با چالشها و بحرانهای حقوقی آژانس املاک تا چه حد آشنا هستید؟
در هر شرکت، موسسه، آژانس املاک یا مجموعهای که در حوزه تجاری فعالیت میکند، مجموعهای از بحرانهای حقوقی آژانس املاک و غیرحقوقی وجود دارد که با توجه به آنکه آژانسهای املاک هم در زمره همین بنگاههای تجاری قرار دارند؛ در عمر اقتصادی خود با چالشهای حقوقی بسیاری روبرو هستند.
بنابراین لزوم آگاهی از مسائل حقوقی در ارتباط با آن مجموعه ضروری بوده در کنار آنکه نیاز به یک مدیر توانا و مشرف به این مسائل هم در هر مجموعهای احساس میشود زیرا در صورت به وجود آمدن مشکلات و بحرانها، یک مدیر توانمند میتواند راه حل مناسبی را برای رفع آن مشکل پیدا کند و همیشه برنامه مناسبی برای رویارویی با آنها دارد.
ما در ادامه این مقاله به برخی از چالشها و بحرانهای حقوقی در آژانس املاک و ارائه راه حلهایی برای رفع آنها میپردازیم. پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
بروز اختلاف در میان کارمندان یکی از بحرانهای حقوقی آژانس املاک
مدیران هر آژانس در مواجهه با کارمندان خود باید مانند یک مبصر عمل کنند و توانایی تشخیص کارمند خوب از بد را داشته باشند. مدیران باید توانمندیهای کارمندان خود را مورد سنجش قرار دهند و بر روی آن توانمندیها سرمایهگذاری کنند.
گاهی اوقات امکان دارد کارمندی هم در میان نیروها وجود داشته باشد که همواره با رای مخالف موجب ایجاد مشکلاتی میشود اما در نهایت به نفع آژانس کار میکند؛ بنابراین مدیران حرفهای در مواجهه با این موضوع نباید او را اخراج کنند بلکه باید با ایجاد یک مدیریت بهتر انرژی او را در جهت مثبت هدایت کنند.
یک مدیر آژانس حرفهای برای آنکه از بحرانهای حقوقی آژانس املاک مجموعه خود دوری کند میتواند سیستمهایی را برای تنبیه و تشویق نیروهای خود در نظر بگیرد. در این سیستم برای هر رفتار کارمندان تنبیه و تشویق در نظر گرفته میشود و این موضوع به بهبود راندمان کاری در میان کارمندان کمک میکند و آژانس شما تبدیل به یک مجموعه املاک حرفهای خواهد شد.
علاوه بر این مدیران حرفهای املاک از تنظیم قراردادهای قانونی میان خود و کارمندان استفاده میکنند تا خلا قانونی در میان نیروها وجود نداشته باشد. مدیران باانصاف به قوانین بیمه هم متعهد هستند و آن دسته از مدیرانی که در کار خود انصاف دارند حقوق نیروهای خود را به موقع پرداخت خواهند کرد.
احتمال شکایت از مدیران از سوی کارمندانی که حقوق اولیه خود را دریافت نمیکنند در سیستم حقوقی وجود دارد و این موردی است که به وفور در سیستم قضایی کشور دیده میشود.
زمانی که مدیران آژانس اقدام به بستن قرارداد، در نظر گرفتن بیمه تامین اجتماعی و در نظر گرفتن حقوق متناسب با نرخ وزرات کار نکنند، کارمندان آنها میتوانند به اداره کار مراجعه کرده و از مدیر خود شکایت کنند. اداره کار در این زمینه واحد صنفی متخلف را جریمه میکند و این آژانس مجبور است تا رضایت کارمند خود را به دست بیاورد.
بنابراین مدیران حرفهای آژانسها با عمل به قوانین و در نظر گرفتن حقوق قانونی کارمندان خود از ایجاد بحرانهای حقوقی آژانس املاک احتمالی جلوگیری میکنند.
در همین رابطه بخوانید: |
بروز اختلاف با مشتری یکی از بحرانهای حقوقی آژانس املاک
علاوه بر اختلافاتی که در میان کارمندان ممکن است به وجود بیاید؛ گاهی اوقات اختلاف میان نیروهای آژانس و مشتریان به وجود میآید که در این مواقع مدیران باید به مساله وارد شده و آن را حل و فصل کنند.
همه مدیران حرفهای به خوبی میدانند که یک آژانس معاملات ملکی بدون داشتن مشتری کاری از پیش نخواهد برد و این مشتریان آنها هستند که میتوانند با معرفی آژانس به دیگران به کار آنها رونق بیشتری بدهند.
همواره باید این را در نظر داشته باشید که همیشه حق با مشتری است و اگر هم این گونه نبود شما باید با مشتری به گونهای برخورد کنید که از مجموعه شما ناراضی خارج نشود.
نارضایتی مشتریان شما برابر است با بد نام شدن آژانس و مراجعه مشتریان شما به رقیبان کاری دیگر. برای مثال مواردی که در اغلب معاملات به چشم میخورد به این شرح است:
مشتریان همواره باید قبل از انجام معامله از نرخ مصوب یک بنگاه آگاه باشند. این نرخهای مصوب را به راحتی و با یک جستجوی ساده یا پرس و جو از دیگر بنگاهها میتوان فهمید.
بنابراین مدیران باید به قانون پایبند بوده و بر اساس نرخ مصوب اقدام به دریافت کمیسیون از مشتری کنند. دریافت کمیسیون به میزانی بیشتر از نرخ مصوب میتواند موجب شکایت مشتری شده و مسائل حقوقی بسیاری را به وجود بیاورد.
در بخش رهن و اجاره کمیسیون باید 25 درصد از میزان اجاره باشد و در خرید و فروش هم سهم هر کدام از خریدار و فروشنده 0.5 درصد از قیمت ملک است. باید دقت داشته باشید که این قانون برای ملکهایی است که ارزش آنها بیش از 500 میلیون تومان است؛ متفاوت خواهد بود. در همه معاملات 9 درصد هم بابت مالیات دریافت خواهد شد و در شهرهای مختلف نرخ متفاوتی دارد.
اگر مبلغی غیر از این موارد مصوب از سوی مشتری دریافت شود این کار غیرقانونی بوده و مشتری میتواند از آژانس مورد نظر و مدیر آن شکایت کند. در این صورت مدیر آژانس هم باید با شکایت مشتری 4 برابر رقمی را که دریافت کرده به عنوان جریمه تعزیراتی پرداخت کند تا بتواند رضایت مشتری را جلب کند.
گاهی اوقات آژانسها برای فرار از مالیات از ثبت کد رهگیری خودداری میکنند که این کار بر اساس قانون یک تخلف به شمار میرود و مشتریان میتوانند به اتحادیه مشاوران املاک با عنوان عدم دریافت کد رهگیری شکایت کنند.
بر اساس قانون 27 نظام صنفی کشور مشاوران املاک باید کد رهگیری را حتما ثبت کنند و در غیر این صورت شکایت از آنها میتواند تا 7 روز فعالیت آژانس را تعطیل کرده و آن را پلمپ کند.
دادن مشاوره غلط هم یکی دیگر از موضوعاتی است که به ایجاد بحرانهای حقوقی آژانس املاک ما بین مدیران و مشتریان املاک منجر میشود. برخی اوقات مشاوران املاک برای گرفتن کمیسیون بیشتر معامله را به صورت یک طرفه انجام میدهند و یک طرف معامله را گمراه کرده یا نادیده میگیرند.
این کار همان غش یا فریب در معامله است و مشتری در صورت اطلاع میتواند به اتحادیه مربوطه و مراجع قضایی شکایت کند. نکته مهم دیگری که برای جلوگیری از ایجاد بحران در میان مشتریان وجود دارد آن است که برخی از بنگاهها فاقد مجوز هستند یا آن را در دید عموم قرار نمیدهند.
در واقع مجوز یک واحد صنفی شناسنامه آن است و باید در معرض دید عموم قرار بگیرد. اگر این مجوز در دید عموم نباشد و مشتری آن را بخواهد باید حتما مجوز را در اختیار او قرار دهید.
بنابراین در صورت نداشتن مجوز به هیچ عنوان نباید به ارائه مشاوره بپردازید. مشتریان بر اساس ماده 27 قانون نظام صنفی کشور میتوانند به اتحادیه مشاوران املاک شکایت کرده و واحد صنفی شما را پلمپ کنند.
در همین رابطه بخوانید: |
بحرانهای مالی یکی از بحرانهای حقوقی آژانس املاک
با توجه به وضعیت نابسامان و متزلزل اقتصادی که در حال حاضر در کشور وجود دارد و بیثباتی قیمتها؛ به احتمال زیاد هر بنگاه اقتصادی با چالشهای مالی روبرو خواهد شد.
بنابراین بهترین راه برای مدیریت و کنترل این چالشهای مالی آن است که از یک حسابدار خبره کمک بگیرید. حسابداران حرفهای میتوانند با تکیه بر اصول حسابداری و تهیه و تدوین یک برنامه دقیق مالی به شما و بنگاه شما کمک کنند.
یک حسابدار خبره کمک میکند تا بخش سود آور و ضررده آژانس شما شناسایی شود و برای آن یک برنامه ریزی دقیقی پیاده میکند.
حسابداران میتوانند ریشه ضرر مالی را پیدا کنند و پرداخت مالیات، بیمه و هزینههای مالی آژانس را به شما یادآوری کنند. بنابراین استخدام یک حسابدار باتجربه به شما کمک میکند تا کمتر با چالشها و بحرانهای مالی روبرو شوید.
به کار گرفتن یک مشاور حقوقی باتجربه برای بحرانهای حقوقی آژانس املاک
با توجه به تمام بحرانهای حقوقی آژانس املاک مالی که در بالا به آنها اشاره کردیم؛ بهتر است همواره پیشگیری کنیم تا بعد از وقوع واقعه به فکر بیفتیم. بنابراین از هر شخص و توانایی او در جای خاصی استفاده کنید. ماهیت کار املاک به صورتی است که امکان دارد در طول یک سال با بحرانهای حقوقی آژانس املاک مختلفی روبرو شوید و برای جلوگیری از این اتفاق باید از کمک یک کارشناس حقوقی استفاده کنید.
یک مشاور حقوقی باتجربه در تهیه و تنظیم صحیح قراردادها به شما کمک میکند و به نوعی در حل کردن بحرانهای حقوقی آژانس املاک بسیار موثر خواهد بود. نکته مهم دیگر آن است که داشتن یک مشاور حقوقی خوب شما را در نظر دیگران فرد و آژانسی حرفهای نشان خواهد داد و آنها به شما اعتماد بیشتری خواهند کرد و در نتیجه مراجعان شما افزایش پیدا خواهد کرد.
جمع بندی
- در هر شرکت، موسسه، آژانس املاک یا مجموعهای که در حوزه تجاری فعالیت میکند، مجموعهای از بحرانهای حقوقی آژانس املاک و غیرحقوقی وجود دارد که با توجه به آنکه آژانسهای املاک هم در زمره همین بنگاههای تجاری قرار دارند؛ در عمر اقتصادی خود با چالشهای حقوقی بسیاری روبرو هستند.
- مدیران هر آژانس در مواجهه با کارمندان خود باید مانند یک مبصر عمل کنند و توانایی تشخیص کارمند خوب از بد را داشته باشند. مدیران باید توانمندیهای کارمندان خود را مورد سنجش قرار دهند و بر روی آن توانمندیها سرمایه گذاری کنند.
- علاوه بر اختلافاتی که در میان کارمندان ممکن است به وجود بیاید؛ گاهی اوقات اختلاف میان نیروهای آژانس و مشتریان به وجود میآید که در این مواقع مدیران باید به مساله وارد شده و آن را حل و فصل کنند.
- همواره باید این را در نظر داشته باشید که همیشه حق با مشتری است و اگر هم این گونه نبود شما باید با مشتری به گونهای برخورد کنید که از مجموعه شما ناراضی خارج نشود.
- در بخش رهن و اجاره کمیسیون باید 25 درصد از میزان اجاره باشد و در خرید و فروش هم سهم هر کدام از خریدار و فروشنده 0.5 درصد از قیمت ملک است. باید دقت داشته باشید که این قانون برای ملکهایی است که ارزش آنها بیش از 500 میلیون تومان است؛ متفاوت خواهد بود.
- گاهی اوقات آژانسها برای فرار از مالیات از ثبت کد رهگیری خودداری میکنند که این کار بر اساس قانون یک تخلف به شمار میرود و مشتریان میتوانند به اتحادیه مشاوران املاک با عنوان عدم دریافت کد رهگیری شکایت کنند.
- نکته مهم دیگری که برای جلوگیری از ایجاد بحران در میان مشتریان وجود دارد آن است که برخی از بنگاهها فاقد مجوز هستند یا آن را در دید عموم قرار نمیدهند.
- با توجه به وضعیت نابسامان و متزلزل اقتصادی که در حال حاضر در کشور وجود دارد و بیثباتی قیمتها؛ به احتمال زیاد هر بنگاه اقتصادی با چالشهای مالی روبرو خواهد شد. بنابراین بهترین راه برای مدیریت و کنترل این چالشهای مالی آن است که از یک حسابدار خبره کمک بگیرید.
- با توجه به تمام بحرانهای حقوقی آژانس املاک که در بالا به آنها اشاره کردیم؛ بهتر است همواره پیشگیری کنیم تا بعد از وقوع واقعه به فکر بیفتیم. بنابراین از هر شخص و توانایی او در جای خاصی استفاده کنید.
Related posts:
مطالب مرتبط
نکات مهمی که پیش از راه اندازی شعبه جدید مشاور املاک باید به آنها توجه کنید
مدیران املاک برای راه اندازی شعبه جدید مشاور املاک خود باید نکاتی را مورد بررسی قرار دهند که در ارتباط با آنها اطلاعات خوبی […]
ارزش سازمانی در آژانسهای حرفهای املاک به چه صورت است؟
برای آنکه همه کارمندان آژانس املاک در جهت اهداف آن آژانس کار کنند نیاز است تا ارزش سازمانی شفافی در این سازمان وجود داشته […]
چه ابزارهایی مناسب حسابداری در املاک است؟
حسابداری یکی از اموری است که در هر شغل و زمینهای وجود دارد و برای بررسی درست آن باید برنامه ریزی صحیحی وجود داشته […]
برای مصاحبه استخدامی مشاوران املاک چه سوالاتی بهتر است پرسیده شود؟
موفقیت در حوزه املاک به نیروهای فعال در آن وابسته است بنابراین در این زمینه همه مدیران املاک باید دقت داشته باشند که در […]
چند استراتژی کاربردی رسانههای اجتماعی برای مشاوران املاک پرمشغله
آنچه همه ما در رسانههای اجتماعی برای مشاوران میبینیم چیزی فراتر از فیلمها و عکسهای زیبایی است که مورد توجه مخاطبان قرار میگیرد، در […]