. بهتر است سوالاتی مانند موارد زیر در این زمینه مطرح شوند:

  • در صورت افزایش درآمد، چه احساساتی در شما ایجاد خواهد شد؟
  • تصویری از آنچه محیط کاری خوب در آینده برای شما ایجاد می‌کند، برای من شرح دهید.

معمولا سوالاتی از این دست شما را بیشتر به احساسات متقاضی و جویای کار نزدیک می‌کند و همچنین انتظارات او را منطقی‌تر خواهد کرد و به واقعیت موجود نزدیک‌تر خواهد شد.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

مصاحبه استخدامی مشاوران املاک: چالش‌های آینده

شما به عنوان کسی که در مصاحبه استخدامی مشاوران املاک هستید باید توجه کنید که چه چیزی برای متقاضی این جایگاه شغلی به عنوان رنج و ناراحتی محسوب می‌شود زیرا وجود موضوعات ناراحت کننده کاری موجب می‌شود تا علی رغم فراهم بودن شرایط خوب کاری او از ادامه همکاری با شما پشیمان شود. پس با سوالاتی به موضوعات ناراحت کننده برای او دست پیدا کنید تا در آینده بتوانید از آنها در جهت مثبت استفاده کنید.

ارائه پیشنهاد

در مرحله بعد شما باید پیشنهاداتی را در ارتباط با هدایت بهتر متقاضی در زمینه کاری‌اش ارائه دهید تا بتواند در محیط جدید کاری به خوبی پیشرفت کند.

در این مرحله  نقش شما بسیار مهم است و باید به فرد جویای کار بگویید که محیط کاری او به چه صورت است و مزایای آن چیست. علاوه بر این شما با شناخت نسبی از شخصیت فرد متقاضی کار می‌توانید به او پیشنهاداتی را بدهید که تجربه بهتری را در محیط کاری جدید داشته باشد.

ارائه انتظارات

شما در این مرحله باید به فردی که در مصاحبه استخدامی مشاوران املاک است بگویید که در آژانس شما چه موضوعی دارای اهمیت بیشتری است و انتظارات شما از یک کارمند آژانس چیست. علاوه بر این مزایای موجود در آژانس املاک خود را نیز بهتر است عنوان کنید.

همچنین شما می‌توانید بگویید که در صورت نارضایتی از کار یک فرد چه کاری انجام می‌دهید و چه پیامدهایی در انتظار او خواهد بود. این کارها کمک می‌کند تا فرد متقاضی با شنیدن این شرایط کاری بتواند سریعتر و بهتر تصمیم خود را برای ادامه فعالیت با شما بگیرد.

مدیریت اعتراض

گاهی اوقات برخی از متقاضیان با شرایط موجود در آژانس شما مخالفت می‌کنند و شما باید بدانید که اغلب این مخالفت‌ها بهانه است زیرا معمولا همه دوست دارند در جایی کار کنند که باب میل آنها است. به همین ترتیب هم اگر در جایی باشند که باب میل آنها نباشد مخالفت می‌کنند.

نقش شما در این مرحله بسیار مهم است و باید تمامی بهانه‌ها را با دلیل و منطق بررسی کرده و پاسخ دهید. در این صورت او متوجه خواهد شد که این موقعیت شغلی را با این شرایط می‌خواهد یا خیر و آیا شما با ویژگی‌های او هماهنگ می‌شوید یا خیر.

 

 

 

 در همین رابطه بخوانید:

 

جمع بندی

  • موفقیت در حوزه املاک به نیروهای فعال در آن وابسته است بنابراین در این زمینه همه مدیران املاک باید دقت داشته باشند که در هنگام جذب نیرو نسبت به مصاحبه استخدامی مشاوران املاک حساس‌تر عمل کنند و برای آن اهمیت زیادی قائل شوند.
  • بسیاری از سوالاتی که در جلسات استخدامی پرسیده می‌شوند کلیشه‌ای و رایج هستند که نتیجه خوبی را از آن جلسه و با این روش به دست نخواهید آورد. بنابراین شما با پرسیدن سوالاتی که بر مبنای هدف و نیاز آژانس املاک شما است، می‌توانید به بهترین نیرو برسید.
  • بهترین کار در این زمینه آن است که شما از تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها (Needs Analysis) استفاده کرده و تلاش کنید تا به هدف و نیت اصلی افراد جویای کار در این زمینه دست پیدا کنید.
  • استفاده از این تکنیک به مصاحبه کنندگان در هر زمینه‌ای کمک می‌کند تا ریشه اصلی نیاز هر فرد جویای کار به شغل مورد نظر مورد ارزیابی قرار بگیرد. این تکنیک شامل یک فرایند 7 مرحله‌ای است که 4 مورد اول از این فرایند مرتبط با تجزیه و تحلیل نیازها و 3 مورد دیگر مربوط به رابطه شما و کارمندی است که قصد جذب آن را دارید.
  • شما به عنوان یک مصاحبه شونده باید توجه کنید که چه چیزی برای متقاضی این جایگاه شغلی به عنوان رنج و ناراحتی محسوب می‌شود زیرا وجود موضوعات ناراحت کننده کاری موجب می‌شود تا علی رغم فراهم بودن شرایط خوب کاری او از ادامه همکاری با شما پشیمان شود.
  • شما بهتر است مزایای موجود در آژانس املاک خود را نیز عنوان کنید. همچنین شما می‌توانید بگویید که در صورت نارضایتی از کار یک فرد چه کاری انجام می‌دهید و چه پیامدهایی در انتظار او خواهد بود.
  • گاهی اوقات برخی از متقاضیان با شرایط موجود در آژانس شما مخالفت می‌کنند و شما باید بدانید که اغلب این مخالفت‌ها بهانه است زیرا معمولا همه دوست دارند در جایی کار کنند که باب میل آنها است.

 

مطالب مرتبط

سلامت روان کارمندان آژانس املاک تا چه حد اهمیت دارد؟

  مدیران آژانس‌های املاک باید این نکته را مد نظر قرار دهند که کارمندان آژانس نقش بسیار مهمی در رسیدن به اهداف مجموعه دارند؛ بنابراین […]

با چالش‌ها و بحران‌های حقوقی آژانس املاک تا چه حد آشنا هستید؟

  در هر شرکت، موسسه، آژانس املاک یا مجموعه‌ای که در حوزه تجاری فعالیت می‌کند، مجموعه‌ای از بحران‌های حقوقی آژانس املاک و غیرحقوقی وجود دارد […]

نکات مهمی که پیش از راه اندازی شعبه جدید مشاور املاک باید به آنها توجه کنید

  مدیران املاک برای راه اندازی شعبه جدید مشاور املاک خود باید نکاتی را مورد بررسی قرار دهند که در ارتباط با آنها اطلاعات خوبی […]

ارزش سازمانی در آژانس‌های حرفه‌ای املاک به چه صورت است؟

  برای آنکه همه کارمندان آژانس املاک در جهت اهداف آن آژانس کار کنند نیاز است تا ارزش سازمانی شفافی در این سازمان وجود داشته […]

چه ابزارهایی مناسب حسابداری در املاک است؟

  حسابداری یکی از اموری است که در هر شغل و زمینه‌ای وجود دارد و برای بررسی درست آن باید برنامه ریزی صحیحی وجود داشته […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *